|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat]
21.12.2014 23:26:35   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: serpica

Bas sam se umorila ovaj vikend... ( ovo se ne racuna u zaljenje,da znate )
doso mm s dezurstva i bas me iznervirao,cim je uso na vrata,uhh poludela sam user posted image

user posted image

Sram ga bilo, sekira trudnicu...

bubu pa te iz stomaka su kao jaki menstrualni bolovi, a iz leđa kao kad te kičma jako zaboli pa kao da krene da te steže od kičme pa sve do stomaka. I iz butina isto tako. Al' ga objasnih user posted image ni ja nisam ukapirala što sam ih doživjela.

Lelo želim ti da bude što prije i da brzo dođeš kućici. A za Dariju user posted image Samo nemoj da joj pokažeš da ti je teško (iako je za mene to bio najteži momenat u životu). Predstavi joj cijelu situaciju kao nešto pozitivno (što u biti i jeste), da izgleda kao da je ona posebna što ostaje doma...Ajde, biće sve dobro, navijamo da završiš sve kako treba user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1476
21.12.2014 23:35:18   
bubulence
cuti Cupo, bolje da sto manje znam.
e a prosle god jedna moja drugarica trudna. sve vreme me pita kako da prepozna kontrakcije. ja joj kazem da ce jednostavno znati kada dodje vreme.
i tako ona par dana pre termina dobije bolove ali ih kulira... kada su bili na 2-3 min pozove porodiliste i kaze da ima bolove na toliko i toliko i sta da radi posto TO NISU KONTRAKCIJE. sestra kaze da dodje na pregled, sva sreca pa su ziveli na 4-5 min od bolnice. otisla a ono 7cm otvorena. sestra pita zasto ranije nije dosla a ona kaze da je cekala da ‘jednostavno zna‘ jer joj je drugarica tako rekla a ovo joj nije jednostavno user posted image . i porodila se za sat ipo vremena... meni i sad nije jasno sta je ona zamisljala, kako to izgeda i kako ce znati...

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1477
21.12.2014 23:36:42   
choopa choops
Inače, danas sam dva puta zabpravila tablete Utrog da popijem, danas bila malo aktivnija oko djece i još noćas trebala nešto zbog posla da obavim bukvalno 20min stajanja. I sad mi se stomak opet stiska...Pa dokle više? user posted image

Ove sedmice se psihički spremama da se obrijem/depiliram za pregled sledećeg ponedeljka. Zadnja dva pregleda sam imala iznenada, nisam se sredila, toliko me je sramota bilo od doktorke da je to neopisivo. A kad pomislim na svo to brijanje, urastanje dlaka ne mili mi se uopšte...A da ne pominjem što ništa ne vidim, ima da napravim masakr user posted image

Ja gledam TLZP, i nije nešto ova sezona, al' kad nema ništa drugo...user posted image

Direktna veza do poruke: 1478
21.12.2014 23:41:03   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: bubulence

otisla a ono 7cm otvorena. sestra pita zasto ranije nije dosla a ona kaze da je cekala da ‘jednostavno zna‘ jer joj je drugarica tako rekla a ovo joj nije jednostavno user posted image . i porodila se za sat ipo vremena... meni i sad nije jasno sta je ona zamisljala, kako to izgeda i kako ce znati...

hhahhaha a jaoj user posted image

Ma nema pravila nikakvih, ova jedna došla u bolnicu zbog visokog pritiska u 37oj nedelji i dr da je pogleda a ona 6cm otvorena!Još drugorotka. Kaže ništa osjetila nije, ali bukvalno nikakavu bol...Ležala sa mnom u sobi i otvorila se još jedan cm, pa je poveli gore blizu sale, biće se bojali da se ne porodi a da ne osjeti user posted image . Poslije mi sestre kažu da se porodila za čas user posted image

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1479
22.12.2014 0:00:15   
srculence25
Dobro vece drage user posted image nije me bilo par dana imala sam bas posla oko slave a i mm sad na raspustu
pa nemogu bas doci na red.sve je u redu onaj dan sam malo panicila oko pokreta ali sutra dan je bio fudbal.Inace
stopala su mi bas otekla nevide se zglobovi.Sutra idem na uz user posted image
Sve vas user posted image

Direktna veza do poruke: 1480
22.12.2014 0:29:42   
choopa choops
srculence bravo za bebicu i srećno sutra na UZVuuser posted image

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 1481
22.12.2014 7:19:45   
Štetica
Dobro jutro user posted image ,kako ste mi ovih dana?
Ja sam na patologiji,i ostajem do porodjaja u bolnici,kaze doca da cu kuci sa bebom,pre nema sanse. Pojacali su mi metildopu na 3x2,tako da mi sad pritisak neprelazi 130/100. Inace ce CR biti 25-og ili 30-og,cekam mog dr danas da se dogovorimo kad ce da mi radi. Sinoc mi dete dalo laznu uzbunu(ispada sluzni ali nije krvav),neke lazne kontrakcije,al nista bitno.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 1482
22.12.2014 8:41:00   
bubulence
dobro jutro!
stetice brzo ce to, jos par dana...
srculence bas te nema da se druzimo user posted image .
opet nisam spavala, sve me boli

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1483
22.12.2014 8:51:19   
Trcosava
Jutro i od mene!

Štetice, jbg znam da je muka u bolnici, ali bolje da te imaju na oku. Iskreno, navijam da te ipak 25. porode, pa da za NG budete kući!

Bubi, neke izgleda ne osete one prave bolove dok nre krenu oni naponi da beba izađe. Nekom krenu odmah.
Čitam pišete o kontrakcijama iz nogeuser posted image haha pa šta je to????

Ja prekosutra idem opet na pregled, tad će i na CTG da me stavi, a 31. šta mi Bog da. Nije moja dr tada, bivši načlnik je (inače koliko ja znam je odbar lekar, kod njega idem na pregled dojki) Kako ću 31. pojma nemam. Ana mi je kući tad, mm na poslu. Šta će i taj dr reći pjoma nemam. Videću sve sa mojom dr prekosutra nadam se.

Mama mi kući diže frku jer je boli kamenje u žuči, predlažu joj operaciju još od pre dve godine čini mi se, ali ona se plaši da se neće probuditi iz anestezijeuser posted image pri tom ima visok pritisak, pa kapiram da ja koja inače imam nizak (pred reviziju mi bio 104/68) i probudim se bez problema, njoj tek neće biti problem. Ali ona se toliko plaši da ja vama ne mogu da opišem...

I taaaaako... Drugo ništa novo. Danas još moram da popeglam neki veš i posle blejaž.
Za ručak ću da zbrljam neku salatu od tunjevine. Sutra krompir paprikaš za dva dana i onda mi je dragi kući 4 dana. WOOOHOOOO!!!

I flunked anger management! }:->

Direktna veza do poruke: 1484
22.12.2014 8:55:43   
bubulence
ne znam ni ja sta su kontrakcije iz noge user posted image , objasnice nam Cupa samo da utrogestan prestane da deluje user posted image .
mi danas za NS, sutra kod kuce, prekosutra ZR na dva dana, pa u petak i subotu kod kumova... tek u nedelju mozemo da odmorimo. ali neka, jedva cekam, euforija krece user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1485
22.12.2014 9:03:42   
vonavoj
Stetice,strpi se jos malo! Bas ti je visok pritisak i pored lekova,sve ce se srediti kad se porodis!user posted image
Srculence,stopala su ti otekla jer si se umorila,puno stajala,radila,dizi noge!
Bubulence,i ti ne stajesuser posted image user posted image
Sve vas grlim i cituckam,ali ne pisem,..nemam ni sta..kontrakcije nemam,ne boli me nista (a raspadala sam se,kao Trca)user posted image
Osim sto sam radila vampiruse koje nece da spavaju,nema nista novouser posted image

Direktna veza do poruke: 1486
22.12.2014 9:05:07   
Tanjica81
Dobar dan user posted image

Stetice mozes da biras kad da radi CR?
Zelim ti da sto pre dodjete kuci...

Sanjchezze kako si?

Serpi jesi li bolje? user posted image

Sve vas user posted image

Direktna veza do poruke: 1487
22.12.2014 9:09:48   
Trcosava
Von draga user posted image jel to znači da sam pred kraj ahahahahahahahahahah ja sve nešto imam utisak da do termina neću doći. Čini mi se da mi nije bilo ovako sa Anomuser posted image

Tanjice, kako si ti danaske?

(odgovor članu Tanjica81)
Direktna veza do poruke: 1488
22.12.2014 9:14:28   
vonavoj
Hoces,hoces..i ja sam stigla do termina..a prvi put mi nije bilo nista!user posted image
I posle ce te skupljanje materice vise boleti,pripremi se. (malko vise)user posted image
Eno moja ima radar u dupetu,kad sednem da pijem kafu i odmorim budi se!user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1489
22.12.2014 9:15:31   
cetvrtko
dobro jutru zenice ,kako ste od jutros ? vidim da nas svima ovaj kraj godine nesto tesko pada ..... mene su ja mislim indijanci zvakali nocas ,tako se nekako osjecam user posted image dobila upalu misica i klava mi je kao balon al proci ce uskoro ja se nadam user posted image stetice drzi se jos koji dan i onda ima da se grlis sa svojim bepcetom user posted image ja moje jedva cekam user posted image ...... trco vidim pricam o majci i operaciji ..... e pa moja je pobjegla prije neku godinu bukvalno sa operacije xaxaxaxa user posted image ali kapiram je donekle ...... ovdje su bolnice blagi uzas . najveci mi je strah da me slucajno ne ostave u bolnici duze od 2,3 dana user posted image

(odgovor članu Tanjica81)
Direktna veza do poruke: 1490
22.12.2014 9:38:30   
Sanjchezze
Dobro jutro zene
Evo i mene, jos u krevetu uzivam. Bolovi nocas prestali nacisto, jos sam dugo bila budna i merila na koliko su, onda satima nista i lepo sam spavala, toliko o mojim kontrakcijama ili sta god da je to bilo...
Prekosutra na CTG, pa cu pomenuti doktoru, taman i da trazim da mi uradi pregled i da dogovaramo datum porodjaja. Iskreno, dosta mi je trudnoce, pubicna kost me toliko boli da se osecam kao invalid, ne mogu sama ni da ustanem, stopala i sake su mi ogromni, bas sam otekla, tako da posto je moja devojka spremna, vidimo situaciju sa grlicem i da se ja poradjam krajem naredne sedmice, cim dr bude dezurna.

(odgovor članu cetvrtko)
Direktna veza do poruke: 1491
22.12.2014 9:40:08   
serpica
Zdravo drugarice user posted image
Tanjice bolje sam hvala...
Trco i meni je frka od anestezije ali kazi mami da to nije ona duboka anestezija koja se radi recimo na srcu ( moja mama je ugradila 3 bajpasa ) nego ona slabija jer sama operacija traje relativno kratko....i pozdravi je punooo.
Ja pijem drugu kafu pa da stavljam neki rucak,kasnije cu malo u setnju a popodne u neku kupovinu da dopunim paketice za N.Godinu.
Lelo,srecno.
Sve vas grlim...user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu cetvrtko)
Direktna veza do poruke: 1492
22.12.2014 9:51:39   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: Sanjchezze

Dobro jutro zene
Evo i mene, jos u krevetu uzivam. Bolovi nocas prestali nacisto, jos sam dugo bila budna i merila na koliko su, onda satima nista i lepo sam spavala, toliko o mojim kontrakcijama ili sta god da je to bilo...
Prekosutra na CTG, pa cu pomenuti doktoru, taman i da trazim da mi uradi pregled i da dogovaramo datum porodjaja. Iskreno, dosta mi je trudnoce, pubicna kost me toliko boli da se osecam kao invalid, ne mogu sama ni da ustanem, stopala i sake su mi ogromni, bas sam otekla, tako da posto je moja devojka spremna, vidimo situaciju sa grlicem i da se ja poradjam krajem naredne sedmice, cim dr bude dezurna.

Savršeno te razumem!!! Ja još nisam tako strašno otekla, valjda što nisam mnogo na nogama, ali zato prepone i svetlana - pa ono je katastrofa.

Šerpice, ne vredi - ona je neviđeni paničar i hipohondar. Kad spojiš ta dva... Ja stvarno ne znam kako samnormalna postala pored nje user posted image

(odgovor članu Sanjchezze)
Direktna veza do poruke: 1493
22.12.2014 9:55:24   
serpica
Trco ako se toliko plasi dace joj nesto za smirenje pre operacije...ja je razumem u potpunosti,recimo ja imam jako nizak pritisak 90/60 a kad sam usla u salu udario je u 150/90 dali mi nesto za smirenje i onda uspavali...sve ce da bude ok.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1494
22.12.2014 10:02:56   
Trcosava
Šerpi, sve ja to znam. Ja nisam paničar user posted image i govorim joj i ja da će sve biti ok. Da se razumemo, ja se uopšte ne plašim. Jedino mi bedak što neću moći da je obiđem u bolnici, ostalo znam da će proći sve ok.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1495
22.12.2014 10:11:40   
eca89
Cao drugarke moje, evo mene najedoh se putice sa orasima (Zna Trca sta je to), nesto kao nasa strudla sa orasima i cafucino, pa sad crkoh, imacu 100kg do krajauser posted image user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1496
22.12.2014 10:22:43   
Trcosava
pOtica, Eco, pOtica user posted image i nije to nešto kao naše, već jeste - štrudla sa orasima koja je ovde tradicija za Božić user posted image

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 1497
22.12.2014 10:27:06   
anita
Dobro jutro drugarice
Prvo sam iscitala sta ste pisale pa evo i da se javim. Ja sam juce ceo dan bila u nekom haosu.
Sredjivanje sobe, pa gosti, pa opet gosti... Sinoc pre spavanja sam videla da su mi noge malo otecene. Za vikend sam pila i malo vise gaziranog. Moram da pratim danas i sutra pa ako se ne povuce pravac GAK.

Upravo sada skidam slicice garderobice koju sam kupila za user posted image . Postavicu u odgovarajucoj temi. Sve vas user posted image

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1498
22.12.2014 11:06:12   
*boka*
Dobro jutro user posted image . Sinoc sam se taman ulogovala na RR da vam se javim, kad mi Bubulence pise na FB da pita sto me dugo nema... telepatija user posted image Medjutim, ne znam sta se desilo, da li je do RR ili do neceg drugog, sa telefona sam juce pokusala da se javim, ulogujem se normalno, ali kad hocu da udjem na temu prebaci me na glavnu stranicu na kojoj sve pise na nekom stranom jeziku (rekla bih da je slovacki) user posted image Sad sam na lap topu i sve je OK, ali sa telefona je ista prica. Do sada nisam imala problema.
Inace sam cele prosle nedelje bila u totalnoj ludnici. Radila svaki dan, prosli vikend sam imala neke seminare sa Madjarima, a pored svega kuci sam imala goste iz Makedonije, bila mi sestra sa drugaricom, pa su htele da ih vodam po BG. U petak sam ispratila goste, a u subotu mi je bio zadnji radni dan za ovu godinu. Osecam se kao kuvana noga... jako sam se umorila. Zato me nije bilo, nisam stizala ni da upalim kompjuter.
Nisam stigla da iscitam sta se kod vas desavalo, nadam se da ste sve dobro. Videla sam samo da se Kata porodila user posted image

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 1499
22.12.2014 11:39:21   
wivern
Caooo zenskaciii..gde nam je tema za lelu, videh na fb da je pocela akcija user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here