|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat]
12.12.2014 9:27:17   
ishler
Jovice ja sam prvu trudnocu prelezala na tokolizi u bolnici 6m bukvalno zbog kontrakcija.I sada sam ih imala ali poucena iskustvom ako ne otvaraju opusteno bez velikog nerviranja,uglavnom se ispostavilo i kod mene i kod drugih da otvaraju oni bolovi u krstima ali jaki bolovi,obicne kontrakcije i m bolovi ne.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 976
12.12.2014 9:29:21   
jovicaa
e dobra je i limunada, probiotski jogurt, caj od brusnice za izbacivanje bakterija... izguglaj ima na netu. nisam umislila definitivno ih imam, ali verovatno su samo te pripremne. grlic je sad kraci za par milimetara nego proslo put, ali kontam da to bas i nije precizno merenje, ipak je to misic. nista puno. prosli put je bio 39,6 mm, a sad je 36,1.
citala sam na netu, da je zabrinjavajuce ako se skrati ispod 25 mm, tek onda se moze postaviti dijagnoza preteceg pobacaja. a to mereno sondom, ne rucno, na to merenje mislim.

joj ishler 6 meseci na tokolizi.. mora da je bilo bas tesko. kontam da se defintiivno za sad ne otvaram, ali ja se stalno tripujem oko svega i plasim, nije mi bas svejedno kad mi se tako puno zateze stomak...

< Poruku je uredio jovicaa -- 12.12.2014 9:31:55 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 977
12.12.2014 9:31:52   
choopa choops
Ishler ma ona je do sad bila OK. MM im uvijek nađe neku zanimaciju tako da nemaju vremena da misle. Ali joj je sinoć nešto došlo (Gledala kod tetke user posted image CD sa naše svadbe pa je to rastužilo) pa je malo plakala, ali smo brzo sve rješili...
Mada u princcipu djeeca to podnose mnogo bolje nego mi user posted image

Šerpice i ja sam nestrpljiva, ja već mislim kako ću se dogovorit sa dr da dolazim na 20 dana user posted image

Jovice u nedelju ujutru sam došla. Za šećer kažu da je OK za sad, dijeta i dalje (Ugodjila sam se samao 2,5kg user posted image ) A i kući ću da pratim na onom aparatu....

Ne znam ti ovo za bolove, može biti...Ja znam da sam od Utrogestana komaa, tri sata nekon što ga popijem se samo obalim user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

Direktna veza do poruke: 978
12.12.2014 9:37:01   
choopa choops
Ma da, to je neznatno skraćivanje, to se ne uzima u obzir. Meni je 1,5cm, ručno, zato me je i dovela da me malo isprati sad zbog tih kontrakcija. Kontam da je veći, da ne bi obraćala pažnju na to uopšte.

Jooj ishler 6mj u bolniciuser posted image A ja se kao bunim za 7 dana...

Inače dr koja meni vodi trudnoću nije imala grlić uopšte skoro, ležala je od početka do kraja i dočekala termin user posted image

Direktna veza do poruke: 979
12.12.2014 9:39:20   
jovicaa
aha, a vidis meni je prethodni ginekolog govorio da je 1,5 cm ok ako je grlic zatvoren, na rucnom pregledu. a na sondi je uvek duzi nego na rucnom pregledu. mozda je i tebi duzina kao moja.

Direktna veza do poruke: 980
12.12.2014 9:42:45   
Trcosava
E samo na kratko da vi ispišem.

Elem Čupo za bakteriju (ako dobro zapamtih imaš proteusa?) ja sam isto imala, ali to pre ihahaj godina i to mi se smenjivao sa ešerihijom. Taman očistim ešerihiju, sledeća kontorla proteus i to se tako smenjivalo non stop. ali sa njim nisam imala nekih tegoba. Jbg što više tečnosti i brzi će se rešiti.

E sad, dijeta beše zbog šećera? Brusnice sušene nemoj jer su pune šećera. Smeš li badem? Badem grickaj po 10 kom recimo oko užine (em je dobar za bakterije, em ima te neke dobre masnoće koje se inače preporučuju u trudnoći)

A torta je napravljena, sad ukrašavanje user posted image

I flunked anger management! }:->

Direktna veza do poruke: 981
12.12.2014 9:44:47   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: jovicaa

aha, a vidis meni je prethodni ginekolog govorio da je 1,5 cm ok ako je grlic zatvoren, na rucnom pregledu. a na sondi je uvek duzi nego na rucnom pregledu. mozda je i tebi duzina kao moja.

Pa da OK je ako je od starta toliki i ako se ne smanjuje. Ali moraju da prate. Ali baš me briga lakše ću se porodit od onih kojima je duži user posted image Šalim se user posted image

Inače doktori su nam rekli da će da nam stave GPRS nanogice kad nas puste kući da prate da li se krećemo ili mirujemo user posted image Kaže moja dr ja kažem nekoj ženi da miruje, a onda me sestra zove sa šetelišta i kaže evo ti one tvoje "miruje" na šetalištu user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 982
12.12.2014 9:46:29   
choopa choops
Trcos jesi pila lijekove ili samo tečnost? Da ne smijem brusnicu, samo čaj. A bademe ću da kažem MM da kupi...

Direktna veza do poruke: 983
12.12.2014 10:01:04   
ishler
Jovice nije bilo lako.Ali sada vise nema takve tokolize max jedan dan.Ja sam u drugoj bila mnogo opustenija jer imala sam dete kod kuce tako da nisam razmisljala puno,inace meni je bio grlic u drugoj od pocrtka 1,5cm a otvoren za vrh,ginekolog koji me je u prvoj spasio i kome verujem bezgranicno samo je rekao praticemo ako se ne otvara opusteno i nije do polovine 8mog mozda ne bi ni tada ali sam preterivala,pela se uz stepenice,isla na ispite anisam se bas super osecala i naravno celu sam trudnocu imala kontrakcije,ali kazem nekako nisam mnogo razmisljala jer sam videla da me ne otvaraju.Samo pozitivno razmisljanje

< Poruku je uredio ishler -- 12.12.2014 10:02:37 >

Direktna veza do poruke: 984
12.12.2014 10:03:58   
jovicaa
da i mislila sam na caj, u filter kesicama, ne na kandiranu brusnicu.
i limun isto przi bakterije. i gomila drugih stvari, ima na netu. i kupi prolom vodu, pa se nalivaj. isperi bakteriju bukvalnouser posted image

ustvari je mene najvise strah, zato sto kada sam se sa maksimom otvorila 3,4 cm u 37. nedelji nisam nikakve bolove osecala, nista, samo jake pripremne kontrakcije, koje su sibale po ceo dan. mislim to je vec bilo ok vreme za otvaranje, lekar me porodio taj dan, ali kazem otvorila sam se toliko i grlic se skroz skratio, bez bolova.

moram pozitivno da razmisljam znam... uostalom ako se u prve dve nisam pre devetog porodila, valjda necu ni sad....
ishler ti si se prevremeno porodila u prvoj trudnoci?

< Poruku je uredio jovicaa -- 12.12.2014 10:05:56 >

Direktna veza do poruke: 985
12.12.2014 10:10:43   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Trcos jesi pila lijekove ili samo tečnost? Da ne smijem brusnicu, samo čaj. A bademe ću da kažem MM da kupi...

Jesam, čini mi se neke ab ili pipegal/pipem ali ne znam sme li on u trudnoći. Davno to beše (hvala bogu!)

I flunked anger management! }:->

Direktna veza do poruke: 986
12.12.2014 10:15:08   
ishler
Jesam u 36nd ali nisam vise mogla da izdrzim kontrakcije,nisu imali gde da me ubodu(grozno zvuci)a bila otvorena od 32nd,sada sam se otvorila polovinom 8mog ali imala sam jake bolove u karlici i znala sam da je to to,inace celu trudnocu sam imala razne bolove,u pubicnoj kosti,kao da se raspadam ,menstrualne,kontrakcije tj stvrdnjavanja koja bole,prepone i tako ali izgurah.Izguraces i ti sigurno ne brini.

< Poruku je uredio ishler -- 12.12.2014 10:16:33 >

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 987
12.12.2014 10:20:10   
jovicaa
e mene razvaljulje pubicna kost, katastrofa. a tako mi je bilo i u prve dve. ono bas to sto kazes ko da se raspadam. ali to znam da nema veze sa kontrakcijama, bar mislim.
a koliko si izgurala u drugoj trudnoci?
ja sam se u obe porodila kad sam bila 37 plus 2. samo sto ginekolog kod kog sam tad bila je voleo tako da tempira porodjaje kad mu odgovara, cim je video da sam otvorena, on me je kacio na indukciju. sigurna sam da bih barem prvi put izgurala jos, drugi mozda i ne

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 988
12.12.2014 10:29:48   
ishler
U ovoj sam legla 20 dana pre porodjaja otvorena 4prsta,grlic 1cm,ali moj je cekao da sto duze izdrzim,porodila sam se sa punih 38 otvorena 7prstiju,usla bez kontrakcija u porodjaj jer sam lezala strogo tih 20dana.Inace i beba je bila velika za mene ja sam sitna imam jako usku karlicu na granici za carski,beba je imala 3500,tako da super smo izdrzale i oni se cude da sam toliko izdrzala toliko otvorena jer sa 4prsta si vec u porodjaja,a bolovi u pubicnoj kosti mislim da su samo sirenje karlice.I jedan od razloga kao sto sam se otvorila je sto beba nije imala mesta,a stvarno me je ubijala zene koje su sa mnom lezale cudile su se sta radi u stomaku i koliko izlaze noge ne sve strane,tako da je verovatno gurala da izadje.

< Poruku je uredio ishler -- 12.12.2014 10:32:44 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 989
12.12.2014 11:10:38   
bubulence
cao drugarice, pisala sam vam jutros ali vidim da nema mog posta...
posto se super osecam danas sam isla u setnju. sve je bilo super dok nismo krenuli da se penjemo uz stepenice, na jednom mi je bilo uzasno muka, preznojala sam se i pocela da izvinete, da povracam. sva sreca sto je mm bio samnom, pa me je pridrzao inace bih pala... sve se desilo u 2 sekunde... on me je doneo gore, merila sam pritisak 101/66 sto je skroz ok, 95 otkucaja sto je isto ok za trudnocu. ne znam sta je moglo biti...

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 990
12.12.2014 11:46:06   
Ipokrisia
Sto bre bubi ? user posted image ja znam da sad vlada neki virus sa povracanjem, ba sobrati paznju da li traje, onda je verovatno virus... a ne znam sta bi bilo ako je samo jednom.Mada iskrneo i meni ponekad mukica,da li zato sto je veca beba pa gura zeludac gore...Mozda si i nesto nesvarljivo pojela user posted image

Ja danas dala krv i urin, ono redovno na mesec dana sto traze,a i taman da vidim taj urin,posto me ubi, na svakih 5 min idem...Pa za pocetak da eliminisem ako je infekcija,a mozda se i beba nesto spustila, to moram vec na pregledu da vidim,sta cu...

E da, juce sam se jaaako obradovala, mm dobio u firmi vaucer na 10.000u mothercare prodavnici, malo cu pricekati da krenu snizenja pa da kupim nesto bebici tamo :)koliki su troskovi,sve znaci :)

< Poruku je uredio Ipokrisia -- 12.12.2014 11:51:09 >

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 991
12.12.2014 12:09:40   
Kata90
jutro,barem kod meneuser posted image tek sam se u 11h izvukla iz krevetauser posted image ,bas sam lenja postala,sve mi je vec tesko....tek sad pijem kafu,pa se mislim sta cu pre danas,moram i zavese staviti da se peru itd.i jos neke male stvarcice za bebu da ispeglam i gotovo.....treba i skuvat nestouser posted image sreca pa mm ne dolazi odma kuci sa posla pa imam vremenauser posted image
jel se i vi polako spremate???sto volim uvek kad se blizu ovi praznici svi pravimo generalno spremanjeuser posted image sad moram ranije,jer kasnije necu moci.........

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 992
12.12.2014 12:16:11   
*boka*
Dobar vam dan drage user posted image
Koliko stranica... krenula da iscitavam jos pre pola sata i dok sam dosla do poslednje, pozaboravljala sam pola. Juce sam bila ceo dan kod mojih, pa nisam stigla da se javim, a jutros rano isla kao i Ipokrisia da vadim krv i odnesem urin. Kod nas u DZ je ranije bilo za trudnice od 7-9, a sad su pomerili, od 7-9 su penzioneri (90%), a trudnice od 9-11, ali su me ipak primili da se ne vracam. Odmah su me prozvali, jos je sestra prozvala trudnica Bojana, i kad sam krenula ka laboratoriji cujem penzionere kako gundjaju i bune se. Posizela sam. U isto vreme sam bila i ljuta i postidjena. Onda je sestra krenula da prica na glas, valjda da je cuju, sta su vas trudnice kao odvojili da dolazite mimo penzionera da vas zastite, a stavili vas odmah posle njih da dodjete u prostoriju koju su oni ukasljali i ukijali... Pomislila sam da ce je neki deda istuci stapom nakon toga user posted image

Lela cestitam na odluci za CR u spinalnoj anesteziji. Sjajno iskustvo, videces! Neopisivo!
Choopsi kad te pustaju kuci?
Bubule joooj... Kako ti je sad?
Jabude ti si uvek lepa!

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 993
12.12.2014 12:17:23   
*boka*
Kato, ti si jos tu? user posted image

Trco srecan ti muzicu divan dan! Koju tortu si pravila?

< Poruku je uredio *boka* -- 12.12.2014 12:18:32 >

25.07.2011.

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 994
12.12.2014 12:23:44   
Kata90
boko......ma jok cini ti se samouser posted image

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 995
12.12.2014 12:25:41   
Chipsy
Cao devojke!
Bubi, jooj, drzi se!
Choopa, dace Bog da ides kuci kad su najavili.
Trco, srecan muzicu rodjendan!
Ostale devojkeuser posted image
Ja sam zakazala danas u 4.15 idem kod dr. Nema krvarenja, ali meni je mirnija glava, samo ne znam da li ce me pregledati rucno ili samo UZ, bas ne bih pregled, mada je ona najneznija dr koju sam upoznala.

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 996
12.12.2014 12:26:18   
*boka*
Kako se osecas? Ti mozes svaki cas da iznenadis user posted image
Cekamo...

25.07.2011.

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 997
12.12.2014 12:27:12   
anita
Zdavo drugarice.
ja se javila jutros ali nema mog posta....
Ja danas idem kod doktora i sva sam nesto na tri coska. Frka mi je velika.
Javicu se kad zavrsim.

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 998
12.12.2014 12:31:40   
Chipsy
Sto ti je frka, Anita? Bice sve okuser posted image
Jel ti rekose za pol? Ja sam prognozirala bar jednu devojcicu, jel da?

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 999
12.12.2014 12:31:53   
*boka*
Chipsy javi se posle pregleda. Sigurna sam da ce sve biti u redu. Ja sam i u prvoj i u ovoj trudnoci krvarila i to veoma obilno. U prvoj sam prokrvarila u 13. nedelji, odliv sam imala. Krvarila sam posle toga jos jaaako dugo i pored terapije i sve je bilo OK. Porodila se u terminu, beba zdrava, sve super. Sada mi je krvarenje pocelo odmah kako sam saznala da sam trudna, nekad u tragovima, nekad jace kao menstrualno.
Vazno je da znas da krvarenje cesto nije najava neceg loseg i cesto nema veze sa bebom i njenim razvojem.

Anita sto se sekiras?

< Poruku je uredio *boka* -- 12.12.2014 12:32:47 >

25.07.2011.

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moćna fotka: kako se pomeraju kosti leđa t...
Ova neverovatna fotografija žene koja se porađa dokazuje koliko je ljudsko telo neverovatno. Pogledajte kako izgleda ana...
Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?
Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here