RE: Homoseksualnost (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Seksualnost

Poruka

World -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:29:54)

IZVORNA PORUKA: isidora88

sta mislite zasto ne paradiraju siromasni, romi, i ostale ugrozene zajednice? nije sgurno da to ne rade jer su zadovoljni svojim zivotom vec znaju da im drzava nece pomoci u tome

nasa drzava nikad nikome ni ne pomaze, pa vjerujem da ni gejevima.. sve to finansira 'zapad' preko svojih placenika, nista se ne brini.. a socijale kategorije ljudi i oni kojima stvarno treba neka pomoc, nisu dovoljno zanimljivi nikome, a drzavi ponajmanje... nazalost..

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:30:55)

World ovo je tema o homoseksualnosti... U temi o siromašnima možemo da pričamo o toj deci... Prosto je tema takva. Danas je neko otvorio i diskusija je započela.

mlada_mama -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:33:33)

IZVORNA PORUKA: n i n a

IZVORNA PORUKA: mlada_mama

Sad je sve toliko nenormalno i granica se pomjera u svemu, mislim da djete od pocetka treba da raste prije svega u jednoj porodicnoj atmosferi i da uci iz primjera porodice, pustati ga kako odrasta da se upoznaje sa svim opcijama ali usaditi mu ,,pravilno,, razmisljanje, tj da jednog dana treba da ima svoju porodicu i djecu kao sto je ono rastalo u jednoj, ako roditelj pored svih sila i napora ulozenih u djete i u njegov PRAVILAN odgoj, vidi da je djete ,,drugacije,, kako vi kazete, mislim da mu ne preostaje drugo nego da SVOJE DIJETE prihvati i podrzi, tako bih ja sutra ne daj Boze.

Ja imam nekoliko hetero drugarica u vezama koje su preko 30 godina, ne žele da se udaju i da rađaju.... A vaspitane su tako... Gde njih da svrstamo???

ja ne ,,svrstavam,, ljude, sami su se podjelili i svrstali, ako su ih njihovi roditelji prihvatili i podrzali super [sm=bravo.gif] ipak su to njihova djeca, nek su zive i zdrave (kao sto rekoh) al daleko od mene [sm=smiley1.gif]

liliana -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:33:45)

Žene, džabe se svađate: upravo je na vestima javljeno da je zabranjeno održavanje Parade ponosa, kao i bilo kakvih drugih skupova najavljenih za taj dan. Upravo je to Dačić objavio.[sm=smiley1.gif]
Hajde sad, žene: Mir, mir, mir-niko nije kriv!!![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:35:21)

KLIK

Da smo se držale te tradicije i dotadašnjih normi ovaj priručnik za žene bijoš bio na snazi. Srećom su neke žene pre nas paradirale i borile se za ravnopravnost među polovima. Isti ovakav napredak želi i LGBT populacija.

World -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:36:07)

ma dobro, samo kazem da nema razloga za paradiranje pod takvim uslovima.... sve je to povezano jedno s drugim... [sm=smiley1.gif]

isidora88 -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:36:37)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Parada neće preko noći doneti ništa, ali na duge staze, parada po parada, sirovi Balkanci će da oguglaju na homoseksualce i vremenom da prestanu sa izlivima gneva, da prihvate da su i oni sastavni deo društva ako što su i žene prihvatili u nekom trenutku... Tako da jednnog dana kad naša deca stasaju neće morati da strahuju da izađu na ulicu bez obzira na to ko su...

nas narod je takav nece oguglati na to, moze samo da izaziva sve veci gnev.
oni nek paradiraju koliko hoce ali ja necu da moj muz ide da ih obezbedjuje i da pogine od strane nekog huligana cuvajuci pedere i ostale

Lilla -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:36:39)

Paradiraju jer se osjecaju ugroznim, sto nije cudno.

Mislim da sam vec pisala na ovu temu nekad davno, ali da sad ne rovim nazad i trazim. Imam 2 prijateljice koje su u braku i pokusavaju da jedna od njih ostane trudna jer zele imati dijete. Jedna od njih mi je i radna koleginica pa smo svakodnevno zajedno na poslu. Jako mi odgovara njeno (njihovo) drustvo i ni u jednoj od njih ne vidim GEJ-osobu nego prijatelja, kolegu, covjeka. Uopste ne razmisljam o tome da su drugacije, jer osim sto spavaju jedna sa drugom ni po cemu posebno se ne razlikuju od mene niti ostalih zena koje poznajem. MM nije bio bas u pocetku odusevljen cinjenicom da se druzim sa lezbejkama, izlazim sa njima na kafu, radim sa njima... no, od kad ih je upoznao poceo je cesce da ih pominje nego ja [sm=smiley36.gif] Ponekad odemo do njih sa H, ili one dodju kod nas. H obozavaju. Sve u svemu, jedno normalno druzenje sa normalnim ljudima. I bez obzira kako ce zvucati ovo sto cu napisati, ipak hocu. Ako se desi da moj H nekad dodje, dovede momka za ruku i kaze: "Mama, upoznaj mog decka" cu mu bre budem svekrva par exelans [sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:37:36)

ja ne ,,svrstavam,, ljude, sami su se podjelili i svrstali, ako su ih njihovi roditelji prihvatili i podrzali super [sm=bravo.gif] ipak su to njihova djeca, nek su zive i zdrave (kao sto rekoh) al daleko od mene [sm=smiley1.gif]

Ali to je upravo ono što ne znaš šta nosi sutra i kako će se naša deca denuti ma kako ih mi vaspitali... Jedno su želje i očekivanja, nešto sasvim drugo život [sm=smiley1.gif]

Mama.Veki -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:38:08)

Stvarno mislim da nema potrebe da se vredjamo. I ako mi stavite etiketu pravoverna i polutolerantna u redu, nema veze, i sama cu se deklamovati tako. Imamo svoja misljenja, razmisljanja, ubedjenja.
Neko je gore pitao kakve veze ima vera ili nevera sa homoseksualizmom? Ima i to mnogo! Ja kao "pravoverna" da izlozim svoje misljenje: pre svega Bog u Bibliji je jasno osudio takvu vrstu ponasanja i nazvao to izopacenost, ne samo u Starom Zavetu (zasto je Sodoma i Gomora spaljena do zemlje, vec bas zbog ovog problema) , vec i u Novom Zavetu.
Zato ja zbog mojih uverenja i vere smatram da to nije normalno. Jedno je neodobravati takav cin, a potpuno drugo je mrzeti nekoga i biti netolerantan. Zato ce moje dete rasti u takvom duhu. Ono nece biti izolirano, i ja necu skrivati od njega razlicite pojave na ovom svetu, bas naprotiv, odrastace prema Bozjim standardima sta je dobro, a sta lose. Eto, da opravdam svoju etiketu pravoverne osobe. [sm=smiley1.gif] Nisam ironicna ni malo, samo sam iskrena.

Ne pokusavam da ubedim nikoga, to i ne mogu, samo da potenciram da u meni nema mrznje prema ljudima uopste, ja cu svoje dete uciti o toleranciji i prihvatanju svakog coveka kao posebne i unikatne individue (sto i jesmo, svi razliciti i unikatni, na ovom svetu nema dva ista coveka), uciti da prihvata ljude kao Bozija stvorenja, cak i homoseksualce, da su ljudi vredni postovanja, samo svako ima pravo na izbor - dobar ili los,sli losi izbori imaju svoje posledice. Svako ima slobodnu volju kako ce kreirati svoj zivot, a na ovom svetu definitivno svako ima razlicite standarde za to sto je dobro, a sta lose. U to smo se vec uverili iz prethodnih postova. [sm=smiley1.gif]

Snelle -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:40:10)

IZVORNA PORUKA: n i n a

Pa možda nemaju moć da se drugačije izbore, ne znam...

O, draga moja, pa oni imaju ogromnu finansijsku podršku i moć nekih ljudi, institucija ili nevladinih organizacija, da mogu itekako da se izbore na drugačiji način, a zašto neće drugačije, ne znbam. Šta misliš odakle im novac? Ko ih plaća i finansira? Nije jeftino organizovati paradu, i platiti sav "marketinški" materijal potreban za promovisanje iste. I pored svega, mislim da smo mi Srbii, ako izuzmemo huligane, jedan jako tolerantan, naivan i nadasve glup narod.

mlada_mama -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:41:45)

IZVORNA PORUKA: Mama.Veki

Ja kao "pravoverna" da izlozim svoje misljenje: pre svega Bog u Bibliji je jasno osudio takvu vrstu ponasanja i nazvao to izopacenost, ne samo u Starom Zavetu (zasto je Sodoma i Gomora spaljena do zemlje, vec bas zbog ovog problema) , vec i u Novom Zavetu.
Zato ja zbog mojih uverenja i vere smatram da to nije normalno. Jedno je neodobravati takav cin, a potpuno drugo je mrzeti nekoga i biti netolerantan. Zato ce moje dete rasti u takvom duhu. Ono nece biti izolirano, i ja necu skrivati od njega razlicite pojave na ovom svetu, bas naprotiv, odrastace prema Bozjim standardima sta je dobro, a sta lose.

[sm=bravo.gif]

svi zaboravljaju na to, a svi su ,,veliki vjernici,,

n i n a, sve sam ti rekla, i previse [sm=smiley36.gif]
ja cu da dam sve od sebe da ucim djete sta valja a sta ne, i sta je prirodno a sta ne, tako da do mene nece biti sigurno![sm=smiley1.gif]

MicinaMama -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:42:27)

Ja samo mogu reci da je smak sveka odavno poceo...sta se sve danas radi to je Boze sacuvaj i sakloni...hoce li sledeca parada biti parada sodomije!Vec uveliko dozvoljavaju vencanje izmedju dva ista pola,sledeci put ce biti dozvoljeno vencanje izmedju konja i zene.

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:44:12)

Ako ćemo po verskim uputima, seks pre braka je strašan greh, hoćemo li odmah da linčujemo i osudimo sve koje su se trudne udale ili pak rodile decu a da se ni udale nisu?

Janncica -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:44:34)

Najstrasnije od svega po meni je kako li je njima bilo dok su odrastali...Rodjeni drugaciji...Nije njih niko tako vaspitao,niti su imali da se ugledaju na koga(kao sto se svi boje da ce se nasa deca ugledati na njih)... Neka svako zivi svoj zivot...A ako je najveci problem u Srbiji da li ce da paradiraju homoseksualci...onda super...[sm=smiley36.gif]
Nemojte se vise raspravljati...[sm=smiley21.gif]

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:45:15)

IZVORNA PORUKA: MicinaMama

Ja samo mogu reci da je smak sveka odavno poceo...sta se sve danas radi to je Boze sacuvaj i sakloni...hoce li sledeca parada biti parada sodomije!Vec uveliko dozvoljavaju vencanje izmedju dva ista pola,sledeci put ce biti dozvoljeno vencanje izmedju konja i zene.

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Mnoge žene su već udate za konjine kojekakve.

Olga75 -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:45:50)

pa konja je Neron odavno uveo u senat
a mislim da je homoseksualizam kod nas bio zakonom zabranjen do 1991 , mozda sam omasila godinu oprostite mi
i to je kao bilo u redu ?

Janncica -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:46:42)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Mnoge žene su već udate za konjine kojekakve.

[sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley36.gif]

Snelle -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:50:32)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

a mislim da je homoseksualizam kod nas bio zakonom zabranjen do 1991 , mozda sam omasila godinu oprostite mi

Ko je urgirao da ne bude više zabranjen?

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:50:36)

n i n a, sve sam ti rekla, i previse [sm=smiley36.gif]
ja cu da dam sve od sebe da ucim djete sta valja a sta ne, i sta je prirodno a sta ne, tako da do mene nece biti sigurno![sm=smiley1.gif]

Znači samo je bitno da roditelj od "toga" opere ruke-nije do mene![sm=zmeden.gif]
Ne provociram, samo pitam... "Mama prelazim u budizam ili islam", "Mama ja sam gay", "Mama meni rađanje dece nije prioritet u životu", "Mama planiram da živim isposnički u pustinji"..... A mama kaže: Nisam te tako učila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Malo šale [sm=smiley1.gif]

mlada_mama -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:53:05)

Ako ćemo po verskim uputima, seks pre braka je strašan greh, hoćemo li odmah da linčujemo i osudimo sve koje su se trudne udale ili pak rodile decu a da se ni udale nisu?

Ko nije gresan nek prvi baci kamen?!
onda mora da si se udala nevina? ako jesi [sm=bravo.gif] svaka cast, ali nemoj molim te da poredis dva pedera koja rade svakojake gadosti i hoce to da POKAZU SVJETU jer je to LJUBAV i dvoje mladih ljudi (musko-zensko) koji probaju sex prije braka?!

Olga75 -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:54:03)

IZVORNA PORUKA: Snelle

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Ko je urgirao da ne bude više zabranjen?

parlament je doneo zakon , to valjda tako ide zar ne ? a ko je podneo taj amandman ili sta vec isto tako nemam pojma

MicinaMama -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:54:11)

IZVORNA PORUKA: MicinaMama

hahahha....htela sam da se nasalim i ja na sopstveni racun da se izgleda i ja svrstavam u njih[sm=jezicek.gif]

Slazem se sa onim sto je gae navela za sex pre braka,ali i to je pocelo jer je i to se legalizovalo i postalo normalno....zato je i to sada normalna stvar.Mene roditelji nisu savetovali da budem cedna po tom pitanju pa tako i da nisam bila.Eto vidite da opet sredina i roditeljski odgoj ipak uticu na takve stvari!

mlada_mama -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:55:56)

nina mislim da se ne razumijemo i nema potrebe da ovo prelazi u dalju raspravu jer ne ide...
Ja cu svoje roditeljske ,,duznosti,, da ispostujem i da se daaajem koliko mogu, e sad, da li ce da me poslusa ili ne na kraju samo je do djeteta.
Nije ni mene moja mama ucila da sa 15.5 godina prvi put imam sexualni odnos, pa sam imala, a sad ti poredi sve kao i gore citirana sa pederima i lezbejkama, aman zene to nije isto niti ce ikada biti!

Olga75 -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:56:07)

e ova rasprava gde je vera izgleda jako bitna ne sme nikako da prodje bez Pahomija
pa eto samo da ga spomenem

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>