Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.8.2011 8:37:58
|
|
|
|
minna
|
Koliko dugo beba spava nocu, kratkoooooooooooo Planiram da za koji dan prekidamo dojenje i stvarno se nadam da ce ovaj mali vezati bar jednu jedinu noc ubrzo, mada nesto i nisam bas sigurna...dok se ne naspavam ne verujem mu
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 26.8.2011 12:23:37
|
|
|
|
Irence
|
Moja beba jos od 20-tak dana svoga zivota spava celu noc.Negde od 20h pa do 6-6:30 tada sisa i odmah nastavlja da spava do 8-8:30.S'obzirom da sa starijim detetom do njegovih 1-1.5god.nisam uopste spavala verovatno me sada cerka nagradjuje
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 26.8.2011 15:34:52
|
|
|
|
zeljo
|
Od kako su ove vrucine, budi se redovno na dva sata, kao da sam je navila Inace lepo spava i uglavnom prespava noc.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 26.8.2011 15:39:07
|
|
|
|
Joj@
|
Moj vala spava celu noc, od deset uvece do deset ujutro...nekad i do jedanaest. Posle kupanja sledi podoj(uvece ka pustam i dva, tri sata da doji ako je gladan, inace preko dana mu nedam duze od 45minuta po podoju) i kad se ozdere i napuni zalihe, spava ko topchina. Kupanje i obilna vecera su keva za uspavljivanje...imaju i roditelji dusu, kad se zezam s njim ceo dan, nocu vala ima da spavamo. Sad se vec navikava, danju malo samo dremne ali kako padne mrak tako on klone u san...i nama super...pu pu pu, da ne ureknem
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 26.8.2011 16:09:39
|
|
|
|
PoisonEve
|
Joja,kako je tebi protekao porodjaj? Kako si sada?
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 28.8.2011 14:49:34
|
|
|
|
Lokic
|
Pozdrav svima! Htela sam da pitam kao novopecena mama, kada je normalno da beba izbaci nocni podoj, posto ja moju malu od 25 dana budim sredinom noci da bi bar malo sisala. Inace, u porodilistu su nam rekli da bebu obavezno budimo na 3-4 sata, sto sam u pocetku i radila (doslovno), ali sada samo pratim njen ritam, pa jedemo na 2, 3 ili 4 sata, osim nocu kada se prva probudim ja. Unapred hvala!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 28.8.2011 15:00:03
|
|
|
|
biba*
|
lokic tamo negdje posle treceg mjeseca,ako beba napreduje je ono sto savjetuju pedijatri,e sad neka djeca jedu i do dve godine po noci,sve zavisi od djeteta
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 28.8.2011 15:49:00
|
|
|
|
Irence
|
Lokic,ako ti je beba imala dobru porodjajnu tezinu i ako lepo napreduje nemoj je buditi,pusti je da spava.Ja moju devojcicu nikada nisam budila.Rodjena je sa 3.690,prvi mesec je dobila 1kg a posle sve oko 500gr,ja sam zadovoljna a i nasa doktorka.Puno znaci sto i ja spavam celu noc,da je drugacije verovatno bih bila iscrpljena jer imam i sina od 6,5 god.koji je malo je reci hiperaktivan.Pozdrav!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 28.8.2011 15:50:27
|
|
|
|
Irence
|
I da moja beba je izbacila nocni obrok vec sa dvadesetak dana
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 9.9.2011 11:06:35
|
|
|
|
ikadunja
|
Moja je isto sa nepunih mesec dana izbacila nocni obrok, budila se tek oko pet ujutru da rucka. Ja je nikad nisam namerno budila jer je dobro napredovala. Od treceg meseca spava celu noc, od 21h pa do 7,8, ili 9 kako kad, to joj se menja na mesec dana. Inace, ona ne sisa, pije formulu, ali bebe koje sisaju se bude mnogo cesce.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 14.9.2011 21:47:30
|
|
|
|
briseljancica
|
Mi imamo problem sa spavanjem :( Moja devojcica ima vec 14 meseci a i dalje mucimo muku sa nocnim spavanjem. Uspavamo se oko 9 sati, imamo redovnu rutinu za uspavljivanje, i do nekih 1 sat spava OK u svom krevecu u svojoj sobi. Posle pocinje zurka, probudi se, zakuka i nema sanse da je vratim u krevetac posle toga. Obicno je MM uzme i ode u drugu sobu sa njom ali ona cesto nastavi da stenje, kuka, place, mrda se, penje na nas... uopste ne moze da se smiri. To zna da traje i po sat vremena i ponovi se bar 2 puta u toku noci. Nisam vise pametna sta da pokusam... pomagajte
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 14.9.2011 22:59:40
|
|
|
|
ivaj
|
Sta da ti kazem osim da cekas da prodje Nije utesno ni malo,znam,ali verujem da si sve ostale mogucnosti isprobala. Takvo je dete,ima lagan san i mozes sad ti tu pokusavati ne znam koliko da sprovedes disciplinu,dzaba. Jedino ne bi bilo lose da procitas tekstove iz knjige kako nauciti dete da spava.Tamo sve lepo pise i problem je uglavnom taj sto dete ne ume samo da se uspava. I da,skrati joj dnevno spavanje.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 15.9.2011 14:57:04
|
|
|
|
briseljancica
|
eto prespavala je noc!probudila se tek u pola osam. moram cesce da se zalim na nju ivaj sve smo probali. nakupovali smo se knjiga i knjiga, iscitavali pravili tabele, pokusali da je ostavimo da place po sistemu u toj knjizi koju pominjes(sto se zavrsilo povracanjem) izbacili dnevno spavanje na neko vreme... izgleda da zaista moramo da sacekamo da sama resi da je vreme da spava celu noc. ono sto mene brine je to sto je ceo dan nadrndana jer se nije naspavala. niti mogu da se igram sa njom niti da je vodim napolje. samo se njari.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 4.10.2011 23:57:08
|
|
|
|
dejana007
|
IZVORNA PORUKA: briseljancica Mi imamo problem sa spavanjem :( Moja devojcica ima vec 14 meseci a i dalje mucimo muku sa nocnim spavanjem. Uspavamo se oko 9 sati, imamo redovnu rutinu za uspavljivanje, i do nekih 1 sat spava OK u svom krevecu u svojoj sobi. Posle pocinje zurka, probudi se, zakuka i nema sanse da je vratim u krevetac posle toga. Obicno je MM uzme i ode u drugu sobu sa njom ali ona cesto nastavi da stenje, kuka, place, mrda se, penje na nas... uopste ne moze da se smiri. To zna da traje i po sat vremena i ponovi se bar 2 puta u toku noci. Nisam vise pametna sta da pokusam... pomagajte i ja imam isti problem, tj slicni. cini mi se ko da opet ima grceve. uspava se mirno spava negde do 02h i onda krene, stenjanje, vuce se za kosu (koliko je ima), trlja nervozno oci, podize i spusta noge.... i tako u beskraj, par puta nocu. ne mogu da ga smirim. kad ga cujem da stenje kosa mi se dize na glavi... samo ujutru od 06h, 07h , mirno spava.... inace ima skoro 6 meseci.. dakle nema pomoci?? nekog saveta?? e da preko dana takodje mirno spava, a kad je budan ne stenje i nije tako nervozan kao u snu.. stvarno ne znam sta mu je.....
< Poruku je uredio dejana007 -- 5.10.2011 0:00:09 >
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 5.10.2011 10:50:10
|
|
|
|
kliklik
|
I mi imamo isti problem, otprilike je pocelo sa pet-sest meseci, ali sam ja pogresila i davala joj da sisa da bi se uspavala, i sad je navikla da jede nocu i budi se iz navike, kad je dobra noc oko dva i oko pet, a kad nije onda na sat, nekad na 45 min. Jedino sto mogu da vam savetujem je da im nikako ne dajete hranu nocu, ako su vec izbacili sami te obroke pre toga, ne treba ih uvoditi ponovo. Iako se bas razbude, trudite se da ne pricate i da se ne igrate, i budite u mraku. Nadam se da je to faza koja nece dugo trajati.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 5.10.2011 13:02:02
|
|
|
|
dejana007
|
Hvala klik klik. ja mu takodje davala hranu da bi se brze umirio a sad jadna ne znam sta cu... svakog dana skupljam hrabrost da mu ne dam i budem budna nocima ali makar da to dovede do toga da se ne budi....
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 5.10.2011 15:13:12
|
|
|
|
ivaj
|
Nama neka je Bog u pomoci Mi vise ne znamo sta da radimo sa Jelenom,plasimo se noci ako verujete. Koliko je dobra preko dana,toliko uvece udje neki djavo u nju pa ne mogu da je prepoznam. Place po pola noci,budi se na svakih pola sata,sedne na krevet pa se dere kao magare.I nista ne pomaze-nosimo je,stavili je da spava sa nama i nista.Pije mleko,pije sok i opet nista. A uskoro puni godinu dana Sve ovo predugo traje i stvarno gubim strpljenje.Sto je najteze,cini mi se da je sve gore.I nema veze da li je bolesna ili nije,budi se i kraj...
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 5.10.2011 15:24:21
|
|
|
|
Snelle
|
Ivaj, baš gadno! Ja kad ne znam šta je u pitanju, a sve pokušam, to pripišem zubima i čekam dan kada će svi da izbiju
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 5.10.2011 15:28:23
|
|
|
|
zivka
|
ivaj, ja bi prvo kod psihologa a ne bi se ustezala ni od alternative. Znam za kumu da je njena cerka imala problem upocetku preko cele noci a posle i po danu... Ne zelim da te plasim vec zelim da ti kazem da su to resili alternatino...kako ne znam ali znam da jesu
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 5.10.2011 15:32:43
|
|
|
|
ivaj
|
Ne znam Snele,Jelena nema jos nijedan zub i ne deluje mi da ce skoro I ne mogu vise sve da pripisujem zubima,pa da li je moguce da je toliko muce i to samo nocu?! zivka,na sta mislis kad spominjes alternativu? Nista mi ne pada na pamet.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 5.10.2011 15:33:11
|
|
|
|
marija32
|
Ivaj, jednostavno je takva, vremenom ce prestati da place, ali ce se verovatno buditi. I moj mali ne moze da sastavi 1h mirnog sna.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 5.10.2011 15:37:54
|
|
|
|
ivaj
|
Pa super.Onda cemo zajedno kod psihologa-Jeca i ja pod ruku
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 5.10.2011 15:40:34
|
|
|
|
Snelle
|
Pa čim nema nijedan tim pre! I verujem da je noću najgore, jer se metabolizam uspori, a pored toga danju se igraju, zanimaju, pa im to skrene pažnju sa bola. Živka, šta je bio problem sa detetom? A što se psihijatra tiče, mislim da oni ne mogu tu mnogo da pomognu kada su deca ovako mala i kada se još uvek ubrzano razvija CNS. Ja sam iz istog razloga raygovarala sa psihijatrom koji me je uveravao da nema potrebe da brinem, da je kod neke dece to normalna pojava i da neki čak i kad odrastu imaju jako nemiran san.
< Poruku je uredio Snelle -- 5.10.2011 15:42:32 >
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 5.10.2011 15:40:49
|
|
|
|
marija32
|
Ja cu kod psihijatra, prevazisla sam psihologa
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 5.10.2011 15:43:22
|
|
|
|
ivaj
|
Hihihi, vidi ovu blesu mariju Uvek me nasmeje.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?