RE: Homoseksualnost (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Seksualnost

Poruka

jovicaa -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:05:06)

sa mnom su roditelji od malena pricali otvoreno o seksualnosti u svakom smislu. i izvinite molim vas ne vidim da sam se zbog toga zarazila gay bolescu ili prepustila nekom pedofilu........
ja i dalje ne mogu da verujem da pedofiliju ubacujete u celu pricu....
to je kao kad bih ti ja rekla, aha pustas cerku da gleda jagodicu bobicu??? znaci zelis da ti cerka bude mala sponzorusa, kojoj se jedine zanimacije u zivotu da se sminka i svadja sa drugaricama???

viking -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:06:00)

Posto je diskusija pocela da se zahuktava, samo da apelujem na vreme da izbrojite do deset pre nego sto objavite post. Jasno mi je da je tema "vruca", ali molim vas, pripazite malo dok ne bude kasno. Hvala :-)

liliana -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:06:29)

Ja na ovu temu želim da kažem samo jedno:
Kada uhvatim Tinu za rukicu i krenem u šetnju, a onda još par klinaca iz komšiluka koji obožavaju moje dete odu da pitaju roditelje mogu li sa nama, i kad se okrenem da vidim da li su svi tu i idu li fino trotoarom, i vidim njih srećne i nasmijane kako zadirkuju jedni druge ili nešto pevuše, E TO JE PARADA PONOSA!!!

I još nešto: zabole me i za Peru, i za Lazu, i za Miku, i za Žiku šta rade u svoja 4 zida-samo nemoj svoj sex da poturaju pod nos niti meni, niti mom detetu, jre ni ja to nikome ne radim i briga me ko je koga i iz kojih razloga!!![sm=smiley1.gif]

Snelle -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:07:34)

IZVORNA PORUKA: n i n a

A sad bez šale, pitanje svim mamama na forumu-tolerantnim i netolerantnim:

Kako bi ste reagovali da vaše dete sutra izjavi da je eto "drugačije"?!

Nema to veze bilo ono izloženo ili ne toj spoznaji, to je jednostavno ljudska priroda i može svakom da se desi.

A kako misliš da bi bilo koja majka reagovala? Ja sam rekla da nemam ništa protiv njih, i da mi dete sutra kaže da je tog opredeljenja, iskreno mi ne bi bilo svejedno. Jel bi tebi bilo? Ali moje je dete, ja sam ga rodila, odgajila. Ono nije krivo što se tako rodilo. Šta tu da se radi. Sigurno je se ne bih odrekla, ali se nikako ne bih slagala ako bi htela da paradira, jer i dalje ne vidim svrhu i poentu toga.

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:07:42)

A sad bez šale, pitanje svim mamama na forumu-tolerantnim i netolerantnim:

Kako bi ste reagovali da vaše dete sutra izjavi da je eto "drugačije"?!

Nema to veze bilo ono izloženo ili ne toj spoznaji, to je jednostavno ljudska priroda i može svakom da se desi.

Sad ozbiljno...

Volela bih je kao što je sad volim, želela najviše na svetu da nađe devojku koja će je voleti onako kako zaslužuje i sa kojom će biti srećna, prihvatiti devojku koja bude njen izbor na isti način na koji bih prihvatila zeta ako bude hetero, borila se do zadnje kapi krvi da joj omogućim da živi što normalnije u ovom društvu, podržala je da bude to što jeste i da se ne krije, gledala da je zaštitim od "normalnih i pravovernih". Bila zahvalna što je žensko jer uz VTO će imati šansu da se ostvari i kao roditelj ako to bude želela.

jovicaa -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:10:04)

ne znam ranije sam mislila da mi ne bi bilo bas prijatno ako bi mi dete bilo gay, ali kako vreme prolazi sve mi je jedno, samo neka je zdrav i srecan, zar to nije najbitnije?

Snelle -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:11:06)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

to je kao kad bih ti ja rekla, aha pustas cerku da gleda jagodicu bobicu??? znaci zelis da ti cerka bude mala sponzorusa, kojoj se jedine zanimacije u zivotu da se sminka i svadja sa drugaricama???

[sm=smiley36.gif] Daj jovo, ne preteruj [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:11:37)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

KLIK

Ja ću da se samocitiram ne bih li malo oborila tenziju i unela amlo smeha.

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:11:51)

A šta ako to vaše dete vidno pati jer ga zajednica i društvo odbacuju zbog različitosti??? Zatvara se u sobu, ne jede, završi na antidepresivima, ne oseti uzvraćenu ljubav??? Možda je poenta parade samo ta da se takvi gardovi sruše jednom za svagda, da ne pojedemo sopstvene reči jednog dana...
Jer ako si majka ugnjetenog, prebijenog ili nesrećnog deteta zbog toga ŠTA je, verujem da bi bila na čelu parade

nina26 -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:13:02)

IZVORNA PORUKA: gae_gr
Ovo što sam podebljala čak ni ne zavređuje komentar...

Što se tiče homoseksualaca u vreme naših roditelja, ćutali su i ženili se i udavali jer su im društvene norme tako nakagale, pravili, rađali i odgajali decu u brakovima bez ljubavi, živeli za pola ili sat vremena kad i ako ugrabe da se tajno negde sastanu sa nekim i varali svoje žene i muževe i čitave porodice živele nesrećno i frustrirano. To je kao ok???

Bas mi je krivo sto to ne zavredjuje tvoj komentar[sm=smiley1.gif] Sto kaze Verka, zivo me interesuje kako cete to da objasnite deci, i da im ne izazovete haos u glavi??? Ocekujem da napravite peticiju, da se vec od sledece godine u uzdbenicima Prirode i Drustva (ako jos uvek postoji taj predmet ili su ga podelili,ne secam se) ubace ilustracije homoseksualaca[sm=smiley29.gif]

I sta sad ti jadni skriveni homoseksualci, treba da postanu drzavni problem broj 1?????? Pa koliko porodica drugih je ugrozeno zbog milion drugih stvari, pa ne zasluzuju ni jedan clanak u novinama, a kamoli ovoliku paznju. I jel to ok??? a ne to vise nije in...ili mozda ni to ne zavredjuje komentare....

I nek izadju slobodno, meni licno ne smetaju, ali mi smeta, da mi decu sutra ucece u skoli da je to prirodno. Eto toliko.

jovicaa -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:13:05)

IZVORNA PORUKA: Snelle

pa nece postati gay ako vidi gejeve na ulici... to je smesno. a jagodica bobica je btw jedan jako dekadentan crtani, svaki put se zgrozim kada ga vidim.

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:13:07)

Yula, moja podrška homoseksualcima nema nikakve veze sa Evropom, politikom a pogotovo ne sa trendovima. Ima veze sa tim da su oni ljudi, obični smrtni ljudi sa osećanjima, koja su svaki dan povređena. A opet, ne vidim ništa loše u tome da je neko proevropski orijentisan, a ne vidim i ništa opasno u tome, msm, ti živiš i EU, zar ne? I sad ti mene prozivaš što sam navodno proevropski orijentisana kao da je to nešto loše[sm=smiley36.gif] Pritom sam apolitična, ne znam ni osnovne stvari jer me ne zanimaju. Bezvezna je totalno rasprava, ispada da će oni ako im se daju prava da se seksaju na ulici, mislim, oni nisu mentalno poremećeni, to znate?

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:13:40)

A gde preteruje? Ja ne vidim razliku... Čak je Jagodica sugestivnija deci nego gay par na ulici.

jovicaa -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:16:59)

vrlo lako cu svom detetu da objasnim sta je pedofil kada za to dodje vreme. isto kao sto cu se truditi da mu objasnim aspolutno sve sto me bude pitao.
pedofili su ruzan ali sastavan deo sveta. i nemaju nikakve veze sa homoseksualcima i ne znam odakle vam ideja da to poredite non stop

Snelle -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:17:42)

Nina, i opet pitam - UBEĐENA si da bi paradom postigli nešto osim izazivanja besa naroda? Daaaj, ovo je Balkan.
Mislim da postoji bolji način da se izbore za sebe, a parada definitivno nije taj način.
Iz tog razloga ne bih sigurno bila na čelu parade, jer kao što rekoh meni je ona totalno besmislena. A ugnjetavanje? Njega ima na svakom ćošku. Dovoljno je da ti je dete dobro, pošteno, lepo vaspitano, eto razloga za ugnjetavanje, a to je samo jedan od milion razloga.
Gae, onda ti svom detetu nemoj da puštaš apsolutno nijedan crtani film, jer u svakom može da se nađe skrivena ili pogrešna poruka.

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:18:32)

Ja znam jednog gay momka koji čuva decu-dadilja je, i prebukiran je. Majke ga obožavaju, a i deca [sm=smiley1.gif]

isidora88 -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:21:13)

sta mislite zasto ne paradiraju siromasni, romi, i ostale ugrozene zajednice? nije sgurno da to ne rade jer su zadovoljni svojim zivotom vec znaju da im drzava nece pomoci u tome

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:22:33)

Nina, i opet pitam - UBEĐENA si da bi paradom postigli nešto osim izazivanja besa naroda? Mislim, daj ovo je Balkan.
Mislim da postoji bolji način da se izbore za sebe, a parada definitivno nije taj način.

Pa možda nemaju moć da se drugačije izbore, ne znam... Ali ja duboko verujem da im cilj nije provokacija, već upravo to rušenje tabua. I ne znam da li si nekad gledala neku paradu-one su tako vesele i miroljubive, stvarno nikad nisam primetila da se izaziva ikakav skandal!!! Mnogo je skandalniji Karneval u Riju... A dok god budemo razmišljali tako balkanski i držali se stavova iz XIII veka (ovo se odnosi na sve sfere života) našem napretku nema budućnosti... Jbg

mlada_mama -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:22:38)

Sad je sve toliko nenormalno i granica se pomjera u svemu, mislim da djete od pocetka treba da raste prije svega u jednoj porodicnoj atmosferi i da uci iz primjera porodice, pustati ga kako odrasta da se upoznaje sa svim opcijama ali usaditi mu ,,pravilno,, razmisljanje, tj da jednog dana treba da ima svoju porodicu i djecu kao sto je ono rastalo u jednoj, ako roditelj pored svih sila i napora ulozenih u djete i u njegov PRAVILAN odgoj, vidi da je djete ,,drugacije,, kako vi kazete, mislim da mu ne preostaje drugo nego da SVOJE DIJETE prihvati i podrzi, tako bih ja sutra ne daj Boze.
Nemam nista protiv pedera i lezbejki (ne koristim ,,naucne,, izraze) i toga sta rade u svoja 4 zida, ali imam protiv itekako da TRAZE SVOJA PRAVA RAZNIM PARADAMA, jer ima mnogo ljudi na ovome svijetu sto NEMAJU PRAVA NI NA OSNOVNE STVARI pa sute. Tako da...

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:23:22)

Parada neće preko noći doneti ništa, ali na duge staze, parada po parada, sirovi Balkanci će da oguglaju na homoseksualce i vremenom da prestanu sa izlivima gneva, da prihvate da su i oni sastavni deo društva ako što su i žene prihvatili u nekom trenutku... Tako da jednnog dana kad naša deca stasaju neće morati da strahuju da izađu na ulicu bez obzira na to ko su...

mlada_mama -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:25:14)

IZVORNA PORUKA: liliana

Ja na ovu temu želim da kažem samo jedno:
Kada uhvatim Tinu za rukicu i krenem u šetnju, a onda još par klinaca iz komšiluka koji obožavaju moje dete odu da pitaju roditelje mogu li sa nama, i kad se okrenem da vidim da li su svi tu i idu li fino trotoarom, i vidim njih srećne i nasmijane kako zadirkuju jedni druge ili nešto pevuše, E TO JE PARADA PONOSA!!!

I još nešto: zabole me i za Peru, i za Lazu, i za Miku, i za Žiku šta rade u svoja 4 zida-samo nemoj svoj sex da poturaju pod nos niti meni, niti mom detetu, jre ni ja to nikome ne radim i briga me ko je koga i iz kojih razloga!!![sm=smiley1.gif]

[sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

svaka, al svaka ti na mjestu!

Sesilija 83 -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:26:18)

Ako su gay neka ih ni mi strejt ne pravimo paradu pa zasto bi oni??
Nervira me sto eto samo bezveze izazivaju narod da ih dzabe pljuje i tamani sutra na ulicama...nisam protiv da se razumemo,ali ne vidim poentu toga,....

sanji -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:26:24)

A kako misliš da bi bilo koja majka reagovala? Ja sam rekla da nemam ništa protiv njih, i da mi dete sutra kaže da je tog opredeljenja, iskreno mi ne bi bilo svejedno. Jel bi tebi bilo? Ali moje je dete, ja sam ga rodila, odgajila. Ono nije krivo što se tako rodilo. Šta tu da se radi. Sigurno je se ne bih odrekla, ali se nikako ne bih slagala ako bi htela da paradira, jer i dalje ne vidim svrhu i poentu toga.

Apsolutno se slažem!
Ja sebe uopšte ne smatram netolerantnom osobom a ni bilo ko ko me zna. Čak sam dobijala komentare kako sam previše tolerantna. Da me poznajete i saznate moju situaciju bilo bi vam sve jasno. Ipak, mislim da i tolerantnost ima svoje granice. Bar bi trebale da postoje. Niko ne može baš sve da istoleriše, baš uvek.
Da dođem sutra u takvu situaciju sigurno bih je prihvatila ali ne verujem da bih se ikad potpuno pomirila sa tim. Imam dve ćerke i jako bih volela da sutra imaju pored sebe dobre ljude koji će ih pratiti kroz život, i svoju decu. Ako se desi, pomiriću se sa tim ali daleko od toga da ću ih savetovati u tom smeru i ohrabrivati da budu gay, kao što ih neću ohrabrivati ni da budu sponzoruše (dobrovoljna veza između dvoje punoletnih kao i gay veza) ili bilo šta slično! A naročito ih neću ohrabrivati da svoje seksualno opredeljenje kakvo god ono bilo iznose javno na ulici. Prvo zbog pristojnosti i opšteg vaspitanja pa onda sve ostalo!

Anoniman -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:26:35)

IZVORNA PORUKA: mlada_mama

Sad je sve toliko nenormalno i granica se pomjera u svemu, mislim da djete od pocetka treba da raste prije svega u jednoj porodicnoj atmosferi i da uci iz primjera porodice, pustati ga kako odrasta da se upoznaje sa svim opcijama ali usaditi mu ,,pravilno,, razmisljanje, tj da jednog dana treba da ima svoju porodicu i djecu kao sto je ono rastalo u jednoj, ako roditelj pored svih sila i napora ulozenih u djete i u njegov PRAVILAN odgoj, vidi da je djete ,,drugacije,, kako vi kazete, mislim da mu ne preostaje drugo nego da SVOJE DIJETE prihvati i podrzi, tako bih ja sutra ne daj Boze.

Ja imam nekoliko hetero drugarica u vezama koje su preko 30 godina, ne žele da se udaju i da rađaju.... A vaspitane su tako... Gde njih da svrstamo???

World -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 18:26:49)

A šta ako to vaše dete vidno pati jer ga zajednica i društvo odbacuju zbog različitosti??? Zatvara se u sobu, ne jede, završi na antidepresivima, ne oseti uzvraćenu ljubav??? Možda je poenta parade samo ta da se takvi gardovi sruše jednom za svagda, da ne pojedemo sopstvene reči jednog dana...
Jer ako si majka ugnjetenog, prebijenog ili nesrećnog deteta zbog toga ŠTA je, verujem da bi bila na čelu parade

isliš da bi bilo koja majka reagovala? Ja sam rekla da nemam ništa protiv njih, i da mi dete sutra kaže da je tog opredeljenja, iskreno mi ne bi bilo svejedno. Jel bi tebi bilo? Ali moje je dete, ja sam ga rodila, odgajila. Ono nije krivo što se tako rodilo. Šta tu da se radi. Sigurno je se ne bih odrekla, ali se nikako ne bih slagala ako bi htela da paradira, jer i dalje ne vidim svrhu i poentu toga.

a sta je sa djecom koja 'vidno pate' jer su siromasna i nemaju markiranu garderobu i obucu i ne mogu im roditelji priustiti sve sto i ostaloj djeci... zar nisu i ona razlicita i odbacena u vecini slucajeva, pa se isto tako osjecaju tuzno i jadno...zar ih ne tuku nasilnici? zar ne bi trebale onda majke takve djece da paradiraju da im se pomogne da prezive i da svojoj djeci obezbijede iole normalne uslove?! mislim da postoje mnogo prece stvari od ove o kojoj mi raspravljamo, a koje su od zivotnog znacaja... ovo ipak nije..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>