|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
20.2.2011 12:02:27   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: maja19

Ivaj kako spava preko dana..
Ja sam primenila sledeci recept..da kazem kad popije zadnje mleko pred spavanje negde oko 18h, onda mu ne dozvolim da spava, krenem da ga gnjavim da se igram sa njim..nekad kad nece odrema pola sata ali ne vise..krece kupanjac oko devet onda se narucka i ne budi se pre cetiri, pet sati..probaj tako..

Da , i ovo je dobro ... Mi se isto gnjavimo u toku dana , baš je izmorimo .

(odgovor članu maja19)
  Direktna veza do poruke: 251
20.2.2011 12:02:52   
Ana007

IZVORNA PORUKA: Daca88

IZVORNA PORUKA: Daca88

Moja duša spava od 22h do 09huser posted image ...i još dva puta po jednočasovna dremka,oko 11h i oko 17h

...Ivaj,da dodam...Alen spava samnom na francuskom krevetu od svog drugog meseca.Dok je spavao u krevetiću budio se svakih pola sata il mu ispadne duda,il je bio gladan,ili prosto hoće da se igra i nosa i sred noći,a ja ko vampir...možda je to tajna"uspeha".Otkad spava samnom prespava celu noć,11 sati intenzivnog sna,ucelo...ma šta ćeš lepšeuser posted image
Znam da ćemo kasnije imati frke kad trebala da ga opet odvojim i pošaljem u krevetić pošto je navikao spavati samnom,ali ne razmišljam još o tome,meni lično ne smeta,pšto se mene tiče možemo spavati zajedno dogod on to želi.Sve mislim da će on pre početi na svoje insistiranje da spava u krevetiću nego što ću da ja otprašiti.Mi se mazimo,držimo za ruke,pevam mu na uvce,onda on zavuče šakicu u moju kosu i tamo mulja,usput nešto gunđa,onda ga ja poljubim,a oči na pola koplja i zzzz,nema ga do devet ujutru.

Kod mene je obrnuto,od kad sam je pre neki dan liferovala iz bračnog kreveta bolje spava.

Ovde treba napisati nešto zabavno... ﺕ

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 252
20.2.2011 12:08:22   
ivaj
Snelle,nije vruce sigurno,ona tako nemirno spava odavnouser posted image

Daco,probala sam da je stavim kod nas u krevet i bude jos gore.Kez od uva do uva i nema sanse da zaspi.Jedino u neko doba kad je vratim u krevetac ona zaspi za par sekundi.

majo,probala sam i to i znas sta sam shvatila-bude jos gore.Pre neki dan bila je budna od pola pet po podne do devet uvece,ja sva srecna rekoh sad ce super da spava,ma kakvi spavala je gore nego kad se komira preko dana.
A inace sad super spava preko dana,sigurno pet sati ukupno,sto opet nije tako mnogo jer nocu nikad ne sastavi vise od deset sati.
A u njenom uzraztu valjda bi trebalo oko 16 sati da spavaju.

(odgovor članu maja19)
Direktna veza do poruke: 253
25.2.2011 9:22:00   
gabrijelaaa
Moj gospodin samo spava i jede...kad treba da ga presvucem...dreka na sav glas...user posted image ,siki na 3 sata neki put se desi i na 2 ali za sada je ok..user posted image

LENA 24.SEPTEMPAR 2009.
PAVLE 18.FEBRUAR 2011.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 254
25.2.2011 10:11:32   
Anoniman
Ne znam sta se desilo ali je Petra prespavala noc user posted image Preskocila je budjenje u 4 i probudila se u 6 user posted image

(odgovor članu gabrijelaaa)
  Direktna veza do poruke: 255
25.2.2011 11:00:20   
Anoniman
Mateja je 3-4 veceri spavao po celu noc. Ovih dana se probudi oko 3,pa nastavi do 8,pola 9.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 256
25.2.2011 11:08:15   
ivaj
Jelena je nocas po prvi put normalno prespavala noc-budila se u 4 da jede i to je sve.
Ja se u sedam probudila naspavanaaaaaaa,milina!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 257
25.2.2011 11:20:14   
bojana86
Moj djecak Mateja je sada veliki,tj. 16 mjeseci,al da kucnem u drvo poceo je vrlo rano da spava citavu noc,sa nekih 3mjeseca,i tako je i dan danas.... posto je nedonosce sjecam se da sam ga i morala buditi da bih ga nahranila... sve to brzo prodje,tako da ce i vasa djecica da se prilagode na nocno spavanje,neko prije neko kasnijeuser posted image

"Ne idi onuda kuda staza vodi.
Radije kroči onamo gdje puta nema
i ostavi trag..."

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 258
15.3.2011 11:55:13   
MASHKA
moja beba od rođenja spava celu noć i ne budi se uopšte ni da jede do jutra!
ali joj se u poslednjih par noći nešto dešava jer na svakih sat vremena plače dok spava, po celu noć samo ustajem da je smirim, vratim joj cuku ili je malo ljuljam i ona se smiri. dakle, ona se ne budi već plače kroz san a to nikada da sada nije radila. ima li neko sličan problem i šta to može biti?

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 259
15.3.2011 13:48:29   
ivaj
Mashka,samo jedna od milion faza i nista vise!
Proci ce vec za par dana,videces.
Sigurno sanja nesto.

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 260
17.3.2011 11:42:52   
ivaj
Ima sigurno pet dana kako Jelena prespava noc.
Od kako sam pocela da joj dajem pirincane pahuljice izmedju 7 i 8 sati uvece,njeno spavanje se definitivno sredilouser posted image
Nadamo se da ce i potrajatiuser posted image

Jos da dodam da legne uvece oko pola deset i budi se tek oko 5 da jede.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 261
20.3.2011 22:38:07   
Kvrkac
IZVORNA PORUKA: MASHKA

ali joj se u poslednjih par noći nešto dešava jer na svakih sat vremena plače dok spava, po celu noć samo ustajem da je smirim, vratim joj cuku ili je malo ljuljam i ona se smiri. dakle, ona se ne budi već plače kroz san a to nikada da sada nije radila. ima li neko sličan problem i šta to može biti?

Imam ja slican problem....
Od drugog meseca spava celu noc!Zadnjih mesec dana se pocela buditi nocu...mislila sam da je gladna-nije to!Sad je vec postalo grozno place dok je ne uspavam il uradim nesto(stavim kod nas u krevet,uljuljam  itd).
Probala sam da vidim da li ce samnom u krevetu spavati ali malo bolje je....ali ne bih je ucila na to!Sta da radim,imam utisak da se plasi u krevecu jer kad se budi dok je sa mnom u krevetu cim me oseti ona zaspe,u suprotnom kao sto rekoh samo plac!!!
Ne bih rekla da je faza....dugo traje!

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 262
20.3.2011 22:39:02   
New Mom

Radi to po nekih 6-7 dana neposredno pred izbijanje zuba. Čim izbije neki, to veče se smiri.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 263
20.3.2011 22:40:33   
New Mom
Btw, prehlada je nije poremetila, spava od 21h do 6h (a jutros čak do 10 do 7h). Valjda se neću ureći, zaslužila sam malčice sna konačno.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 264
20.3.2011 22:40:56   
Verus
H se budi po 2x nocu i hoce flasicu.  Ne znam jel zbog usiju jos uvek ili sta li, ali vec sam iscrpljena ovako vise od 2 nedelje, a dosta sam se budila non stop prvih 6 meseci.  Nedostaje mi da spava kroz nocuser posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 265
20.3.2011 22:45:57   
madre

skroz ista stvar i kod nasuser posted image ne znam sta je u pitanju, ali znam da ce prociuser posted image a mogli bi stvarno i ti zubi biti, jos uvek smo kompletno krezaviuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 266
20.3.2011 22:45:57   
Kvrkac
IZVORNA PORUKA: New Mom

Btw, prehlada je nije poremetila, spava od 21h do 6h (a jutros čak do 10 do 7h). Valjda se neću ureći, zaslužila sam malčice sna konačno.

Meni je do sada bilo super.....mozda smo je urekli!  user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 267
21.3.2011 8:28:30   
nea.nea
user posted image Ja i mm imali smo neverovatne sreće sa snom . Dobro, prva dva meseca je bilo zeznuto, ali mali kako je ušao u treći mesec- okupamo ga između 21 & 22č, nahranimo, otpevasmo usopavanku i do posle 6č ujutru spava najčvršćim mogućim snom. Prosto se zbunim kada ga možda jednomм u 15 dana čujem u toku noći.

P.S. Doktori, svekrva itd. su mi govorili da moram buditi dete noću (prenapredna je beba što se tiče dobijanja na težini)- ja sam samo klimala glavom i govorila da to radim. Jbg, ja sam pristalica onoga- ako tako slatko i zadovoljno spava; to znači da je moje dete sito, čisto srećno i zadovoljno- a ako mu nešto bude falilo on se sam javi! user posted image

< Poruku je uredio Nedja RR -- 21.3.2011 11:08:30 >

...28.oktobra.2010. rodio se mamin maleni Anđeo...

(odgovor članu Kvrkac)
Direktna veza do poruke: 268
21.3.2011 10:57:19   
Kvrkac
IZVORNA PORUKA: nea.nea

П.С. Доктори, свекрва итд. су ми говорили да морам будити дете ноћу (пренапредна је беба што се тиче добијања на тежини)- ја сам само климала главом и говорила да то радим. Јбг, ја сам присталица онога- ако тако слатко & задовољно спава; то значи да је моје дете сито, чисто, срећно & задовољно- а ако му нешто буде фалило он се сам јави! user posted image

tako je user posted image

al ja ne znam sta se nama desilo kad se sve poremetilo

(odgovor članu nea.nea)
Direktna veza do poruke: 269
21.3.2011 11:02:28   
Ana RR
Nea.nea, molila bih te da postove pišeš latinicom, pošto sve članice koriste to pismo.

Hvala user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu nea.nea)
Direktna veza do poruke: 270
21.3.2011 11:22:31   
ivaj
Jelena je desetak dana spavala celu noc.
Poslednje dve veceri opet se budi dva puta da jedeuser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 271
21.3.2011 11:26:01   
Daca88

IZVORNA PORUKA: ivaj

Jelena je desetak dana spavala celu noc.
Poslednje dve veceri opet se budi dva puta da jedeuser posted image

Da nije skok u razvoju draga,ili možda neka fazauser posted image
Možda se samo nije dosta navečerala pa se probudila da je gladna.
A sigurna si da je bila gladna?Možda je mučio stomačić ili je imala kiselinuuser posted image

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 272
21.3.2011 11:31:25   
ivaj
Lepo je jela sto znaci da je ipak bila gladna.
Mozda zato sto puno povrati ovih dana,pa brzo ogladni.

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 273
7.4.2011 13:44:22   
ivaj
Da li bebama ogranicavate dnevno spavanje da bi bolje spavale nocuuser posted image

Ovih dana sam na muci.Jeca vise spava preko dana nego obicno ali zato nocu bude haos.I sad imam mogucnost da je budim,pa da bude kao do pre par dana da spava tri puta po pola sata u toku dana,ili da je pustim,da odmorim dusu jer je nervozna katastrofa ali da se spremim na nocnu tiranijuuser posted image

Stvarno nikad ne valja-brinem kad premalo spava,brinem kad previse spavauser posted image

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 274
7.4.2011 13:48:32   
bebablue
IZVORNA PORUKA: ivaj

Da li bebama ogranicavate dnevno spavanje da bi bolje spavale nocuuser posted image

Ovih dana sam na muci.Jeca vise spava preko dana nego obicno ali zato nocu bude haos.I sad imam mogucnost da je budim,pa da bude kao do pre par dana da spava tri puta po pola sata u toku dana,ili da je pustim,da odmorim dusu jer je nervozna katastrofa ali da se spremim na nocnu tiranijuuser posted image

Stvarno nikad ne valja-brinem kad premalo spava,brinem kad previse spavauser posted image

user posted image user posted image user posted image

pusti je da spava, ja mislim da je ipak pravilo sto vise spava - vise joj se pavauser posted image
Pisala sam koliko mi je Simona spavala prethodnu noc(i) i evo sad spava sat vremena.
Pola sata nije adekvatan odmor, bar ne za moju bebu i kad spava pola sata, onda bi to morala po nekoliko puta u toku dana, jer nije odmorna.

< Poruku je uredio bebablue -- 7.4.2011 13:49:17 >

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here