Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.3.2009 16:23:55
|
|
|
|
Ana RR
|
vidim bice trk do prodavnice
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.3.2009 16:25:05
|
|
|
|
guppy RR
|
ma... sipala sam kečap i vodu... ne mogu da verujem, probala upravo.. uopšte nije loše
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.3.2009 16:26:34
|
|
|
|
Ana RR
|
Evo resenja! dodaj malo origana i suvog persuna i bice mljac, mljac!
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.3.2009 16:29:18
|
|
|
|
Ana RR
|
Evo jednog saveta (koji sam napisala i u receptu za lovacke snicle) Kada dinstate luk dodajte malo praska za pecivo, luk ce se bukvalno istopiti i bice gotov za minut! Super fora ako ste u zurbi! A da se ne bi cela kuca osecala na luk, dok se dinsta stavite nekog zacina (origano, najbolja je mesavina italijanskih zacina) i sve ce mirisati na biljcice!
< Poruku je uredio Ana80 -- 25.3.2009 16:31:25 >
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.3.2009 16:32:45
|
|
|
|
prase
|
Super što si nazvala temu "nekoliko dobrih saveta za domaćice" a ne "nekoliko saveta za dobre domaćice" jer ovo drugo meni nikada nije imalo smisla - pa dobrim domaćicama i ne trebaju saveti Elem, evo mojih saveta: - ne gledajte na sat ako u ruci na kojoj je sat držite šolju sa kafom, ili šerpu - kada nešto što ne bi trebalo da ključa počne da ključa, ne gledajte ga sa zaprepašćenjem nego smanjite temperaturu - (malo out of date) ne verujte u lonce u kojima ne kipi mleko - ne mlatite rukama kada pričate kao što obično mlatite ako imate nešto u ruci - ne pokušavajte da obrišete jednu tačkicu sa pločica dok mikser još uvek držite u drugoj ruci - generalno, ne činite ništa što počiva na "valjda" i "možda", pogotovo ako ste pozvali goste na večeru E sad malo ozbiljniji... - kada pečete palačinke, gotove palačinke okrećite svaki put kada dodajete novu na slog - tako će sve ostati tople - testo za palačinke se vremenom zgušnjava, povremeno dodajte po malo tople vode (ako pravite mnogo komada) - dodajte pola kašičice šećera kada pržite luk za dinstanje, neće zasladiti jelo ali će luk da počne da se cakli kada je spreman - u džezvu sa kuvanom ("turskom") kafom dodajte par kapi hladne vode i pustite je da se malo "odmori": tako ćete izbeći talog u šoljama (onda ne može da se gleda u šolju, ali ja više volim kafu bez taloga) - u čaj se dodaje toplo a ne hladno mleko, ukus je drastično drugačiji - koristite papir za pečenje i sve druge prednosti 21. veka - bez obzira što naše bake nisu tako radile, rezultat je isti a manje je posla Ma, ima tih saveta milion... Zato se kuvanje uči od kada vas mama pusti u kuhinju pa do kraja života
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.3.2009 16:39:36
|
|
|
|
Lilly*
|
ovo sa kafom nisam cula, bas cu da probam
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.3.2009 16:39:41
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Ana80 Kada dinstate luk dodajte malo praska za pecivo, luk ce se bukvalno istopiti i bice gotov za minut! Super fora ako ste u zurbi! Ja dodajem soda bikarbonu... bude suuuuuper!!!
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.3.2009 16:40:04
|
|
|
|
prase
|
A evo i članka koji prikazuje kako je dobra domaćica izgledala 1955. godine: The good wife's guide ... sa sve epilogom: "A good wife always knows her place"
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.3.2009 16:41:23
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: Ana80 Kada dinstate luk dodajte malo praska za pecivo, luk ce se bukvalno istopiti i bice gotov za minut! Super fora ako ste u zurbi! Ja dodajem soda bikarbonu... bude suuuuuper!!! To je dobro za one koji bas i nisu ljubitelji luka!
< Poruku je uredio Ana80 -- 25.3.2009 16:42:08 >
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.3.2009 16:43:29
|
|
|
|
Lilly*
|
soda bikarbona se moze dodati u bilo koje povrce da se brze skuva
|
|
|
|
[Obrisana poruka] 25.3.2009 16:50:44
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 25.3.2009 23:27:52
|
|
|
|
eugenija
|
Ja zanam samo jedan trik, a to je u puding da se doda mala kašičica brašna, da se ne stvaraju grudvice... Skromno od mene, ali razbih glavu da se nečega setim
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 26.3.2009 2:46:29
|
|
|
|
kumara
|
Bravo za temu!!! Ala ste me nasmejale!! Ali i naucile neke korisne stvari!!!
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 26.3.2009 8:06:03
|
|
|
|
Jeca*
|
Ovo verovatne znate, ali hajde da napišem: - fleke od crnog vina se skidaju belim vinom - fleke od kafe se skidaju hladnom vodom (imala sam osecaj da znam gomilu "trikova" ali sad ne mogu da se setim nijednog )
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 26.3.2009 8:16:21
|
|
|
|
Anoniman
|
I fleke od krvi se peru hladnom vodom.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 26.3.2009 14:55:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Kako skinuti tragove drvene bojice sa belog nameštaja? Gumicom za brisanje.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 26.3.2009 15:14:41
|
|
|
|
guppy RR
|
taj će vam savet 100% dobro doći v
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 26.3.2009 15:24:46
|
|
|
|
Modessty
|
Ako hoćete da šlag na torti duže traje i da bude čvršći pravite ga sa kiselom vodom Ukus jeste malo drugačiji, ali šlag neće splasnuti posle dva dana stajanja u frižideru Kada kuvate kupus (svež) obavezno daodajte i kašiku šećera. Brže omekša i bude ukusnije
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 26.3.2009 15:57:51
|
|
|
|
Lu
|
U mesne okruglice stavite prašak za pecivo ili sode i neće se raspasti pri kuhanju u sosu Koliko smo puta spomenuli sodu
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 26.3.2009 16:00:13
|
|
|
|
Lilly*
|
kada smo vec kod sode, da kazem da mm procisti sinuse sa njom
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 26.3.2009 16:03:30
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: lilly.79 kada smo vec kod sode, da kazem da mm procisti sinuse sa njom Ozbiljno a kako Moj često ima problema iste vrste
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 26.3.2009 16:05:21
|
|
|
|
Lilly*
|
cek, nacicu temu o sinusima pa cu ti tamo odgovoriti
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 26.3.2009 16:08:08
|
|
|
|
Lilly*
|
jel nema tema o sinusima ili je ja ne nalazim
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 26.3.2009 16:15:40
|
|
|
|
Lilly*
|
nisam nasla, pa cu staviti ovde, pa neka neko prebaci.. za zacepljene sinuse- napravi se rastvor sode bikarbone i uzme se u saku tog rastvora i usmrče-na nos 2-3 puta pa se saceka oko minut-2 kada treba da krene balavljenje i oslobadjanje sinusa od tog sekreta, odmah se oseti olaksanje.. zvuci sasavo ali deluje
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.