Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 24.5.2011 23:38:51
|
|
|
|
Klarita
|
Pa, sta? jel' jestiv? Jeste sigurno...e, pa sad i rastresit i ovakav i onakav... IZVORNA PORUKA: BubaMira Ja ću sad da kažem a vi me kamenujte : meni u životu pirinač nije ispao lep i rastresit. Uvek bude kaša, kao pilav i sutlijaš
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 24.5.2011 23:39:53
|
|
|
|
Anoniman
|
Klarita, ali ja želim rastresit
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 24.5.2011 23:43:11
|
|
|
|
Klarita
|
Epa, cuti i klikci tamo nece te kamenujemo
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 24.5.2011 23:43:36
|
|
|
|
indy_25
|
Bubo stavi vodu da prokljuca i u njoj sta zelis vegeta, ulje itd. kad prokljuca ubaci rizu i promijesaj i ostavi da se kuha na skroz laganoj vatri zavisi koja je riza nekad za 10 min neka za 20 min gotova. Kad vrijeme prodje uzmi viljusku pa je polako sa strana prodrmaj prodji kroz nju da se izmjesa fino pa opet poklopi nek ostane 5 minuta ali ne na vatri nego onako u serpi. Otvori opet viljuskom je malo rastresi i to je to. Jos ovo sm zabotravila prije nego pravis pirinac operi dobro pa ostavi malo u vodi da ti stoji nekih 5 minuta. Moja mjera je jedna casa rize npr i jedna i po casa vode.
< Poruku je uredio indy_25 -- 24.5.2011 23:46:42 >
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 24.5.2011 23:43:48
|
|
|
|
Verus
|
Buba miro: stavis duplo vode od mere pirinca npr: ako stavis 1 solju pirinca na to sipas 2 solje vode, i kuvas dok sve ne ispari. Isprobas par puta na kojoj temp vode da bude. I onda ostavis jos malo poklopljeno. Jbg najlakse ja uzeti onaj kuvach na paru za pirinac, ali ni ovako nije lose.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 24.5.2011 23:44:19
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Klarita Mlakom peglom, ali preko novine...a, ne bese li tebi karameliZovana pegla? IZVORNA PORUKA: choopa choops L je ugazila negdje u zvaku i kad je ulazila u auto, razmazala po sicu malo sam ocistila rukom, ali moram i ja sa peglom da probam, citala sam da se tako dobro skida Jes' jos malo Taj cijeli dan sam pustala (sircetnu)paru, smrdi i dalje, ali radi posao
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 24.5.2011 23:44:42
|
|
|
|
indy_25
|
IZVORNA PORUKA: ribizla Kako skinuti zvaku sa tkanine ? Staviti odjecu u zamrzivac i vrlo lako se skine
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 24.5.2011 23:50:56
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Buba miro: stavis duplo vode od mere pirinca npr: ako stavis 1 solju pirinca na to sipas 2 solje vode, i kuvas dok sve ne ispari. Isprobas par puta na kojoj temp vode da bude. I onda ostavis jos malo poklopljeno. Jbg najlakse ja uzeti onaj kuvach na paru za pirinac, ali ni ovako nije lose. Pa ja ovako pravila i uvek ispadne kašast
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 24.5.2011 23:52:46
|
|
|
|
choopa choops
|
Ja bome stavim ofrlje vode i pirinca, ali tu bude dosta vise vode. Isto kao Iva stavljam ulje i so kao i za pastu
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 24.5.2011 23:53:54
|
|
|
|
indy_25
|
Probaj manje vode da stavis i skroz na laganoj vatrici da se kuha. Ja ne stavljam toliko vode nikako. I tacno voda ispari na toliko minuta koliko i pise d treba. Cini mi se da pise na svakom pakovanju omjer vode i omjer rize i vrijeme kuhanja.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 24.5.2011 23:59:05
|
|
|
|
indy_25
|
Klik Riza Evo ti Bbubo valjda ti pomogne nesto
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.5.2011 0:02:38
|
|
|
|
madre
|
opaaa, indy, sad se pravis vazna sa urednim linkovima
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.5.2011 0:07:02
|
|
|
|
indy_25
|
IZVORNA PORUKA: madre opaaa, indy, sad se pravis vazna sa urednim linkovima lalalalala ja naucila napokon
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.5.2011 9:45:54
|
|
|
|
Lu
|
Ja uvijek stavljam omjer vode i riže 1:3, ne stavljam ulje nikako ni u pastu Skaši se jedino ako stoji, riža se uvijek kuha da se još topla može iznijeti na stol.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.5.2011 9:59:37
|
|
|
|
Olga75
|
ja prvo proprzim pirinac na malo ulja i tek onda ga zalijem vodom i kuvam , inace se napravi u kasu i jos da kazem da je Ana stavila link za rastresit pirinac
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.5.2011 10:04:01
|
|
|
|
Lu
|
A Olga to je drugo,i ja više pravim tako dinstani, na luku i ostalom povrću
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.5.2011 10:06:08
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR i jos da kazem da je Ana stavila link za rastresit pirinac Olga, niko mene ne sluša
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 28.5.2011 8:07:40
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira IZVORNA PORUKA: Verus RR Buba miro: stavis duplo vode od mere pirinca npr: ako stavis 1 solju pirinca na to sipas 2 solje vode, i kuvas dok sve ne ispari. Isprobas par puta na kojoj temp vode da bude. I onda ostavis jos malo poklopljeno. Jbg najlakse ja uzeti onaj kuvach na paru za pirinac, ali ni ovako nije lose. Pa ja ovako pravila i uvek ispadne kašast meni ne ispada kasast a znam da mojoj sestri ispada. ja imam malo drugaciji savet - kuvaj krace tek da omeksa malo i onda procedi jer je ta voda ona mlecna, dodaj vode pa opet iscedi. fora je da operes pirinac nakon kuvanja od te slatkaste mlecne vode
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 28.5.2011 19:24:42
|
|
|
|
jance
|
opet ja u akciji... mlada vojvodjanka hranu zlostavljala kako przite girice ili papaline iliti kako se vec zovu te sitne ribice a da se ne raspadnu potpuno? uvaljala sam ih u brasno i przila u dubokom ulju, al sam mozda ih stavila previse (ulja je naravno bilo vise) i opet su se totalno raspale, ni jedna cela nije ostala...
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 18.7.2011 12:49:41
|
|
|
|
Anoniman
|
Nikada nemojte da sipate sirće direktno iz flaše u jelo. Sipajte prvo u kašičicu, ili u čep, pa dodajte oprezno koliko treba, iz flaše jako lako izleti previše, dovoljno je da se ruka zatrese ili da recimo dete drekne dok sipate, i ode ručak u propast Griz knedle za supu napravite 15 minuta pre nego što ćete ih ubaciti u supu, i to malo ređe, jer griz nabubri i zgusne se. Lako je dodati još
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 18.7.2011 12:52:00
|
|
|
|
Lu
|
O hvataču boja... Kad mi je nakon cijelonoćnog stajanja majice u ovom čudu (tako piše na uputstvu), uspjelo da nestane neželjene boje, zašto se ona vratila čim sam majicu isprala u čistoj vodi
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 18.7.2011 12:55:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Zato što nisi koristila hvatač čiste vode
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 18.7.2011 12:55:55
|
|
|
|
viking
|
Lu, šta ti je to? Kakav je to hvatač u kome majica stoji? Mi koristimo one u obliku papira, ali nisam sigurna da mislimo na isto...
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 18.7.2011 12:59:17
|
|
|
|
Lu
|
Pa isto kao te maramice Viking, samo što ovo može i za ručno pranje jer se radilo o jednoj majici (istrese se neki prah u vodu i smrdi smrdi Dr Bekham nešto tako ), gdje ću da uključim mašinu za jednu majicu Kažem vam sve spalo a kad sam isprala ono se ponovo sve vratilo, koji sam ja idiot da se meni to desi, savršenoj domaćici
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 18.7.2011 13:00:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Savrsena domacice, jel normalno da para sisti iz expres lonca iako je temperatura ringle podesena na 1, tj. na minimum. Uvek mi je frka da ne explodira
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.