Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 5.11.2012 11:32:04
|
|
|
|
jovana13
|
Ogi ima 2,5mes i spava uvece negde od 21, a budi se oko 5i30 da jede mada se desava tek u 7hda se probudi, rucka i nastavi jos 2-3sata. Preko dana je budan 2-3 puta dremne,ali desi se da i dan skoro ceo prespava.. Ne dojim,na vestackoj je.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 5.11.2012 11:35:40
|
|
|
|
ana77
|
Moja beba se budi na 2, 2.5h nocu da bi jela, a sad su izgleda krenuli i grcevi :-(. Stvarno sam kao zombi. Jedina srecna okolnost je ta sto i preko dana uglavnom spava ali valjda je u tom uzrastu ;-)!!!
< Poruku je uredio ana77 -- 5.11.2012 11:36:09 >
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 5.11.2012 12:04:11
|
|
|
|
pandina
|
Izguracemo nekako, ako nista barem mi je drago sto sam se za sve pare naspavala prethodnoh godina.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 5.11.2012 12:51:04
|
|
|
|
ancuska
|
Joj vec sam pomislila da sam od retkih cije dete ne spava ˝kako treba˝. Do skoro smo bili u fazi da zaspi oko 1 posle ponoci i spava do 7-8 ujutru, siki i odspava jos nekih sat-dva. Ali ova blažena faza je kratko trajala. Sada zaspi oko 1 i vec se budi oko pola 4-4, gurne ruku da sisa i nece da spava do 7-8 ujutru, Onda odspava jos sat vremena, i to je to. Preko dana ne spava u cugu duze od sat vremena. Znam da nije gladna, davno smo izbacili nocni podoj. Samo preglasno cokce pesnice i prstice. Mozda su zubici aaaa..
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 12.11.2012 12:10:41
|
|
|
|
Nina_5
|
Citam vase komentare i uglavnom sam iznenadjena, moja beba ima 7 mjeseci , od samog pocetka niti je spavala niti ruckala normalno, valjda zbog grcica u pocetku jela je svega 60 ml pa onda 90 ml svaka 3 h. nocu se budila svaka 2 h nije htjela da jede svaki put pojede 20 do 30 ml i place ja nosam i tako se smiri zatim zaspe i opet ista scena za sat dva.... nakon 3 mj rijesili smo se grcica al nastupaju porblemi s zubicima, sad jede jos manje 40 ml nekad 60ml , naravno 5 do 6x dnevno i 2-3 puta nocu, zaspe oko 22h budi se u 1h zatim u 4h i u pola 6 vise nema spavanja. preko dana zaspe 2 x po 15 tak minuta. Mogu reci da sam jako iscrpljena i da sam za prva 3 mjesecaizgubila ^^15kg a sada vec 22kg a dobila u trudnoci 20kg. ako ovako nastavimo lipisat cu i psihicki i fizicki. preko dana je hiperaktivna i samo bi se mazila i igrala a peko noci je kmeljusa i nespavalica inace. Rodjena je sa 3320g i 50cm a sada u 7 mj, ima 7.5kg i 67cm, inace doktor kaze da je napredna i taman po srednjoj mjeri u svemu. moramo izdrzati s tim zubicima se izboriti i dobili smo vec dva. Ima li neko savjet sta uraditi da beba spava danju malo duze i nocu naravno, i da vise jede. kako joj otvoriti apetit? kad vidim da neke bebe s 3 mj jedu 150 ili 180 ml moj medic tu kolicinu ne jede ni s 7 mj. zabrinuta sam al doktor kaze da je zbog zubica da ne panicim.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 12.11.2012 22:19:16
|
|
|
|
Torbica
|
Tajna dobrog spavanja je u knjizi Nevene Lovrincevic - Naucite dete da spava. Moje drugo i trece dete su pravi andjeli sto se spavanja tice. Spava se od 20-21 do ujutro 8-9 i jos dva tri puta dnevno , ovo dnevno se odnosi na bebca. Srednje dete mi spava isto celu noc kao i najstarije, samo ima jedno dnevno spavanje od oko dva sata. Sto ih vise uspavljujes - manje ce spavati. Mora da nauci da zaspi samo. Pozz
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 12.11.2012 22:55:41
|
|
|
|
nink
|
Gde u Beogradu ima da se kupi ta knjiga...Moja beba ima 40 dana i budi se na 2 sata a ja cu pasti u nesvest od umora....Najgore je sto ni kada sisa nece odmh da zaspi ,onda se mucimo sa podrigivanjem....Vise ne znam sta cu...
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 12.11.2012 22:59:09
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Narucila sam knjigu... iako znam proces,pa pocinjem uskoro
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 12.11.2012 23:08:38
|
|
|
|
Azra_
|
mame, ne bih da vas obeshrabrim, ali evo mog iskustva. bebac je od početka jako loše spavao. Da li je bila greška u nama, ili je dete jednostavno takvo, to je sad za istoriju. Sve smo pokušavali. Od 4.meseca je ustalio dnevno spavanje 3x po sat vremena i tu nije bilo nekih problema, ali noću, i dan danas haos. Dešava se da se probudi 5-6 puta. Kako se uspavljivao na rukama, pre mesec dana krenuli smo da ga odvikavamo i nije bilo tako strašno kao što sam mislila. Mame su mi davale savete, kupila sam i pomenutu knjigu. Za par dana bebac je naučio da sam zaspi u krevecu, i danju i noću, dakle, nema više nosanja. Ali, on se i dalje noću jako često budi. Ne uzimam ga, puštam ga da se isplače i sam se uspava, ali mene to rasani, pa posle žurka. Gladan nije, ima sve adekvatne uslove za miran san, ali eto..uskoro će 11 meseci kako ne pamtim da sam spavala kao čovek... Već sam navikla i prihvatila ga takvog kakav jeste za sada.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 12.11.2012 23:18:28
|
|
|
|
Torbica
|
Azra, zao mi je sto je tako. Meni su oba sina po kalupu sto se spavanja tice. Cerkica odavno, ima vec 4 ipo godine, a decaci su bebe, jedna velika od 23 meseca i jedna mala od 4 ipo...Navijam da se obrne situacija kod tebe...
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 12.11.2012 23:27:10
|
|
|
|
Azra_
|
Torbice, hvala na svim savetima i podršci... Za sada je tako. Sve smo pokušali, ali ne ide. Nadam se da neće kao tinejdžer kad dođe iz grada i mrtav umoran zaspi da se budi po sto puta i plače. E sad...možda on neće, ali ja ću ostati blago ¨poremećena¨ pa ću ja noću plakati. Kažem, neka je zdrav, tešim se, tako mora... Šta ću?!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 13.11.2012 7:14:48
|
|
|
|
ivbo
|
moj sin ima skoro 14 mjeseci i dalje se budi po nekoliko puta u toku noći.Prvo sam mislila sve ce se srediti kad ukinemo nićni podoj (a to se desilo prije pola godine),pa onda da su zubići... ali on se i dalje budi non stop,nemam pojma do kada misli ovako
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 13.11.2012 9:14:38
|
|
|
|
Nina_5
|
znaci nismo jedini koji ne spavamo ali mi se cini da smo jedini koji tako malo jedu, Pokusala sam uvesti kasice ali ne zeli da ih jede , ponekad uzme manju porciju griza, pokusavamo uvesti hranu kuvano meso supice , voce i povrce jedino sto prolazi i to u malim kolicinama je meso i banana. Plasim se da nije gladna. S to se tice nespavanja s tim sam se pomirila i izdrzat cemo do god dana a kasnije kazu da ce spavati nocu a i danju bar dva sata. Pa ne preostaje nam nista drugo nego cekati. Rado bih ju pustila da se isplace sama i da zaspi ali ne mogu jer sva pocrveni pojave se flekice po licu a zatim pomodri pa me strah. Jos uvek cemo se nosati i boriti a jedina uteha mi je da ce to prestati kada dodju zubici i prodje taj period do godinu dana. Samo da pocne da jede normalno :-(
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 14.11.2012 17:44:04
|
|
|
|
nina26
|
IZVORNA PORUKA: nink Gde u Beogradu ima da se kupi ta knjiga...Moja beba ima 40 dana i budi se na 2 sata a ja cu pasti u nesvest od umora....Najgore je sto ni kada sisa nece odmh da zaspi ,onda se mucimo sa podrigivanjem....Vise ne znam sta cu... i ja imam isti problem, samo moja beba ima 20 dana, mada mi svi kazu da je to normalno sada u njenom uzrastu
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 14.11.2012 23:05:37
|
|
|
|
bojana86
|
Naravno da je normalno da se tako male bebe cesto bude da bi jele,jos se privikavaju na okolinu. Moj sin ima skoro 6mj,i budi se nocu po stotinu puta,jos ni jednu noc nismo prespavali,jednostavno takva beba... nece da jede vjestacku hranu,samo sisa i onda se budi da se malo sladi,samo nek su zivi i zdravi,pocece i sa spavanjem-brzo sve prodje! Pozdrav za sve mame koje nocu nosaju bebace i saljemo vam podrsku
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 15.11.2012 7:07:57
|
|
|
|
ivbo
|
Ja sam mislila biće bolje kad napuni godinu!Ali sve je po starom!Najgore je kad radim jutarnju smjenu od 7- na posao idem kao zombi!
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 15.11.2012 10:10:17
|
|
|
|
minna
|
Tako sam i ja mislila bice bolje kad napuni godinu, pa bice bolje kad prestane da sisa, pa bice bolje kad napuni dve, pa onda nekoliko neuspesnih pokusaja odvikavanja od nocnog mleka, evo sad vec 15 dana ne pije mleko nocu i i dalje se budi, place po sat vremena, ali se desi po neka noc i da prespava skoro celu, pocne tek oko 5 da se dere.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 15.11.2012 13:02:30
|
|
|
|
ivbo
|
minna,ovo djeluje vrlo obeshrabrujuće
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 15.11.2012 17:24:49
|
|
|
|
nina26
|
IZVORNA PORUKA: ivbo minna,ovo djeluje vrlo obeshrabrujuće slazem se
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 15.11.2012 19:26:51
|
|
|
|
Shishica
|
Dve godine skoro nisam spavala i kad sam pocela evo.. sad ce druga beba... najtezi period je kada ne spavas..ali prodje i dok trepnes budu veliki i lepi kao med pa sve zaboravis...
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 15.11.2012 19:40:16
|
|
|
|
sneza24
|
IZVORNA PORUKA: ivbo minna,ovo djeluje vrlo obeshrabrujuće Sta ja da kažem? Moj ima 3 god i 3 meseca i jos uvek se budi noću.Ne baš svaku noć i ne po 100 puta ali se budi jednom i to retko koja noć prođe da se ne probudi.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.11.2012 0:03:23
|
|
|
|
Azra_
|
IZVORNA PORUKA: Shishica Dve godine skoro nisam spavala i kad sam pocela evo.. sad ce druga beba... najtezi period je kada ne spavas..ali prodje i dok trepnes budu veliki i lepi kao med pa sve zaboravis... svaka čast! Ja sam rekla da ćemo drugo dete imati onda kad ovo prvo prespava celu noć i od tog trenutka prođe minimum 6meseci da se rehabilitujem Potpuno sam poremetila san. Inače se teško uspavam , još kad me neko budi na po sat dva...Uf... Bensedini rade li rade.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.11.2012 0:25:38
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: ivbo Ja sam mislila biće bolje kad napuni godinu!Ali sve je po starom!Najgore je kad radim jutarnju smjenu od 7- na posao idem kao zombi! Mm i ja smo ovo rešili tako da onaj ko ustaje kasnije spava pored Lu i ustaje da udovolji princezi. Tako da ustajem relativno naspavana pred dnevnu smenu. Sreća je što se moje dete samo nekad probudi oko 5-6 ujutro, pije vode, stavi dudu u usta i nastavi da spava
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.11.2012 11:06:14
|
|
|
|
minna
|
Jao znam da vas nisam utesila, ali eto nije ni mene sneza Ja se vise ni ne nadam da ce prestati da se budi u skorije vreme, mada vise se ne budi po 1000 puta nego jednom, rrtko dva puta, a nekad i prespava. A sto mi ide na zivce sto se budi u 5 i ne nastavi da spava, da poludis. IZVORNA PORUKA: Azra_ IZVORNA PORUKA: Shishica Dve godine skoro nisam spavala i kad sam pocela evo.. sad ce druga beba... najtezi period je kada ne spavas..ali prodje i dok trepnes budu veliki i lepi kao med pa sve zaboravis... svaka čast! Ja sam rekla da ćemo drugo dete imati onda kad ovo prvo prespava celu noć i od tog trenutka prođe minimum 6meseci da se rehabilitujem Potpuno sam poremetila san. Inače se teško uspavam , još kad me neko budi na po sat dva...Uf... Bensedini rade li rade. Ovo sam i ja rekla, kako je krenulo drugo cemo imati za 10 godina
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 19.11.2012 20:46:02
|
|
|
|
meyo
|
ja sam se sa prvim dosta dugo budila imao je godinu i 7 mjeseci kad smo prespavali prvi put cijelu noc, al on bi jeo i nastavio da spava. e ovo bebce je za anale.. ja cu nervno da obolim ima tacno mjesec dana i kako ga stavim u krevetic on pocinje tako da place da evo upravo sam ga ostavila nek se isplace mozda ce zaspati posto smo se juce od 6 do 2 ujutru ljuljali mazili pjevali ne bi li zaspao.. i ono taman zaspem stariji se budi u 6:30 da ide u vrtic tako da u 24 sata ako prespavam 4 da se u dlan poljubim kad mi neko kaze da mu beba od 40 dana prespava od recimo ponoci do 7-8 ujutro dodje mi da ga ubijem
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?