Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 11:45:23
|
|
|
|
bubulence
|
Wiv nema teme jer se jos ne zna kada ce joj raditi CR, mozda sutra a mozda za par dana...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 11:47:59
|
|
|
|
branki*
|
zdravo,zenskice! mi malopre dosli,bila sa bozom oko neke komisije,pa do poste,prodavnice...jos zaboravih mob kod mame.sad stavila za rucak da se kuva,a popodne da odem kod dr po doznake.sutra kad ostavim bozu u vrtic cu kod ginekologa,pa kod logopeda..nemam pojma kako cemo se organizovati kad dodje beba stetice,sanceze,verujem da je dojadilo vise,navijam da sve se zavrsi kako i treba,a hoce! bubi,nocima isto ne spavam nikako,umesto da sad koristim da spavam dok jos mogu... srculence,i ja pocela da oticem,bljak osecaj..
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 11:49:44
|
|
|
|
Peace*
|
Au, branki, pa kod tebe sitno! Ja mislila da ti još imaš da guraš.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 11:54:32
|
|
|
|
Chipsy
|
Cao, drage!!! Nije me bilo par dana jer su moji slavili pa smo bili bas u guzvi. A uz to jos i od subote su poceli bolovi u nogama koji su u toku noci i juce bili toliko jaki da sam plakala. Setila sam se lele Meni je drugacije, butine me bole kao najgora upala misica koju mozete da zamislite. Pila sam i eferalgan, ali mi je pomogao samo nekoliko sati. Nocas mi je mama zavila kupus na noge i mogu vam reci da mi je bolje, juce uopste nisam mogla da hodam. Jel imao neko slicno iskustvo ili bar cuo od nekoga. Uopste mi nije jasno sta je ovo i moze li imati veze sa trudnocom A uz to u subotu popodne opet neko braon krvarenje, ali ne bas utragovima, curkalo je po malo. Stalo uvece, od tada nista. I sta je to vise, bas me nervira. Otprilike se javlja na 5 dana?? Udavih vas, a sad cu da citam ima li sta novo. Ljubim vas
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 12:02:29
|
|
|
|
branki*
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Au, branki, pa kod tebe sitno! Ja mislila da ti još imaš da guraš. daaa,bas je proletelo,uopste nekako nisam bila svesna ove trudnoce toliko,kao da juce zatrudneh... chipsy,kazi dr za to braon,ali ver je prolazno i bez nekog znacaja,mozda da lezis malo vise..je l koristis utrogestan?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 12:08:50
|
|
|
|
Chipsy
|
Branki koristim, 3x200, a vec sam dva puta bila kod dr zbog toga i sve je ok, niko mi ne daje objasnjenje od cega bi to moglo da bude. Meni je na prvom porodjaju pukao grlic, nisam im to naglasila, ne znam da li moze da bude od toga?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 12:13:26
|
|
|
|
daca77
|
Trudnicice, samo da vas Ne stizem da vas pratim, ovih dana
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 12:14:30
|
|
|
|
branki*
|
ne znam to oko grlica nista,nisam nikad ni cula ,koristi terapiju,miruj kad mozes,pa valjda je sve ok,citam da ima zena koje tako pola trudnoce pomalo krvare...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 12:40:30
|
|
|
|
Modessty
|
Chipsy a koja si nedelja trudnoće? da li si probala da piješ magnezijum?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 12:49:11
|
|
|
|
Chipsy
|
Ja sam 15. nedelja. Pijem onu Mg mivelu, ne znam da li treba da pojacam kolicinu, ali pijem i onaj elevit. Ali ovi bolovi su stvarno bili nesnosni, kao da mi se raspadaju noge. Al evo sad nije tako strasno, kupus je stvarno pomogao, valjda ne moze stetiti sto sam ga koristila?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 12:49:38
|
|
|
|
Trcosava
|
Čipsi ne bi trebalo da bude povezano sa pucanjem grlića. Mislim valjda su te tad ušili. Ja sam popucala unutra isto, pa nikakvo krvarenje nemam. Ali ako dr kažu da je ok - grlić i sve... Ne znam od čega. Pitaji napomeni da ti se ponavlja.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 13:14:32
|
|
|
|
branki*
|
devojke,a sta bi sa janabons?kako je trudnoca,je li ok ili..?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 13:15:06
|
|
|
|
anita
|
Devojke koja je vasa dnevna doza magnezijuma?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 13:21:15
|
|
|
|
Modessty
|
Ja sam pila Mivelu i povremeno Donat MG. I to koliko mogu da popijem. Kad sam baš imala jake grčeve pila sa i šumeće tablete (jedna dnevno). Meni je pomoglo. Chipsy bolje da kažeš lekaru sve. Ljubac!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 13:43:39
|
|
|
|
choopa choops
|
Dan :-) Da vam se javim prije ručka. Sredile mi se stvari oko ćere i nastupa, stiže na oboje, Baš sam srećna, ne bih voljela da mora da bira Ja sam OK. Chipsy stvarno ne znam za to braon, ali kako sam čula to je neko staro krvarenje pa se čisti...A ni za bolove. Sigurno je sve OK Pozdrav za sve, čujemo se kasnije
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 14:04:31
|
|
|
|
jabudic
|
Samo da vamm se javnem, nešto me mrzi da kuckam ovih dana. Jutros sam kasnila na posao, uključila alarm za petak Dobro, opet sam stigla 4 dana ranije. Malo me prolaze mučnine, generalno, ne bih se žalila, sve je super. Ljubim vas sve!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 14:05:40
|
|
|
|
pozitivna
|
Chipsy ,B12 obavezno i magnezijum al,eto pitaj i dr.za svaki slucaj :) sve naj ........
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 14:09:55
|
|
|
|
*boka*
|
Chipsy to braonkasto krvarenje u glavnom znaci neku staru zaostalu krv. Da li su ti mozda spomenuli da imas neki hematom? Ja sam u prvoj tridnoci, posle onog obilnog crvenog krvarenja jos mesecima imala to braonkasto krvarenje i isto ne svaki dan. Pojavi se, pa par dana nemam, pa onda opet i tako mesecima, a sa bebom je sve bilo u redu. Desavalo mi se tad da danima nemam nikakav trag, pa onda kinem i iz mene samo krene da curi. Svakako bi najbolje bilo da kazes doktoru da si zabrinuta i da ga zamolis da ti objasni malo bolje zbog cega bi to moglo biti. Imala sam i grceve u nogama, veoma neprijatne i bolne i meni je pomagao sumeci magnezijum. Ja sam prekjuce bila na kontroli, odnela rezultate krvi i mokrace, hemoglobin mi je jako los i gvozdje mi je na donjoj granici pa mi je Dr. uvela elevit da pijem. I taman sam joj se pohvalila kako su mi prestale mucnine, kad isto to vece Samu sam sebe urekla.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 14:13:04
|
|
|
|
jabudic
|
Boko, ti si jednu nedelju ispred mene Ćeraćemo se još I meni je hemoglobin ispod donje granice, ali se ja baš loše hranim otkad sam trudna, od sveg povrća mi je muka kad se samo pomene, samo mi prija suva hrana. Čudi me da se nisam ugojila, a jedem samo suvo. Valjda će me proći za par nedelja, pa da počnem normalno da jedem. Men nije ništa dala, baš zbog mučnina, da mi ne bude još gore, ali je rekla da regulišem ishranom...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 14:19:43
|
|
|
|
*boka*
|
A ćeraćemo se no što! :) Mada cu ja sigurno pre termina jer idem na CR, a ti, ako ti bude kao sa Jakovom mozda se porodis i krajem avgusta E pa meni je uvela elevit jer sam joj rekla da su mi mucnine prestale i rekla mi je ako se vrate, da prestanem da ga uzimam dok sasvim ne prodju i da pojacam ishranu, pogotovo meso, a ja tako ne mogu meso, bas ga slabo jedem. Od povrca mogu sta hoces, ali meso samo ako je u necemu, recimo djuvec, gulas i sl. i to slabo bas. Ja sam za sad oslabila 3kg, ali to nije strasno. U prvoj trudnoci sam oslabila 8kg, ali tad sam povracala, sad mi je samo muka, ali ne povracam.
< Poruku je uredio *boka* -- 22.12.2014 14:20:07 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 14:24:51
|
|
|
|
jabudic
|
Grrr, ne pominji mi avgust, poludjela bih još jednom posle termina Ja se nadam taman na njegov rodjendan, to je 9 dana prije, a on je bio 9 dana kasnije Ja ne mogu ni meso, sad bih povratila kad pomislim na njega. Samo kajmaka mogu, sestro mila, prava sam skorupača. Sreća pa mi nestalo, moram mužu zaprijetiti da ne kupi slučajno! Nisam smršala, ali se nisam ni ugojila, za sada sam na 0. To je dobro, jer je meni prvi simptom trudnoće raširi se struk jedno duplo i +3-4kg, a još ni ne shvatim da sam trudna. Sad je drugačije, možda jer je djevojčica
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 14:29:25
|
|
|
|
*boka*
|
Uh daj Boze da je devojcica... bas bi ti sad to taman bilo. NAVIJAM! Ja se jesam rasirila u struku i malo mi je iskocio stomacic, ali sad ne znam jesu li to naduvena creva ili je od trudnoce. U prvoj mi je se poceo primecivati stomacic tek na ulasku u 5. mesec. Ali sad je vec tu
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 14:32:39
|
|
|
|
jabudic
|
Ja sam sa N bila šlank, sa J tenk. Sad imam osjećaj da ću biti OK. Ne poznaje mi se ništa, možda mi je malko naduven stomak, ali niko još ne bi rekao da sam trudna. A ipak je treće, trebalo bi da bude brzo vidljivo. U početku sam se istripovala da sam se ugojila, ali posle zadnje kontrole, vidim da sam na istom. Čak imam manje, nego u jednom trenutku ljetos. Doduše, daleko sam od mršavog, ali o tom ćemo misliti kasnije. P.S. Ne dam sebi da razmišljam o muškoj bebi ni na sekund
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 14:43:05
|
|
|
|
amelia
|
IZVORNA PORUKA: Tanjica Bubulence 15.11. Sad sam tek 5. ned...Ali se bojim pa sam nervozna... Pozdrav i Tanjice dali je moguce istog dana nam je zadnja m bila 15.11 a ja sam test uradila 15.12 na rodzendan ali meni je o bila 17 dc dali znas kad je tebi bila? Ja sam otisla kod moje doktorke htela sam zakazati pregled za nedelju dve ali Boze moj ova zena toliko ne zna ne ma pojma o zivotu a kamoli o medici pa to je zalosno a jos je i hirurg ona zamislite kazem joj da sam trudna i da me posalje kod ginekologa na pregled 5 nedelja sam trudna ona ahaa trebas da uradis test za trudnucu da vidis da li si stvarno trudna da lepo napisem u izvestaju sta kako, ja joj kazem da sam uradila test za kucnu upotrebu i pozitivan je, ona meni kaze sa povisenim glasom dodzi kad uradis test za trudnocu posle cemo razgovarati ja Boze moj i dalje se pitam kakaf joj test treba i zasto,niisam nista razumela znam ja italianski dovoljno ali nista je nisam razumela ne znam sada racunam da odem sa zaovom nek prica ona bolje zna italianski ja bih je ocerupala
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 22.12.2014 15:06:40
|
|
|
|
lelaigor
|
Vratili su me kući.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?