|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat]
11.12.2014 22:54:01   
choopa choops
Kato bravo! Meni danas cijeli dan loš internet, valjda kako nas ima puno pa se svi nakačimo user posted image Mda bolje i ovako, jutros nisam imala nikako...

jovice javi šta je bilo na pregledu?user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 951
12.12.2014 0:19:17   
jovicaa
kato srecno draga, a bebac bi mogao malo da pokrene situacijuuser posted image user posted image

mi malo svrnuli do grada, bila neka velika zurka i svirka, i bas se potrefilo veceras kad sam isla na pregled, pa smo zloupotrebili sveki i bili na svirci citavih 45 minuta, user posted image
rekla mi je da gledam ipak da odmorim kad mogu, i pojacala malo utrogestan, sad pijem ujutro i uvece po jednu od 100 mg. grlic je u sustini koliko sam skontala ok, zatvoren na sondi i dugacak 36,1 mm, a na proslom pregledu je bio 39,6 mm... znaci mozda se malo skratio. ne znam koliko je dugacak na rucnom pregledu, to nije komentarisala, samo je rekla ima gauser posted image
ali kontam da je to dobra duzina, ipak je treca trudnoca. mada ona kaze bolje je kad je ok0 4 cm.. ali i ovo mi je tu negde...
malo cu mirovati i tako... nadam se izgurati do devetog... i triper ja ni jednu kontrakciju od kad sam izasla iz ordinacije, ne bi me cudilo da je malo i na nervnoj bazi. smirio me pregleduser posted image
sad cu biti ok 2 nedelje i opet cu da poludim posle toga, sto posto.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 952
12.12.2014 0:25:09   
bubulence
jovice odlicno user posted image .
ja naravno ne mogu da spavam... nista mi ne fali samo nece san na oci...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 953
12.12.2014 0:51:19   
jovicaa
joj ni ja oci kao kod soveuser posted image

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 954
12.12.2014 7:17:33   
Trcosava
Jutro i od mene. Ja sam zakuntala juče oko 22:30 ali sam zato budna u krevetu od 5:40! I nikako ne mogu da spavam. Mislim da nastavim da spavam user posted image Sad ustadoh i redno: kafa, pa da nastavim tortu. Nadam se da će mi danas ići malo bolje sve od ruke.

Kato, iskreno se nadam da tvoj dr zna šta govori user posted image ja bejah otvorena 1 prst ohoho dugo i na kraju su izazivali porođaj.

Jovice, nadam se da ćeš ipak malo duže biti mirna i da ćeš mirovati. Sudeći po terapiji mislim da kod tebe nije tako strašna situacija jer vidim da ženice imaju i jaču terapiju. Moraš malo i psihički da se smiriš.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 955
12.12.2014 8:04:31   
jovicaa
i ja se nadam da cu se smiriti malo psihicki. mada evo od jutros opet neki menstrualni bolovi. ali mozda mi je to i od doze vise utrogestana, imala sam te bolove i kad sam pocela da ga pijem.
pokusacu da mirujem barem par dana da se sve to malo iskulira.
sta ika kod tebe trco, ne mogu ticker da ti otvorim?
kakvu tortu pravis?
pitala mene doktorica juce jesi uspela da mirujes malo.. a ja kao trebala sam da mirujem?user posted image nisam ni znala... ja ludovala, tu mesila fondane, ma nema sta nisam radila, onako skroz sam se normalno ponasala, jedino poslednjih par dana od kad osecam te pojacane kontrrakcije sam malo iskulirala..

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 956
12.12.2014 8:19:16   
Trcosava
Tiker kaže još 34 dana.... polako ali sigurno idem ka kraju. Šta će biti ne znam. Iduće ndelje idem na pregled i da probam da se dogovorim sa mojom dr da mi ipak ne okreću bebu, nego da pustim - možda se okrene do porođaja.

Karlica i tako otkida, ali na to sam navikla. A torta.. danas mužu rođendan, puni velikih 40 (i doope mu pomeram) pa sam juče pravila tortu, danas ću i ja da se akam sa fondanom i marcipanom user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 957
12.12.2014 8:21:09   
lelaigor
Jovice super za pregled. user posted image Miruj malo.
Joj, meni kad kažu da treba da mirujem ja poblesavim. Ali, sad stvarno mirujem. user posted image Preumorna sam stalno. Mislim da sam se preforsirala sa D rođendanom.
Ja danas idem kod pulmologa.
Inače, sve po starom. D mi bolesna, ne ide u vrtić, standardno. user posted image

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 958
12.12.2014 8:24:49   
jabudic
Jutro i od mene.
Ni moj J ne ide u vrtić, vodio ga je mm juče kod pulmologa, vratio se kući sa kesom ljekova koja je koštala skoro 40€.
Jedan antibiotik, neki vitamini, riblje ulje, nešto za imunitet, one gluposti za inhalaciju, itd. Kaže kupio sam sve što je rekla, nećemo li ga jednom potpuno izliječiti.
A juče im stigli novi kreveti, pa sam morala da spavam sa J, da ga isprobamo. Mislila sam da će me sa novim krevetom ostaviti na miru, ali ne...
Ja u ponedeljak idem na pregled. Malo se vraćam u normalu što se tiče mučnina i umora, čak sam i lijepa danas- posle duže vremena user posted image

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 959
12.12.2014 8:26:45   
Trcosava
A Lelo ti si se baš setila kad ćeš da odmaraš user posted image a do sad šta si sve radila. user posted image Mogla si da kažeš 'ok evo sad ću, dva dana pred porođaj da odmaram'. Mislim da nemaš problema sa kostima ne bi ti ja zvocala, ali ih imaš i to debelih. Zato ipak sad STVARNO odmaraj.
Kafu da dokusurim pa da krenem u akciju.

Inače, u reklami videh jastuk za dojenje DŽABE i sad samo se nadam da će biti u prodavnici kad mm ode (inače im je cena oko 30€, ovaj je 11€!!!!)

Stvari za bepca su sve oprane, sad samo da popeglam. Sutra se premešta nameštaj, pa ću polako od ponedeljka da krenem da peglam i slažem. Treba i krevetac ad se spusti i namontira. I još da kupimo odelce za izlazak i mirna sam.

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 960
12.12.2014 8:33:14   
lelaigor

IZVORNA PORUKA: jabudic

čak sam i lijepa danas- posle duže vremena user posted image

user posted image

Trco, tak'a sam ti ja. Pundra u dupetu! Ma, znam, ne bih se ni ja brinula da nisam ovako kljakava, al' dobro, proći će valjda.
Jaoj, blago tebi, ti si spremna. Ja za 10 dana idem da se porađam, nit spakovana, u stanu ni naznake da će doći beba. Juče sterilisala pumpicu, flašice, dude, itd. Ima još stvari za pranje, a opeglano je par benkica i pelena. Sutra idemo kod svekijevaca po krevetac, sto za presvlačenje, kadicu, itd. UŽAS!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 961
12.12.2014 8:34:40   
jovicaa
ja sam gladnaaaaaa, cekam da mm ode na pauzu, pa da ode do radnje da mi kupi nesto njam njamuser posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 962
12.12.2014 8:47:29   
Trcosava
Jabudic, znam kako je kad ti dete non stop bolesno. Još ako ide u vrtić.. Moja je do ove godine bila katastrofa od oktobra do marta. U oktobru krene sa nosem, krene na kašalj i tako do januara - februara. E onda, pošto se do tada ne tretira ničim osim biljnih sirupića - zaglavimo u bolnici.

Ova godina je prva da je zdrava. Doduše evo, tri dana kašljuca uveče, ali nos za sada ne curi. Ja samo molim Boga da izdrži zdrava još iduću nedelju, razmišljam se da je tamo oko nove godine ostavim kući. Videću kakav plan bude sa mojom dr.

Lelo, ne bi ja toliko spremala da imam mamu ili svekrvu koja bi uskočila. Ali ja nemam nikog ovde i moram da spremim, a nisam baš toliko blesava da sve radim zadnji dan. Čeka me kupovanje flašice, tetra pelena (ana stare koristi za nos) i cucle. Razmišljam da li onaj češalj/četku da uzmem. Tako te stinice. Ali to moram da čekam platu mm.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 963
12.12.2014 8:55:46   
lelaigor
Ja ću izludeti od tih bolesti. Moja D pije antibiotik stalno i onda je nikad ne uhvati toliko da dobije punu dozu leka i preleži nego se sve tako razvlači. Dr ni ne shvati ozbiljno kad je odvedem takvu. Zato ja kući: fiziološki u nos, inhalira fiziološki, sirup prvo za suv posle za produktivan kašalj, pančićev čaj za kašalj i bronhitis, pa je nekako zalečim.
Prošli put kad je bila slinava, ignorisale smo i dr i ja, kao nije strašno, pa je otišlo malo na pluća, srećom kući smo regulisali, sa inhalacijama beroduala, ali ipak. Doduše, tad je bila aktuelna neka plućna infekcija...možsda je to bilo to.
Ma, ja imam i sveki i mamu ali kao da ih nemam. Moja mama radi, a kad ne radi onda je smrtno bolesna. Ne kažem, pomognu oni meni kad je hića, ali nisu nešto voljne. A sveki mi ima visok pritisdak, pa kad god mi pomaže, meni presedne jer svekar stalno pita "Svetlana, jel' skočio? Jesi dobro? Da idemo kući?". TAko da od njih nemam neke vajde velike. BAš juče kad me je Von pitala što nopsim sve u bolnicu kad mogu ad mi donesu, najgore od svega je štio ne znam ko da mi donese. Ni na mm ne mogu da se oslonim. Baš sam ga juče pitala, pošto ne znam da li je sastavio 2 dana da je bio u NS, te Mađarska te Makedonija, dole Srbija, Bosna...elem, pitala sam ga, šta ćemo ako meni krene pre tog odlaska u betaniju porođaj. I dobila sam odgovor: "Ništa, nađeš nekog da pričuva DAriu, spakuješ se, sedneš u taxi i odeš u Betaniju". Jesam razmažena, ali nekako mi je draže da me on odvede. user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 964
12.12.2014 9:02:27   
Trcosava
Lelo zbog pritiska sam ja mami reklal da ne dolazi kad se porodim. Prošli put je tata bio živ, pa je on mogao nekako da reaguje i smiruje je. A ona je na svaki Anin plač trčala da meri pritisak koji je skako 'jer zaboga zašto plače' user posted image i sad sam joj otvoreno rekla da ne dolazi jer ja ne mogu da mislim i o bebi i još o njenom pritisku, šećeru i slično. Videćemo se kad dođemo mi za Bg i to je to.

Ma ova dr nikako ne prepisuje antibiotike. PRošle godine nismo zaglavili u bolnici jer sam prestala da je vodim kod pedijatra, već direkt kod dežurnog - žena lepo da AB i dete mi preskoči bolnicu. Mada, kapiram da joj je sada i imuni sistem bolji, pa zato.

Odoh polako da spremam šta treba. Joj samo da ne krene da me drnda fondan. user posted image

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 965
12.12.2014 9:06:44   
choopa choops
Jutro :-)
Evo imam internet juuuuuuuuuhu. Provalila sam da kad je više žena na odjeljenju da je bitno da se prvi nakačiš ujutru i onda imaš cijeli dan user posted image Ako ne, tek možeš uveče kad neko ugasi...A preko mobilnog mi je jako teško i da čitam i da pišem, iskoče mi ove preoklete reklame, plus imam debele prste pa stisnem tri slova odjednom, pa se nerviram user posted image Uglavnom pročitam sve što pišete ali nemam volje za pisanjem...

Jovice baš mi je milo što nemaš kontrakcije, konačno možeš da odahneš. I stvarno odmiruj koliko možeš, makar kad oni nisu kući....

Trco srećno punoljetstvo mužu user posted image

lelo tako si blizu, bravo user posted image

jabude kažeš lijepa? Ubiće me Klarita, ali miriše na dječaka :-P

Što se mene tiče, nema kontrakcija, mada me uveče često steže stomak, pa ne znam je li od silnog kupusa koji jedino služe dijabetičarima pa me boli stomak, ili su kontrakcije. Pa su mi pomjerili da mi rade CTG uveče da provjere šta je. Što se tiče baakterije dr kaže da je to tako mala količina dda se ne liječi, jedino da pijem tečnost i rekla mi da uzmeme neke Utisept kapsule? Je l' zna neko nešto o tome? I ono najvažnije Ako sve bude kako treba u ponedeljak kući!user posted image uz stroggo mirovanje...

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 966
12.12.2014 9:06:51   
lelaigor
Ja ću morati da istrpim i moju mamu i sveki kad se porodim. Jer mm dobije 5 dana, i to ako nije preko potreban. user posted image
D pije profilaksu zbog VUR-a i onda dr kaže da je njoj to dosta da bude zaštićena kad je bolesna, jedino baš ako nešto ozbiljno kreće onda joj da celu dozu. Ali, imamo tu sreću da temp. ima možda 2x godišnje. E sad, koliko je to sreća, kad prestane da pije antibiotik, kad krene u školu, ima da nadoknadi sve to, nažalost.
Odoh i ja kod pulmologa, treba i ovo dete da vučem sa sobom. user posted image
I da, Trco, srećan rođus mužu!
Choopo, blizu sam, frka mi je! user posted image
Super za tebe što nema kontrakcija i držimo palčeve da ideš kući u ponedeljak. user posted image

< Poruku je uredio lelaigor -- 12.12.2014 9:09:11 >

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 967
12.12.2014 9:07:35   
serpica
Dobro jutro devojke,bas ste vredne ja dok iscitam sta ste pisale pola zaboravim user posted image
Chipsy,Chopa kako ste? Trco pravis tortu a? Lelo propustila sam,kad te primaju u bolnicu? A kata? Kazem vam ja pola zaboravim.....
Inace da vam se pohvalim,naucila sam sina da spava samnom u krevetu,pomislicete da sam luda,ali mnogo mi je lakse da bude pored mene nego da svake noci ustajem idem do njegove sobice,uzimam ga,ljuljam,i vracam nazad..a od kad spavamo zajedno ne budi se vise.user posted image i taman mi krevetac oslobodio da ne kupujem jos jedan.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 968
12.12.2014 9:13:47   
Sanjalica1980
Kato ,Jovice user posted image

Lelo, priblizilo se user posted image

Trco, srecan rodjus tm user posted image . Koju tortu ces praviti?

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 969
12.12.2014 9:15:14   
choopa choops
lelo meni je bila veća frke od drugog porođaja nego od prvog. A prošao je stvarno puno bolje nego prvi. Biće sve Ok, mada razumijem tvoj strah naročito jer ideš na Cr pa ti je sve novo...

šerpice, slušaj ja saam rekla neka spavaju gdje hoće samo da spavaju user posted image Šta te brifga, tebi je bitno da se odmoriš, i mogu da zamislim koliko je teško da ustaješ i šetkaš non stop noću...

Jedva čekam da idem kući, sinoć mi je ćerka malo plakila na telefon da joj nedostajem, ali smo brzo to rješile. To je moje pažljivo dijete, svaki dan mi dođe u posjetu pa mazi stomak i grli me. A onaj mali poganac nema kad, igra lopte, kaže doći ću drugi dan user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 970
12.12.2014 9:17:17   
jovicaa
choopa imam kontrakcije, videla je doktorica odmah na uzu, ali ok je sve dok ne diraju grlic, koliko sam ja skontala do sad, posle tri trudnoce sa kontrakcijama. nego sad se plasim sto sam ranije pila taj partusiten, a sad ga vise ne daju.. pitam se da li mi je mozda ipak on nesto smanjivao te kontre....

serpice i maksim je odjednom poceo da insistira da spava u KEVETU, a to znaci u krevetu sa aleksandrom. a aleksandar insistira da spavaju zajedno, nece na spratu, show su njih dvojicauser posted image tako da sad kao dva tinejdzera brbljaju dugo i igraju se u krevetu dok ne iznemognu i onesveste se. ali sve je prihvatljivo dok su u krevetu sto se mene tice. i to sto kazes oslobodice mi krevetac za bebu, necu morati dva krevetca

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 971
12.12.2014 9:20:36   
ishler
Choopa,meni je tako bilo pred porodjaj 20 dana sam lezala,mnogo mi je bilo tesko bez cerkice,a ona je to dobro podnela tada,vise sam se ja bedacila,mada kada sam dosla kuci svaki dan me je pitala sto sam morala u bolnicu po seku:).inace i ja sam se plasila porodjaja prvi je bio uz epidural super prosao a i cerka rodjena u 8m pa je bila manja,a sada sam znala da ce bez epidurala jer sam mnogo bila otvorena i krupna beba,ali sve prodje zaboravi se.Samo opusteno da prodje trudnoca i da beba bude dobro.

< Poruku je uredio ishler -- 12.12.2014 9:23:14 >

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 972
12.12.2014 9:22:41   
serpica
Ma moj nije hteo da legne pored mene,kao na igle da ga spustam,place vristi,ali polako i evo ga vec nedelju dana spavamo zagrljeni user posted image
Odmarajte zene koliko mozete,i ja sam primetila da kad vise odmaram manje me zateze stomak,videcu da odem na jos jedan uz u dz do kraja godine jer sledeci je tek posle Bozica....a ja nestrp;jiva ko po obicaju

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 973
12.12.2014 9:22:49   
jovicaa
pa da i meni je kad pomislim na bolnicu najveci strah od te odvojenosti od dece.....
koliko vec lezis choopa? jos malo pa kuciuser posted image
a sta kazu za secer?

joj mene od jutros sibaju kontrakcije bas i osecam menstrualne bolove, da li je moguce da je to od vece doze utrogestana? ne znam sta je to sad odjednom, jos i sa tim bolovima..

da defintivno treba smanjiti tempo ko oseca tegobe i bolove.. ali meni je bas tesko posebno zbog dece. prepodne lezim dok oni nisu tu, samo to sto skuvam i malo posklanjam ali kad oni dodju iz vrtica, i ne mogu bas previse

< Poruku je uredio jovicaa -- 12.12.2014 9:24:36 >

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 974
12.12.2014 9:24:42   
choopa choops
Aha znači ipak nisi lažno umislila. Šta ti je osjećaj, mi sve mislimo da nije, ali bolje što si pošla sad si puno mirnija. Pa u principu i te kontrakcije nisu strašne ako ti je grlić dobar i ako se ne skraćuje user posted image Ma samo polako i sigurno do termina user posted image Nosiš li pojas? Ja kupih onaj Chicco pisala sam tamo u temi...

Ja pijem tečnosti, nalijevam se kao budala, odlučila sam da istjerajm tu beštiju, pa makar je i ima tako malo neću da mislim user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moćna fotka: kako se pomeraju kosti leđa t...
Ova neverovatna fotografija žene koja se porađa dokazuje koliko je ljudsko telo neverovatno. Pogledajte kako izgleda ana...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

Anketa

Najlepše ime
vikiveki

Koje ime je najlepše

Nikola (64%)

Predrag (7%)

Veljko (29%)

Ukupan broj glasova: 133

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here