|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice
18.7.2011 13:01:25   
Olga75
mozda je ta fleka bas tamo trebala da bude user posted image
ne sekiraj se , desava se

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 251
18.7.2011 13:02:00   
viking
Lu, nisam nikad videla to u prahu. Mi taj papirić ubacimo svaki put :)

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 252
18.7.2011 13:06:05   
Anoniman
Stvari koje je mene kuvanje naučilo user posted image :

1. kad mesite podignuto testo, namažite ruke margarinom, a sto pospite brašnom - testo vam se tako neće lepiti za ruke, a biće i manje brašnjavo od preteranog dodavanja brašna user posted image
2. karfiol kuvajte sa starom koricom hleba-ona će mu izvući svu gorčinu
3. višnje uvaljajte u brašno ako planirate da ostanu na vrhu piškote a ne da potponu na dno user posted image
4. ako niste sigurni da li je jaje ispravno, potopite ga u vodu. Jaje koje ispliva na površinu odmah bacite-sigurno je pokvareno
5. jabuke nemojte držati blizu banana, breskvi i kajsija isl.-jabuke pospešuju brže sazrevanje voća
6. kad kuvate mleko, dno šerpe oblijte sa malo hladne vode, tako ne bi trebalo da vam se zapeče mleko za šerpu
7. integralni pirinač ostavite par sati potopljen u vodi, lakše i brže ćete ga skuvati
8. pitu sa tankim korama pet minuta pre kraja prelijte 1dcl ključale vode sa nekoliko kapi ulja i soli/šećera (zavisno da li je slatka ili slana), pa vratite da se ispeče do kraja, kad je izvadite prekrijte je krpom da se upari i sigurno će biti mekana
9. ako pasulj (dan pre potopljen i oceđen) dinstate na pari nekih 20 minuta bez dolivanja vode ili dodate malu kašičicu sode bikarbone, smanjićete gasove nakon konzumiranja user posted image

Ako se setim još čega dopisaću user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 253
18.7.2011 13:12:21   
Lu
IZVORNA PORUKA: MaliMis

Savrsena domacice, jel normalno da para sisti iz expres lonca iako je temperatura ringle podesena na 1, tj. na minimum. Uvek mi je frka da ne explodira user posted image

Zar ti ja ličim na nekoga ko koristi exprs- lonacuser posted image
Nemam pojma!user posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 254
18.7.2011 13:15:14   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: viking RR

Lu, nisam nikad videla to u prahu. Mi taj papirić ubacimo svaki put :)

Nisam ni ja videla taj u prahu user posted image koristim samo ove maramice (papiriće).

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 255
18.7.2011 13:19:30   
Anoniman
Pa rekoh, svasta znas...... A i ja sam ga koristila svega par puta

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 256
18.7.2011 13:20:25   
Olga75
MMisu , ako sisti i zvizdi i izlazi para ok je , problem je ako se to ne desava

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 257
18.7.2011 13:21:02   
Anoniman
Nina, vrlo korisnouser posted image
Lu, jesi li ti to koristila za uklanjanje fleke, ili ti je nešto drugo pustilo boju? Meni je u glavi da to nije odstranjivač fleka, nego kad nešto pusti boju.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 258
18.7.2011 13:22:02   
Anoniman
Tnx! Malo sam se uplasila sto jako sisti a i prilicno dugo, ali mislim da je to do napona, menja se, pa nekad sporet poludi i kad ga samanjim skroz user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 259
18.7.2011 13:22:44   
Jeca*
Lu, ja to stavim u masinu, da ne puste stvari boju....ja koristim one maramice, hvatač boje. A ne znam da li to deluje retroaktivno...mislim da ne

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 260
18.7.2011 13:24:50   
Anoniman
Mislis kao da su ti papirici da se ubacuju kada se pere ves, pa da pokupe boju koja bi eventualno mogla da osteti druge tkanine? I ja mislim da ti papirici tome sluze, kao prevencija. Meni je onaj roze venis u prahu do sada resavao sve probleme sa flekama na vesu, cak i za fleke od boje.

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Lu, jesi li ti to koristila za uklanjanje fleke, ili ti je nešto drugo pustilo boju? Meni je u glavi da to nije odstranjivač fleka, nego kad nešto pusti boju.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 261
18.7.2011 13:25:24   
Ana RR

Meni je u glavi da to nije odstranjivač fleka, nego kad nešto pusti boju.

Maramice su za to (lovac na boje) da nešto ne pusti boju. Nije odstranjivač fleka. Možda je taj prah nešto drugo user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 262
18.7.2011 13:26:35   
Lu

Crvena majica mi je dobila crne fleke od boje od druge majice, obe su bile nove a meni bilo mrsko oprati prvo ručno i tako sam morala da kupim ovaj lovac na boje koji sam platila skoro kao majicu koja je bila na sniženjuuser posted image
Ma samo me zanimalo da li je to moguće, majica je odavno na smetljištuuser posted image
Prah je isto što i maramice, fino piše lovac na boje, samo što on može i za ručno pranje a maramice su za mašinu.

< Poruku je uredio Lu RR -- 18.7.2011 13:27:54 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 263
18.7.2011 13:29:30   
Ana RR
Ali Lu, to nije za uklanjanje fleka, već da spreči da se tokom pranja pomešaju boje. Al'' ga objasnih user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 264
18.7.2011 13:32:49   
Lu
Znači treba djelovati preventivno i u svako pranje ubacivati tu maramicu, kao i calgonit, deterdžent i omekšivač ...pa jesu oni normalniuser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 265
18.7.2011 13:34:48   
Ana RR
Pa tome služi user posted image fora je da sa tim maramicama možeš da pomešaš garderobu raznih boja i neće biti fleka. Ja se ne usuđujem baš puno da eksperimentišem, ali moja mama je prala crvene i svetle majice zajedno, ubacila maramicu i ništa nije pustilo boju user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 266
18.7.2011 13:34:49   
Jeca*
ja to ubacujem samo kad stavljam razne šarene stvari u mašinu i super mi je...vise nista ne perem razdvojeno. Ja ne znam kako sam zivela bez tih maramica user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 267
18.7.2011 13:37:05   
Anoniman
Lu, to samo kod prva dva-tri pranja, da se uveriš da li nešto ušta boju ili ne, pa onda posle nešto protiv ispiranja boja, recimo neki perwool colour, pa onda malo zlatnih niti da održavaš sjajuser posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 268
18.7.2011 13:37:44   
viking
Što se tiče Calgona... prošle nedelje nam je crkla mašina za veš, kupljena pre dve godine, Whirpoolova. Došao majstor, kaže - crko grejač jer ima ogromne naslage kamenca. Mi u šku, odakle toliko kamenca, NI JEDNOM nismo ukljčili mašinu bez Calgona, čak smo par puta pusti da radi samo sa Calgonom, kao, da je ispere... Majstor umro od smeha, kaže ma, ajte molim vas, pa to služi samo za uzimanje para. Bolje stavite sodu bikarbonu.

A što se skupljača boje tiče, on deluje preventivno. Sad kad si već obojila majicu, možda da probaš sa Vanishom?

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Znači treba djelovati preventivno i u svako pranje ubacivati tu maramicu, kao i calgonit, deterdžent i omekšivač ...pa jesu oni normalniuser posted image

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 269
18.7.2011 13:37:56   
Ana RR
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 270
18.7.2011 13:39:18   
Lu
Izgleda da se moram odlučiti koju boju odjeće želim da nosimuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 271
18.7.2011 13:39:47   
Jeca*
ja calgon ne koristim...to mi je smor, ali maramice preventivno i vanish za fleke...i milina user posted image  Lu, potopi majicu u vodu sa praskom i vanishem...
a zar nije neko pisao da je kupio nesto sto skida fleke...gagana beše?

Robin Sharma

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 272
18.7.2011 13:41:34   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: viking RR

Što se tiče Calgona... prošle nedelje nam je crkla mašina za veš, kupljena pre dve godine, Whirpoolova. Došao majstor, kaže - crko grejač jer ima ogromne naslage kamenca. Mi u šku, odakle toliko kamenca, NI JEDNOM nismo ukljčili mašinu bez Calgona, čak smo par puta pusti da radi samo sa Calgonom, kao, da je ispere... Majstor umro od smeha, kaže ma, ajte molim vas, pa to služi samo za uzimanje para. Bolje stavite sodu bikarbonu.

Viking, isti slučaj i kod nas prošle nedelje, samo je u pitanju Candy stara 4 godine. Plus je nama crkao i birač programa.
Koristili uvek calgonit dok nismo dobili savet da je bolje da koristimo sodu i uputstvo kako da je održavamo (sa sodom za pranje, limuntusom i alkoholnim sirćetom). Posle sam videla to uputstvo i na temi Veš mašina.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 273
18.7.2011 13:42:27   
viking
Potrošačko društvo user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 274
18.7.2011 13:44:27   
Ana RR
Nama svakog leta crkne nešto od uređaja, pre dve godine televizori, prošle godine frižider, ove mašina.. misliiiiim stvarno nema smisla user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here