Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 13:00:50
|
|
|
|
Ipokrisia
|
meni stigli nalazi, krv je ok osim leukocita koji svaki mesec idu na gore sad su dosli do 13.9!! ne znam koji im je djavo! Ovako secer na granici normalnog,kao d aje malo pao 3,8 (ne znam kako kad tamanim slatko! ), a gvozdje je super 21....Urin isto deluje ok pise malo bakteirja, pa kontam da nece biti strasni rezultati UK...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 13:36:04
|
|
|
|
Chipsy
|
Ipo, ne znam sta bi ti le mogli da znace, da nisi u nekoj infekciji? Valjalo bi to da izlecis pre porodjaja. Jovice, i ja sam jutros imala kao te menstrualne bolove, sad ih nema. Ne znam da li to moze biti od utrogestana, ja ga od pocetka koristim 3x200
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 14:13:08
|
|
|
|
jabudic
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops jabude kažeš lijepa? Ubiće me Klarita, ali miriše na dječaka :-P Čupo, imam dva dječaka, prvi put sam bila prelijepa, drugi užasna. Prvi put sam mogla da letim, bila presrećna, išla na predavanje i ispite do dan pred porodjaj. A drugi put imala bolove od početka trudnoće, bila baš nikakva. Da mogu da biram osjećaj, ja bih izabrala ovaj prvi E, i meni su danas stigli rezultati nalaza. Sve Ok, sem hemoglobin za 2-3 niži. Ništa strašno. I neki HCT niži, whatever...
< Poruku je uredio jabudic -- 12.12.2014 14:15:40 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 14:54:44
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Bubi moja draga, kako si sada? Jel' ti bolje? :-* Ipo, ti le ne moraju nista da znace. U trudnoci znaju da budu povecani. Moja drugarica je imala le oko 20 . Slali je da uradi crp i fibrinogen. Sve je na kraju ok. Nisu nasli razlog povecanja. Trudnoca uredna. Tako da se nemoj brinuti pre vremena Anita, bice sve super. Nema razloga za strah :-* Ja se vratila sa komisije. Moram opet 14.01. kazu ako se porodim u medjuvremenu da neko drugi dodje ja i dalje nista ne osecam na desnoj strani. Akcija je u celom donjem delu stomaka i cela leva strana gore do dijafragme i do pupka. Nije valjda da su obe tu ili je jedna stvarno tako mirna. Verovatno sam vec i vas izludela sa time. Mrdaju se, ne mrdaju se
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 14:58:48
|
|
|
|
jabudic
|
IZVORNA PORUKA: bubulence cao drugarice, pisala sam vam jutros ali vidim da nema mog posta... posto se super osecam danas sam isla u setnju. sve je bilo super dok nismo krenuli da se penjemo uz stepenice, na jednom mi je bilo uzasno muka, preznojala sam se i pocela da izvinete, da povracam. sva sreca sto je mm bio samnom, pa me je pridrzao inace bih pala... sve se desilo u 2 sekunde... on me je doneo gore, merila sam pritisak 101/66 sto je skroz ok, 95 otkucaja sto je isto ok za trudnocu. ne znam sta je moglo biti... Bubi, šta je bilo? Je li ti sad bolje???
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 15:04:35
|
|
|
|
bubulence
|
sanjalice a zar nije tako bilo i ranije, da je desna bebana mirna pa je na uz bilo sve ok? ili mozda obe udaraju u istu stranu ako je to uopste moguce . ok sam sada, od onda se osecam odlicno osim sto imam slabe mucnine koje su u ovom periodu normalne... mm me tera da se spakujem i odem kod mojih sa E... on je slobodan od 25.12. do 08.01. pa bi mi se pridruzio a meni zao da ga ostavljam samog... i jos nesto, imam 3 spavacice od prosle trudnoce, sve vreme sam planirala da ih nosim i sada u betaniju a on mi kaze da je bzvz i da odem i kupim nove. kao da neko zna da sam ove nosila prosli put. jel vi uzimate nove ili nosite one koje imate?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 15:06:51
|
|
|
|
jabudic
|
Ja sam imala jednu super novu, koja mi je ostala od prvog puta, koju sam samo nosila u bolnici, jer mi je kasnije bila velika. Nosila sam je i drugi put i kupila još jednu novu. Što da kupuješ, ako su ti OK!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 15:12:22
|
|
|
|
bubulence
|
to i ja mislim, vidi se da nisu nove, nosila sam ih u betaniji i jos nedelju dana kod kuce ali su sasvim ok. zasto da kupujem kada cu ih opet koristiti par dana... ma da, necu uzimati nove...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 15:17:02
|
|
|
|
jabudic
|
Koristiću ih i treći put!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 15:29:24
|
|
|
|
eca89
|
Bubi, nadam se da si sad ok. Ja sam bila od jutra u setnji, lijepo vrijeme, sunce sija. I kupila sam svasta za svoju curicu, pocela sniženja u H&M. Imam peglanja majusnih stvarcica, pocela sam prati. Sve vas ljubim
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 15:33:47
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: eca89 Bubi, nadam se da si sad ok. Ja sam bila od jutra u setnji, lijepo vrijeme, sunce sija. I kupila sam svasta za svoju curicu, pocela sniženja u H&M. Imam peglanja majusnih stvarcica, pocela sam prati. Sve vas ljubim jesam draga! bas sam malo pre gledala h&m, otici cu za vikend. nadam se... jabude za cetvrti put ti ja kupujem dve nove
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 15:57:19
|
|
|
|
branki*
|
ipo,sto se tice leukocita,oni cesto znaju da budu nesto poviseni u trudnoci,normalno je. bubi,nadam se da si sad dobro,grlim te.meni zna tako da pripadne muka i malaksolost i znoj,ali bez povracanja. sto se tice spavacica,ja imam od prosle trudnoce,ali kod nas ne daju nase,moraju iskljucivo njihove bolnicke spavacice. mi imali cas,pa svratili u maxi,jedan bus se pokvario,trazili drugi,guzva uzasna,eto to je beograd,sat i po se klackas do stana. boza poceo opet da kaslje i ropti,dala mu spalmotil,da ga osposobim sutra za logopeda ako je moguce,ne bih da gubimo.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 16:48:21
|
|
|
|
Kata90
|
IZVORNA PORUKA: *boka* Kako se osecas? Ti mozes svaki cas da iznenadis Cekamo... kako se osecam svakako ......sad dok sam kuvala strasno me pritiskao dole pa sam tri puta morala sklanjati serpu(da nebi zagorelo) sa ringle da bi otisla na wc....,i ledja me bole........valjda kako je tezak stomak pa me sve vuce napred.... ko ceka taj doceka bice vam sve javljeno.....i ja vec cekam..... sto se tice spavacice,dobila sam dve od sveki,jos sam dve pozajmila tako da nisam ni kupovala bas me briga.....
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 17:41:10
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Bubi, u pravu si tako je od pocetka ali sada u 31ned me bas udaraju pa sam ocekivala i nesto desno Ja sam danas rezervusala spavacicu pa ce mi mm kupiti. Ladno ne primaju karticu a ja ne nosim gotovinu Inace vec nekih nedelju dana sam strasno gladna. Od ove neslane i zucne dijete ne mogu da se najedem osim ako se ne prezderem hleba a to izbegavam bar za rucak. Evo sada sam jela a i dalje imam mucninu od gladi
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 17:54:12
|
|
|
|
Chipsy
|
Dosla sam od dr, radila mi UZ, nije me pregledala. Sve je u redu!!! Smem da se krecem, materica je potpuno mirna. I misli da je decak! Jel mislite da je ona mogla ovako preko UZ da proceni da li je bezbedno da setam! Nisam znala za te leukocite u trudnoci, znaci IPo nema frke
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 17:58:59
|
|
|
|
Kata90
|
Chipsy......najvaznije je da je sve ok ....sto ne postavis svoj tiket da te pratimo?koja si sad nedelja?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 18:01:51
|
|
|
|
Chipsy
|
Ocu, nego sve kazem, da prodje ovo, da prodje ono. Sad sam 14.nedelja. 13+1, a beba je 13+6. Treba uskoro i na AC, pa kad to prodje bezbedno, postavljam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 18:20:18
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Chipsy, sigurno je videla da je posteljica iznad unutrasnjeg matericnog usca pa nema potrebe da mnogo lezis. Super su vesti Meni je posteljica bila nisko do neke 17 ned pa sam morala vise mirovati.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 18:23:02
|
|
|
|
bubulence
|
chipsy super, zna zena valjda sta prica. slobodno se opusti... Kato, ja kako dobijem poruku pomislim da se ti javljas a ti jos uvek uzivas kod kuce . sanjalice, meni se apetit bas povecao u poslednje dve nedelje... ali mislim i da je to normalno. jos ti moras i da pazis na ishranu... a da probas da naseckas sargarepice pa grickas, lesnike, bademe... tako te stvarcice koje zasite a nisu ti zabranjene. branki jos koliko ste u BG?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 18:51:39
|
|
|
|
anita
|
Devojke evo i mene. Bebe su napredovale i sada su 1400gr;1232 gr i 1200gr. Sve je ok. Gledao me je i sondom i pregledao glic rucno. Sada je 2,5cm jeste skracen ali kaze da je ok jer nije otvoren ili kako se to vec kaze. Nema kontrakcija. U bolnicu se javljam za 4 nedelje. Kaze da bi bilo dobro da doguramo do 34nedelje. Ja se iskreno nadam da hocemo.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 19:02:53
|
|
|
|
jovicaa
|
evo i mene, napravila neki integralni keks, i sad cekamo da se ohladiii, alava sam kao malo dete ceo dan me boli sve, ali kontam da se sirim, malo vise mirujem i kontrakcija svega par... kako si ti bubulence? anita ti nosis tri bebice kontam da je to super grlic, ipak je to mnogo vece opterecenje. piskim vec par dana bukvalno non stop, izludjuje me to.. ali sad citam to je i normalno za 25 nedelju.. bebac je vec veliki. tj sutra ulazim u 25.
< Poruku je uredio jovicaa -- 12.12.2014 19:03:51 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 19:07:37
|
|
|
|
bubulence
|
Anita divno . naravno da ces izgurati, ali sigurno da ce ti sada biti sve teze... ali samo neka su bebe dobro... jesi pitala za pol? jovice kod mene je jako cesto mokrenje ukazivalo na infekciju, naravno da nije kod svakog isto ali obrati paznju
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 19:16:37
|
|
|
|
anita
|
Bubi nece bebe da se nameste. A ako bi cekali da se nameste morala bih da sedim 2h u ordinaciji. Ja i ovako uvek probijem termin
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 19:37:05
|
|
|
|
Chipsy
|
Bravo anita
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 12.12.2014 19:55:22
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Anita, super su napredovale Vec su velike. Izdrzaces ti sigurno do 34ned samo ces se od sada vise paziti i odmarati. Verovatno ces i ti primiti deksazon pred kraj pa ste mirni. Zenica koja je bila samnom u bolnici (kada sam bila prvi put) nosila je trojke. Dali su joj deksazon par dana pre 34ned i nakon toga je porodili. Rodila je dva divna decaka i jednu prelepu devojcicu. Cujemo se redovno i bebice lepo napreduju. Ima i kod tebe da to sve bude savrseno Sada sam skontala da postojo mogucnost da se porodimo u par dana razmaka Srculence ja sam to tek sada skontala. Kaze mi kuma da sam malo jela i da povecam. Ispricala sam joj sta sam jela i kada. Kako bebica? Jel'' skakuce?
< Poruku je uredio Sanjalica1980 -- 12.12.2014 19:57:13 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?