|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
16.1.2011 22:07:16   
marija32
Ja se zene tesim da ovako nece jos dugouser posted image
Znaci ovako je od kada se rodio, samo sto sada 1x jede nocu, a ranije je vise 2-3x, elem, zaspi u 21, do 23h se budi na 5 min cim mu ispadne duda, onda ucvrsti do 2 (pod uslovom da je u 21h popio 210 ml formule iance krece od 1h) i onda krece ritanje, kenjkanje, okretanje, ispadanje i satvljanje dude do 3h-4h i onda klopa, pa spavanje do 7h, onda krece da "prica", ja mu nutkam da siki, ali retko kada hoce i u 8 vec smo na nogama.
Znaci ja prakticno za 24h odspavam 3h, a najgore mi je kada legnem u 24h i onda se teram da zaspim, pa onda od stresa ne moguuser posted image  A inace spavamo na francuskom i to me dogura do ivice krevetauser posted image
A preko dana spava 3x po 30 minuta bukvalno!
Ali ok, jos koji mesec i to ce se regulisatiuser posted image

Prvo dete mi je spavalo od 22h- 8h ujutru, devojcice su kraljiceuser posted image

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Ana007)
Direktna veza do poruke: 201
16.1.2011 22:11:47   
ivaj
E pa to ispadanje dude i nas unistiuser posted image Po celu noc ustajem i guram.

A koji sam baksuz nema sanse da dremnem preko dana dok ona ono malo spava.Uopste ne mogu da se opustim.

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 202
16.1.2011 22:15:08   
Ana007
Vaša deca bar hoće dudu,moja neće ni da je vidi očima,samo je bljuneuser posted image user posted image

Ovde treba napisati nešto zabavno... ﺕ

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 203
16.1.2011 22:20:10   
Verus
Ana nije to lose sto nece...mrzim tu cuclu i pitam se, kako cu je uspavljivati kad ne bude cucle (ukidam posle 12 meseci, ne zelim krive zube i vilice), pa kad ne bude sike...bice veselo...

(odgovor članu Ana007)
Direktna veza do poruke: 204
16.1.2011 22:23:09   
marija32
Ana ,veruj mi budi srecna sto je nece, oni postanu ovisni o dudama.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 205
16.1.2011 22:28:31   
Ana007
Ma znam,ima to sve svoje user posted image

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 206
16.1.2011 22:30:26   
NadaR

IZVORNA PORUKA: marija32

Ana ,veruj mi budi srecna sto je nece, oni postanu ovisni o dudama.

potpisujem user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 207
17.1.2011 10:38:20   
Mamina ljubičica
Niva sam na formu, pa mi je baš svaka tema interesantna, moja mala ljubičica je rođena sa 2560g na vrijeme - 3 dana prije termina, ali mi je moj dr objasnio da je to posljedica mog visokog pritiska u trudnoći, a od 7,5 mjeseca trudnoće pila sam aldomet 2x dnevno, sad ima 4 mjeseca i 7 dana, lijepo napreduje, s 3 mjeseca kad je pedijatrica vagala imala je 5200g i kaže da je solidno napredovala, a sad jede svaka 3 do 4 sata otprilike po 140ml, nekad jede 150ml al razvuče pa jede 2 sata, al na kraju pojede, hranim je svojim mlijekom samo što izmuzam  pa joj dajem na flašicu, nije htjela dojiti na poetku i kasnije nije htjela da pogleda sisu, sad kad je stavim liže, mene pedijatrica galami što sam je navikla na flašicu al nisam imala srca da je tjeram da doji jer je plakala i kocenula se i ja odustala, pa ovako ćemo dok ja mognemuser posted image . pozz

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 208
17.1.2011 10:44:02   
Mamina ljubičica
ljubičica kao što sam rekla ima 4 mjeseca i 7 dana i spava bcijele noći od kako se rodila, valjda sam ja sretna mama, oko 22h je ista rutina, presvlačenje oblačenje piđamice, čaj od komorača i spavanje, i zaspe :) u 24h ja joj dadnem opet da jede i nastavi spavati i uutru do 6,30h, opet ruča i spava negdje do 8h. preko dana spava u komadu 2 sata oko 3 do 5 otprilike, a ostalo pomalo otkine po 20-30 minuta, slažem se djevojčice su zakon :)

(odgovor članu Ana007)
Direktna veza do poruke: 209
17.1.2011 10:50:25   
marija32
Ljubicice, takve su ti devojcice user posted image user posted image  Dobro dosla na RRuser posted image

(odgovor članu Mamina ljubičica)
Direktna veza do poruke: 210
17.1.2011 11:23:56   
Anoniman
Vase devojcice su `zakon` moja je sa druge strane user posted image
Bice bolje user posted image

(odgovor članu marija32)
  Direktna veza do poruke: 211
17.1.2011 11:25:48   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: ribizla

user posted image user posted image user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 212
17.1.2011 11:29:12   
Snelle

Ribizla, i mi smo u tom tvom klubu user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 213
17.1.2011 14:11:59   
Ana007

Bice bolje user posted image

Takođe user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 214
17.1.2011 16:08:40   
Vika
IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: snješka

Aaaaaa Pretty, pa ti si presrećna žena. Blago tebi. Viktor zaspi oko 21-21:30, i budi se oko 3:30 pa oko 6-6:30, i spava do 7:15, ponekad do 8:00.

Slično i Mare.
Zaspe oko 22h, budi se oko 2-3, pa oko 5-6-7, i ustaje oko

Ovako je i kod nas ,za sada

< Poruku je uredio Vika -- 17.1.2011 16:10:05 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 215
19.1.2011 13:11:38   
Anoniman
Zavisi,par puta me je prijatno iznenadio.Zaspi oko 21h,pa se probudi oko 00,pa u 3h,pa u 6.Par puta(moram da ga pohvalim)zaspi oko 21h i probudi se u 3,pojma nemam sta mu bude,ali mi se svidja.Taman se ponadam da ce tako stalno.

(odgovor članu Vika)
  Direktna veza do poruke: 216
19.1.2011 14:03:19   
marija32
Ma oni bre dnevno menjaju raspored. Moj mali nocas oka nije sklopio, jurila sam dude citavu nocuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 217
28.1.2011 15:59:33   
Shishica
Je li neko isprobao ono iz knjige Naucite dete da spava..?? Je li deluje? Meni je nekako surovo.. user posted image Ali ovako mislim da NIKAD nece prestati da me sisa i sisa nocu... i budi...

Plan je sledeći:
Odredite razuman ritam aktivnosti za dete: kada jede i spava. Uvek u isto vreme tokom dana i uveče stavite mališana u njegov krevetić.
Sve vrste pomoći pri uspavljivanju koje ste do sada pružali detetu (nošenje, flašica, dojenje, stajanje pored kreveta, kolica, držanje za ruku...) potpuno izostavite. Vremenski te aktivnosti odvojite od uspavljivanja, odnosno, pomerite ih za najmanje pola sata ranije.
Pre odlaska na spavanje provedite prijatno vreme u bliskom druženju sa detetom. Odmah po završetku tih aktivnosti smestite dete u krevet budno, poželite mu laku noć poljupcem i izađite iz sobe.
Pošto je iskustvo ležati sam i budan u svom krevetiću za vašeg mališana verovatno sasvim nepoznato, gotovo je sigurno da će odmah početi da plače, očekujući da se vratite i pomognete mu da zaspi onako kako je do tada naviklo. Vi to, naravno, nećete uraditi već ćete se držati sledećeg rasporeda, odnosno sačekajte nekoliko minuta pre nego što se vratite u sobu.
Plan počinje trominutnim čekanjem:

1. dan
3 minuta
5 minuta
7 minuta
7 minuta
9 minuta

2. dan
5 minuta
7 minuta
7 minuta
9 minuta
12 minuta

3. dan
7 minuta
9 minuta
12 minuta
12 minuta
15 minuta

4. dan
9 minuta
12 minuta
15 minuta
15 minuta
15 minuta

Od 5. dana
15 minuta
15 minuta
15 minuta
15 minuta
15 minuta

Gledajte na sat! Ako to ne radite već se rukovodite osećajem, tri minute vam mogu delovati mnogo duže. Vrata dečije sobe za to vreme mogu biti zatvorena.
Ako dete plače, po isteku predviđena tri minuta uđite kod deteta. Utešite ga, pomilujte ga. Možete mu reći nešto kao: ‘Mama (tata) je tu. Sve je u redu. Spavaj.’ Obraćajte mu se mirnim, sigurnim glasom. Budite staloženi. Nikako ga ne uzimajte u naručje i ne pružajte mu pomoć na koju je naviklo. Takođe, dete ne treba da zaspi u vašem prisustvu. Cilj vašeg ulaska kod deteta jeste da ga umirite, da mu kažete da je sve u redu i da ste vi tu za njega, ali da treba da spava u svom krevetiću. Treba da oseti vašu sigurnost, mir, toplinu, blagonaklonost, ali i odlučnost, čak iako je suviše malo da razume smisao reči. Ni slučajno ga nemojte grditi ili vikati. Morate razumeti da je dete uznemireno jer je suočeno sa novom situacijom, te ga nikako ne treba dodatno uznemiriti i otežati stvari. Ako je ustalo u krevetiću, spustite ga, ali ne bezbroj puta.
Po isteku oko dva minuta izađite iz sobe, bez obzira na to da li se dete smirilo ili ne. Sada čekajte nešto duže, pet minuta, potom još jednom sedam minuta, prema prikazanom rasporedu. I tako dok vaše dete ne zaspi.
Prilikom svakog ulaženja budite staloženi i utešite dete, nemojte pokazivati uznemirenost ili ljutnju, ma koliko puta da ulazite.
Kada vidi da dok ste kod njega ne dobija ono što želi, dete može da reaguje besom ili ljutitim plačem. Ne ulazite zbog toga u dodatna objašnjenja. Što je plač ljući, kraće se zadržite. Ipak, odlazite kod deteta uvek u predviđenim razmacima, da se ne bi osetilo napuštenim.
Ulazite samo ako dete plače. Ako kenka, negoduje i mrmlja, sačekajte, možda će se samo postepeno umiriti.

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 218
30.1.2011 13:22:52   
suncokretizbloka
Nesto slicno smo i mi citali u knjizi  Prim. dr. sci. Veroslava Marinkovica "Zasto bebe ne spavaju". On nije bas tako u minut opisao postupak osamostaljivanja bebe,vec je pisao da treba ulaziti bebi u sobu na svakih par minuta i u toku narednih dana produzavati interval izmedju ulazenja u sobu kod bebe. Mi smo "izdrzali" cela dva dana,a treci dan bebac je toliko plakao da mm vise nije mogao da ga slusa.Usao je u sobu- bebcu je glava bila mokra od znoja,ali SKROZ, i skinuo je sebi obe carape,i bespomocno se batrgao.Mm je zakljucio da smo ga samo mucili. Onda smo primenili recept iz knjige Nevene Lovrincevic "Disciplina bez batina"(ona je psiholog,majka troje dece) u kojoj ona kaze da svako ostavljanje bebe da place sama doprinosi njenoj nesigurnosti u daljem zivotu. Ova zena kaze da uvek treba uzeti bebu kada place,i malo je ljuljati.Moj bebac(koji je napunio pre par dana 7 meseci) i dalje se budi nocu, s' tim sto mu sada ne dam da sisa do 6h. Malo ga ljuljam,malo mu dajem da popije vodice/razblazen sok i on zaspi za par minuta. Nadam se da ce u nekom narednom periodu i da prestane da se budi.
Koliko sam shvatila,razgovarajuci sa prijateljima koji zive u Americi, to ostavljanje bebe da place se tamo uveliko preporucuje i primenjuje. Metodi su razni,ali ja ipak mislim da je ostavljanje bebe da tako place jako surovo.Verujem da kod nekih beba taj metod i"upali".Znam sigurno da je moj bebac uzasno tvrdoglav i da za njega to i nije neko najsrecnije resenje.Mislim da svako treba da proceni kakva mu je beba, i da odabere nacin uspavljivanja koji ce najmanje da ima posledica po bebu,ali i po mamu(ovo drugo posebno naglasavam).

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 219
30.1.2011 14:26:42   
Shishica
I ja mislim da je mnooogo surovo.. kao sto sam iznad tog teksta napisala...ali eto i to rade...
Mislim da nikako ne bi nista pametno postigla da to radim jer je i moje dete kao tvoje i cim place i pola minuta ona se oznoji jako..

Kako moze biti dobro da beba misli da je ostavljena i da ne vredi kada place.. user posted image da mi ne znamo da kazemo recima sta nam je i mi bi plakali i vikali dok drugi ne skonta..

Znaci i ti delis moje misljenje... priznajem da sam pomisljala i na taj metod, ali... ne bi ipak..

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu suncokretizbloka)
Direktna veza do poruke: 220
1.2.2011 10:07:29   
Anoniman
E pa ovako user posted image Meni je ta knjiga mnogo pomogla,ustvari moja beba nije strasno prihvatala nova `pravila` spavanja,jpa mi je bilo lakse da primenim savete. Ja sam uzela iz te knjige ono sto mi odgovara tako da sada ona ne spava sa dudom,spava u isto vreme danju i evo vec 4 dana prespava noc,od 21-05 kada se budi da sisa i nastavi do 07user posted image obilazim,mojaTo sam postigla tek posle par nedelja ustvari ceo mesec se `ucimo` ,krenula sam prvo danju da je stavljam u isto vreme i beba ne place nego negoduje,vice i slicno.Onda sam ulazila u manjim razmacima nego sto je to navedeno u knjizi,posle minut,pa posle dva i nisam dalje produzavala vreme nego sam ostala na dva minuta.Obicno joj je trebalo 10-15 minuta da zaspi,vremenom smo dosle do toga da joj se u to vreme zaista spava i ona bez problema zaspi.Dakle ostavim je samu,stavim igrackicu neku koju voli pored nje i izadjem iz sobe.. Sada joj nista ne treba zaspi bez reci posle 2 minuta bez ikakvih igracaka,muzike,cucle i slicno .Onda sam skupila snage za noc i krenula.Svetlo vise nisam palila kada se probudi,nisam joj nista pricala,u pocetku sam joj davala cuclu kad se probudi u 1 i onako se igra,znaci nije gladna vec joj se igra .. I malo po malo evo gde smo user posted image Sad joj ni u 5 kad se probudi da sisa ne treba vise cucla da se uspava .. U 7 kada se probudi okrene se i peva , nasmejana i odmorna kao i ja user posted image Tako da sto se tice knjige `nuciti dete da spava` meni je i te kako pomogla nisam je shvatila kao surovu,jer se ti saveti mogu tumaciti prema nasim potrebama i shvatanjima i ne moramo ih slepo slediti da bi nam pomogli .
Rezultat je veselija beba ,danju je bolje raspolozena ja sam konacno odmorna,to mi je dovoljno user posted image

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 221
2.2.2011 16:27:06   
suncokretizbloka
Ribizla,drago mi je da je tebi poslo za rukom da je "uvaspitas". Mislim da je kljucna razlika izmedju nasih beba u ovoj tvojoj recenici:"Obicno joj je trebalo 10-15 minuta da zaspi".Ja sam svog bebca tako pokusala da uspavam,plakao je sve jace kad sam dolazila kod njega u sobu.Natezali smo se od 1h do 3:30h. Malo li je? Ja sam bila samlevena, i on izmucen. Zaspao je za par minuta kada sam ga konacno uzela u narucje. Opet kazem, nisu sve bebe iste,i za svaku treba naci neki uspesan metod.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 222
2.2.2011 16:33:51   
bebablue
IZVORNA PORUKA: suncokretizbloka

Ribizla,drago mi je da je tebi poslo za rukom da je "uvaspitas". Mislim da je kljucna razlika izmedju nasih beba u ovoj tvojoj recenici:"Obicno joj je trebalo 10-15 minuta da zaspi".Ja sam svog bebca tako pokusala da uspavam,plakao je sve jace kad sam dolazila kod njega u sobu.Natezali smo se od 1h do 3:30h. Malo li je? Ja sam bila samlevena, i on izmucen. Zaspao je za par minuta kada sam ga konacno uzela u narucje. Opet kazem, nisu sve bebe iste,i za svaku treba naci neki uspesan metod.

Bas tako, ja evo trazim metod uspavljivanja od kako smo zivnuli posle fizioloske zuticeuser posted image
Tj. kao manja kad je izbacila nocni podoj, je bar prespavala noc, od pola 9 do 5 kad je sisala, pa je nastavljala do 8-8.30. Onda je porasla pa je pocela da se budi oko 3 pa joj dam cuclu, pa u 5, pa u 8.30. A sada... u 12,2,4,pa u 7user posted image u najboljem slucaju ne budi se cesce.

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu suncokretizbloka)
Direktna veza do poruke: 223
3.2.2011 10:12:37   
Anoniman
Slazem se suncokretizbloka sa tobom  ,ja sam prilagodila pravila svojoj bebi i zato sam uspela,da nisam i da sam slepo pratila sve sto pise isla bih i protiv sebe a i protiv svoje bebeuser posted image

(odgovor članu bebablue)
  Direktna veza do poruke: 224
3.2.2011 10:43:44   
Ana007

IZVORNA PORUKA: Shishica

Je li neko isprobao ono iz knjige Naucite dete da spava..?? Je li deluje? Meni je nekako surovo.. user posted image Ali ovako mislim da NIKAD nece prestati da me sisa i sisa nocu... i budi...

Plan je sledeći:
Odredite razuman ritam aktivnosti za dete: kada jede i spava. Uvek u isto vreme tokom dana i uveče stavite mališana u njegov krevetić.
Sve vrste pomoći pri uspavljivanju koje ste do sada pružali detetu (nošenje, flašica, dojenje, stajanje pored kreveta, kolica, držanje za ruku...) potpuno izostavite. Vremenski te aktivnosti odvojite od uspavljivanja, odnosno, pomerite ih za najmanje pola sata ranije.
Pre odlaska na spavanje provedite prijatno vreme u bliskom druženju sa detetom. Odmah po završetku tih aktivnosti smestite dete u krevet budno, poželite mu laku noć poljupcem i izađite iz sobe.
Pošto je iskustvo ležati sam i budan u svom krevetiću za vašeg mališana verovatno sasvim nepoznato, gotovo je sigurno da će odmah početi da plače, očekujući da se vratite i pomognete mu da zaspi onako kako je do tada naviklo. Vi to, naravno, nećete uraditi već ćete se držati sledećeg rasporeda, odnosno sačekajte nekoliko minuta pre nego što se vratite u sobu.
Plan počinje trominutnim čekanjem:

1. dan
3 minuta
5 minuta
7 minuta
7 minuta
9 minuta

2. dan
5 minuta
7 minuta
7 minuta
9 minuta
12 minuta

3. dan
7 minuta
9 minuta
12 minuta
12 minuta
15 minuta

4. dan
9 minuta
12 minuta
15 minuta
15 minuta
15 minuta

Od 5. dana
15 minuta
15 minuta
15 minuta
15 minuta
15 minuta

Gledajte na sat! Ako to ne radite već se rukovodite osećajem, tri minute vam mogu delovati mnogo duže. Vrata dečije sobe za to vreme mogu biti zatvorena.
Ako dete plače, po isteku predviđena tri minuta uđite kod deteta. Utešite ga, pomilujte ga. Možete mu reći nešto kao: ‘Mama (tata) je tu. Sve je u redu. Spavaj.’ Obraćajte mu se mirnim, sigurnim glasom. Budite staloženi. Nikako ga ne uzimajte u naručje i ne pružajte mu pomoć na koju je naviklo. Takođe, dete ne treba da zaspi u vašem prisustvu. Cilj vašeg ulaska kod deteta jeste da ga umirite, da mu kažete da je sve u redu i da ste vi tu za njega, ali da treba da spava u svom krevetiću. Treba da oseti vašu sigurnost, mir, toplinu, blagonaklonost, ali i odlučnost, čak iako je suviše malo da razume smisao reči. Ni slučajno ga nemojte grditi ili vikati. Morate razumeti da je dete uznemireno jer je suočeno sa novom situacijom, te ga nikako ne treba dodatno uznemiriti i otežati stvari. Ako je ustalo u krevetiću, spustite ga, ali ne bezbroj puta.
Po isteku oko dva minuta izađite iz sobe, bez obzira na to da li se dete smirilo ili ne. Sada čekajte nešto duže, pet minuta, potom još jednom sedam minuta, prema prikazanom rasporedu. I tako dok vaše dete ne zaspi.
Prilikom svakog ulaženja budite staloženi i utešite dete, nemojte pokazivati uznemirenost ili ljutnju, ma koliko puta da ulazite.
Kada vidi da dok ste kod njega ne dobija ono što želi, dete može da reaguje besom ili ljutitim plačem. Ne ulazite zbog toga u dodatna objašnjenja. Što je plač ljući, kraće se zadržite. Ipak, odlazite kod deteta uvek u predviđenim razmacima, da se ne bi osetilo napuštenim.
Ulazite samo ako dete plače. Ako kenka, negoduje i mrmlja, sačekajte, možda će se samo postepeno umiriti.

Od kog uzrasta može ovo da se primenjuje?

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here