|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice
18.7.2011 14:09:36   
Anoniman
Najbolja stvar za čišćenje kamenca i masnih fleka upravo vinsko sirće, limuntus i soda bikarbona user posted image
Džezvu ili kuvalo ostavite da ključa 10-15 minuta sa limuntusom i skinuće sav kamenac.
Slavine namažite sirćetom, ostavite zamotane u ubrus 1-2 sata, pa operite, a kadu pospite limuntusom utrljajte i ostavite 15 minuta pa operite. Kuhinjsku sudoperu možete oribati i polovinom svežeg limuna, super skida fleke od vode, pa isperite. A u mikrotalasnu stavite posudu sa vodom i sodombikarbonom, pustite da se upari, i posle samo vlažnom krpom prebrišete mikrotalasnu... A tako user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 276
18.7.2011 14:16:20   
Ana RR
Nina, u mašinu ne ide soda bikarbona već soda za pranje (koristi se za pranje bačvi).

SODA ZA PRANJE
Mašina za veš se korišćenjem prlja. Za održavanje higijene perite veš na višim temperaturama. A kada odlučite da očistite bubanj upotrebite sodu za pranje. Sunđerom oribajte unutrašnjost, pustite je da jednom iscentrifugira prazna. Kasnije prilikom pranja veša stavite malo praha uz prašak. I stvari će biti čistije.

SKIDANJE KAMENCA
Koristite natrijum karbonat, otopite 300 do 400 grama u kipućoj vodi . Pre nego sipate ovaj rastvor u mašinu, u nju sipajte četiri litra vode. Uključite program pranja na 95 stepeni, bez pretpranja. Što je duži program i što je viša temperatura efekat će biti bolji. Postoji mogućnost da će voda u bubnju peniti. Soda će otopiti sve masnoće i druge nataložene stvari. Neka program odradi do kraja sa svim ispiranjima i centrifugiranjima. Kada završi očistite filter. Zatim ponovite postupak pranja, ali ovog puta sa litrom alkoholnog sirćeta koje ćete sipati u dozer za prašak.

DOZER 
Dozer bi trebalo da perete svaki put kada mašina završi program. Izvucite je i dobro očistite sirćetom, a zatim isperite vodom. To je mesto na kome se najlakše stvara buđ, a bez poteškoća može da uprlja i garderobu. Možete je i s vremena na vreme četkati starom četkicom za zube. I gumu na vratima treba da održavate - svaka tri meseca premažite je glicerinom, a posle svakog pranja, obavezno je obrišite.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 277
18.7.2011 14:17:36   
Anoniman
Ma ja napisala za ove spoljne svinjarije user posted image Mašinu čistim po uputstvu

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 278
18.7.2011 14:19:32   
Ana RR
user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 279
18.7.2011 14:20:17   
jovana j
Drugari cao!!! user posted image

Ima li neka od vas ideju kako da OCISTIM KAMENAC IZ RUPICA SA PEGLE NA PARU?
Kamenca nema jako mnogo, ali s vremena na vreme mi zna ostaviti po koju tackicu na vesu, a onda poludim...
Unapred hvala user posted image

11-09-03 Emil
Što možeš sanjati, to možeš i učiniti.
Walt Disney

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 280
18.7.2011 14:22:22   
Olga75
ja sipam i u ves masinu povremeno sirce , evo je tri godine radi , ima ona svoje faze kad se ukoci ali to je problem za koji serviser kaze da ne postoji user posted image
slavine , plocice , posudje , sve sto Vata kamenac cistim sircetom

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 281
18.7.2011 14:26:01   
jovana j
Vidim pisano je za limuntus rastopljen, da se sipa u peglu na paru, pa da se pegla neka krpa...
ali vidim da ti olga spominjes i sirce?
Moze li malo sirceta???? Bojim se da ne usmrdim peglu, onda kuku lele user posted image

11-09-03 Emil
Što možeš sanjati, to možeš i učiniti.
Walt Disney

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 282
18.7.2011 14:26:54   
Anoniman
Pa ako nisi koristila destilovanu vodu ( a trebala bi user posted image ) onda trebaš u destilovanu usuti sodu bikarbonu uliti u peglu i pustiti da sve ispari, dobro isprati pod vodom i očistiti. Neke pegle imaju i ono dugmence za samočišćenje, pa isti postupak+stisneš dugmence user posted image Ja koristim samo destilovanu vodu, i nisam imala muke sa kamencem...

(odgovor članu jovana j)
  Direktna veza do poruke: 283
18.7.2011 14:28:10   
Anoniman
Nina, koliko sode u koliko vode?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 284
18.7.2011 14:30:00   
Anoniman
Pa ne znam koliko ti stane u peglu... Za mikrotalasnu radim 50-50, možda u peglu jednu ravnu kafenu? Nisam morala da je čistim, ali neke moje prijateljice su čistile time i uspešno su se otarasile kamenca

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 285
18.7.2011 14:33:06   
Ana RR
Moja mama već dugo sve pere isključivo deterdžentom u koji se doda tri kesice limuntusa i malo se razblaži sa vodom (ukoliko je gust deterdžent). Sve to sipa u flašu koja ima prskalicu i SVE, od kuhinje do kupatila, pere sa tim. Nema kamenca, nema buđi, sve se sija. Od kako se otrovala domestosom samo to koristi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 286
18.7.2011 14:35:09   
viking
Ana, a koji deterdžent stavi? Neki za sudove?

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 287
18.7.2011 14:35:26   
Anoniman
Probaću da stavim malo za početak, pa ću lako ponoviti sa većom količinom. Imam dve pegle, koristim lošiju jer je ona bolja prepuna kamenca, koji nisam uspela da očistim (uzela sam je od mame koja je narvno sipala česmušu u njuuser posted image )

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 288
18.7.2011 14:36:41   
Ana RR
Da, za sudove. Najbolje je neki koji nije mnogo gust da bi moglo da izađe kroz prskalicu, ali može se razblažiti sa vodom.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 289
18.7.2011 14:39:01   
Lilly*
Kamenac se fino očisti rastvorom limuntusa (može i sirće, ali ja posle hoću da umrem dok "miris" ne isparii): uzmete onu prskalicu za cveće i sipate kesicu, dve lumuntusa, dopunite vodom, izmućkate i prskate kupatilo, kuhinju... sve blista kao novo user posted image

Jovana, slobodno napravi rastvor limuntusa za peglu, očistiće je user posted image

Ono što sam ja zaključila vezano za pranje veša i sirćeta je: kod glavnog pranja, nakon što mašina uzme sav prašak, sipam nekoliko "klokova" sirćeta (u pregradu za prašak); sirće omekša vodu i bolje se opere veš, čak se i neke fleke skidaju user posted image

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 290
18.7.2011 14:42:34   
Anoniman
JAO sad me Lilly podsetila starog saveta moje bake user posted image

Kad perete neku novu stvar za koju sumnjate da će pustiti boju, sipate sirćeta u pregradu za prašak (kad ga povuče voda) i neće obojiti druge stvari user posted image

(odgovor članu Lilly*)
  Direktna veza do poruke: 291
18.7.2011 14:54:05   
gagana83
Ja retko ukljucujem masinu a da u nju ne stavim hvatac boje. Fenomenalna stvar!

Postoji i neki prah koji kao uklanja nezeljene boje na vesu. E to cudo je toliko dobro da je meni ne samo skinulo boju koju je tkanina pustila vec mi posteljina nije bila vise crvena, postala je zuckasto- braonkaste bojeuser posted image
Kupila ja novu posteljinu, crvena sa belim i crnim detaljima i nakon prvog pranja je crvena boja pustila na belo a crna i na crveno i na belouser posted image Inace ne dajem puno para za posteljinu, ali ova mi se tako svidela da sam prezalila 100e i kupila je. Nadjem u DM-u ovo cudo kao da izvadim stvar, kad ono jos gore sra*e napravim.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 292
21.7.2011 9:26:14   
*Alexx*
Kako da očistim kožni bež novčanik? Čime da ga čistim? user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 293
21.7.2011 9:27:32   
Jeca*
jesi li probala klasicnom kremom, sa vaticom..tipa nivea.

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 294
21.7.2011 9:29:25   
viking
Baš sam htela da kažem što i Jeca, malo mleka za čišćenje lica na vaticu i to je to. Ako nisi sigurna, probaj prvo malo sa štapićem za uši, na nekom unutrašnjem delu da proveriš da neće koža da promeni boju, ali ne bi trebalo.

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 295
21.7.2011 10:01:53   
*Alexx*
Probaću, tnx user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 296
21.7.2011 10:37:04   
minavb
Ja predlazem vlaznu magicnu krpu.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 297
21.7.2011 10:41:10   
Ana RR
Alex, utrljaš malo vanish sapuna u magičnu krpu i skinućeš sve flekice.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 298
21.9.2011 0:46:50   
mikica sa
a kako da izvucem miris iz namjestaja? u pitanju je kozni ugao bez boje user posted image  juce sam uzela deterdzent za sudje i trljala ga kao budala. samo je malo ublazio taj miris ili bolje receno smrad i nista vise. a smrad potice od gostiju koji su sjedili u kratkim pantolama i koza im se lijepila za ugao i ostao smrad od znoja valjda, fuj!!! hocu da se ugusim, od juce nismo sjeli na ugao, HELP!

< Poruku je uredio mikica sa -- 21.9.2011 0:47:22 >

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 299
21.9.2011 10:28:42   
jance
pitacu muza kad dodje kuci, on je tapetar, srecu se sa takvim stvarima user posted image

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu mikica sa)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

Ime za decaka
Nina777

Koje vam je lepše:

Ivan (36%)

Davor (5%)

Dario (12%)

neko četvrto (47%)

Ukupan broj glasova: 73

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here