Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 31.5.2012 10:05:28
|
|
|
|
Anoniman
|
zbog ksenijine alergije ne smem: jaja, mleko i mlecne proizvode, piletinu, proizvode koji imajus oju, spanac, blitvu, zelje, paradajz, plavi patlidzan, kajsije, breskve, sargarepu i belu zelen... naravno ne jedem ni kikiriki ni orasaste plodove, ni jagode, ni med, citruse izbegavam. sad vise ne jedem ni boraniju jer se nedavno osula oko usta od nje. znaci jedem svinjetinu i junetinu, kupus, krompir, tikvice, pirinac, banane, jabuke, grasak, pasulj... ono sto mene zanima je da li sam ja to isprovocirala ovakvom ishranom? da li to znaci da ako bih promenila nacin ishrane da bi se sve sredilo? dr mi savetuje da radim ogtt, ali sad mi je to jako tesko, pored dojenja i svega.. juce sam bila na uz abdomena i kazu pankreas malo svetiji, ali u granicama normale. sta toz naci?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 31.5.2012 10:29:04
|
|
|
|
minavb
|
Odgovore na takva pitanja potreži kod endokrinologa, to je najbolje za tebe. Moraš time da se pozabaviš obavezno. Namirnice koje si ubrojala u one koje smeš da jedeš, ne moraju biti okidač za problem koji imaš. Jedino je pitanje koliko si čega unosila, i koliko hleba uz sve to. Pošto znam da mesiš hleb, i kakav mesiš, mislim da ni to nije neki problem. Jesi li gojazna, kakav ti je bio šećer u trudnoći?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 31.5.2012 12:30:03
|
|
|
|
Anoniman
|
nisam gojazna, bas sam naglo smrsala u poslednje vreme. imam 49 kg kao pre trudnoce. pa mi se onda nije dopalo sto sam tako naglo smrsala, pa sam udarila po bureku poslednjih nedelja. hleb nekada mesim integralni, a nekada beli. nekada kupim i pecivo, ono koje je bez aditiva,a to je kifla, djevrek, kukuruzna kifla.. inace jedem dosta hleba, volim hleb. jela sam i slatkise prethodnih dana, ono sto sam smela, rum stanglice, ratluk, zele..voce slabo jedem. juce mi je dva sata posle dorucka (bela kifla i banana) bio povisen secer. sledece nedelje idem kod moje dr, pa cu traziti njeno misljenje.. ono sto mene zanima je da mi das predlog sta da jedem, kada eliminisem sve sto ne smem. npr. jutros sam doruckovala sendvice sa margarinom, posnim majonezom, senfom i suvim mesom. za rucak ce biti krompir paprikas, beli hleb i neka salata, mozda kupus. cesto imam napade gladi u toku dana i mucnine, ne znam sta tada smem da pojedem. daj mi neki predlog zaa dnevni meni, a da bude jednostavno za spremanje, nemam vremena pored bebe za komplikovana jela....
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 31.5.2012 12:39:31
|
|
|
|
minavb
|
Obavezno kod lekara. Elem, pokušaj da ne kombinuješ namirnice kao što su beli hleb i banana, krompir paprikaš i hleb... Recimo, doručkuj sendvič od hleba i nekog namaza koji ćeš napraviti od namirnica koje smeš da jedeš. Užinaj voće, ručaj neko meso i salatu od povrća koje smeš da jedeš, ili varivo (ćušpajz od tikvica, kuvan kupus,...) ZA večeru opet parče mesa i neko povrće. AKo jedeš previše izvora UH koji nisu bogati vlaknima, i imaš velike razmake između obroka, glikemija će ti varirati, pa će se javljati te vrtoglavice, mučnine i slični problemi. Pokušaj da imaš što više vlakana u obrocima, da jedeš na 3 sata i da jedeš taj fini integralno hleb koji praviš.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 31.5.2012 14:58:42
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Obavezno kod lekara. hvala na savetima, gledacu da uradim kako si mi rekla!
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.6.2012 11:04:04
|
|
|
|
Lu
|
Dakle mama ne smije da jede namirnice bogate kalijem, paradaiz, banana, jagoda, čokolada... Normalno natrij i što manje tečnosti da uzima. Ako imaš još neki savjet, nisam sigurna nešto u vezi sušenog voća?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.6.2012 11:07:43
|
|
|
|
minavb
|
AJmo ovako-pošalji mi na pp anamnezu pa ćemo nastaviti. Jasno mi je da mora na dijalizu, ali tu još faktora prema kojima mora da se planira ishrana.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.6.2012 11:16:14
|
|
|
|
Lu
|
Važi
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.6.2012 11:46:29
|
|
|
|
Figaro88
|
Ovih dana sam bila non stop van kuce i jela svakakve gluposti,nemam pojma sta da jedem van kuce a da to bude zdravo Jel dobar izbor pilece belo sa grila?Sta jesti kad si tako napolju a ne mozes da poneses od kuce?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.6.2012 11:49:14
|
|
|
|
minavb
|
Ništa bolje og grilovanog pilećeg mesa, uz to uzmeš neku salatu i super. Opusti se i kad god si u haosu, kupi negde pileće meso sa roštilja, vešalicu, činiju salate sa sirom, ili čak neko varivo, rižoto, zavisi gde si. Ja npr uzimam makrobiotički sendvih ako ne mogu da sednem da ručam u gradu, a ako mogu, jedem kineza ili ribu i meso uz salatu.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.6.2012 12:00:49
|
|
|
|
Figaro88
|
Hvala Inace kg mi se ne vracaju,cak sam laksa za 300g,valjda se metabolizam ubrzao.To mi je znak da sam pravilno smrsala....
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.6.2012 12:11:57
|
|
|
|
minavb
|
Najvažnije od svega je to što si stekla dobre navike i što znaš kako sama da organituješ ishranu.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.6.2012 12:29:41
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Obavezno kod lekara. AKo jedeš previše izvora UH koji nisu bogati vlaknima, i imaš velike razmake između obroka, glikemija će ti varirati, pa će se javljati te vrtoglavice, mučnine i slični problemi. Pokušaj da imaš što više vlakana u obrocima, da jedeš na 3 sata i da jedeš taj fini integralno hleb koji praviš. mina, ti si genije. isla sam kod gasto na uz pregled, pregledao me detaljno je od stitne zlezde do jajnika i ni jednu bolest mi nije nasao. kaze sve super. on je inace nas poznati dijagnosticar i bas sam se umirila posle njegovog pregleda. rekao je isto sto i ti, vise manjih obroka u toku dana da ne bi dolazilo do velikih kolebanja secera. kaze kada dugo ne jedemo secer padne, ali zato cim nesto pojedemo on naglo skoci. za moje vrednosti secera je rekao da su ok. isla sam onda i kod moje dr interniste na godisnji uz srca, pa se konsultovala i sa njom oko svega. ona je isto potvrdila da mi secer nije los, ali mi je ipak dala da radim ogtt sa 75 gr glukoze, sa samo 3 merenja -0, 60, 120 min. ja sam resila da sam tim ipak malo sacekam.. da uvedem malo vise proteina u ishranu, a i malo iskuiliram. da ne bude losi mi rezultati, a ustvari lazna slika (zbog ova dva faktora). e sad.. ja ne mogu bas dijetalno mnogo da jedem jer sam stalno gladna i smrsala sam.. pa bih da malo pojacam ishranu.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.6.2012 12:35:05
|
|
|
|
minavb
|
Eto, tvoj dr House i ja se slažemo Drago mi je da je sve ok, i posebno mi je drago što si otišla kod lekara. Šta ti podrazumevaš pod tim "jesti dijetalno"?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.6.2012 12:56:31
|
|
|
|
Anoniman
|
pa ne mogu bas da budem na toj dijeti koja se preporucuje kod povisenog secera/intolerancije glukoze... da jedem samo grilovano belo, kuvano na pari, bez soli, bez zaprske.. trebalo bi i od voca da jedem samo citruse (koje generalno izbegavam zbog dojenja), ostalo voce nista sem mozda kiselih jabuka.. ja sam slatko skoro skroz izbacila. ne znam da li je i to dobro? recimo pojedem nekada bonzitu ili komadic neke vocke i to je to. mislim da mi je potrebno da obezbedim jos kalorija. osecam se cesto umorno i gladno.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.6.2012 12:58:32
|
|
|
|
minavb
|
To je zato što je ta dijeta osmišljena pre zilion godina, i odavno prevaziđena. Šećer se sada ishranom mnogo drugačije reguliše. Tu sam, sredićemo.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.6.2012 13:00:04
|
|
|
|
Ana RR
|
Macaki, nemoj me pogrešno shvatiti, ali možda bi bilo najbolje da polako ukidaš dojenje. Ženo, nagrabusićeš.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.6.2012 13:08:35
|
|
|
|
Anoniman
|
anci, redukovala sam odavno. ima samo vecernji i ranojutarnji podoj. preko dana se 1-2x uspavljuje sisanjem, ali to je mala klicina koju tada posisa. koliko bi zparavo beba njenog usrasta trebalo da ima mlecnih obroka?m koliko ima mare? nama je njen hematolog rekao 3 mlecna i 3 nemlecna.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.6.2012 13:11:41
|
|
|
|
Anoniman
|
inace, mm i ja smo pre moje trudnoce postili sve postove (on i dalje). znaci po 6,7 nedelja ishrana bazirana na ugljenim hidratima, pa mi se ovo nije desavalo. mada sad mislim da dolazi do kolebanja jer secer posle podoja takodje pada..
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.6.2012 13:14:16
|
|
|
|
Anoniman
|
Mina, imam pitanjce. Kakve su manastirske kifle, znaš li?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.6.2012 13:17:19
|
|
|
|
minavb
|
One sa orasima?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.6.2012 13:20:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Mislim da nemaju orahe, ima nekog semenja, i nije belo brašno, tvrde su dosta i suvonjave, ali je to jedino integralno u "kao nekad" pekari gde ne trpaju aditive u peciva, a ja skoro nikad ne jedem napolju, osim kad mi se zamanta, a tad pojedem tu kiflu. Uopšte ne znam da li je ona ok.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.6.2012 13:23:38
|
|
|
|
minavb
|
Čula sam za njih, bilderi ih vole.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.6.2012 13:24:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Sad kad se Nedja nabilduje!
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 7.6.2012 13:26:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Haha, super, oni ne jedu masno koliko ja znam Neđa ima ruke kao debla, uskoro će muž da mi peva onu od Idola "imala je snažnije ruke nego ja, nije mi dopuštala da je savladam"
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?