Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 8.6.2012 7:37:29
|
|
|
|
miva
|
Mina da li je vazno da mi dorucak, rucak i vecera svakoga dana budu u isto vreme?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 8.6.2012 7:40:14
|
|
|
|
minavb
|
Keste važno. Ako neko vreme jedeš u isto vreme, vremenom će se stvoriti uslovni refleks, i osećaj gladi će se javljati samo u vreme obroka. Tako se izbegnu krize i potrebe za jelom između obroka.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 8.6.2012 15:18:14
|
|
|
|
miva
|
Kako da rasporedim obroke? Dojim pa sam cesto gladna?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 8.6.2012 17:19:50
|
|
|
|
minavb
|
Jedi na 3 sata.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 8.6.2012 21:32:49
|
|
|
|
Cecana
|
IZVORNA PORUKA: minavb Keste važno. Ako neko vreme jedeš u isto vreme, vremenom će se stvoriti uslovni refleks, i osećaj gladi će se javljati samo u vreme obroka. Tako se izbegnu krize i potrebe za jelom između obroka. Potpuno se slazem. Ja sam pre jela po malo po ceo dan,da bih navodno ubrzala metabolizam i manjim a cestim obrocima smanjila zaludac i bila sam non stop gladna. Sad doruckujem do 9,rucam oko 1-2,uzina u 5 i vecera u 8.Apetit mi se smanjio i izmedju obroka uopste nisam gladna.Da ne kazem da sam smrsala.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 8.6.2012 22:19:07
|
|
|
|
miva
|
Ja sada ne mogu na dijetu, zbog dojenja, ali bih iskoristila ovu situaciju da sredim svoj metabolizam. Godinama, 15-tak, ne doruckujem, na poslu jedem nesto s nogu, nekad i preskocim da jedem na poslu, pa mi je prvi ili drugi obrok oko 17 h, a vecarala sam u jako retkim situacijama, i bila sam mrsava, normalna. U trudnoci sam se jako ugojila i sada hocu da isprvim gresku. DA jedem normalno, da napravim neki red i da smrsa i vratim svoju staru liniju.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.6.2012 14:40:45
|
|
|
|
lajla
|
mina,jedno pitanje sta mislis o maslinovom ulju od komnine?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.6.2012 14:47:13
|
|
|
|
minavb
|
Ne naročito kvalitetno. NE preporučujem, naročito ne za termičku obradu.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.6.2012 17:40:35
|
|
|
|
lajla
|
hvala
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.6.2012 21:02:13
|
|
|
|
Jeca*
|
evo i ja nešto da pitam stalno se pominje da suvo voće ima puno šećera i vidim, kad gledam ambalaže u prodavnici, da zaista i na brusnicama i na kajsijama i uglavnom piše šećer, bla bla bla. Ali kupila sam suve šljive, ove i nema dodatog šećera ili sl, samo šljive može pojašnjenje? jel ovo dobro za užinu uz neko sveže voće npr, kad ti dodje da pojedeš nešto slatko (tipa 5-6 šljivica) ili ne?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.6.2012 21:05:36
|
|
|
|
minavb
|
Nema dodatog secera, ali 100g susenog voca ima mnogo vise secera od svezeg. Prosta matematika, uzmes 5 sljiva koje imaju 200g, osusis ih, i dobijes 5 sljiva koje imaju 125g ali isto secera, cak i vise. Ja ne preporucujem suseno voce, jer ima manju nutritivnu vrednost od svezeg, i utice na vece kolebanje glikemije i novo insulina. Opet, nije ni stetno, pa ko voli, nek ne preteruje.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 12.6.2012 21:07:33
|
|
|
|
Jeca*
|
Zadovoljna objašnjenjem hvala na odgovoru ja nisam neki fan, ali mi se prijelo posle sto godina i prijalo mi je. A sad čame u fijoci do sledeće krize pada šećera
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 25.6.2012 15:42:27
|
|
|
|
dacca
|
mina, kada mozemo uvesti cveklu u ishrani beba? Da li je termicki obradjivati ili svjeze?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 25.6.2012 15:54:14
|
|
|
|
minavb
|
Ako mene pitate, upravo zbog oksalne kiseline cveklu odloziti sto vise mozete. Po meni je 10 meseci sasvim ok, mada vidim da se u inostranstvu preporucuje da se saceka do prvog rodjendana. Najbolje je dati je termicki obradjenu, a kasnije kad se stomacic navikne i kad dete poraste, moze da jede lepu salatu od rendane presne cvekle sa jab ukom i sargarepom.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 25.6.2012 18:05:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Ako Marko jede palentu, kuvani kukuruz nema potrebe posebno uvoditi, ili ipak ima razlike u ta dva?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 25.6.2012 18:45:21
|
|
|
|
minavb
|
Ne, kukuruz si uvela uvodeci palentu.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 26.6.2012 15:23:11
|
|
|
|
dacca
|
Mina, vjerovatno sam dosadna, ali sada sam oko uvodjenja svasta nesto Nadji u ishranu novog, a kada pitam nasu dr nesto ni je nesigurna. Da li mogu davati smokvu?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 26.6.2012 18:03:10
|
|
|
|
minavb
|
Sacekaj jos mesec dana, i uvodi je oprezno i postepeno.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 1.7.2012 14:37:43
|
|
|
|
Micanna
|
Intresuje me gde se moze nabaviti jecmeni ekstakt u prahu i suseni prasak soka od mladog jecma? Zivim u Valjevu, a ovde je to nemoguce nabaviti.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 1.7.2012 14:53:59
|
|
|
|
minavb
|
Rspitajte se kod nekaog pekara, posto se cesto koristi u pekarskoj industriji. Ovde ga verovatno ima u bolje opremljenim prodavnicama zdrave hrane. Ako stignem u skorije vreme da pogledam, javicu vam. Maltex vam ne moze pomoci?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 2.7.2012 11:21:39
|
|
|
|
PoisonEve
|
Mina, mogu li Mini da dam mekinje?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 2.7.2012 13:01:33
|
|
|
|
minavb
|
Pšenične mekinje? Ako si uvela gluten, možeš, ali me zanima zašto bi joj to dala?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 0:36:13
|
|
|
|
PoisonEve
|
Uvela sam gluten. Zbog creva. Ima problema sa lenjim crevima. Cesto se desava da svaki drugi dan kaki a vidim da je to muci. Ponekad uspe sa suvim sljivama i palentom a ponekad ne. Pomislila sam da bi mekinje mogle da odrade posao?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 7:58:44
|
|
|
|
minavb
|
Mekinje možeš da dodaješ obrocima, bukvalno svakom, ali nemoj da joj daješ obroke koji se sastoje samo od mekinja. Slobodno ih dodaj i u voćne, obroke od žita i u ručak. Šta ona inače jede?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 10:57:57
|
|
|
|
Anoniman
|
mina, odradila sam ogtt i dobila sam dijagnozu hiperinsulinemija. glikemije su mi ok, ali insuilin visok. treba da zakazem kod endokrinologa, mada moja dr internista smatra da samo treba da povedem racuna o ishrani, da cu proci bez lekova. dobila sam savet da jedem na sat i po, dva, da ne bude velikih kolebanja.. i da izbacim slatkise iz ishrane. inace, sto se dijete tice (vezane za bebinu alergiju) ja sada jedem prakticno sve sem jaja. mlecno i gluten bi trebalo da izbegavam, ali ja to ne radim. ne jedem ni kostunjavo i jagodicasto voce, trebalo bi da ne jedem ni citruse, ali ja ponekad popijem limunadu bez secera. imas neki savet za mene ?
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?