Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 11:07:14
|
|
|
|
minavb
|
Kanda imaš insulinsku rezistenciju. Preporučuje se dijeta koja se sastoji prvenstveno od mršavog mesa i mlečnih proizvoda, žitarice bogate vlaknima, povrća,mahune, zelja i voća. Ovakav dijeta može u velikoj meri da poveća sposobnost organizma da balansira nivo insulina. Ukoliko već postoji insulinska rezistencija tada se preporučuje plan ishrane koji se sastoji od tri glavna obroka i dve užine, ali ja predlažem da se doda još po neki. Svaki obrok ne bi trebao da ima više od 15 grama ugljenih hidrata iz voća i povrća (tzv “bela” hrana kao što je pasta, hleb ili šećer je potpuno zabranjena) i nemasnih proteina.Svaka užina bi trebalo da sadrži oko 7 gr. ugljenihidrata iz istih izvora.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 11:09:13
|
|
|
|
cockic
|
mina mojoj cimerki sa porodjaja (znaci beba sad ima kao moja Lena) pedijatar je rekao da da sok cvekle posle 6 meseci ja sinu nisam jer on sokove svakako nije hteo a cveklu sumnjam da bi voleo da pije.moracu u vidu salate da mu probam dati ali osecam da ce pljunuti.mada sokove njoj isto jos nisam ni dala jede voce to je sigurno bolje od soka.vodu brljavi mozda nekih 30ml dnevno.ali jos sisa i ima formulu pa sigurno joj bude dovoljno tecnosti a sto maslinovo od komina nije za termicku obradu kad oni napisase da jeste.mada oni mogu napisati svasta ali ja im verovala
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 11:19:12
|
|
|
|
minavb
|
Nemoj mene da pitaš za sokove. Moj stav je da su apsolutno suvišni u ishrani odojčeta, a takođe ne vidim zašto detetu od 6 meseci davati sok od cvekle. Maslinovo ulje od komina je dobijeno procesom hemijske ekstrakcije što nikako nije dobro za zdravlje, zbog ostataka hemikalija koji se nalaze u njemu. Može da se koristi za termičku obradu, ali je nekvalitetno i ne naročito zdravo. Najbolje ulje za termičku obradu je kokosovo, ali je prilično skupo.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 11:50:23
|
|
|
|
cockic
|
hvala pojasnila si mi vezano za m ulje od komine,a sto se sokova tice nisam ni ja pristalica sokica.moj peka je tek sad sa dve godine krenuo da pije povremeno mozda dva tri u toku nedelje.a ja ga i neteram sto bi kad pije lepo vodu tj. sigurno litar dnevno koja je i bolja od sokova.po meni je bolje da pojede par kajsija neko casu soka hvala jos jednom a ono vezano za cveklu,definitivno kod nas pedijatri nemaju jednoglasna misljenja vezana za uvodjenje hrane bebama.ali valjda ce se i to jednog dana srediti u nasoj zemlji
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 12:05:10
|
|
|
|
minavb
|
Neće Znaš li zašto je preporučila sok od cvekle?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 12:14:50
|
|
|
|
cockic
|
ne znam zasto nego kad smo se cule jer tek krece da uvodi hranu ali nesto nesto mnogo ubrzano par dana povrce i voce pa odmah sa vodom od mesa pa posle nedelju dana meso i onda ide svo voce sveze od 6 kao i ta cvekla.ja ni sveze voce nisam davala pre 8 meseca koliko me secanje sluzi.ja pomisli poranila sam a jos joj meso nisam uvela ja sam bas isla postepeno ali ima definitivno dr.koji bas zure sa uvodjenjem nemlecne hrane.hocu reci po meni je to sok za organe za varanje da das sve po nedelju dana bareno i onda odjednom sveze lena jede evo mesec dana sve bareno a do mesa tek stizem ovih dana da mi sveki kupi pa onda
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 12:29:10
|
|
|
|
Anoniman
|
hvala mina!!!! gledacu da malo citam ovih dana, pa se javljam ponovo ako bude nedoumica.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 15:06:26
|
|
|
|
lanica82
|
Beba ima punih 6 meseci, davala sam joj kašice i slane i slatke, danas treba da joj dam prvi put kašicu sa mesom (gotovu), da li da joj dam pola teglice koliko obično jede ili manje pa da povećavam?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 16:10:15
|
|
|
|
minavb
|
Po pravilu s emeso uvodi tako sto se prvo kasi od povrca dodaje voda u kojoj se meso kuvalo, pa onda manja kolicina mesa, pa na kraju standardna kolicina. Kad su kupovne kase u pitanju, ja bih dala par kasicica mesne kase, pa bi nahranila dete kasom od povrca. Ako nema reakcije, sledeceg dana povecati kolicinu.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 16:41:22
|
|
|
|
PoisonEve
|
Mina, to sam i mislila da joj ubacim malo mekinja recimo u kompot?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 17:07:59
|
|
|
|
minavb
|
Mozes bukvalno u svaki ovrok da ih ubacis.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 18:10:22
|
|
|
|
PoisonEve
|
Hvala
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 3.7.2012 22:06:23
|
|
|
|
lanica82
|
Hvala Mina, dala sam joj malo gotove kašice, sve je OK!
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.7.2012 13:37:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Ove supice za jednu šolju, one su zdrave, jel?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.7.2012 13:50:57
|
|
|
|
minavb
|
Ne
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.7.2012 13:53:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma znam, vidiš da imam ovog idiotskog smile-ija koji laže sam sebe?! Mnogo su fine.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.7.2012 13:54:09
|
|
|
|
Anoniman
|
A jesu zdravije od jafe?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 5.7.2012 14:01:10
|
|
|
|
minavb
|
Ne znam ima li Jafa hidrogenizovane masti, ali mislim da ove supe imaju. Takve masti su vrlo štetne, a tu su i aditivi i sabilizatori. Jafa sa druge strane sadrži previše ugljenih hidrata, neke prehrambene boje, pravi veliku oscilaciju glikemije i nivoa insulina... jbg, ne mogu da se odlučim. Najbolje ne jesti ni jedno ni drugo. Ove supe kupujem mužu, a Jafu baš nikad.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 20.7.2012 15:30:54
|
|
|
|
miva
|
Mina ja mojoj Miciki kad pravim kasice ne stavljam ni so, ni secer, ni nista od zacina, a ni ulje (maslinovo). A cujem da neke mame to rade-koriste so i secer, i stavljaju ulje. Jel' ja gresim?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 24.7.2012 22:32:43
|
|
|
|
Anoniman
|
U vanil šećeru nema ni V od vanile? Samo aroma vanile? (sorry Anči, moram i nju da piam za mišljenje)
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 24.7.2012 22:37:58
|
|
|
|
Lu
|
A odčega se onda dobije aroma vanilije, od kruške? Ja inače u mljeveni šećer stavim onu mahunu vanilije
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 24.7.2012 22:47:16
|
|
|
|
minavb
|
Miva, maslinovo ulje i puter se obabezno dodaju i kase nakom sto se beba naviknr na kase, ali so i secer nikako pre prvog rodjendana. Tash, aroma vanile se dobija upravo iz biljke vanile. Me znam tacno koliko je sipki vanile potrebno da se dobike aroma za vanil sever i ostale stvari, ali to je to. Znaci u vanil secer se stavlja aroka dpbijena iz sipke.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 24.7.2012 22:48:23
|
|
|
|
minavb
|
Miva, maslinovo ulje i puter se obabezno dodaju i kase nakom sto se beba naviknr na kase, ali so i secer nikako pre prvog rodjendana. Tash, aroma vanile se dobija upravo iz biljke vanile. Me znam tacno koliko je sipki vanile potrebno da se dobike aroma za vanil sever i ostale stvari, ali to je to. Znaci u vanil secer se stavlja aroma dobijena iz sipke.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 24.7.2012 22:56:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Evo zašto pitam: IZVORNA PORUKA: Tash ipak sam stavila malo vanil secera u griz. E sad mi kazite, jel vanil secer isto sto i vanila? Da li sme da jede sve sto sadrzi vanilu? Pise u sastavu da sadrzi secer i aromu vanile. Ne znam dal razumete sta pitam. IZVORNA PORUKA: Ana RR Tash, vanilin šećer nema veze sa vanilom. Ako hoćeš pravu vanilu, kupi jedan štapić, sredinu iskoristi za nešto što ćeš mu praviti, griz ili šta već, a taj štapić što ti ostane zabodi u šećer (u zatvorenoj činiji) i eto ti vanilin šećera. .... IZVORNA PORUKA: Tash A da li sad to znaci da vanil secer nema smisla da dajem jer on ima samo MIRIS vanile, ili pak tu predje i nesto vanile pa mogu recimo da kazem da opustenije mogu uvoditi vanilu? IZVORNA PORUKA: Ana RR Negde sam čitala ili gledala na tv, ne sećam se, da se za pravljenje tog vanilin šećera uopšte ne koristi vanila već neka druga biljka koja ima sličnu aromu. Ne znam koliko je to tačno ali definitivno tu sem arome nema ničega. Dakle, to je ono što me je zanimalo.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 24.7.2012 23:01:42
|
|
|
|
minavb
|
Sta da ti kazem Za dobijanje arome vanile koristi se biljka vanile i ta aroma se dodaje vanil severu. Mpzda neka snj firma koristi nesto drugo, ali ako Oetker kaze da je vanil secer, to je vanil secer sa vanilom.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?