prase -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (25.3.2009 16:32:45)
|
Super što si nazvala temu "nekoliko dobrih saveta za domaćice" a ne "nekoliko saveta za dobre domaćice" jer ovo drugo meni nikada nije imalo smisla - pa dobrim domaćicama i ne trebaju saveti [sm=smiley36.gif] Elem, evo mojih saveta: - ne gledajte na sat ako u ruci na kojoj je sat držite šolju sa kafom, ili šerpu - kada nešto što ne bi trebalo da ključa počne da ključa, ne gledajte ga sa zaprepašćenjem nego smanjite temperaturu - (malo out of date) ne verujte u lonce u kojima ne kipi mleko - ne mlatite rukama kada pričate kao što obično mlatite ako imate nešto u ruci - ne pokušavajte da obrišete jednu tačkicu sa pločica dok mikser još uvek držite u drugoj ruci - generalno, ne činite ništa što počiva na "valjda" i "možda", pogotovo ako ste pozvali goste na večeru E sad malo ozbiljniji... - kada pečete palačinke, gotove palačinke okrećite svaki put kada dodajete novu na slog - tako će sve ostati tople - testo za palačinke se vremenom zgušnjava, povremeno dodajte po malo tople vode (ako pravite mnogo komada) - dodajte pola kašičice šećera kada pržite luk za dinstanje, neće zasladiti jelo ali će luk da počne da se cakli kada je spreman - u džezvu sa kuvanom ("turskom") kafom dodajte par kapi hladne vode i pustite je da se malo "odmori": tako ćete izbeći talog u šoljama (onda ne može da se gleda u šolju, ali ja više volim kafu bez taloga) - u čaj se dodaje toplo a ne hladno mleko, ukus je drastično drugačiji - koristite papir za pečenje i sve druge prednosti 21. veka - bez obzira što naše bake nisu tako radile, rezultat je isti a manje je posla Ma, ima tih saveta milion... Zato se kuvanje uči od kada vas mama pusti u kuhinju pa do kraja života [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|