|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
10.8.2011 22:09:14   
GRGA
............Onda detetu od nepunih 5 meseci da napolitanku....i ode da usisava...Sva sreca ja sam sedela pored deteeta i pila kafu,kada sam videla d dete gubi dah...Skocila naglo,zavukla ceo prst unutra....Na ravno celo parce napolitanke mu se zalepilo za nepce.....

Ona slus njenu majku,a ta njena majka je detetu dala bananu dok je dete bilo us etalici i trckaralo...I sta milsite sta se desilo....Bebica je odlomila parce banane velicine bar 4 cm....mm je skocio i uhavtio bebu..A njena majka mrtva hladna je rekla ...neka ce da proguta..

Nije to da li ce da me slusa,ili ne ali ne dao bog da da detetu nesto,ode da usisava id a joj se dete zadavi sta onda..............sta ce onda biti,,,,ko jekriv...Setala je bolesno dete na -20,od 2 meseca ,pritom ga kupala dete dobilo upalu uva....Ako se nesto bebi desi,,a ima srecu sto nije..

Da ne pricam da sam joj rekla da je mojoj drugarici beba ispala iz kolica da vezuje bebu....Rekla je nece ,,nece,,Proslo je 3 meseca i sta se desili-Beba je geknula kao dulek na zemlju...A sta da je nesto polomila...Nism od onih koji seju pamet,,,,,,,,,,,,,,,ali je ona jedna neodgovorna osoba

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 351
12.8.2011 9:24:20   
coka11
Ja ću da odlepim, moja beba od skoro 4 meseca počela da se budi na 1,5-2h već nekoliko noći. Svaki put sisa po malo, nedovoljno, pa se od gladi probudi. I po danu se još nije uobročio, na svakih 1,5-2h nekad i manje sisa. Sve po malo sisa i prestane, nema šanse da ga nateram da nastavi. Razmišljam da počnem sa čvrstom hranom ne bi li bio sit, dohranu neće, nema šanse. user posted image   Ima li neko savet za pomoć?

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 352
12.8.2011 10:24:16   
Snelle
Coko, tako je radilo i moje dete, samo je bila mladja. Budila se kada je imala mesec, dva i bila budna po dva sata u toku noći i nije htela da spava ne zato što je bila gladna, već zato što joj se nije više spavalo. Isto je bila dojena beba. Što se čvrste hrane tiče, mislim da je najbolje da se posavetuješ sa vašim pedijatrom. Srećno! user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 353
14.8.2011 11:35:36   
Anoniman
E, tu valjda mogu pisati...
Mihajlo nam d**e pomera već tri nedelje!!! Počeo da se budi kao novorođenče na svaka 2-3 sata, i sad kako zna već ponešto da kaže viče: meke, oda (mleko, voda)... Ja nedeljama pristajala na ovu igru, on popije gutljaj, dva i to je to! I tako celu noć nas dresira-sinoć je ustao u tri, skunuo džak i histerisao do 4:30 jer mu nisam dala mleko user posted image Prvo, već 15 meseci nije pio ništa u toku noći, drugo, nisu takve vrućine da mislim da je žedan, treće, on se tako navečera da ja ne bih ni ono mleko za uspavljivanje mogla popiti!!! Dakle, šta?! Zaje***a nas!!! I više mi je dosta tih "faza" i "fazica"-zašto niko ne kaže da jednom prevaziđena faza može još 200 puta da se vrati!!! user posted image
Btw-na kraju je zaspao BEZ mleka i džonjao do 8:30 i kad je ustao još sat vremena nije bio gladan i nije hteo da doručkuje! (a inače juri za sto čim oči otvori user posted image )

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 354
14.8.2011 17:37:31   
Verus
U poslednje vreme 21 ili 22h do 7huser posted image   Ranije je spavala po 11, 12 sati....ali dobro, dok god se ne budiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 355
14.8.2011 18:32:35   
cockic
dok smo sisali nismo spavali vezano ni 2 sata,a sisao je
do 14 meseca bas sam i dalje umorna.on sad sa 16m veze noc od
20-21h pa do 6-7h.
ali to mi je rano jer sam ja opet trudna pa mi se tad bas spava.
ljubi ga majka valjda ce pomeriti to ustajanje.

kad cujem od moje drugarice mala istog su uzrasta
spava do 8:30-9h to je stvarno super.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 356
14.8.2011 18:40:57   
cockic
coko mislim da je sve to od tog nocnog sisanja
sa tim treba prestati ranije a ne ko ja sa 14m pa ga je cela zgrada
cula kad sam mu je izbacivala ali traje jako kratko.
evo vec dva meseca nesisa kao da nikad i nije.
uopste ne trazi i ne budi se nocu.

tu gladi nema to je navika ja koliko sam cula sa tom nocnom hranom
treba prestati sa 3 meseca.
jer sam ja kao ti mislila da je gladan pa sam mu uvela sa 4 i po meseca
milupu i voce,ali opet se budio.
i tako sve do 14m a tad je jeo i rucak koji i mi jedemo
tako da nije gladan sigurno.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 357
14.8.2011 19:44:48   
Snelle
IZVORNA PORUKA: Verus RR

U poslednje vreme 21 ili 22h do 7huser posted image   Ranije je spavala po 11, 12 sati....ali dobro, dok god se ne budiuser posted image

Ja sam već pisala - juče, subota jutro, L se probudla čila, odmorna i spremna za akciju u 5h, a zaspala nešto malo posle 22h. Inače, spava maksimum 8h, najčešće 7h user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 358
14.8.2011 22:30:01   
minavb
Koliko danju spava?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 359
14.8.2011 22:43:58   
Snelle
Od 2-4 sata, kako kad. 

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 360
14.8.2011 22:45:32   
Verus
Al citam bas i kazu da detetu u tim uzrastima jos treba to dnevno spavanje....H zaspi ko udarena mokrom carapom, oko podneva, ali u sekundi!  Nema sanse da bi uspela da propusti....

Pre bi legala oko 20:15 do 20:30 a budila se u to vreme ujutru, pa bilo je par dana kada je mm isao da je budi u 9:30 jer je vec trebao ici na posao...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 361
14.8.2011 22:53:47   
minavb
IZVORNA PORUKA: Snelle

Od 2-4 sata, kako kad. 

Mnogo kume. Treba im dnevni san ali ne bas toliko. Vanja je do pre 3 nedelje ima dva spavanja od po sat i po ali sam primetila da se sve teze uspava i da se budi ujutru u 5 ili 6h. Onda sam ga prebacila na jedno spavanje. Sad spava od 11:30 do 14h i zaspi uvece u 21:30. Budi se nocu da popije mleko i onda spava do 8h ujutru. Probaj, jeste da je danju onda vise akcije, ali se bar lepo naspavate.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 362
14.8.2011 22:57:16   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 363
14.8.2011 23:12:13   
mikica sa
otkad je napunio 4 mjeseca Luka spava u podne od 12-12.30 do 13.00 znaci pola sata a onda od 14.30-15.00 pa sve do 18.00h. je li to puno? nakon toga opeet u 21.30 pa do ujutro sa jednim ili nijednim budjenjem da jede.

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 364
14.8.2011 23:13:56   
minavb
Nije, on i treba toliko da spava.

(odgovor članu mikica sa)
Direktna veza do poruke: 365
14.8.2011 23:14:57   
mikica sa
user posted image

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 366
15.8.2011 8:40:43   
Snelle
IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: Snelle

Od 2-4 sata, kako kad. 

Mnogo kume. Treba im dnevni san ali ne bas toliko. Vanja je do pre 3 nedelje ima dva spavanja od po sat i po ali sam primetila da se sve teze uspava i da se budi ujutru u 5 ili 6h. Onda sam ga prebacila na jedno spavanje. Sad spava od 11:30 do 14h i zaspi uvece u 21:30. Budi se nocu da popije mleko i onda spava do 8h ujutru. Probaj, jeste da je danju onda vise akcije, ali se bar lepo naspavate.

Ona obavezno zaspi oko 10:30 i nema šanse da to propusti, a posle toga mora još jednom jer ne može da izdrži do 21h, pošto je premorena, po ceo dan trčkara. Mada slažem se sa tobom, juče je spavala samo jednom, bili smo ceo dan na Adi, i uveče je zaspala nešto malo pre 21h i onda odvalila do 6:40 user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 367
15.8.2011 8:47:56   
minavb
Isto tako je bilo sa Vanjom, obavezno je spavao u 10:30 i popodne oko 16h. Polako sam mu pomerila vreme, i sad zaspi oko 11:30 i odvali do 14h. Verovatno bi i duze spavao nego ga ja cackam posto je vreme za rucak. Probaj.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 368
15.8.2011 8:52:24   
Anoniman
I konačno!!! Jedna mirna noć, od 21h do 7h user posted image bez mleka user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 369
15.8.2011 10:12:58   
coka11
Znaci navika. Jel da probam da mu uvalim vodu ili čaj, ili ništa ne dajem? Ako se bude drao noću čuće nas bar tri zgrade pored.user posted image

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 370
15.8.2011 10:53:19   
Anoniman
Kupam je oko 21h, oko pola deset zaspi, nekad i malo kasnije, ali to je retko, klopa u deset i prespava do jutra,tj. do deset ujutru,  budim se oko pet, sest ona i dalje spava nahranim je i nastavlja do deset, spavala bi i duze ali ja joj ne dam jer onda slabije jede. tako da je moje dete velika spavalicauser posted image i da kad zaspi ne budi se uopste tokom noci...

(odgovor članu coka11)
  Direktna veza do poruke: 371
15.8.2011 10:56:59   
minavb
IZVORNA PORUKA: n i n a

I konačno!!! Jedna mirna noć, od 21h do 7h user posted image bez mleka user posted image

Imali i mi tri vezane noci, a onda se vratio na staro. Nadam se da to nije vas slucaj.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 372
15.8.2011 11:00:47   
Anoniman
Nina spava preko dana 2 puta po pola sata, nema šanse duže. Noću od 21:30,22h do 7:30, 8... Malo mi je ovog dnevnog spavanja...

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 373
15.8.2011 11:03:06   
Anoniman
I Milica je bas aktivna preko dana, posle svake klope spava nekih pola sata i nema sanse vise, ali nekako mi je to i lakse, jer bar prespava noc i onda mozemo zurku da pravimo po ceo dan...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 374
15.8.2011 12:22:58   
Verus
Ja uvek spomenem da je nama JEDINO pomoglo to sto je mm ulazio kod nje.  Uzeo bebi motior, odselio se u drugu sobu na 3 noci i resen problem.  NIsam ni znala da ce tako ispasti-sve sto sam htela je da odspavam par CELIH noci, kad ono, posle njegovog ulazenja ona prestala da se budi-bolje za nju a i za mane da spavamo celu noc.  U principu je pravila frku kad ja izadjem, a nije je briga ako mm ode-resen problemuser posted image
IZVORNA PORUKA: coka11

Znaci navika. Jel da probam da mu uvalim vodu ili čaj, ili ništa ne dajem? Ako se bude drao noću čuće nas bar tri zgrade pored.user posted image

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here