|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
7.4.2011 15:38:28   
mati
IZVORNA PORUKA: Shishica

Otpasce mi bradavice od nocnog sisanja.. user posted image

Nisi jedina ako ti je za utehu, a preko dana ga vec odvikavam. Ustane oko 11 i sisa tek oko 19... Ali rec sisa i meme se  ne spominje celog dana, i ne sme ni da proviri...user posted image

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 301
7.4.2011 19:10:47   
Ana007

IZVORNA PORUKA: bebablue

IZVORNA PORUKA: Ana007

Meni sad spava od 20:30 do 06h.Mada se jutros probudila u pola 6user posted image

Ana to je super, jer ono "beba prespava noc" je u stvari, beba u kontinuitetu spava bar 5 sati. Mi polako pomeramo kupanjac, da bi pomerili malo i spavanjac, jer idu duzi dani, duze cemo i setati napolju.

Jeste super,ali bar da pomeri za pola sata user posted image .Bar u pola 7 da ustajeuser posted image

Ovde treba napisati nešto zabavno... ﺕ

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 302
7.4.2011 19:14:26   
Snelle
Kad moje dete bude naučilo da spava noću i prespava celu noć ili se probudi samo jednom u toku noći, organizujem RR druženje i plaćam svima piće user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Ana007)
Direktna veza do poruke: 303
7.4.2011 20:11:26   
Verus
H se budi cesto u zadnjih nekoliko nedelja...mozda ima i mesec dana, ne znam, ziva nisam od ne spavanja.  Sve je krenulo sa infekcijama usiju, a sada joj izlaze zubi. 

Kad mm ode u sobu, ona (Inace stoji u kreveticu), odmah legne on joj da dudu i ona nastavi da spava.  Jutros u 5:30 kad je otisao u sobu, nije htela da legne nego je vristala-kaze on ocekivala je mene (mamu), jer je ja uzmem, drzim je u narucju dok ne zaspi ili dok se ne umiri.  A 2 prethodna puta kada je ulazio nocas je bez problema legla i nastavila da spava.  Na kraju sam je opet donela u nas krevet i tu je zaspala.

MM kaze danas da moramo ozbiljno da razgovaramo jer sam je jako razmazila i ne valja nam sve to, a ja mislim da treba da uvek budem tu, bar dok je nesto boli. 
On kaze da je ostavim da place.  Ja to nisam NIKADA uradila.  Ne verujem u to.

Jel imate neke predloge? Ideje kako da to "sredim"? Jer je ostaviti da place zaista jedini izbor, sad kad je vec velika i zna vise?

Bilo koji predlozi su dobrodosliuser posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 304
7.4.2011 20:22:45   
indy_25
Ispricacu ti svoj iskustvo. Sarah je spavala sa mnom do nekih 4 mjeseca kasnije, sam odlucila da je stavim u njenu sobu i pustila je da place plakala bi nekih 15 minuta s tim sto bi je svake tri minute pomazila po glavi. E sad desava se sljedece sama bi zaspala i ali se budila jednom po noci da jede i tada jede i zaspe. Zatim od 6 mjeseca nebudi se vise po noci da bi kada se razbolila u 10 mjesecu pocela da se budi i htjela je uvijek biti uz nas tako da je pocela da spava s nama. I to navikla je da mi vrti kosu i jedino tako zaspe. Prije mjesec dana opet mi hocemo da je stavimo u krevetac i odlucimo da je stavimo. Ona je plakala mozda sat vremena i nije htjela da se smiri nikako. kasnije smo je uzeli u ruke i plakala je jos sat i po poslije toga i nije nikako htjrla da spava samo je tuzno jecala i pocela da nas gura rukama jedva smo je uspavali i smirili. I onda meni kaze prijateljica da pridjem nenjom krevetcu i da mi dira kosu jednu noc, drugu noc da se malo odaljim od krevetca trecu, noc jos malo dalje i tako 7 dana ali da izdrzim i ako malo zaplace da je opet pomazim i tako. Ja sam izdrzala 7 dana i 7 dan izadjes iz sobe. tako da sada spava ponovo sama. Ja bi ti samo rekla da je naglo ne pustas da place jer je moja sara dobila tramu cini mi se tu noc , one sada sve znaju i tesko im to pada dok kad je imala 4 mijeseca nije nista znala pa se brzo navikla.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 305
7.4.2011 20:50:17   
Verus
Hvala indy!  Tako cu i uraditi, samo da je prodju zubici.  Ja nemam srca tako da je ostavimuser posted image  znam da sam mozda budala, ali eto, mama treba da bude uvek tu, zato je to mamauser posted image

Cim je prodju mukice, uradicu tako, hvala puno!

E sto bih volela da te upoznam jednog dana user posted image

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 306
7.4.2011 20:55:14   
indy_25
I ja tebe isto bas sam razmisljala o tome neki dan a mozes i da nam u goste dodjes pa da se upoznamo user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 307
7.4.2011 20:57:34   
Verus
Moze! Eto mene tamo cim se preselim nazad za Europu!user posted image user posted image

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 308
30.4.2011 14:39:57   
ivaj
Lepo cu da se koknem!
Do skoro je ovo nase dete solidno spavalo nocu-lepo se budila u pet da jede i nastavljala do sedam.
A u poslednjih mesec dana haosuser posted image Budi se po deset puta,izludesmo.Dva puta jede a ono ostalo trazi dudu.Ne znam sta cu.
Malo spava preko dana,malo nocu,pa kako da se odmorim od njeuser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 309
21.6.2011 22:28:05   
Capa
Pošto smo danas bili na drugoj kontroli kod pedijatra, dr nam rekla da je više ne budimo mi, već da je pustimo da se sama budi... (Do sada smo je danju budili na 3, a noću je jednom puštali da spava 6 sati).
E sada, šta me muči- pošto nam je beba BAŠ spavalica (npr. mi smo je pustili danas popodne, spavala je od 4 do skoro 9 uveče, ali smo opet morali mi da je probudimo) koliko se beba maksimalno sme oustiti da spava, ako uopšte postoji takvo nekakvo ograničenje? Ona je jela oko pola 10, kada sada najdalje treba da je budim?
Pomagajte, baš sam u nedoumici šta mi je činiti user posted image

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 310
21.6.2011 22:47:38   
azdajica75
Capa,ja je ne bih budila,probudiće se ona sama kad treba,ne brini.Meni je beba izbacila noćni podoj sa sedam nedelja i spavala od 9 uveče do 6 ujutru bez klope,i dan danas tako.Bebe ojačaju i preko dana pojedu više,tako da nema potrebe da je budiš!

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 311
18.7.2011 16:11:09   
ivaj
Uh,ne znam vise sta da kazem na ovu temu...user posted image
Jelena sve losije spava,na ivici sam,ne mogu da izdrzim.Nocas sam ustala jedno desetak puta,dva puta je jela,ovo ostalo je samo vristala.Sto je najgore, s tom vriskom krece cim se uspava,znaci posle nekih dvadesetak minuta i tako sve do jutra.

Juce i danas nece da spava preko dana.Dremne po 20 mi i to je sve.A stavljam je da spava dva puta dnevno.
Ne znam da li joj nesto fali(sto ne bih rekla jer je u budnom stanju uglavnom raspolozena) ili je bezobrazna.Dodje mi da je pustim da place,ali znam nju,ta se zaceni i ne zna da prestane...

Joj Boze neka je ziva i zdrava i samo da sto pre poraste!

(odgovor članu azdajica75)
Direktna veza do poruke: 312
18.7.2011 22:13:08   
marija32
Nocu ne spoji duze od 2h, stalno se budi u vrti, jos uvek jednom jede u toku noci. Tokom dana spava dva puta po sat vremena. Spava samnom u krevetu i na svaki njegov trzaj se budim. Otupela sam i samo zamisljam kako ce mi biti lepo kada bude imao 7 godina  user posted image

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 313
18.7.2011 22:20:51   
Anoniman
Aj stavi Ticker, molim te. user posted image

(odgovor članu marija32)
  Direktna veza do poruke: 314
18.7.2011 22:23:30   
MarijaBg
Natalija sad spava nocu po 8 sati bez budjenja user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 315
18.7.2011 22:23:31   
marija32
Mali ima godinu tacno, a mala 8 tacno user posted image

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 316
18.7.2011 22:23:34   
Nensi*
I Vuk se i dalje budi,videcemo kako ce biti za koji dan kad ukinemo i nocno sisanje,nadam se da ce posle spavati celu noc.

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 317
18.7.2011 22:28:57   
Anoniman
Marko u poslednje vreme spava celu noć, od 21 do 6.30, no naravno, imamo ispada tipa "Piti mleko na 3 sata kao novorođenče, i ne postoji opcija da se zafrkne", ili kao noćas "taši-taši, pametna glava, zeka pije vodice, puzanje" i sve to u 4h ujutru sa očima kao sarmama! user posted image

(odgovor članu Nensi*)
  Direktna veza do poruke: 318
26.7.2011 10:41:52   
GRGA
Zene e sada ja vama kao iskusne majke da vam postavim pitanje..

Naime mja jetrva ima bbeu koja ima 9 punih meseci... U pocetku ,,kada su poceli da joj izlaze zubici bilo je straso nespavanje ...

Medjutim,to je bilo za prva dva zuba...Sda ih ima8,,a mala ima stvarno problem ..Celi dan ne spava...Ali cei,mozda dnevno sapva dva puta po 10minuta...

E onda nocu pocinje daludi...Nece da spava u krevetac hoce u kolicauser posted image ...Moja jetrva se samo detre na nju postala je histericna(inace je jako mlada)

I nocu spaav po pola sata sat i budi se...

Beba je kompletno zdrava,,,malo ima vecu kilazu,,,ima oko 13 kila,,,i to je to...Sta se desava sa njenom bebom,,sto je to tako....

Ja je teram da nekoga pita ona ce da pita i nista,,a da ne spominjem nase grozne lekare!!

Ima li nesto za umirivanje beba..Generalno svi su stalno nervozni,,ima li nesto i sa time!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 319
26.7.2011 10:47:54   
Didy
Grga, sudeći po tvom opisu, dete verovatno nije naučeno da samo zaspi i budi se često zbog toga. Ili je mama doji da bi je uspavala ili je ljuljka na rukama ili je ljulja u kolicima. Pretpostavljam da ima neki ritual za uspavljivanje i svaki put kad se dete probudi (i noću i danju), traži to isto da bi opet nastavila da spava. Takav "problem" smo i mi imali.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 320
26.7.2011 10:55:27   
GRGA
Didi skroz si u pravu...majka je ne doji,ali ju je dugo ljuljkala na rukama,,a sada spava u kolicimauser posted image

I moja jetrva se svki put zali na malu,,a ja kada je uzmem d je malo gnjegam dete je kao zlato!!!U kolicima prvo ide ritual svadjanja i dreke,pa onda plakanje i ljuljanje dok se ne uspava!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 321
26.7.2011 10:59:05   
Olga75
bebe vole rutinu , cim se nesto promeni one negoduju , ne jelom ili ne spavanjem . Prvo mora da " nauci " bebu kad je vreme za spavanje . Znaci : ustala je oko 8 ruckala , igrala se , znaci oko 11 joj je vreme za prvu dremku , to je primer a uvece je najbolje posle kupanja , malo mazenja i onda mleko , beba u krevet , mama pored nje i zaspace , par noci ce biti cupavo ali ce se nauciti

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 322
26.7.2011 11:07:13   
GRGA
D zenske bas ste sjajne.....Ona je jako mlada mama,,a ja iskreno nemam bebu pa mnogo toga i sto znam nece da me saslusa...Pa bolje da pitam i kazem e rekao mi je taj i taj!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 323
26.7.2011 12:14:43   
Anoniman
Pošto je moja beba sličnog uzrasta, evo kako je to kod nas.
Ustaje oko 8h, sledeće spavanje je najčešće oko 10.30, (nekada malo kasnije), sledeće spavanje je oko 14-15h, i nakon toga uglavnom više ne spava. Nekada se desi da dremne oko 17h, ali to mi ne odgovara, jer onda uveče ide kasnije na spavanje. Ako to u 17h nije spavao, već je oko 20.30h u krevetu.
Ako neće da spava u vreme kada treba, uspavam ga na silu, jer mislim da je rutina jako bitna.
10min sna je nedovoljno, beba bude nervozna, a i mama bude nervozna (mami je potrebno da beba spava, da se mama odmori). Što je mama nervoznija, beba je još nervoznija.
Kako uspe da se svađa sa bebom od 9 meseci?
Mislim dreknem i ja po nekada, ali to više onako za sebe, da se izduvam, jer, on me baš i ne kapira.

(odgovor članu GRGA)
  Direktna veza do poruke: 324
26.7.2011 12:51:32   
GRGA
Jop Tash ti da znas kak se beba svadja-place i svadja se a nigde suzice!!!Nisam verovala dok nisam videla,,majka ostavila ebu samnom i ona place,i placei ustade i poce kroz plac da se svadja--ja sams e naravno pokidala od smeha--prvi put sam to videlauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here