maslachak -> RE: Homoseksualnost (3.10.2012 21:23:18)
|
IZVORNA PORUKA: Verolina IZVORNA PORUKA: ribizla Posto je neko postavio pitanje kako cemo objasniti deci kad se cike ljube evo ja cu vam odgovoriti posto se to kod nas vec desilo , ustvari oduvek se i desava . Andrej je vec veliki decak , 9 godina , on oduvek gleda mene i md kako se ljubimo i recimo svog ujaka je video nekoliko puta kako se pomazio ili drzao za ruke ili kratko poljubio sa svojim deckom . On raste uz to , nema sta njemu da se objasnjava jer ja smatram te stvari normalnim i sveprisutnim , pa i moje dete , video je svasta pa i dve cike kako se ljube [sm=smiley3.gif] Video je i invalida , imam ga takodje u porodici , tu je postavljao pitanja , posto se razlikuje vidno od nas , lako sam objasnila kako je do toga doslo ( tokom porodjaja izliv krvi u mozak 2X - pareza ) i vise nije postavljao pitanja , ponasao se sasvim normalno . A sa pomenutim ujakom umire od smeha jer je glumac i to dobar i sasvim normalno gleda na njega . Ako bude imao nedoumice oko toga zasto on ima decka a ne devojku objasnicu mu da mu se decko vise svidja nego devojka , kao sto se mami vise svidja md jer ima crnu kosu nego Pera jer ima plavu , jaka stvar ! Ali sumnjam da ce ga to nesto opterecivati jer od njega nista nije sakriveno niti mu je iko u glavicu ubacio kako je to nastrano i bolesno , vec samo razlicito od recimo njegove mame ili tate , za njega cemo videti sta ce biti . I na to da odgovorim , apsolutno me ne zanima kog sexualnog opredeljenja ce biti moja deca , samo da su zdrava i srecna [sm=smiley1.gif] E, super. Lepo si to objasnila, daleko bolje nego Gae. Sad pitanje za tebe-posto je tvoj burazer vec prihvacen od strane svoje porodice i pijatelja i zivi normalno sa svojim seksualnim izborom, cemu je potrebna Parada? Da ga citava Srbija prihvati? Mislim, ja nemam pojma da li tvoj brat zeli da ide na Paradu ponosa, samo pitam, posto sigurno imas odgovor jer je osoba bliska tebi u pitanju. A pitam te zato sto, ako mene moji prijatelji i porodica prihvataju ovakvu kakva sam, zasto bih ja tezila da to rade svi ljudi na ovom svetu ili u jednoj drzavi. Maslacak15, srpski folklor se zasniva na malo drukcijim stvarima[sm=smiley36.gif]. Nemoj mi zameriti, ali kako je moguce da neko ne shvata gde zivi, pod kojim smo narodom vekovima bili, i da je za nesto ovakvo potrebno mnogo vremena i da ne moze da se uradi na silu. Ono sto je tacno da je natim paradama mnogo vise hetero ljudi i da su one u zemljama poput Nemacke dobile karnevalski karakter. Kod nas to nije moguce i nece biti jos sigurno 10 godina. nema tu mnogo nauke. ustavno pravo svakog od nas je da moze da izadje na ulicu i seta ili organizuje skup.. onolika predizborna kampanja i svi su se setali svaki drugi dan..podrzavali radovana karadzica pa se setali i zajahali spomenik Knezu Mihailu pa im niko nije rekao ne moze jer im je ustav garantovao to pravo.. da li se nekom svidja ili ne to je licno misljenje,ljudi imaju pravo da izadju i tacka. i niko nema pravo da ih pljuje ili tuce..dok god ne razgranicimo neke stvari nema nam pomoci..i dokle god ne prihvatimo drugacije od nas na bilo kom nivou desavace se razne stvari,pa i da nekog prebiju uvece jer misle da je gay..pa na sta to lici.. moj najbolji drug je gay..on recimo nece izaci da seta,sto govori da i oni medju sobom imaju pravo izbora..ja nemam nista protiv njegovog opredeljenja niti bilo koje druge osobe lgbt populacije.. prosto kao sto ja volim i zaljubljujem se,tako i oni vole i zaljubljuju se samo u osobu istog pola.. i isto ih boli,i isto pate,i sve je isto..prozivljavali smo zajedno svoje tuge i teskobe..i ne razumem kako neko to moze da osudi.. otkud ja znam da li ce moje dete sutradan zavoleti drugu devojku.. sta treba da je pljunem i okrenem joj ledja,jer nije kao ja..glupost..ali ljuti me sto zivimo u drustvu u kom moras da strepis za svoju i tudju decu da ne budu marginalizovana,sputana,skartitana od toboze normalne vecine.. a slozicete se nema normalnog u Srbiji danas,u ovoj zemlji se kaznjava bilo kakva razlicitost. na kraju krajeva toliki poznati filozovi i geniji koje izucavamo i citiramo svakodnevno su bili gayevi sto muski, sto zenski pa ih niko nije motkama terao i tukao vec su bili postovani zbog onoga sto jesu zaista.
|
|
|
|