Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 18:38:05
|
|
|
|
Trcosava
|
O kakvom dopleru vi sad pričate?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 18:40:24
|
|
|
|
daca77
|
Trco, misle dr na 4d.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 18:46:16
|
|
|
|
Trcosava
|
Ovde su mi radili jedino 3D i to sa Anom. Sada nisu ni to, kamo li 4D. Ne znam ni kako to izgleda
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 18:54:25
|
|
|
|
serpica
|
Ma nasi ovde sve brkaju...ja sam mislila da postoji obican uz,ekspertski uz i 3d/4d kako god,samo nek mi kaze da je ok i da ne moram na AC pa ako hoce nek me gleda sa cim hoce. Daco koja dr je u pitanju?
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 19:03:09
|
|
|
|
bubulence
|
nije isto, 4d je vise da vidis izgled bebe, preko njega ne mogu lepo da se vide unutrasnji organi, kosti itd... bar sam ja tako shvatila. znam da mi je dr posle euz rekao, sada cemo malo da ukljucimo 4d da vidimo na koga je beba i onda se pojavi onako zuta slika i lepo se vidi lice... a nema ni veze ako nismo u pravu, bitno je da Serpi ode i da bude sve u redu . cupo bas si me nasmejala .
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 19:08:29
|
|
|
|
serpica
|
Bubi i ja znam da nije euz i 4d isto al aj sad dokazi to ovima nasim...uglavnom dr kod koje idem je dr patologije trudnoce ona bi mi svakako radila AC ako do nje dodje,zato i zelim njeno misljenje posle pregleda i onih rezultata koje imam nadam se lepim vestima.... i jos samo da dodam,ne plasim se ja AC kao zahvata,ne plasim se ni rezultata AC jer cerujem da je sve ok s bebcem,plasim se tog 1% spontanog pobacaja,mozda gresim,ali moja materica uopste mislim nije sposobna za to....
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 19:13:48
|
|
|
|
bubulence
|
Serpi mislis zbog 3cr? ne razumem se... ja sam sigurna da ce sve biti odlicno i da neces morati na AC...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 19:20:33
|
|
|
|
Chipsy
|
Pa to, ja rekoh kakav sad dopler
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 19:24:18
|
|
|
|
Chipsy
|
Serpi, i ja se toga plasim, posebno sto sam vto trudnica. Ali meni svi govore AC zbog lose istorije, mada se Jucina mutacija ne otkriva na AC. Mozda i ja odem do tog Zivanica, videcu. Nego sad moram stalno nekog da cimam da me vozi u bg jer mi muz nije tu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 19:34:05
|
|
|
|
Trcosava
|
Uf opet ja koja nemam iskustva, već samo po pričama. Ja skapirah da sam zahvat ne može da izazove prevremeni porođaj, već ako se mesto uboda inficira, otuda kreću problemi. Mislim da je sada ipak dovoljno uznapredovalo da do toga kod nas ne dolazi. Isto kao što su jedno vreme plašili trudnice da će od epidurala da ostanu nepokretne.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 19:39:15
|
|
|
|
choopa choops
|
Dođe mi svsekrva pa sam morala da se izlogujem. Ma ne pitajte, još se smijem kad se sjetim :-) Što se tiče EUZ, ja to gledam ovako. EUZ se radi 3 puta u toku trudnoće. U 12-oj, između 22-24-te i poslije negdje čini mi se 30-32-oj nedelji. Može da se radi na običnom UZV aparatu, iako je naravno bolje da je bolji i aparat (naročito za taj drugi kad se na tome 3D4D-aparatu najbolje vide svi organi). Ali poenta je u tome i da na najboljem aparatu prosječan doktor ne vidi sve što treba. Zato se bira doktor-ekspert, pa makar i malo stariji aparat, nego bolji aparat a lošiji doktor. Tako ja mislim da je...ne znam
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 19:45:09
|
|
|
|
Chipsy
|
Aha, dakle to je. Pa i ja znam mnogo zena koje su radile AC i nista im nije falilo, deluje mi da je taj 1% malo prevelik, mislim da je u pitanju 0,5%
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 19:48:26
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Mislim da je sada ipak dovoljno uznapredovalo da do toga kod nas ne dolazi. Isto kao što su jedno vreme plašili trudnice da će od epidurala da ostanu nepokretne. Slažem se, kažem skoro sve moje prije su bile i sve je Ok Ali, potpuno razumijem vaš strah
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 19:51:59
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: bubulence nije isto, 4d je vise da vidis izgled bebe, preko njega ne mogu lepo da se vide unutrasnji organi, kosti itd... bar sam ja tako shvatila. znam da mi je dr posle euz rekao, sada cemo malo da ukljucimo 4d da vidimo na koga je beba i onda se pojavi onako zuta slika i lepo se vidi lice... Da, Bubi...tako je i meni govorila prof.Novakov u NS. Serpi, pitala si me koja je dr, u pitanju je Dragana...uopte mi se ne dopada, jer je previse umislila nakon doktoriranja... Navijam da cujes lepe vesti Mene su nervirali, jer zaboga imam toliko god., a nisam radila AC. U principu, ni AC nije pouzdana metoda, ostaje par % gde mogu da promaknu raznorazne mutacije...sve u svemu, ostaje sve u Bozijim rukama...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 19:55:11
|
|
|
|
*boka*
|
Auh zene, pisete kao masine... ne mogu da stignem da iscitam sve sto ste ispisela, krenem i taman mislim da sam stigla do kraja, kad vi vec otvorile novu stranicu. Jano Nemoj da se razocaras, strpi se jos malo, mozda ipak bude OK. Chipsy ako ikako budes u mogucnosti idi kod Dr. Zivanica da ti detaljno pregleda bebu, jer se na EUZ moze videti stanje svih unutrasnjih organa i kostiju. Samo kod njega moras EUZ zakazati dosta ranije. Inace 3D/4D i EUZ nisu ista stvar. Kada rade EUZ tada se gledaju eventualne anomalije ploda, uzimaju se odredjene mere da bi se iskljucile genetske bolesti, pregledaju se svi unutrasnji organi bebe, radi se dopler na kom se vidi protok krvi kroz krvne sudove srca, glave itd i svasta jos. Imate EUZ 1. 2. i 3. trimestra i na svakom se gledaju razlicite stvari. U prvom trimestru izmedju 11. i 13. nedelje se gledaju markeri za daunov i edvardsov sindrom (i jos neke), u 2. trimestru izmedju 14. i 20.. nedelje, tada se posmatraju detaljno organi bebe, protok kroz male i velike krvne sudove, detaljno se pregleda srce, secam se da je doktor gledao i ocna sociva kod nas. Ako su 1. i 2. EUZ dobri, tada se 3. ne mora raditi. Tako je meni receno. Ja sam imala 2 EUZ, jedan u prvom trimestru i jedan u trecem. Oba sam radila kod Zivanica. Kada odradi sve i vidi da je u redu, onda vam pusti 4D da malo gledate bebu sta radi. Posle sam sve dobila na CD-u.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 19:58:23
|
|
|
|
daca77
|
Boko, i meni je receno da nema potrebe raditi 3.EUZ. A na 2.EUZ je glavno bilo srce, razvijenost komora i pretkomora, protok krvi kroz bitne kr.sudove i sl.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 20:05:14
|
|
|
|
*boka*
|
Pa to daco... ako su prva dva dobra, 3. ne mora da se radi. Njima je najvaznije da tu iskljuce sve genetske bolesti i anomalije i da detaljno pregledaju sve organe, jesu li pravilnog oblika, velicine i jesu li na pravom mestu. Posle samo puste 4D da uzivate u bebici. Inace, ja sam pisala u temi o spinalnoj anesteziji svoje iskustvo, ali jako davno, jos pre 3 godine. Ja bih se jos 100 puta tako porodila. Ni minimum bola nisam osetila ni tokom, ni nakon porodjaja, oporavak mi je bio ekspresan, istog dana kad mi je uradjen CR sam ustala, a dozivljaj tokom samog dolaska na svet bebe je neprocenjiv i to vam nikada niko ne moze opisati. Meni uvek bude zao mama koje su imale totalnu anesteziju... nekako mi nije to to... probude te i donesu ti bebu vec sredjenu, okupanu. Neprocenjivo je kada u svemu ucestvujete i cujete prvi bebin plac i sve ono kasnije dok je mere, kupaju, oblace... Pa kad vec ne moze prirodno, makar da to ovako dozivite. Sad vidim da se Njica porodila. CESTITAM
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 20:14:55
|
|
|
|
Valerie
|
i od mene preporuke za Zivanica. ja bila na 21+1 na euz sve detaljno proverili, svi bili zadovoljni. a zakazala sam dan nakon euz u bolnici. i tu mi je dr rekao da je sve ok s bebom, ali da imam placentu previju marginalis i sve mi smandrljao, ja ostala u zbunu. posle zivanica sam bila mirna. sve lepo objasnio, pokazao, videli bebu, dobili cd.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 20:40:54
|
|
|
|
Chipsy
|
Boko, a koliko ranije moram da zakazem? I ako je dozvoljeno, kazi mi cenu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 20:57:54
|
|
|
|
*boka*
|
Jooj za cenu sada ne znam, ja sam bila u prvoj trudnoci pre skoro 4 godine. Tad je bilo koliko se secam oko 10.000. Kada bi ti isla? Ne vidim vam tickere pa ne znam koja si sada nedelja. Najbolje da sutra pozoves i im kazes svoj problem i zbog cega bi dosla da radis EUZ i oni ce ti reci u kom tacno periodu je to najbolje raditi, kada se najbolje vidi. Poslacu ti na P/P kontakt telefon. Meni je jos rano da zovem, ali ja cu ponovo tamo, nekako imam najvise poverenja.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 21:07:14
|
|
|
|
Tiziana
|
Dopler je 2d uz.a 3d/4d uz je drugo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 21:09:12
|
|
|
|
Chipsy
|
Ja sam 13. nedelja, a otisla bih do kraja decembra, da ne zakasnim za AC ako budem morala da idem
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 21:21:14
|
|
|
|
serpica
|
Boko ja cu u ponedeljak da budem 13+2 jel to nece biti kasno da dobro pogleda bebu i iskljuci Dauna...mislim zbog nabora na vratu jer sam negde citala da se posle slabije vidi,ali onda kako rade tripl test? 10000din euz????? auuuu pa ovi nasi su onda super jeftini
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 21:21:36
|
|
|
|
*boka*
|
Taman stizes za drugi ekspertski, on se radi od 14.-20. nedelje. Neces zakasniti, koliko ja znam AC se radi od 16.-17. nedelje.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 21:25:29
|
|
|
|
*boka*
|
Serpi, ja kad sam radila double test bila sam 12+ tri cetiri dana, znaci 13. nedelja. Kad sam dobila one uzasne rezultate. tek tad su me uputili na EUZ kod njega, znaci kad sam otisla bila sam preko 13 nedelja trudna i nije bilo kasno, sve se lepo videlo. Svakako ce ti traziti sa double testa UZ rezultate da uporede velicinu vratnog nabora i nosne kosti, pa to treba da poneses. Sad cu bas da potrazim i da pogledam koja sam tacno nedelja bila kad sam izla na EUZ.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?