Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 12:54:02
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Jucer sam bila vredna pa sam sredila fridz a danas kuhinju. Donji deo stomaka bas boli. Moram praviti pauze. Inace nisam osetljiva na bol ali ovo je drugo. Velika mi je tiba ali ne bas strasno. Sada ukupno imaju 2500g. Bice zanimljivo kada jedna bude toliko Ima da se samo kotrljam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 13:52:47
|
|
|
|
jovicaa
|
ja pijem utrogestan ujutro na prazan stomak. u pocetku me je omamljivao, a sada nista. pise u uputstvu da je kao bolje na prazan, ali ako je nekome lose, bolje ne.. ali ja pijem samo jednu dozu od 100 mg, tako da ga verovatno zato i ne osetim.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 14:07:26
|
|
|
|
branki*
|
polako,sanjalice,jedno po jedno,stici ces sve...ja malo dremala,koristim dok boza spava....
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 14:36:07
|
|
|
|
*boka*
|
Ja pijem 3x200 i baš mi je gadan. Sanjalice ja imam brata i sestru blizance, na rodjenju su imali 2.900 i 2.950, a kad biste videli moju mamu kolicka je žena, malecka I mršava, da čovek ne poveruje da je tolike bebe nosila u stomaku. Inače porodila se prirodno, tada se CR radio samo u kritičnim situacijama, ali je ona bila jedna od retkih srećnica, porodjaj je krenuo bez kontrakcija ,pukao je vodenjak i dobila je čiste napone, porodila se kao od šale. Razlika izmedju sestre i brata je 3,5 minuta.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 14:39:39
|
|
|
|
cetvrtko
|
zdravo zenice :) kako ste ..... ? sta ima kod vas danas ? :) ja evo danas usla u 9. mjesec al mi nije jasno kad prije :D xaxaxa i tako ... e kada smo kod blizanaca i porodjaja . imam drugaricu koja je niza od mene i duplo mrsavija (ja sam 161 inace xaxa ) i ko od sale dobila devojcicu i deckica od 3000 i 3200 tako da uzivaj ;)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 14:48:15
|
|
|
|
*boka*
|
Moram vam ispričati jednu anegdotu. Bili smo na nekoj svadbi, ja sam imala 3 godine, brat I sestra bebice u kolicima, mama stoji kraj kolica i pored nje njena tetka. Prilaze ljudi da vide blizance i da čestitaju i kad vide mamu onako mrsavu bez stomaka u haljinici sa tankim kaišem oko struka, krste se i čude je li moguće da si ti svu ovu decu rodila, a tetka progovara, eee pa mi smo svi takvi sitni i neugledni, ali smo rodni!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 15:07:08
|
|
|
|
cetvrtko
|
e neka im je rekla
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 15:12:42
|
|
|
|
*boka*
|
Cetvrtko i ti brojiš sitno Još nema vesti od Dace... nestrpljiva sam
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 15:15:51
|
|
|
|
cetvrtko
|
aham usitnila sam ga fino bas bih voljela da cujem nesto o daci uskoro
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 15:20:15
|
|
|
|
serpica
|
Ja odspavala malo ali me glava i dalje boli,pritisak je ok.... jedva cekam sutra da vidim bebicu na uz i da razresim nedoumice
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 16:54:35
|
|
|
|
Kata90
|
i ja serpi idem sutra na uz,jos i ctg....jedva cekam cini mi se da posle placljive sam ja na redu....zar ne?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 17:03:04
|
|
|
|
bubulence
|
cetvrtko znaci i kod tebe krece odbrjavanje. ti si posle kate ili imamo nekog izmedju? ja ispratila goste, oprala sudje pa odmaram. branki jesi ti to ponovo na fb ili je neka druga imenjakinja u pitanju?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 17:20:26
|
|
|
|
cetvrtko
|
mislim da je stetica prije mene ....... ali tipa dan,dva .. tako nesto ako me sjecanje ne vara :)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 17:53:17
|
|
|
|
bubulence
|
ona je sada 35. nedelja... jos nije u 9. mesecu. a jel se javljala od juce? jeli jos na patologiji?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 17:57:06
|
|
|
|
serpica
|
Mislim da se nije javljala od juce... A sta je sa Janom? mene i dalje boli glava opet sam popila paracetamol i stavljam fizioloski rastvor u nos...
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 17:59:57
|
|
|
|
Sanjchezze
|
Cetvrtko i meni i Stetici je termin pre tvog, a nismo jos u devetom. Nesto si se zbunila izgleda. Bubi cula sam se ja sa Steticom, na patologiji je zbog skracenog grlica i zato sto je otvorena, a boleo je stomak jer joj je krenuo pesak, kaze jutros joj nasli u urinu. Sutra radi njen doktor pa ce znati vise. Ici cu joj ja u posetu sutra verovatno pa javim kakva je situacija
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 18:02:59
|
|
|
|
bubulence
|
pozdravi nam je! serpi draga, a da uzmesci pijes paracetmol na 8 sati bar dva dana. i nemoj da se kljukas onim sumecim vitaminima, to je sve osim vitamina. uzmi one u tableticama, posebno c
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 18:09:12
|
|
|
|
serpica
|
Bubi sad sam popila paracetamol,pa cu i nocas ako treba,pijem limunadu i cajeve sumece manje..plasim se da ovaj virus / prehlada ne naskode bebi
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 18:10:55
|
|
|
|
cetvrtko
|
ja po datumu zadnje m. danas u devetom ...... ako znam mozda mi je tiker pogresan ili sam se ja preraculana ?? kako god to je to .... dan gore dolje xaxa
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 18:11:37
|
|
|
|
bubulence
|
nece ne brini, obajsnjavao mi je dr to u prethodnoj trudnoci. same preglade ne mogu da uticu. bitno je da nema visoke T i da se unosi dovoljno tecnosti...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 18:12:04
|
|
|
|
cetvrtko
|
serpice nadam se da ce brzo proci
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 18:13:53
|
|
|
|
bubulence
|
cetvrtko ne vidim ti ticker sa tel. u 9. mesec ulazis sa punih 36 nedelja trudnoce. ili neko racuna tacno mesec dana pre termina... kada je tebi termin?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 18:18:11
|
|
|
|
branki*
|
bubi,ja aktivirala opet malo profil,da vas vidim malo,a i clan sam neke grupe gde su roditelji sa slicnim problemima kao ja,pa da se i tu nesto informisem.a,i prijavih se za paket za trudnice za decembar
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 18:18:41
|
|
|
|
cetvrtko
|
sedmog januara . pa to je to. nisam se zbunila
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 7.12.2014 18:26:54
|
|
|
|
Sanjchezze
|
Cetvrtko pise na tikeru da si 34+5 pa sam zato mislila da si se zbunila. Meni poslednja m. bila 6tog aprila ali tek 13tog decembra ulazim u deveti, dodajes sedam dana na poslednju menstruaciju. Mene je to uzasno zbunjivalo ali vise ljudi mi je tako objasnilo. A i dr tako kaze. Znaci ako ti je poslednja m. bila 7og aprila, termin po menstruaciji je 14 januar, a po ultrazvuku se stalno menja. :)
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Dobijanje na težini po nedeljama trudnoćeKoliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?