Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 8.6.2012 7:37:29
|
|
|
|
miva
|
Mina da li je vazno da mi dorucak, rucak i vecera svakoga dana budu u isto vreme?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 8.6.2012 7:40:14
|
|
|
|
minavb
|
Keste važno. Ako neko vreme jedeš u isto vreme, vremenom će se stvoriti uslovni refleks, i osećaj gladi će se javljati samo u vreme obroka. Tako se izbegnu krize i potrebe za jelom između obroka.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 8.6.2012 15:18:14
|
|
|
|
miva
|
Kako da rasporedim obroke? Dojim pa sam cesto gladna?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 8.6.2012 17:19:50
|
|
|
|
minavb
|
Jedi na 3 sata.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 8.6.2012 21:32:49
|
|
|
|
Cecana
|
IZVORNA PORUKA: minavb Keste važno. Ako neko vreme jedeš u isto vreme, vremenom će se stvoriti uslovni refleks, i osećaj gladi će se javljati samo u vreme obroka. Tako se izbegnu krize i potrebe za jelom između obroka. Potpuno se slazem. Ja sam pre jela po malo po ceo dan,da bih navodno ubrzala metabolizam i manjim a cestim obrocima smanjila zaludac i bila sam non stop gladna. Sad doruckujem do 9,rucam oko 1-2,uzina u 5 i vecera u 8.Apetit mi se smanjio i izmedju obroka uopste nisam gladna.Da ne kazem da sam smrsala.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 8.6.2012 22:19:07
|
|
|
|
miva
|
Ja sada ne mogu na dijetu, zbog dojenja, ali bih iskoristila ovu situaciju da sredim svoj metabolizam. Godinama, 15-tak, ne doruckujem, na poslu jedem nesto s nogu, nekad i preskocim da jedem na poslu, pa mi je prvi ili drugi obrok oko 17 h, a vecarala sam u jako retkim situacijama, i bila sam mrsava, normalna. U trudnoci sam se jako ugojila i sada hocu da isprvim gresku. DA jedem normalno, da napravim neki red i da smrsa i vratim svoju staru liniju.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.6.2012 14:40:45
|
|
|
|
lajla
|
mina,jedno pitanje sta mislis o maslinovom ulju od komnine?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.6.2012 14:47:13
|
|
|
|
minavb
|
Ne naročito kvalitetno. NE preporučujem, naročito ne za termičku obradu.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.6.2012 17:40:35
|
|
|
|
lajla
|
hvala
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.6.2012 21:02:13
|
|
|
|
Jeca*
|
evo i ja nešto da pitam stalno se pominje da suvo voće ima puno šećera i vidim, kad gledam ambalaže u prodavnici, da zaista i na brusnicama i na kajsijama i uglavnom piše šećer, bla bla bla. Ali kupila sam suve šljive, ove i nema dodatog šećera ili sl, samo šljive može pojašnjenje? jel ovo dobro za užinu uz neko sveže voće npr, kad ti dodje da pojedeš nešto slatko (tipa 5-6 šljivica) ili ne?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.6.2012 21:05:36
|
|
|
|
minavb
|
Nema dodatog secera, ali 100g susenog voca ima mnogo vise secera od svezeg. Prosta matematika, uzmes 5 sljiva koje imaju 200g, osusis ih, i dobijes 5 sljiva koje imaju 125g ali isto secera, cak i vise. Ja ne preporucujem suseno voce, jer ima manju nutritivnu vrednost od svezeg, i utice na vece kolebanje glikemije i novo insulina. Opet, nije ni stetno, pa ko voli, nek ne preteruje.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.6.2012 21:07:33
|
|
|
|
Jeca*
|
Zadovoljna objašnjenjem hvala na odgovoru ja nisam neki fan, ali mi se prijelo posle sto godina i prijalo mi je. A sad čame u fijoci do sledeće krize pada šećera
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 25.6.2012 15:42:27
|
|
|
|
dacca
|
mina, kada mozemo uvesti cveklu u ishrani beba? Da li je termicki obradjivati ili svjeze?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 25.6.2012 15:54:14
|
|
|
|
minavb
|
Ako mene pitate, upravo zbog oksalne kiseline cveklu odloziti sto vise mozete. Po meni je 10 meseci sasvim ok, mada vidim da se u inostranstvu preporucuje da se saceka do prvog rodjendana. Najbolje je dati je termicki obradjenu, a kasnije kad se stomacic navikne i kad dete poraste, moze da jede lepu salatu od rendane presne cvekle sa jab ukom i sargarepom.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 25.6.2012 18:05:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Ako Marko jede palentu, kuvani kukuruz nema potrebe posebno uvoditi, ili ipak ima razlike u ta dva?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 25.6.2012 18:45:21
|
|
|
|
minavb
|
Ne, kukuruz si uvela uvodeci palentu.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 26.6.2012 15:23:11
|
|
|
|
dacca
|
Mina, vjerovatno sam dosadna, ali sada sam oko uvodjenja svasta nesto Nadji u ishranu novog, a kada pitam nasu dr nesto ni je nesigurna. Da li mogu davati smokvu?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 26.6.2012 18:03:10
|
|
|
|
minavb
|
Sacekaj jos mesec dana, i uvodi je oprezno i postepeno.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 1.7.2012 14:37:43
|
|
|
|
Micanna
|
Intresuje me gde se moze nabaviti jecmeni ekstakt u prahu i suseni prasak soka od mladog jecma? Zivim u Valjevu, a ovde je to nemoguce nabaviti.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 1.7.2012 14:53:59
|
|
|
|
minavb
|
Rspitajte se kod nekaog pekara, posto se cesto koristi u pekarskoj industriji. Ovde ga verovatno ima u bolje opremljenim prodavnicama zdrave hrane. Ako stignem u skorije vreme da pogledam, javicu vam. Maltex vam ne moze pomoci?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 2.7.2012 11:21:39
|
|
|
|
PoisonEve
|
Mina, mogu li Mini da dam mekinje?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 2.7.2012 13:01:33
|
|
|
|
minavb
|
Pšenične mekinje? Ako si uvela gluten, možeš, ali me zanima zašto bi joj to dala?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 0:36:13
|
|
|
|
PoisonEve
|
Uvela sam gluten. Zbog creva. Ima problema sa lenjim crevima. Cesto se desava da svaki drugi dan kaki a vidim da je to muci. Ponekad uspe sa suvim sljivama i palentom a ponekad ne. Pomislila sam da bi mekinje mogle da odrade posao?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 7:58:44
|
|
|
|
minavb
|
Mekinje možeš da dodaješ obrocima, bukvalno svakom, ali nemoj da joj daješ obroke koji se sastoje samo od mekinja. Slobodno ih dodaj i u voćne, obroke od žita i u ručak. Šta ona inače jede?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 10:57:57
|
|
|
|
Anoniman
|
mina, odradila sam ogtt i dobila sam dijagnozu hiperinsulinemija. glikemije su mi ok, ali insuilin visok. treba da zakazem kod endokrinologa, mada moja dr internista smatra da samo treba da povedem racuna o ishrani, da cu proci bez lekova. dobila sam savet da jedem na sat i po, dva, da ne bude velikih kolebanja.. i da izbacim slatkise iz ishrane. inace, sto se dijete tice (vezane za bebinu alergiju) ja sada jedem prakticno sve sem jaja. mlecno i gluten bi trebalo da izbegavam, ali ja to ne radim. ne jedem ni kostunjavo i jagodicasto voce, trebalo bi da ne jedem ni citruse, ali ja ponekad popijem limunadu bez secera. imas neki savet za mene ?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Božić, Božić blagi danBožić, Božić, blagi dan, Blagog Hrista rođendan, Božić, Božić, svetli dan, Sav svetlošću obasjan.
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?