|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajmo Minu (o ishrani)
8.6.2012 7:37:29   
miva
Mina da li je vazno da mi dorucak, rucak i vecera svakoga dana budu u isto vreme?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 551
8.6.2012 7:40:14   
minavb
Keste važno. Ako neko vreme jedeš u isto vreme, vremenom će se stvoriti uslovni refleks, i osećaj gladi će se javljati samo u vreme obroka. Tako se izbegnu krize i potrebe za jelom između obroka.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 552
8.6.2012 15:18:14   
miva
Kako da rasporedim obroke? Dojim pa sam cesto gladna? 

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 553
8.6.2012 17:19:50   
minavb
Jedi na 3 sata.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 554
8.6.2012 21:32:49   
Cecana

IZVORNA PORUKA: minavb

Keste važno. Ako neko vreme jedeš u isto vreme, vremenom će se stvoriti uslovni refleks, i osećaj gladi će se javljati samo u vreme obroka. Tako se izbegnu krize i potrebe za jelom između obroka.

Potpuno se slazem.
Ja sam pre jela po malo po ceo dan,da bih navodno ubrzala metabolizam i manjim a cestim obrocima smanjila zaludac i bila sam non stop gladna.
Sad doruckujem do 9,rucam oko 1-2,uzina u 5 i vecera u 8.Apetit mi se smanjio i izmedju obroka uopste nisam gladna.Da ne kazem da sam smrsala.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 555
8.6.2012 22:19:07   
miva
Ja sada ne mogu na dijetu, zbog dojenja, ali bih iskoristila ovu situaciju da sredim svoj metabolizam. Godinama, 15-tak, ne doruckujem, na poslu jedem nesto s nogu, nekad i preskocim da jedem na poslu, pa mi je prvi ili drugi  obrok oko 17 h, a vecarala sam u jako retkim situacijama, i bila sam mrsava, normalna. U trudnoci sam se jako ugojila i sada hocu da isprvim gresku. DA jedem normalno, da napravim neki red i da smrsa i vratim svoju staru liniju.

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 556
12.6.2012 14:40:45   
lajla
mina,jedno pitanje sta mislis o maslinovom ulju od komnine?

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 557
12.6.2012 14:47:13   
minavb
Ne naročito kvalitetno. NE preporučujem, naročito ne za termičku obradu.

(odgovor članu lajla)
Direktna veza do poruke: 558
12.6.2012 17:40:35   
lajla
hvalauser posted image

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 559
12.6.2012 21:02:13   
Jeca*
evo i ja nešto da pitam user posted image
stalno se pominje da suvo voće ima puno šećera i vidim, kad gledam ambalaže u prodavnici, da zaista i na brusnicama i na kajsijama i uglavnom piše šećer, bla bla bla. Ali kupila sam suve šljive, ove
user posted image
i nema dodatog šećera ili sl, samo šljive
može pojašnjenje? jel ovo dobro za užinu uz neko sveže voće npr, kad ti dodje da pojedeš nešto slatko (tipa 5-6 šljivica) ili ne?

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu lajla)
Direktna veza do poruke: 560
12.6.2012 21:05:36   
minavb
Nema dodatog secera, ali 100g susenog voca ima mnogo vise secera od svezeg. Prosta matematika, uzmes 5 sljiva koje imaju 200g, osusis ih, i dobijes 5 sljiva koje imaju 125g ali isto secera, cak i vise. Ja ne preporucujem suseno voce, jer ima manju nutritivnu vrednost od svezeg, i utice na vece kolebanje glikemije i novo insulina. Opet, nije ni stetno, pa ko voli, nek ne preteruje.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 561
12.6.2012 21:07:33   
Jeca*
Zadovoljna objašnjenjem user posted image  hvala na odgovoru user posted image
ja nisam neki fan, ali mi se prijelo posle sto godina i prijalo mi je. A sad čame u fijoci do sledeće krize pada šećera user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 562
25.6.2012 15:42:27   
dacca
mina, kada mozemo uvesti cveklu u ishrani beba? Da li je termicki obradjivati ili svjeze?

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 563
25.6.2012 15:54:14   
minavb
Ako mene pitate, upravo zbog oksalne kiseline cveklu odloziti sto vise mozete. Po meni je 10 meseci sasvim ok, mada vidim da se u inostranstvu preporucuje da se saceka do prvog rodjendana. Najbolje je dati je termicki obradjenu, a kasnije kad se stomacic navikne i kad dete poraste, moze da jede lepu salatu od rendane presne cvekle sa jab ukom i sargarepom.

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 564
25.6.2012 18:05:19   
Anoniman
Ako Marko jede palentu, kuvani kukuruz nema potrebe posebno uvoditi, ili ipak ima razlike u ta dva?user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 565
25.6.2012 18:45:21   
minavb
Ne, kukuruz si uvela uvodeci palentu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 566
26.6.2012 15:23:11   
dacca
Mina, vjerovatno sam dosadna, ali sada sam oko uvodjenja svasta nesto Nadji u ishranu novog, a kada pitam nasu dr nesto ni je nesigurna. Da li mogu davati smokvu?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 567
26.6.2012 18:03:10   
minavb
Sacekaj jos mesec dana, i uvodi je oprezno i postepeno.

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 568
1.7.2012 14:37:43   
Micanna
Intresuje me gde se moze nabaviti jecmeni ekstakt u prahu i suseni prasak soka od mladog jecma? Zivim u Valjevu, a ovde je to nemoguce nabaviti.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 569
1.7.2012 14:53:59   
minavb
Rspitajte se kod nekaog pekara, posto se cesto koristi u pekarskoj industriji. Ovde ga verovatno ima u bolje opremljenim prodavnicama zdrave hrane. Ako stignem u skorije vreme da pogledam, javicu vam. Maltex vam ne moze pomoci?

(odgovor članu Micanna)
Direktna veza do poruke: 570
2.7.2012 11:21:39   
PoisonEve
Mina, mogu li Mini da dam mekinje?

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 571
2.7.2012 13:01:33   
minavb
Pšenične mekinje? Ako si uvela gluten, možeš, ali me zanima zašto bi joj to dala?

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 572
3.7.2012 0:36:13   
PoisonEve
Uvela sam gluten. Zbog creva. Ima problema sa lenjim crevima. Cesto se desava da svaki drugi dan kaki a vidim da je to muci. Ponekad uspe sa suvim sljivama i palentom a ponekad ne. Pomislila sam da bi mekinje mogle da odrade posao?

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 573
3.7.2012 7:58:44   
minavb
Mekinje možeš da dodaješ obrocima, bukvalno svakom, ali nemoj da joj daješ obroke koji se sastoje samo od mekinja. Slobodno ih dodaj i u voćne, obroke od žita i u ručak. Šta ona inače jede?

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 574
3.7.2012 10:57:57   
Anoniman
mina, odradila sam ogtt i dobila sam dijagnozu hiperinsulinemija. glikemije su mi ok, ali insuilin visok. treba da zakazem kod endokrinologa, mada moja dr internista smatra da samo treba da povedem racuna o ishrani, da cu proci bez lekova.
dobila sam savet da jedem na sat i po, dva, da ne bude velikih kolebanja.. i da izbacim slatkise iz ishrane.
inace, sto se dijete tice (vezane za bebinu alergiju) ja sada jedem prakticno sve sem jaja. mlecno i gluten bi trebalo da izbegavam, ali ja to ne radim. ne jedem ni kostunjavo i jagodicasto voce, trebalo bi da ne jedem ni citruse, ali ja ponekad popijem limunadu bez secera.
imas neki savet za mene ?

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here