Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.12.2011 17:53:52
|
|
|
|
lesica
|
Srce milo
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.12.2011 18:25:58
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: PoisonEve Ja imam andjeosko dete! Uvece obicno zaspe oko 22 i ne budi se do pola 6! Ponekad se probudi oko 5, tada je dojim i nastavi da spava do pola 8. E posle bi da se igra, nosa, da plese sa mamom i takoo... divnog li deteta..moja ne spava od 12 do 4-5..a sita i nista joj ne fali
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.12.2011 18:35:12
|
|
|
|
PoisonEve
|
Von, probaj da joj pricas neke lepe stvari, ako su ti se oporavile grudi onda na siku, kod nas to uvek upali
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.12.2011 21:10:42
|
|
|
|
vonavoj
|
joj,da znas da ne mogu ni da uzivam sa malenom,to sam konstatovala danas...uvek posle dojenja zurim da se izmuzavam,tu izgubim puno vremena..i onda opet u krug
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.12.2011 21:22:59
|
|
|
|
mamicak
|
meni moja spava od 10 do 10:) narucka se obicno oko 7 ujutru i nasstavi do 10:) U pocetku me bilo strah, pa bih je budila da doji, ali mi dr rekao da to ne radim........Tako da smo i ja i beba u toku dana raspolozene za igru:)
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 4.12.2011 0:28:46
|
|
|
|
dejana007
|
meni moja spava od 10 do 10:) lepota
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 4.12.2011 10:29:32
|
|
|
|
vonavoj
|
spavkali smo od 10 do 3 to je uspeh..posle sikili i zekili do 6,pa u 8 malko sikili i sada se probudili..i opet sikimo
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 4.12.2011 11:41:02
|
|
|
|
PoisonEve
|
Jao Von, da samo znas kako mi je milo sto vam ide sikenje, bas sam happy! Bravo za dobru drugaricu Tijanu!
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 26.1.2012 16:52:22
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Naj slicnija tema: Nemogu da verujem da Niko nije otvorio temu "Kako nauciti bebu da zaspe sama" Pretrazih svesta nesto al ovde nema tako nesto! Mi se borimo s ovim problemom ! prvo nece sama da zaspe vec moram da je nosam po pola sata nekad i duze Drugo nocu se budi i do 10 puta Ja to ne mogu da postignem, nemam samo jedno dete pa da san nadoknadim danju E sad ona ima oko 4 mes, i probavala sam onu metodu s ostavljanjem po 5 min pa 7 pa 9 ... Jedan dan se smirila posle sat....juce posle 45 min...i uvece je sama zaspal prvi put! Al slusajuci je kako place dusa me boli, i sve se pitam da li je ona mala za takvo ucenje?????/ Ajde mame pomagajte, bas mi treba pomoc i necije iskustvo u ovome???!!!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 26.1.2012 16:59:32
|
|
|
|
vonavoj
|
anck,imam i ja isti problem..a jos veci je sto ne mogu da je ostavim da place,jer se zacenjuje?!! sa kim god sam pricala,u fazonu su,razmasila si je... poludim dok je uspavam,nije vise laka,i cim krenem da je stavim u krevetac,oci sirom otvorene! citala sam razne clanke po novinama,kao ono da razlikuje dnevno od nocnog spavanja,sve to radim...ali dzaba!!!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 26.1.2012 17:05:45
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ma stvarno ne mogu vise, kao zombi sam, bre 4 mes nisam spavala duze od 2 sata ucelo! Da imam samo nju pa kao i da kazem izdrzacu, ali ne mogu, danju ne spavam jer imam dve cure i obaveze,, Samo je nosam, cim ustane, pa dok se ne uspava sledeci put, onda spava 20 min i sve nanovo....u krug! Odlucila sam da je oducim od toga...moram! Evo i sad sedim ovde za kompom i slusam nju u sobici kako tuzno place, i osecam se odvratno
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 26.1.2012 21:39:22
|
|
|
|
vonavoj
|
aaaaaaaaa...anck,razumem te skroz..to samo mogu ja da te razumem,jer imamo isti problem... takva su nam deca,a sva sreca da imam samo nju..i od nje ludim! sto ti kazes od kada se probudi dok ne zaspi je na rukama,mada kao kupili smo njihalicu,hoce da lezi,samo ujutru,..u kolicima malo...aaaaaaaaaa!! treba prihvatiti da su nam takva deca,ali raspadam se! sva sreca da mi je mm kod kuce,pa mi znaci da uradim nesto! moja je zaspala na siki,i cekam je da se probudi uskoro a prva devojcica ti nije bila takva? ja ne smem da je ostavljam,jer se zacenjuje..to je jos u bolnici radila
< Poruku je uredio vonavoj -- 26.1.2012 21:40:14 >
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 27.1.2012 8:54:33
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ma prva devojcica je bila dusa, sama se uspavljivala. Kad joj se spava ona zaspe! A sad, muz radi po ceo dan, ja s njih dve i nemam kad da spavam ...ufffff I kad kazu razmazila si je, pa takva je od prvaog dana u porodilistu, ni tamo niej htela sama da spava! Ucimo se polako..moram istrajacu jer morammmmm!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 27.1.2012 9:56:00
|
|
|
|
jance
|
ja ovog mog ne mogu vise da pohvatam sta je ta stvar koja prevagne da on eto odspava u komadu 7-8 sati. desava se to vec zadnje 3 nedelje, bez obzira na to dali ga kupali uvece, kada poslednji put jede, dali smo mu dali guscu ili redju dohranu, nekad se probudi vec u 3 a nekad tek u 6, a obicno i do 3 noci nedeljno spoji tu negde od 11 do 7 ujutru. jedino sto on meni spava i do 6 sati dnevno... i nema apsolutno veze dali je spavao 3 sata pre nocnog spavanja, to je kod nas samo recept za vecernje histerisanje. a ono da se uspavljuje sam, bas nam i ne ide, posto se ukomira meni na ramenu kad ga podignem da podrigne, pa ako se desi preko nedelje da ga i stavim budnog u krevetac onda je sou od sat vremena vristanja..
< Poruku je uredio jance -- 27.1.2012 10:02:40 >
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 27.1.2012 10:13:53
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun I kad kazu razmazila si je, pa takva je od prvog dana u porodilistu, ni tamo niej htela sama da spava! ista prica...tamo se dralaaaaaaa...nisam mogla da je razmazim za 1 dan!!! a ko mi to kaze dodje mi da ga ujedem...takva je,ni ja ne volim sto je takva..eto,jutros smo imale show od pola 5,malo se igrala u krevecu posle sisanja,i nece da zaspi,naravno!! moram da je prihvatim takvu drekavu (a i mm i ja smo bili takvi).. a sta joj sada radis? ostavis je..i kakav je efekat?!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 27.1.2012 10:27:46
|
|
|
|
Anoniman
|
O tom uspavljivanju se više, čini mi se, pisalo u temi Kako uspavljujete bebu. Marko se i dalje ne uspavljuje sam, uspavljujem ga u kolicima, onda prenosim u krevet. Budi se da jede oko ponoći pa oko 5-6, a sada izgleda opet raste neki zub, jer se budi kao novorođenče u ponoć, u 3 i u 6, i plače dok ne dobije mleka.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 27.1.2012 10:39:46
|
|
|
|
vonavoj
|
nije meni problem da joj dam da rucka,nego se ona posle razbudi!!! ajde prvo sikanje i prodje da se ne probudi,ali za drugo se obavezno probudi,a to je pola 5!!!! a zaspi u pola 11..to joj je malo za spavkanje... evo je sada spava kao top!!! od 8h!!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 27.1.2012 10:43:28
|
|
|
|
branki*
|
tvoja beba je mala,pa tako radi,a ovaj moj ima 11 meseci,pa mucim muku...poludeh vise!pisala sam vec u temi kako beba spava.uzas!
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 27.1.2012 13:33:48
|
|
|
|
TanjaizBg
|
Moja beba je prva 3 mjeseca išla spavati u 23 pa se budio u 3 pa u pola 6, pa u pola 7 pa u pola 8 pa u pola 9- bila sam komirana. Svaki put sam ga dojila (ranije nisam imala mlijeka pa sam tako kao navlačila), a nakon tog podoja u 3 sam se izmlazala do 4 i 15, pola 5. Ludilo..... Dobro je bilo što na siski zaspi pa ga prebacim u krevetić i nastavi spavati. Preko dana nije bilo plana za dojenje, niti za spavanje, svaki čas je sisao. Onda sam pročitala ono "Kako naučiti bebu da prespava noć?" i počela prvo da uvodim red u dojenje. Sad sisa u 12, 15, 18 i 22. To je čvrsta satnica,a fleksibilna je oko 6-7 kad se ujutro probudi i od 8 do 10 kad se probudi drugi put. Tek kad sam uvela satnicu dojenja u 4 mjesecu uspio je izbaciti noćni podoj, tj. sisa u 22 i budi se po noći par puta ali svaki put zaspi kad mu dam dudu ili malo ga mazim po licu i dam da sisa moju ruku (malo kao liže prste). Ni ranije ga nisam uspavljivala ljuljanjem nego na siki. Mislim da je sve stvar navike. Neke bebe su ovakve ili onakve ali mislim da im se mogu stvoriti navike kakve mi hoćemo samo što nam razni drugi problemi pokvare planove. Npr. moja beba sad se ne budi da sisa, ali kad se probudi ne zna sam da zaspi. Sad radim na tome da stvorim uslovni refleks npr. prije nego što mu priđem ispuštam onaj šššššššššššššššš zvuk i onda dođem do kreveta pa uradim to što ga inače uspava. Primijetila sam da pomaže sad se već malo umiri na samo šššššš, koje razvučem svaki put na duže pa mu tek onda priđem. Ideja mi je da ne moram ustajati iz kreveta nego da sa ššššššššššš ga uspavam a da ne ustajem. Možda sam "pukla" od nespavanja, ali vrijedi probati. Ako vas zanima javiću je li uspjelo. Ima li kod vas veze dojenje po satnici sa buđenjem po noći?
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 27.1.2012 14:55:39
|
|
|
|
dejana007
|
moja beba vec duze vreme prespava noc i jako malo sisa. ujutru i uvece i jos jedanput preko dana :) odvikavanje pocinje :)
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 27.1.2012 15:53:16
|
|
|
|
vonavoj
|
dejana,vi ste vec veliki! i vreme je!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 28.1.2012 11:07:52
|
|
|
|
ishler
|
Moja se bas cesto budi,a i zubici nas muce,tako da se nosimo pola noci.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 28.1.2012 13:22:24
|
|
|
|
vonavoj
|
mi definitivno imamo kolike-grceve..pa je zato uvece pakao,dok ne zaspi! sad sam procitala clanak i nasla se u tome!ujutru bude ok,i hoce da se igra sama,ali uvece..grrrrrr..sinoc smo u ponoc zaspali,pa u 4 sikili,pa u 7...ali nije bilo nosanja,uh,dobro je!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 28.1.2012 13:33:39
|
|
|
|
jovana j
|
Uuuu Vonavoj, pa vi ste super! Cek' da vidis zuuuube Kod nas je tako bilo, imao je jako grceve i dugo, ali sada se budi valjda zbog zuba,svaki sat, sat i po,max 2 sata... znaci nije mi dobro vec nedeljama...
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 28.1.2012 13:35:29
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Da kuc kuc.... dve noci lepo spava, budi se oko 3-4 sisa i nastavi do jutra, nekad je cujem izjutra kad se probudi ali sama zaspe! Inace uveli smo veceru pirincane pahuljice, pa joj je i tiba punija Par dana sam je pustala da place malo, pa je malo bolja i preko dana, izgleda da smo malo naucili!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?