|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
11.6.2012 16:16:09   
vonavoj
maslackic i ja nocu nudim vodu,i onda kad shvatim da ne pomaze,tj,da se ne smiruje dam siku,tako da imamo jedan nocni podoj oko 2-3user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 501
11.6.2012 19:10:31   
mejvis
Ova moja se budila prve 2 nedelje i od tada spava celu noć! Oko 8-9 uveče zaspi, probudi se oko 6-7 ujtru da siki i nastavi do 10-11! Beba je predobra, sama se uspavljuje i vrlo često leži u kolevci preko dana i sama se zabavlja. Počela sam da je uzimam i da se igram sa njom jer me grize savest! user posted image Ok, ima momenata kada plače ali je to 1-2h u toku dana, obično pred kupanje.
Prvo dete sada ima dve godine i on se ponekad budi noću, i sada i kao beba je 10 puta zahtevniji od nje!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 502
11.6.2012 19:22:17   
maslackic
ma ja mislim da mojoj ne treba nista samo me zeza... user posted image isto se budi jednom ali oko12 pre se budila oko 5 ...
mejvis tvoja beba kao moja kada je bila tako mala..i ja sam je uzimala iz krevetca jer mi nekako krivo sto je sama , a njoj savrseno dobro..zanima se sama...sad je malo drugacije, brzo joj sve dosadi ali i dalje je dobra..user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 503
11.6.2012 21:19:53   
New Mom
Kolja zaspi oko 20.30h najkasnije, spava do oko pola tri-tri, sisa pa nastavi do oko 6h-6.30h. (ima 2 meseca)

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 504
11.6.2012 21:35:17   
pandina
Kada ja da ocekujem malo vise spavanja?
Jedva drzim oci otvorene kad ga dojim npr. u 23h, pa u 02h, pa u 05h, pa u 08h. Evo, svaku noc tako, samo sto nije bas uvek u isto vreme, ali na tri sata obavezno. Nikako da odspavam duze od dva sata.
Kad se obicno produzi taj interval? Verujem da je individualno, ali ipak, da se bar nadam da ce uskoro na duze da se budi bar nocu.

< Poruku je uredio pandina -- 11.6.2012 21:36:34 >

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 505
11.6.2012 21:38:24   
New Mom
Kolja je prve 2 nedelje se budio na sat i po, pa oko 3 nedelje na 3 sata, pa onda pomerio prvo na ponoć, pa na 1h sat, a sa mesec i po ovako kako sam napisala.
Tako da strpljivo, sami oni pomeraju. Jeste da je teško tih prvih nedelja, ali se sve sredi.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 506
11.6.2012 22:00:20   
pandina
NM, hvala ti! Uvek od tebe brzi i optimisticni odgovori!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 507
12.6.2012 8:19:49   
Sesilija 83
pa u pocetku je spavala super zaspi u 22 budi se u 4h pa u 8h.. a od skora lele ljudi dali sam je urekla ili sta..budi se na sat vremena.. evo od jutros budna od 5h a ja kao komirana

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 508
12.6.2012 9:44:57   
cockic
ja se jos nebunim ima momenta kad se budi cesce ima kad lepo paja,evo nocas je vezala skoro 5h a zato predhodno vece budila se na dva sata.ali kad se setim petar se budio na svakih sat,dva..kako kad a imali smo i budne noci ustane oko 2h pa tek onda zaspi oko 4-5huser posted image .ma haos sa njom mi za sad deluje lakse.

sesilija a bilo je i takvih momenata sa njim ustane oko 5h i onda veselo on oran za igru a ja na oci ne vidim.mada moj peka nije dete koje spava dugo ujutru ustaje i sad oko 6h,pa budi mene i seku.

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 509
12.6.2012 21:45:35   
ishler
Moja beka od sedmog meseca spava od 9 do 7 bez budjenja,i svi naspavaniuser posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 510
12.6.2012 21:53:51   
peca
Od nekih 21-22h. Pa dok je neko ne probudi, oko 7-8h. A nekad i 9h. :D Ko zna kad bi se probudila da je ne budim, nemam srca da proveravam :)

....neko radi sve po Bozjoj volji a ipak je sirotinja, neko zna celu bibliju napamet a i dalje je zivotinja...

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 511
12.6.2012 22:29:09   
pandina
Uh, divota. Je l' tako spavala i sa mesec dana?

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 512
12.6.2012 22:47:07   
peca
Bi sigurno da je ja nisam budila nocu. Secam se,ona jadna spava a ja je punim ko tjurku, nije trebalo da je mucim ali neka :) Znam da nije tema,ali i veci deo dana prespava. Ima nekad bubice,ali noc je noc,cela samo za nju :* Cak ne cuje ni mene i mm-a kad se "raspricamo" :D

....neko radi sve po Bozjoj volji a ipak je sirotinja, neko zna celu bibliju napamet a i dalje je zivotinja...

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 513
13.6.2012 10:34:24   
pandina
Bravo za Jovanu !

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 514
21.7.2012 11:47:43   
soni

IZVORNA PORUKA: pandina

Kada ja da ocekujem malo vise spavanja?
Jedva drzim oci otvorene kad ga dojim npr. u 23h, pa u 02h, pa u 05h, pa u 08h. Evo, svaku noc tako, samo sto nije bas uvek u isto vreme, ali na tri sata obavezno. Nikako da odspavam duze od dva sata.
Kad se obicno produzi taj interval? Verujem da je individualno, ali ipak, da se bar nadam da ce uskoro na duze da se budi bar nocu.

nesto slicno i meni..mada mi luna ima samo 7 dana... posle kupanja se smiri i zaspi ali na kratko..oko 23h zaspi malo teze, ja izbegavam da je uzimam na ruke, pa je zamajavam sa dudom..i onda se optprilike budi na 3 sata..ja narvno krace spavam, dok sve sredim posle nocnog hranjenja i presvlacenja..

pitanje za iskusnije mame..ona kada se meskolji i cokce, da li da je budim da joj dam da siski ili da je pustim pa da vidim dokle ce???

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 515
21.7.2012 11:51:16   
Okica sljokica
Soni pusti je da sama "trazi" . Narocito je dobro da bebice u tom uzrastu nauce kad su gladne i traze a ne da im "tutnemo" siku ili flasicu i udovoljimo pre nego sto spoznaju glad. A na kraju krajeva mozda se samo meskolji i nastavi da pajki..user posted image

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 516
21.7.2012 12:01:56   
Sandricak
Soni, ne diraj je dok ne pocne da place,tako ja sa Markom radim... Meskolji se on u toku noci, pusta cudne zvuke, te stenje, te se smeje, ali tek kad place onda je gladan.
Inace, on ima 2 meseca i nedelju dana, kupamo ga oko 21 i 30, zaspi oko 23h i spava do cetiri, pet, malo sisa i spava do pola 9... Obicno je tako, mada postoje i izuzeci, kada se budi oko tri pa oko 6 nocu, ali je to retkost...

P.S pozdrav za sve mame, a posebno za one sa kojima sam se druzila u trecem :)

(odgovor članu Okica sljokica)
Direktna veza do poruke: 517
22.7.2012 15:53:30   
pandina
Sandricak user posted image

(odgovor članu Sandricak)
Direktna veza do poruke: 518
23.7.2012 15:00:02   
soni
hvala drage, sad ami je malo lakse...
idem da vidim sta cu sa podrigivanjem user posted image

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 519
3.9.2012 16:33:33   
Anoniman
Nocas prva prespavana noc , do 06h , nekoliko dana se budila oko 05h a pre toga oko 02-03 , tako da se nadam da ce ovako i ostati user posted image

(odgovor članu soni)
  Direktna veza do poruke: 520
5.9.2012 13:27:34   
MajaLina
Zdravo svima..
Evo da vam ukratko ispricam moje iskustvo. Moja bebica ima samo dva meseca, od kako se rodila dugo spava, u pocetku sam se plasila, ali sve je ok. tako mi je rekao njen Doktor. Napredna je i dosta zrelija. U spavanju se razvijaju naravno.
Dao mi je jedan koristan savet za sve dojilje, koje su iscrpljene od dojenja i kojima treba oporavak. Isto tako i za lenje bebice, koje brzzo zaspe na sisi.
Dakle drage mame, ja moju bebicu danju dojim, a nocu joj dajem flasicu, neznam da li poznajete mleko NOVALAC 1.
To je do sada najbolje mleko i naj slicnije majcinom, i ne postoji nikakav kontraefekat, tipa, da vam vise ne doji, jer kako znamo majcino mleko je naj bolje, cak i u malim kolicinama.
Verujte mi osecam se predivno i naspavano, naravno da mi je drago da je podojim bilo to u tri sata nocu do nekih cetiri pola pet, ali zasto bih kad mogu da kombinujem a da mi pri tom ne ostane gladna, a ja sutradan puna energije za nju. Malo je skuplje od ostalih i ima ga samo u apotekama, probala sam ga i verujte naj slicniji je majcinom mleku. Za to mi ona i doji preko dana. Znam da mislite, ne bih to mogla mojoj bebici, majcino je naj bolje, ali verujte stvarno pomaze, i nista strasno nije ni za stomacic ni grceve, cak joj mesam sa cajem neznam na nasem jeziku kako se zove, mislim da je kim, ubacim 20ml caja ostalo prokuvanu vodicu i mleko novalac i bebica je zadovoljna, jos mi nije imala grceve. I jos nesto da vam napisem mislim da je vazno, za one koje neznaju. Kko u nasoj drzavi jos uvek vaze oni starii babski obicaji, i pravila tipa daj bebi vodicu, daj bebi caj.. Ne! Nije bas tako, za to nam i imaju silne grceve, kao sto rekoh ja mojoj bebi samo 10-20ml caja mesam sa mlekom jer nece ovako ne svidja joj se:)
vodice joj kad kad dajem sada posto ima 2 meseca, tek samo da joj isperem grlo od mleka, znaci isto 10 ml.
Zato sto kako mi je izreferisao njen doktor, bebe gube na tezini od caja, a od vode se nadimaju. znaci ne previse, jer u majcinom mleku vec ima 70 odsto vode! Tako drage moje, ja vam rekla sve sto znam i sto primenjujem. Nadam se da ce vam pomoci

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 521
5.9.2012 13:29:34   
MajaLina
a da ne zaboravim moja beba spava od 10 ili devet uvece do 11 i 30 ujutro tj popodne bez budjenja:))

(odgovor članu MajaLina)
Direktna veza do poruke: 522
11.9.2012 13:02:22   
aleksandrova
mi imamo samo sedam dana i cini mi se da i previse spava...juce je ujutru ustala od 7 i bila budna do oko 9h...posle se probudila u 12h i dojila sam je i zaspala je vec u 12:30...posle se probudila u 14h i zaspala u 15h...da bi posle 15h ustala tek u 21h emto sto sam morala da je presvucem i da je okupam cini mi se da inace ne bi ustala...samo sto sam je okupala ponovo je odmah zaspala a nisam je dojila ni 15min...ustala tek jutros u 4h i bila budna do negde 6...ustala ponovo u 10 bila budna 15minuta i evo je spava i cak me i plasi...u bolnici su mi rekli da je normalno da spava al cini mi se da je do juce vise jela juce i jutros nekako malo a spava...nekako mi je mnogo pospana...hvata me panika sto toliko spava...sve mislim da nesto ne valja user posted image user posted image

mozak mi je otiso na odmor

(odgovor članu MajaLina)
Direktna veza do poruke: 523
11.9.2012 13:09:24   
MicinaMama
beba napreduje dok spava,nemas sta da se plasis....ja jos razmisljam jer ne mogu da se setim kada mi je prvo dete prespavalo celu noc.Mislim da je imala 3 meseca.....i naravno jedva cekam da i ova mala smizla tako pocneuser posted image

(odgovor članu aleksandrova)
Direktna veza do poruke: 524
11.9.2012 13:15:05   
MicinaMama
Ja nebih mogla da dete celu noc prespava bez mog podoja,ja mislim da bi mi grudi postale kao stene...i ovako dok redovno dojim uspela sam dobiti mastitis.Uh a sa njim sam se namucila samo tako i temp jedva skinula i to dva dana sam je vukla....uzas...

istina je da sam uzasno neispavana....i trebao bi mi odmor ali od toga jos nema nista.Do duse moja bebica ima tek 19 dana....to cemo tamo oko treceg meseca pocetiuser posted image

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here