Mama.Veki -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:38:08)
|
Stvarno mislim da nema potrebe da se vredjamo. I ako mi stavite etiketu pravoverna i polutolerantna u redu, nema veze, i sama cu se deklamovati tako. Imamo svoja misljenja, razmisljanja, ubedjenja. Neko je gore pitao kakve veze ima vera ili nevera sa homoseksualizmom? Ima i to mnogo! Ja kao "pravoverna" da izlozim svoje misljenje: pre svega Bog u Bibliji je jasno osudio takvu vrstu ponasanja i nazvao to izopacenost, ne samo u Starom Zavetu (zasto je Sodoma i Gomora spaljena do zemlje, vec bas zbog ovog problema) , vec i u Novom Zavetu. Zato ja zbog mojih uverenja i vere smatram da to nije normalno. Jedno je neodobravati takav cin, a potpuno drugo je mrzeti nekoga i biti netolerantan. Zato ce moje dete rasti u takvom duhu. Ono nece biti izolirano, i ja necu skrivati od njega razlicite pojave na ovom svetu, bas naprotiv, odrastace prema Bozjim standardima sta je dobro, a sta lose. Eto, da opravdam svoju etiketu pravoverne osobe. [sm=smiley1.gif] Nisam ironicna ni malo, samo sam iskrena. Ne pokusavam da ubedim nikoga, to i ne mogu, samo da potenciram da u meni nema mrznje prema ljudima uopste, ja cu svoje dete uciti o toleranciji i prihvatanju svakog coveka kao posebne i unikatne individue (sto i jesmo, svi razliciti i unikatni, na ovom svetu nema dva ista coveka), uciti da prihvata ljude kao Bozija stvorenja, cak i homoseksualce, da su ljudi vredni postovanja, samo svako ima pravo na izbor - dobar ili los,sli losi izbori imaju svoje posledice. Svako ima slobodnu volju kako ce kreirati svoj zivot, a na ovom svetu definitivno svako ima razlicite standarde za to sto je dobro, a sta lose. U to smo se vec uverili iz prethodnih postova. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|