Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 30.3.2012 18:02:41
|
|
|
|
mama kukunka
|
Peco, nekoj da se nerviras, nisi jedina koja ne cuje meskoljenje bebe nocu..ja cujem samo kad place ( nemam pojma u kojoj minuti placa mi se upali lampica ..a kad se vrpolji spavam kao top.. nemam anemiju, nego inace imam jako cvrst san..i to sto me vristanje budi je samo zato sto sam na mom primeru utvrdila da ipak postoji to majcino sesto culo i instinkt.. Kad nisu deca u pitanju prespavala sam zemljtrese, bombardovanja oko mene i svasta razno.. volim da kazem da brzo i intenzivno spavam-maximalno 6, 7 h u iznimnim slucajevim ali za to vreme mi je ceo sistem na off namesto na stand by!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 31.3.2012 13:35:37
|
|
|
|
goda
|
peco,ja je ne bih budila nego joj napravi 150ml.mleka nek popije koliko hoce. Ako ti ostane u flasici znas da je sita i nek spava ako popije sve znaci da bi htela jos. samo ti nju nahrani koliko ona hoce popiti pa nek dete spava,a i ti naravno. Ja dojim Đorđa,jede uvece u 21:30h pa se budi u 2h pa u 7h da jede i trebam da mu izbacim taj nocni obok ali mi nikako ne uspeva. Ima 2.5 meseca.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.4.2012 12:42:35
|
|
|
|
Maslacak15
|
Moj decak od 3,5 meseca leze oduvek izmedju 19-20 h. U pocetku se budio na 3-4 sata, intervali su se produzavali tako da sada spava bez prekida do 4 ili 5 ujutro, znci duze od osam sati. Tada ga nahranim i produzi jos do osam. Danju spava malo, kod kuce skoro nikako, u kolicima u setnji zna da sastavi i po 2 h. Dojim ga i dohranjujem. Sa napredovanjem nemamo problema posto imamo oko 8,5 kg
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.4.2012 12:47:15
|
|
|
|
ljubičica
|
Godo, a što bi izbacivala noćni obrok? Pa mali je on još da bi mu ga izbacivala.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 10.4.2012 14:24:23
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Mi bebu kupamo oko 20h i ona zaspi oko 10-30;11h i spava do 4h i onda se javlja ali ne otvara oci, doji najvise 8-10min i nastavlja da spava do oko 8 h... Osim naravno kad je ne zezaju zubici sto se dsilo par puta pa do 1h spava ko zec sve po 10 min spava pa 10 min place.... A li za sad pu pu sve jeok A danju se jos nije ujednacilo nema pravila ,.. bitno mi je da smo noc uredili
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 10.4.2012 14:35:02
|
|
|
|
Mama 78
|
od 22h do 8h siska jedno 4x za to vreme spavajuci
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 10.4.2012 14:41:15
|
|
|
|
Sesilija 83
|
a jel i ti spavas ? Salim se tako sam ja u pocetku jedva izdrzim da ne padnem sa kreveta sa bebom u narucju... E sad sam se uzigala pa nocu kad nemogu da zaspim ja malo posredim po stanu ili stavim ves u masinu
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 10.4.2012 14:56:46
|
|
|
|
bea83
|
Sesilija kad pre zubići??? Kupamo se oko 7,pola 8, već u 8 je koma spava do 2,3 popije mlekce i nastavi do 6,7...ja sam zadovoljna
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 10.4.2012 15:01:19
|
|
|
|
Sesilija 83
|
eee bea sestro t i to nam je krenulo taman nam se smanjili grcevi ono krenli zubici ... sta ces...
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 10.4.2012 15:04:34
|
|
|
|
bea83
|
Kruna je napredna devojčica, ima da prohoda do trećeg meseca
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 10.4.2012 16:15:31
|
|
|
|
Sesilija 83
|
To i ja kazem a rekla sam muzu bice neka dr nauka
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 18.4.2012 17:44:45
|
|
|
|
Biserce
|
blago vama. Mi se kupamo oko 9 do 10zaspi, budi se u 1 da rucka pa u pola 3-3 pa u pola 5 pa onda 6, retko kad tada zaspi i budi se u 8, uglavnom tada ustajemo ili pajki po 10min par puta.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 19.4.2012 17:27:01
|
|
|
|
goda
|
IZVORNA PORUKA: ljubičica Godo, a što bi izbacivala noćni obrok? Pa mali je on još da bi mu ga izbacivala. I dalje ne uspevam .Jeste mali ali po nekad prespava noc i ne trazi nikako da doji sto znaci da moze bez tog nocnog podoja a lepo dobija na tezini i vidse nego sto mu treba. Rodio se sa 2870g a sada ima 3 meseca i preko 7 kg. Koliko ce imati sa 7 meseci ako sada ima 7 kg,a sve do tada dobijace oko kilogram mesecno(cerka je tako dobijala a on jos vise nego ona).Sada nam je fora kada pocne da doji ja se umirim i on ubrzo zaspi i ne najede se kao pre nego na pola,i ne budi se do 7-8h ujutru. Vidjecu sta kaze vaga na sledecoj vakcini i posavetovacu se sa pedijatrom. Sve se nadam da ce on sam prestati da se budi da jede nocu jer jedva doji koliko mu se spava.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 19.4.2012 19:32:05
|
|
|
|
zelenooka
|
eeee drage moje ...brzo prolaze ti meseci...mi sad imamo 8 meseci,i necemo da spavamo u krevecu nego sa mamom i tatom,legnemo oko 10,11 uvece...kako kad,ustanemo oko 9 ,10 vrlo retko 11 ujutru...
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.6.2012 12:20:22
|
|
|
|
JAmy
|
Cure,treba mi pomoc... Nama je pedijatar rekao da se budimo na 3 do 4h jer ne valja da novorodjence predugo spava. Natalija ima svega 11 dana a mogla bi spavati 5h(ponekad i vise).Vecina bebica dok smo bile u porodilistu uzimale su od 50 do 80ml mlijeka i budile se na 3h,medjutim,ona uzima od 100 do 130ml.Pokusala sam da joj smanjim unos da bih joj skratila vrijeme spavanja,ali ona ja gladna i nece da zaspi ako je ogranicim.Vristi sve dok joj ne dodam onoliko kolkio sam joj zakinula. Da li je normalno da spava 4 do 5 h?Jako mi je tesko da je budim,sticem osjecaj da je tako mucim.Po pola sata je stipkam za nosic i cupam za usi,jedva je rastrejaznim od sna... Ne znam da li da slusam doktora ili nju i njenu prirodu?
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.6.2012 12:23:39
|
|
|
|
Ana RR
|
Iskreno, ja bih je pustila da spava. Pa ako toliko pojede ona je sita i nema razloga da se budi. A prvi put čujem da ne valja da novorođenče dugo spava pa oni ništa drugo i ne rade u prvim mesecima.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.6.2012 12:26:45
|
|
|
|
vonavoj
|
Jamy,nemoj je buditi,neka spava.. jel na dohrani? ja sam moju morala da budim jer su mi grudi bile problem,htele su da puknu na 2sata! uzivaj,samo cu ti to reci!
< Poruku je uredio vonavoj -- 11.6.2012 12:27:30 >
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.6.2012 12:27:19
|
|
|
|
Lilla
|
Dok je bio mali znao je da odvali i do 6 sati, nisam ga budila. Budio se sam kad ogladni. Ako ti inace fino jede, pusti je nek se naspava
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.6.2012 12:30:08
|
|
|
|
JAmy
|
Na vjestackoj je ishrani jer sam do juce pila neke antibiotike koji bi njoj skodili pa sam izmlazala i prosipala.Danas cemo ponovo poceti sa dojenjem,nadam se da ce prihvatiti.Inace nemam mnogo,tek jedan obrok dnevno.Hvala na brzimm odgovorima,mislim da cu tako i uradititi... I ja sam malo zatecena stavom pedijatra Malo smo imali zuticu prvih dana pa racunam da je zbog toga,ali ona je vec odavno nema.Djeluje mi potpuno zadovoljno,ima urednu i normalnu stolicu,obilno piski,ima zdrav san,rumenu boju koze....stvarno ne zelim da je mucim tim mukotrpnim budjenjima,to joj rekla bih remeti neki fizioloski ritam koji je zauzela...
< Poruku je uredio JAmy -- 11.6.2012 12:32:58 >
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.6.2012 12:36:34
|
|
|
|
cockic
|
ne budi je pustije da pajki i meni je lena vise ruckala pa se lepo narucka i nikad je nisam budila vezivala mi je vise nego sad i po 5-6h do skoro.oni se menjaju tako da neznaci da ce ona tako spavati stalno ali bilo bi ti super ima beba koje nocnu hranu izbace sa dva meseca i kazu da je to super mada ja ih ne znam puno.moji nisu takvi
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.6.2012 14:47:16
|
|
|
|
pandina
|
Moj je tacan kao sat. Budi se na tacno tri sata od trenutka kada zaspi, bez obzira da li je noc ili dan. Uvek je tad gladan, ali me malo buni sto se nekad zasiti za 5 min, nekad za 10 min, pa cak i do 40 min. Dojim ga i imam dosta mleka, pa kad on nece vise izmlazam se. Pitam se samo da li je ok sto pojede uvek razlicitu kolicinu i sto nemam satnicu kad se jede svakog dana nego na 3 sata od budjenja ?
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.6.2012 14:50:58
|
|
|
|
lesica
|
Pandina,pa to ti je to njemu je satnica tacno na tri sata. A to koliko kolicinski pojede tj koliko dugo doji,mislim da on zna najbolje koliko mu je dosta. Ako vidis da je zadovoljan-nema tu mnogo brige.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.6.2012 15:27:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Moja spava dok ne ožedni, kad je žedna kuka. Sad sam našla taktiku, flašicu sa vodom ostavim u krevecu i samo je ujutru nađem polupraznu
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.6.2012 15:42:25
|
|
|
|
maslackic
|
gae, kako si skontala da je edna? ja mojoj sinoc celu noc dajem da sisa, i jutos nema ni kap mleka , plus me grudi razbijaju, tj bradavice..
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.6.2012 15:50:53
|
|
|
|
Anoniman
|
Pošto smo prethodno bili izbacili noćni podoj, sad prvo nudim vodu, pa ako to ne upali čaj, mleko noću samo u slučaju nuklearne katastrofe i svetskog rata.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?