|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajmo Minu (o ishrani)
4.5.2012 14:36:48   
minavb
Ja i Čak Norisuser posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 501
4.5.2012 14:40:24   
Ivence
IZVORNA PORUKA: madre
mina, sta mislis da bogiju dajem jednu dozu soka od aronije dnevno pomesanu sa vodom npr ili vec kako?
preporucena doza za nas velike je 3 puta 0,33 a njemu da dajem recimo tu jenu dozu pomesanu sa vodom?

Oprosti, pitala si Minu, ali to mi je nekako zanimanje, pa da ti kazem... sok mogu da piju svi, bez obzira na uzrast i zdravstveno stanje,  s tim sto deca do 7 godina koja su zdrava,nemaju potrebe da koriste, ali mogu maksimalno jednu kašičicu dnevno.... i onda to stavis u malo vode, a i ne moras... ako zeli ovako da popije... :) A ti ako si prehladjena ili takvo sto, smes da uzimas, tokom prehlade i 0,5 do ozdravljenja :)

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 502
4.5.2012 14:43:13   
Ivence
IZVORNA PORUKA: minavb

Ja i Čak Norisuser posted image

Izvini, nije da se sada kao ulizujem, ali ti si ipak PRVA... mislim, sve mi Čak zna da kuva :))))

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 503
7.5.2012 13:41:37   
Jole84
Mina,dr mi prepisao da pijem gluformin zbog jajnika,pa sad čitam da bi trebalo da se koriguje ishrana dok se pije-bez slatkiša,skroba i ugljenih hidrata.
Pa ne znam šta da jedem user posted image Slatkiši mi nisu problem,ali ne znam šta konkretno sme i ne sme,i šta bi mi ti preporučila? user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 504
7.5.2012 13:56:31   
minavb
Izbaci slatkiše i šećer, smanji upotrebu voća ja jednu do dve voćke dnevno, izbaci proizvode od belog brašna, stari krommpir, mrkvu, grašak, ... najbolje bi bilo da uzmeš neku tabelu gde imaš poređane namirnice i njihov glikemijski indeks, pa odatle da biraš ono što ćeš jesti.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 505
7.5.2012 13:58:15   
Jole84
Hvala puno user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 506
7.5.2012 14:00:38   
minavb
Ako ti treba ideja za klopu, svrati u temu dijetalni meni.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 507
7.5.2012 14:06:02   
Jole84
Evo našla sam neku tabelu user posted image http://www.diabetes.rs/ishrana05.htm
Moraću da svratim,ideje su mi prekopotrebne user posted image
Ne bih da pijem to bezveze a da ne vodim računa o ishrani,jer verovatno je onda manji efekat,ili nikakav.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 508
12.5.2012 17:36:58   
Figaro88
Mina na flasi minakve pise da sadrzi 397mg/l natrijuma,to znaci da ja ne bi trebala da je pijem zbog visokog pritiska?Nikad mi nije padalo na pamet da citam etiketu,a obicnu vodu skoro uopste ne pijem,popijem preko 2l minakve dnevnouser posted image

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 509
13.5.2012 8:40:26   
minavb
Pa sta ce ti tolika minakva crna ti?

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 510
13.5.2012 10:01:39   
Figaro88
Nemam pojmauser posted image ali necu vise.Kad ne pijem nju ja jedva popijem dve-tri case vode.Kupujemo odmenjsku,ali ona mi ima neki cudan ukus,ova sa cesme isto...

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 511
14.5.2012 23:51:27   
Anoniman
mina, da li je ok da dam bebi meso koje je u zamrzivacu stajalo tacno 3 meseca? inace, spremljeno za nju, iseckano na kockice.. izvadila sam ga da ga vidim i ima po ivicama ovako belicasto, kao kada nesto malo duze stoji u zamrzivacu. user posted image

(odgovor članu Figaro88)
  Direktna veza do poruke: 512
15.5.2012 7:58:16   
minavb
Namirnica - Vrijeme čuvanja (mjeseci)

MESO

svinjetina/teletina - 6-9
govedina - 12
slanina- 1
šunka - 2
piletina - 12-18

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 513
15.5.2012 11:51:12   
Ivence
Draga Mina, molim vas pomozite mi!! user posted image user posted image user posted image
Mina, zeno, imas li ti negde tabelu ili takvo sto, kada uvedem detetu nemlecnu hranu, koliko to kolicinski treba u pocetku, u koje doba dana, kada time da zamenim obrok... pitam te, jer ona jede po 180ml Humane na 4 sata, a izmedju mleka, negde oko dva sata posle istog dam joj neku kasicu, ali ona je u stanju da pojede  i 150gr, nego ja dam 60 max.. i opet uredno trazi da jede na vreme... pa sam u zbunjitisu user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 514
15.5.2012 11:58:05   
minavb
Neka deca jedu više neka manje, ne možeš ih sve strpati u isti kalup. Nemam tabelu za količine, mada postoje neke stare tabele koj eimam kod kuće, i u kojima je propisano 200g kaše po obroku za bebu od 8 meseci. Ti njoj ponudi koliko misliš da treba, ako traži još, daj joj. Vremenom treba da izbaciš mleko između obroka, a nek obrocu budu na 3 sata. Probaj tako, možda upali.

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 515
15.5.2012 12:03:09   
Ivence
hvala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 516
15.5.2012 13:39:19   
Anoniman
Na slaninici koju sam kupila pise bez alergena i glutena user posted image Mrzi me da googlam, ja jedem i ne biram, pa ne znam gde ga sve ima, ali u slanini?

(odgovor članu Ivence)
  Direktna veza do poruke: 517
29.5.2012 10:28:08   
minavb
Tek sad ovo vidimuser posted image
Slanina ne može da sadrži gluten, osim ako nije dodat na neki način a to u slučaju slanine baš i nije tako lako.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 518
   [Obrisana poruka]
29.5.2012 10:29:38   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 519
29.5.2012 10:31:53   
minavb
Naravno! Nove preporuke evropskih pedijatara kažu da je idealno prvo meso za bebe ždrebetina.user posted image

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 520
29.5.2012 10:32:03   
jance
pricale smo pre koji dan Bb i ja , da su njima u skolici spominjali da se odredjeno povrce i zitarice i voce ne kombinuju jer se njihova hranljivost medjusobno tako potire. iliti da pojednostavim, npr namirnice koje sadrze gvozdje se smeju sa necim kombinovati a sa necim ne smeju jer se tako ponistava gvozdje. isto tako i C vitamin i nesto, nismo ni jedna znale tacno sta sa cim sme a sta sa cim ne sme, pa reko da te pripupitam, dali ovo ima neke logike user posted image

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 521
   [Obrisana poruka]
29.5.2012 10:33:11   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 522
29.5.2012 10:40:18   
minavb
Voće se jede samostalno, tako se najbolje iskorišćava. Namirnice životinjskog porekla bigate Fe, ne smeju s ekombinovati sa mlečnim proizvodima. Neke namirnice blokiraju resorpciju vitamina c, a najbolje se zadržava u brokoliju, bez obzira na termičku obradu.

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 523
31.5.2012 0:19:43   
Anoniman
mina,
pocela sam da imam problema sa povisem SUK. malo me je uhvatila frka. user posted image
moze li razlog da bude moja specificna ishrana (na eliminacionoj dijeti sam)?
da li to moze biti trenutno stanje zbog ishrane, dojenja isl.. ili je "Impaired Fasting Glucose", stanje predijabetesa?
ishrana mi se uglavnom zasniva na ugljenim hidratima.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 524
31.5.2012 8:01:31   
minavb
Trebala bi da ispitaš šta je uzrok SUKa u tvom slučaju, posavetuj se sa svojim izabranim lekarom. SUK može i ne mora preći u dijabetes. Ono što ti najviše može pomoći da rešiš svoj problem, je promena navika u ishrani i pojačana fizička aktivnost. Opet kažem, najbolje je da s eposavetuješ sa izabranim lekarom, a i sa lekarom svog deteta koji brine o vašoj alergiji.
Napiši mi šta uglavnom jedeš.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here