Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2011 10:55:46
|
|
|
|
Anoniman
|
U knjizi pise od 3-4 meseca najranije ..
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 15.2.2011 13:46:13
|
|
|
|
anajid
|
Zene,bas sam umorna,zeljna sna.Andrija se nocu budi puno puta.Jednostavno se zaplace kroz san i nastavi da spava.To je dovoljno da me probudi,a meni onda treba dugo da zaspim.Dok ja zaspim cini mi se evo ga opet i tako u krug.Sad se poceo ustajati u 6 ili 7 ujutro,sve je poremetio.Svi stalno vicu da je to od zubica,da li jeste,nije nemam pojma.Ja pocinjem raditi u petak,uf
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 15.2.2011 14:00:01
|
|
|
|
Snelle
|
Ima li neko ideju kako dete odvići od uspavljivanja ljuljuškanjem i nosanjem? Lana mi se probudi u sred noći i neće nikako drugačije da zaspi nego da je uzmem i ljuljam, nosam, a ja od premora ne vidim, a kamoli da je ljuljam I to tako po nekoliko puta u toku noći! Probala sam da je spustim pored sebe u krevet, da je mazim, pevam joj, pričam...ništa ne deluje, vrišti dok je ne podignem i nosim. Ja više nemam snage da je tako uspavljujem, ne mogu, a i teška je i velika za takvo uspaljivanje
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 15.2.2011 14:27:05
|
|
|
|
IVA 11
|
Kad se moj sin probudi, ja samo blago ljuljam krevetic, i pricam sh, shshsshshsh, svijetlo ne palim, kad cujem da je smiren i da ne place, samo se i ja smirim, pustim ga i nista ne pricam, i zaspe poslije par minuta. Obicno se probudi zbog cucle, tako da ovo radim u tom slucaju.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 15.2.2011 16:15:07
|
|
|
|
Ana007
|
I moja Vanja već tri noći za redom,se komeša,plače u snu,cvili,ne znam ni ja više.Sinoć oka nisam sklopila,ne znam da li joj je do zubića,pošto joj se nazire belo na desnima gornji kecevi.Prenesem je kod nas u bračni,mlati nogicama,vrti se.kada se u neko doba umirila prenesem je u krevetac,da bi se čim je svanulo probudila,i počela da priča sama sa sobom. .Hronično sam neispavana
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 15.2.2011 16:49:23
|
|
|
|
ivaj
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Ima li neko ideju kako dete odvići od uspavljivanja ljuljuškanjem i nosanjem? Lana mi se probudi u sred noći i neće nikako drugačije da zaspi nego da je uzmem i ljuljam, nosam, a ja od premora ne vidim, a kamoli da je ljuljam I to tako po nekoliko puta u toku noći! Probala sam da je spustim pored sebe u krevet, da je mazim, pevam joj, pričam...ništa ne deluje, vrišti dok je ne podignem i nosim. Ja više nemam snage da je tako uspavljujem, ne mogu, a i teška je i velika za takvo uspaljivanje A da probas u kolicima? Lakse ti je da malo ljuljuskas kolica nego nju. Znas kako sam ja to resila-nosila sam i mazila pa spustala u krevetac onako budnu.Pa cim pocne da se buni ja ponovo uzmem i nosim koji minut pa opet spustim.I sve tako dok se ne uspava sama. I evo ima mesec dana kako je okupamo,stavimo u krevetac,damo joj mleko i cim popije mi se sklonimo.Ona se vrti vrti i na kraju zaspi. Ali jeste spas zivi kad dete ne mora da se uspavljuje. Ajde probaj pa javi kako je proslo.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.2.2011 9:57:36
|
|
|
|
suncokretizbloka
|
IZVORNA PORUKA: anajid Zene,bas sam umorna,zeljna sna.Andrija se nocu budi puno puta.Jednostavno se zaplace kroz san i nastavi da spava.To je dovoljno da me probudi,a meni onda treba dugo da zaspim.Dok ja zaspim cini mi se evo ga opet i tako u krug.Sad se poceo ustajati u 6 ili 7 ujutro,sve je poremetio.Svi stalno vicu da je to od zubica,da li jeste,nije nemam pojma.Ja pocinjem raditi u petak,uf Probaj da popijes caj od lipe pre spavanja.Ja sam isto tako patila od nesanice zbog toga sto mi se bebac cesto budi nocu.Nisam posle njegovog budjenja mogla ponovo da zaspim,i ono malo vremena sto je spavao,ja nisam uspevala da iskoristim,nego sam se prevrtala po krevetu i ustajala sva slomljena.Kada sam pocela da pijem caj od lipe(lipa smiruje i opusta zivce),samo par minuta nakon sto uspavam bebca,i ja sam tonula u san.Nekad sam pila caj i nocu,da mu produzim dejstvo.Nadam se da ce caj i tebi da pomogne!I to,ako mozes, potrazi u biljnoj apoteci sushenu lipu,jaca je nego ona u filter kesicama.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.2.2011 13:47:37
|
|
|
|
anajid
|
Hvala suncoretizbloka,svakako cu probati.Imam uzasan san i velike probleme zbog toga .U porodilistu nisam spavala 5 dana i 5 noci,mislila sam da sam skrenula sa pameti . Nego jos me interesuje,mame koje imaju decu pribliznog uzrasta kao Andrija,piju li jos po noci flasicu,koliko ml i oko koliko sati? Joj bas me vec nervira to budjenje,umorna sam,nikako da normalno prespavam noc.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.2.2011 18:14:37
|
|
|
|
suncokretizbloka
|
IZVORNA PORUKA: anajid Nego jos me interesuje,mame koje imaju decu pribliznog uzrasta kao Andrija,piju li jos po noci flasicu,koliko ml i oko koliko sati? Joj bas me vec nervira to budjenje,umorna sam,nikako da normalno prespavam noc. Evo ja imam bebca od sedam meseci, ukinula sam mu nocne podoje.Kad se probudi nocu,samo mu dam cuclu i malo ga ljuljuskam ako je potrebno. I ja sam bila u nedoumici kada prekinuti to nocno hranjenje,posto se on budio konstantno,pa sam zvala Halo bebu. Rekli su mi da je on sa 7 meseci vec velik da bi ista pio nocu(sem mozda malo vodice),tako da sam ih poslusala.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.2.2011 18:46:15
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: suncokretizbloka I ja sam bila u nedoumici kada prekinuti to nocno hranjenje,posto se on budio konstantno,pa sam zvala Halo bebu. Rekli su mi da je on sa 7 meseci vec velik da bi ista pio nocu(sem mozda malo vodice),tako da sam ih poslusala. Dakle, mi sa punih 9 meseci definitivno treba da prekinemo noćni podoj, a ne da sisamo po 3-4 puta u toku noći....
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.2.2011 22:30:30
|
|
|
|
marija32
|
Ma to je kod svake bebe individualno, pogotovo ne volim generalizovanje kod tako male dece(mislim na to sto su rekli u Halo bebi). Moj ima 7.5 meseci i jos uveg ga hranim u 4h ujutru, jer se skroz razbudi i bude gladan, a probala sam i mazenje i dudu, ne, on hoce mleko .
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 17.2.2011 8:54:00
|
|
|
|
suncokretizbloka
|
IZVORNA PORUKA: marija32 Ma to je kod svake bebe individualno, pogotovo ne volim generalizovanje kod tako male dece(mislim na to sto su rekli u Halo bebi). Moj ima 7.5 meseci i jos uveg ga hranim u 4h ujutru, jer se skroz razbudi i bude gladan, a probala sam i mazenje i dudu, ne, on hoce mleko . Marija,potpuno se slazem sa tobom da je svaka beba individualna. I meni se nekoliko puta desilo da mi je bebac plakao u 4h,jer je zaista bio gladan,pa sam mu dala da sisa. Ja bih to hranjenje nazvala rani-rani jutarnji podoj. U principu,mislim da je i dalje normalno da se beba(6-7 meseci,pa i kasnije) PRVI put budi da jede(sisa) oko 5h-6h-7h. A mislim da bi nocno hranjenje koje se dogadja 3-4 puta u toku noci,zaista trebalo ukinuti. Snelle,ja bih pokusala da Lani ne dam da jede do prvih jutarnjih sati,jer mislim da joj to hranjenje zaista nije neophodno.Mislim da ona to vise trazi po navici. A i smatram, da kao sto ni mi odrasli ne jedemo nocu(osim ako smo trudni,pa nam se oprasta ), tako bi i bebe polako trebali da navikavamo(ako vec same to nisu uradile) da se nocu ne jede.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 17.2.2011 9:56:01
|
|
|
|
ivaj
|
Ja ne znam sta je s mojim detetom Par dana je lepo pocela da se budi tek u 4 da jede,da bi sad promenila-pocela da se budi u 2 pa 5,pa u 1 pa u 4 i sinoc kulminacija u 12 se probudila I tako sam ustajala u 12,pa u 4 i na kraju u 7,jer tad inace ustajemo.A u medjuvremenu je jedno pet puta cvilela i morala sam da ustajem da joj dodam dudu. Nije do porasta apetita,ne pojede neku kolicinu.Uvek isto-po 100ml.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 17.2.2011 11:32:51
|
|
|
|
minna
|
IZVORNA PORUKA: ivaj Ja ne znam sta je s mojim detetom Par dana je lepo pocela da se budi tek u 4 da jede,da bi sad promenila-pocela da se budi u 2 pa 5,pa u 1 pa u 4 i sinoc kulminacija u 12 se probudila I tako sam ustajala u 12,pa u 4 i na kraju u 7,jer tad inace ustajemo.A u medjuvremenu je jedno pet puta cvilela i morala sam da ustajem da joj dodam dudu. Nije do porasta apetita,ne pojede neku kolicinu.Uvek isto-po 100ml. ovako je kod nas vec nocima i ne znam uopste dokle on misli tako
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 17.2.2011 12:13:03
|
|
|
|
ivaj
|
Vec mozgam sta bi moglo da se uradi po tom pitanju. Mozda da probam da joj dam mleko kad krenem na spavanje?! Bas nemirno spava Ko da nije moja nego komsijska!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 17.2.2011 13:06:19
|
|
|
|
suncokretizbloka
|
IZVORNA PORUKA: ivaj Ja ne znam sta je s mojim detetom Par dana je lepo pocela da se budi tek u 4 da jede,da bi sad promenila-pocela da se budi u 2 pa 5,pa u 1 pa u 4 i sinoc kulminacija u 12 se probudila I tako sam ustajala u 12,pa u 4 i na kraju u 7,jer tad inace ustajemo.A u medjuvremenu je jedno pet puta cvilela i morala sam da ustajem da joj dodam dudu. Ovo mi je nesto poznato- moj bebac se sa tri meseca budio jedan-dva puta nocu, i ja sam mislila da je to uvod u spavanje cele noci.A onda je sa nepuna cetiri meseca poceo da se budi na 2-3 sata.Period izmedju budjenja se smanjivao iz noci u noc,da bi stigao do budjenja na 40min do sat vremena.Sa njegovih pet meseci smo imali kulminaciju nespavanja.Pedijatri su mi rekli da je poceo da se budi nocu ucestalije nakon tri meseca,jer je poceo da prima i dozivljava uticaje iz sredine koja ga okruzuje,i da on to nocu preradjuje u glavi i zbog toga se budi. Sta je,da je,muka je. Evo i sada se budi po nekoliko puta u toku noci,nije jos uspostavio neki ritam.Osim sto nema vise sisanja nocu...o tome sam vec pisala.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 20.2.2011 11:28:24
|
|
|
|
ivaj
|
Jelena ima fazu da se budi svaku noc i bude budna neko vreme A dos skoro je spavala celu noc bez budjenja. Ajde to i nekako,nego sto nemirno spava,vrti se,udara nogama,trazi dudu,izludeh vise! Od dva sata pa na dalje uopste ne spavam normalno. Kaze mm nocas,koji jos ustaje rano za posao:"Jao ovo vise ne mogu da izdrzim" Ima li neko neki cudotvorni savet? Moracu da pocnem da gasim lampu,mozda se desi cudo!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 20.2.2011 11:41:14
|
|
|
|
Ana007
|
Meni je od pre tri večeri naprosto počela manje da se budi(pu,pu da ne ureknem).Ranije je umela i po 10 x u toku noći da se probudi.Sada je uveče spakujem u krevet najkasnije do 10h,probudi se oko 1h dam joj da jede,redovno se zakomeša oko 4h,tada joj dam malo čaja ili cuclu(do nedavno nije mogla očima da je vidi,a sad je dudla kao blesava) i nastavi da spava do 8 ujutro.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 20.2.2011 11:45:09
|
|
|
|
Daca88
|
Moja duša spava od 22h do 09h ...i još dva puta po jednočasovna dremka,oko 11h i oko 17h
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 20.2.2011 11:47:34
|
|
|
|
ivaj
|
Ma ja sam vas pitala za savet,a ne tu da mi udarate ceznju sa odlicnim spavanjem vase dece Zlobnice jedne
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 20.2.2011 11:50:26
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: ivaj Moracu da pocnem da gasim lampu,mozda se desi cudo! Za početak možeš ovo stvarno da probaš! A možda joj je vruće, ne znam kakvo vam je grejanje, ali Lana jako nemirno spava kad joj je vruće.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 20.2.2011 11:55:20
|
|
|
|
Daca88
|
IZVORNA PORUKA: Daca88 Moja duša spava od 22h do 09h ...i još dva puta po jednočasovna dremka,oko 11h i oko 17h ...Ivaj,da dodam...Alen spava samnom na francuskom krevetu od svog drugog meseca.Dok je spavao u krevetiću budio se svakih pola sata il mu ispadne duda,il je bio gladan,ili prosto hoće da se igra i nosa i sred noći,a ja ko vampir...možda je to tajna"uspeha".Otkad spava samnom prespava celu noć,11 sati intenzivnog sna,ucelo...ma šta ćeš lepše Znam da ćemo kasnije imati frke kad trebala da ga opet odvojim i pošaljem u krevetić pošto je navikao spavati samnom,ali ne razmišljam još o tome,meni lično ne smeta,pšto se mene tiče možemo spavati zajedno dogod on to želi.Sve mislim da će on pre početi na svoje insistiranje da spava u krevetiću nego što ću da ja otprašiti.Mi se mazimo,držimo za ruke,pevam mu na uvce,onda on zavuče šakicu u moju kosu i tamo mulja,usput nešto gunđa,onda ga ja poljubim,a oči na pola koplja i zzzz,nema ga do devet ujutru.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 20.2.2011 11:56:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Ivaj , Nina spava skoro po celu noć već mesec dana (od 22 do 4 , pa od 4 do 8) i to od kad je u sobi baš mrak . Ja sam još pre mesec dana ugasila lampu , i palim je samo kad je čujem da njanjavi .
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 20.2.2011 11:59:15
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Wow za Ninu! Kod nas je priguseno svetlo. Prvi deo noci Teodora spava od 21-2, a posle se budi na 2, 5 sati. Moracu i to da joj promenim Ivaj, ja jos uvek nema iskustvo, da bi te savetovala.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 20.2.2011 12:00:03
|
|
|
|
maja19
|
Ivaj kako spava preko dana.. Ja sam primenila sledeci recept..da kazem kad popije zadnje mleko pred spavanje negde oko 18h, onda mu ne dozvolim da spava, krenem da ga gnjavim da se igram sa njim..nekad kad nece odrema pola sata ali ne vise..krece kupanjac oko devet onda se narucka i ne budi se pre cetiri, pet sati..probaj tako..
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Majke će imati pravo na poseban staž i uve...Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?