|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
20.11.2013 15:33:19   
Rosita
Jeste LO, pisala sam, a upravo htedoh da dodam. Sestra od mm je alergična na gluten. Mm nije na hranu, ali jeste na puno inhalatornih alergena.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1051
20.11.2013 15:44:49   
little_one
Gasovi koji ometaju nocni san nisu dobar znak po meni...i mozda nema veze sa alergijom ali moze da ima veze sa netolerancijom a posebno sa nezrelim digestivnim sistemom, sistemom koji nije spreman da vari odredjenu hranu...ali dobro...da ne ulazim u to....ja sam uvijek za pazljivo uvodjenje hrane jer i sama jos uvijek uvodim namirnice po 3 dana minimum iako nemamo nikakvih problema...jer njihovi stomacici prvi put probavaju tu hranu i mora se paziti jer oni ne znaju da paze sami sebe...

Rosita, znam da imate takvu istoriju, i samim tim i sklonost...nema potrebe da zuris jer ima citav zivot da proba razlicitu hranu!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1052
20.11.2013 15:56:13   
Misha i Ljisha
LO iskreno bilo neponovilo se. Isto se secam da je kod nas bilo jedan korak unapred pa dva u nazad. I sve zbog gasova. Zvala sam doktorku u to doba bar dva puta nedeljno. Ma sad samo kad se setim. Medjutim ja sam cak u to doba kad su krenuli gasovi umesto da uvedem drugi obrok ja joj ostavila jedan i to bas tu pirincanu kasicu i tako par dana da vidim da li ce joj se smiriti stomak i nije se smirio, pa mi je dr rekla da nastavim redovno sa uvodjenjem. Stresno je bas je stresno. Sto kaze Rosita ko o cemu baba u ustipcima tj samo jedno te isto pricas pogotovo kad dete ima problem.

Eh sad Dunja je pocela sa citrusima pre neki dan, A recimo grozdje joj nisam jos uvek dala. I gomilu stvari. Jos uvek ja kuvam posebno za nju ali polako krece da rucka ono sto i mi

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1053
20.11.2013 16:35:49   
majared
Jedno pitanjce. Sa cim spremate 7 corn, znam da se sprema sa mlekom ali da li mora da bude ono vestacko? Moze li sa sokom ili vocem?

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1054
20.11.2013 17:05:25   
jole82
Ja sam joj prvo sa vodom i voćem, pa dodavala veštačko(pošto nega i pije) pa kad smo uveli kravlje mleko i sa mlekom...

Enyoj the silence!

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 1055
21.11.2013 15:16:42   
Rosita
Da vas pitam, a kako stoje stvari sa zacinima za bebe? Konkretno, interesujem se za cimet i vanilu, kad to sme da se daje?

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1056
21.11.2013 16:31:27   
jole82
Rosi ja nailazila na oprečna mišljenja npr. za cimet negde piše može od 6 meseca a negde tek posle godinu dana..
Ja sam T dala sa nekih 6,5-7 po malo, pa povećavala..
Isto i za vanilu našla negde da može burbon vanila (šta god to bilo) od 6, a na drugom mestu od 8, a negde i sto od godine..
Kao i za beli luk...može od 8 samo da bude termički obrađen, a negde od godine...
Najbolje ćeš sama proceniti..shodno stomačiću...mislim da nma tu prave granice...naravno ne valja dati beli luk bebi od 3 meseca,,,mislm nema potrebe...nego onako proceniš sama..i uvek naravno po mrvu pa da vidiš šta i kako...
Ja sam npr. T uvela i kari..ona stvarno ima super stoma i probavu uopšte..nit gasova nit ičega, lepo kaki 2 puta dnevno..
Spremala joj testeninu sa piletinom pavlakom i mrvom karija..svidelo joj se...sledeći put sam još malo više i tu je stop..nema potrebe koliko i mi jedemo..ja dosta koristim kari i sipam tonuuser posted image tako da ću moći da začinim malo odvadim za nju pa nama dobiberim...
Slušaj svoj insekt (razmna si žena) i nećeš pogrešiti...moje mišljenje...

Enyoj the silence!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1057
21.11.2013 18:27:12   
Rosita
Jes vala Jole. Svaka ti je zlatna. Na kraju ja sama i prosudim, nego volem cuti ovdasnja iskustva i informacije. Nikako da do kraja pustim insekt da gamize :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1058
21.11.2013 20:29:03   
Misha i Ljisha
eh Rosita vidis i kinezi su izmislili kineski cimetuser posted image . Kazu pravi cimet je cejlonski tj onaj koji ima 0,4 % kumarina a ovaj kineski ima preko 5%.A kumarin je neka sacuvaj me boze supstanca koja steti bubrezima. Cejlonski navodno moze da se daje vec bebama od 6 meseci. Ja mislim ako neko ne soli bebi obrok da onda bebi ne treba ni cimet. To je moje misljenje. Ja Dunji solim po malo, i koristim jos pored toga uglavnom persun. Kad pravim corbu stvarno stavim i par zrna bibera i lovorom list ali naravno u njen tanjir to ne ide. Vanila moze cini mi se isto od sestog.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1059
21.11.2013 22:43:45   
Snelle
Može li neko da mi napiše dnevni jelovnik svoje bebane sa satnicama? Hvala user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 1060
22.11.2013 20:55:09   
Misha i Ljisha
Snele jel ti vredí da ja napisem. Moja ima 10 meseci i ima sve obroke plus dva ili nekad tri sisanja

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1061
24.11.2013 11:37:54   
Rosita
Uvedosmo mi gluten. Za sad ne vidim reakciju. Probao je griz i spagete. Planiram da mu dam ujutru ovsene pahuljice za odrasle, ostavicu da se natope veceras pa cu ih protrcati kroz blender ujutru, vele da one omeksavaju stolicu. Planiram da kupim ove nestle 8 corn sto ih Mili pominje. Pa tokom ovog meseca da lagano uvodim veceru, od polovine devetog, da jos malo utvrdimo ova dva obroka. Inace, ja ne znam kako beba koja sisa par puta moze da izjede sve redne obroke i uzine, gledajuci mog D teorije ne bi bilo. On se ni sad ne buni da mu nesto fali, sa dva obroka.A ne smiruje se, kao zvrk je. Ne mislim naravno nista negativno kad kazem kako beba moze sve to da pojede, nego ne znam kad stigne :). Nama su podoji kao uzine.
Bas mi je nesto laknulo od kad uvedosmo gluten, ipak ima opcija sad za kombinovanje.
E da, kakao, je l tek posle prve g?
Hvala na paznji :)
PS Snele, za mene znas manje vise kako stojimo sa jelovnikom, pretpostavljam da hoces vise izvora, a zasad nema odgovora :/

< Poruku je uredio Rosita -- 24.11.2013 11:46:18 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1062
24.11.2013 13:05:23   
milicicak
Rosita, bravo za gluten :) kakao sam uvela sa 9 meseci...
a to gde stane.... pa T od rodjenja jede na 1,5-2,5 sata pa je takav tempo zadrzala i kad smo presli na cvrstu hranu (dok nije prestala da sisa imala je 2 podoja, 3 obroka i 2 vocne uzine) sad sa 20 meseci ima sve to samo vise ne pije mleko uvece a nema jos 10 kg... takvo dete...
sto se Nestle kasica tice, vi sad smete samo one obicne, kasnije mozete i one sa kakaom i medom, one sa keksom imaju mleko... i ostali proizvodjaci su ok al ja ih eto nisam koristila...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1063
24.11.2013 15:35:07   
Rosita
Pa da, takvo dete, kad bolje razmislim i ja sam trenutno zena rupa bez dna kad je o hrani rec, a ne poznaje mi se user posted image . Te nestle su OVE , je l da ? A vidim postoje i ovas i suva sljiva za bolju probavu, valja znati i to. Jos da bebac to htedne i divota. Ja imam na lageru sledece> proseno brasno, pirincano brasno, pirincani griz, milupa pirinac, milupa pirinac i kukuruz, da pomenem samo ono sto zvrji nekorisceno. Skupljac u dusi user posted image . A volem kupiti "nek ima", iako nisam u situaciji da bacam lovu. Dobro, za pirinac imam opravdanje user posted image (ps. ja cesto kritikujem mm, nisi me danas pitao sta je D jeo i kako je bilo ovo, kako ono, grozna sam user posted image , a dobro je sto ne zapitkuje toliko jer kad bi znao koliko ja toga kupim a ne koristim, ne bi mu bilo milo user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1064
26.11.2013 15:56:08   
Misha i Ljisha
Rosita Dunji nisu prijale milupa 7 zitarica. Ali ne da je imala kaku od toga, neko je kakila fest heheh...I mislim da je milupa bolja od nestle jer su nestle slatke. Imas i hip probiotik kasicu mozda to da mu uvedes zbog kake. E da ne znam da li ti pije sokice. Dunja je ranije pila a evo vec par nedelja nece sok ni da lizne samo vodu pije, uglavnom ako pije sokice bistri sok od sljive mu daj za kaku ili od kruske.

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 26.11.2013 15:57:18 >

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1065
26.11.2013 16:07:30   
milicicak
Rosita, ja T nisam davala te sa bifidusom nego one obicne (proveri da li ove imaju laktozu) mi smo imali obrnut problem sa stolicom (puno, cesto i retko)...

Direktna veza do poruke: 1066
26.11.2013 22:02:11   
Rosita
Mili, ne znam koje obicne, sad ih nema. A pise moze sadrzati mleko u tragovima :/?

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1067
27.11.2013 12:03:16   
Rosita
Dala sam mu jednu kasikicu razmucenu. Sutra cu malo vise. Ne zurim, evo ima sedam dana kako samo glutenske proizvode isprobavamo. Jeste da je to sve gluten, al opet, da vidim. Ove pahuljice cu tri dana da isprobavam. Ljiso, ne koristimo ni mi sokove. Jesmo malo u pocetku, sad samo vodu.

Gracias user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1068
2.12.2013 11:38:15   
ivaMark
Snelle, mi imamo dva nemlecna obroka dnevno.
Budjenje: podoj,
nakon sat i po, dva dorucak (voce-jabuka, kruska, sljiva, banana i zitarice)-oko 09.00,
12.00h-podoj,
rucak oko 14.00-15.00h (kombinacija sledecih namirnica-krompir, sargarepa, bundeva, tikvica, brokoli i junetinai rizina kasa-sama joj ubacim po malo)
oko 17.00h podoj ili oko 16.00h (zavisi kada je bio rucak),
ako je podoj u 16.00h onda joj ponudim jos jednom da coka oko 18.00h pa ide kupanje oko 19.00-19.30h, cokanje jos jedno i spavanje. Desi se da se probudi u toku noci da coka ali nema pravila.

E, sada moje pitanje: sta jos da uvodim? Jogurt; palentu, griz, kada sve to? Mi smo pocele sa pet i po pirincanu kasicu, sa sest povrce, sve je lepo peihvatila... Sta dalje? Dr mi je dala samo papir na kome pise da jede od povrca krompir i sargarepu, ne pominju se druge vrste povrca. Dade mi zena papir a ja se obradovala: sad ce sve da mi bude mnogo jasnije, kad ono user posted image , sta da vam kazem kada na tom papiru pise da se u desetom mesecu insistira na sto vise podoja user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1069
2.12.2013 12:20:25   
pocahontas
mozda bi mogli karfiol da uvedete, to moze sa sedam meseci. palentu mozes vec sada, ona ne sadrzi gluten, a griz kada uvedete gluten, mi smo to dosta kasnije, nisam sad sigurna, ali tamo sa osam i po, devet meseci.

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1070
2.12.2013 12:47:49   
Snelle
Ivo, i mi imao 2 nemlečna obroka. Doručak nam je oko 9-10, pa podoj u 12h, pa ručak oko 15h.
Jedemo isto što i vi plus kajsiju i breskvu od voća, a od povrća smo uveli spanać. danas uvodimo junetinu. Piletinu niste još jeli?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1071
2.12.2013 18:23:31   
Rosita
Snele, kako mu spremis spanac?
Ovo moje dete bas mrljavi rucak. Presla sam na gnjecenje, i mislim da nije to problem, moze da savlada, jedino ako se umori ili ga mrzi. Ima tu jos nesto. Hoce sam. Sta god je na posluzavniku, neki komadic, uzima i u usta. Sad, sam se najesti ne moze. Tako da ja stavljam mrve i komadice pred njega, a kasiku mu uvalim. Vise ga kasika kao predmet ne zanima. Mozda bi cak radije da mu dajem rukom. I to je ok, nego kad se sve sabere i oduzme, daleko manje pojede nego pre. Je l kod vas bivalo nesto slicno?
Prijo, ajd jos jednom napisi snajkin jelovnik, tj.dnevni meni sa satnicom, oce momak da zna.
Pozdrav mame.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1072
2.12.2013 23:08:11   
Misha i Ljisha
Rosi ima nesto izmedju nasih D hehehe...Ako krenes da citas bas tako negde oko dva meseca unazad ja sam se zalila na istu stvar. Dunja je drasticno smanjila kolicinu hrane koju pojede a produzila vreme jela. E sad moja logika je sledeca. I mi kad bismo jeli polako brze odnosno s manjom kolicinom hrane bi bili vec siti. Mozgu treba 20 min da prepozna sitost. Ono sto smo im mi ubacivali u usta u roku od 10 min se tesko moze nazvati jelom. Evo moja D i dalje jede po 45 minuta. Sama ona rucka a ja pored nje blejim i posmatram je, malo pomazem seckam, cepkam dodajem ali ona zenska sama (sad vec hoce i kasikicom a bila je u istom fazonu da kasikicu nije htela da vidi, ma pocinjala da place kad joj pridjem kasikicom pa sam je ja hranila svojim prstima jedno vreme).

Eh nakon cele te sage ja sam primetila da D mnogo bolje jede od kad joj pomalo zacinim hranu. Znaci eto bas recimo spanac ili blitvu sam pocela da joj pravim sa belim lukom i ne da slisti spanac nego sve govori mmm mmm mmmm...Hahaha... Ne zacinjujem ja njoj mnogo ali tek tek da ne bude bljutavo. I kad sam tako pocela onda je ona ponovo pocela da povecava kolicinu hrane koju pojede.

Spanac spremam kao i za nas, uprzim brasno, dodam beli luk i onda dodam spanac i na kraju mleko. E sad vi ne mozete mleko pa ti probaj da ga pravis kao blitvu, samo prokuvanog i stavljenog preko kuvanog krompira ili pire krompira. Moja D jede i tako ali naravno dodam i u blitvu sitno sitno sitno iseckan beli luk.

Sto se tice naseg rasporeda nije se mnogo menjao
8:00 dorucak (i to me opominje znakom ako kasnim 15 minuser posted image ) uglavnom jede slan dorucak a omiljeni joj je proja sa jogurtom ili peceno jaje sa tostiranim hlebom i jogurtom (nekad joj iseckam malo slaninice i belog luka pa sve to copa zajedno i isto samo vice mmm mmmm mmm salasarka moja)

11:00 bi trebala da bude uzina medjutim posto se cesto napuca za dorucak kad jede tako nesto sto voli ja joj uzinu dam u podne i to bude cisto voce bez iceg. Znaci danas je jela pecenu jabuku. skuvam joj kompotic uglavnom ako nemam svezeg voca ali kompot sve redje hoce da jede jer bi ona sama a tesko bas da mi sama jede kompot

15:00 je rucak e sad zavisi koliko je drzi njena uzina najcesce je nama rucak u pola 3 ali ja ga spremim uvek za dva ehehhe...Za svaki slucaj ako je uzinica ne drzi dovoljno. Rucak joj je omiljeni obrok. Sve jede. A omiljeni rucak joj je supa, meso, pire krompir i sos od paradajza. Juce se toliko napucala toga da je malo povratila u 6 uvece. A jednom nam je bio njen drugar koji je dva dana stariji od nje ali mnogo sitniji i ja rekoh ajd da rucaju zajedno, mene ubila sramota koliko je moje dete pojele u poredjenju sa njenim drugarom, mislila sam u sebi mila majko oces li statiuser posted image

18:30 nam je vecera (koju je juce cak preskocila jer je bila prasica) i za veceru joj dam nekad palentu sa jogurtom, nekad griz, pokusavala sam da joj dajem kupovne mlecne kasice ali ne vredi ona to nece da jede, evo opet cu da bacim milupa 7 zitarica. Dam joj i vocni jogurt uvece za veceru i tako. Vecera je "slatka" mada ona meni i griz jede bez trunke secera, ne voli slatko pa to ti je cudo.

i naravno sisanje ide u 6:00 ujutru i u 20:00 uvece

ko sto vidis popodnevne uzine uglavnom nemamo jer se zenska dobro najede za rucakuser posted image

Ima stomacic i butkice ali rukice su joj prilicno tanke. Bucika moj mali. Voli ona da rucka slano. Cak sam joj jednom dala da glodje kozuru od slanine, mislim da je bila u ekstazi jedno pola sata. Al je ona to izglockala fest.

Nadam se da sam ti pomogla. Ne brini docices ti na moje grane da te bude blam koliko ti puno dete jedeuser posted image

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 2.12.2013 23:12:19 >

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1073
3.12.2013 11:20:36   
Rosita
Haha Ljišo, e baš si mi fino iskuckala. Vidi, ja odonda ne davah krompir nit sargarepu, ali mislim da cu to da vratim, ne vidim ja da je u tome stvar toliko sa njegovom kakom, a ne. Banana njemu ne smeta. Super vam je raspored, ona lepo klopa, sve pet, necemo je menjati user posted image . Meni nesto bre sporo ide to uvodjenje hrane, al dobro. Evo jutros sam mu umesala suvu smokvu u ovsene pahuljice i krusku, pa cu posle te smokve za dva dana nesto novo... spanac ili cveklu, tako mislim. Kupusastu hranu bas ne voli, probali smo malo prokelja, jedino je voleo kelerabu dok ga nije spopala ova faza. A donja jedinica nikako da nikne, on jadan izjede prste koliko ga to nervira. Ona prva je nikla bez vecih muka. Nego, ja pojma nemam kako cu sa tom vecerom. Mi najcesce imamo 4 podoja, jutarnji, vecernji, dva "uzinska" i dva cvrsta. E sad, taj treci bih ukidala na ime vecere, ali bas mi se cini da ce ici mnogo teze nego kad smo uvodili prethodna dva obroka. Pa se dvoumim, posto on ide na spavanje oko 9, da l da ne ukidam podoje, samo da oko pola 8, 8 bude vecera, pa posle koliko posisa posle kupanja, ili da ukidam i bude mnogo nervoze... nie znam ni sama. Znam da je poenta da se ukidaju podoji, narocito sto kad bi se on odrekao tog podoja oko 6 i tad vecerao, bez problema bih mogla da izmuzem koliko mu treba mleka za mlecnu kasu. Al njemu taj podoj znaci, on tu cesto i malo dremne... jedino da mu nudim veceru pa sisu, al pricala sam da mi on nije taj tip, a opet, mleka ima, al ne znam kad izmuzem kako ce biti... da l da izmlazam za pola obroka onih instant zitarica, pa da nudim sisu ako nece, a ako hoce, povecavam iz dana u dan... ma pojma nemam! Za kraj, znam sta mislis, opusti se Rosita, opusti user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1074
3.12.2013 11:55:07   
Misha i Ljisha
ma da nasa deca prosto tako vare hranu.Ja mislim da je to jednostavno to i kraj nema tu sta. Nemoj bas da dajes od cega znas da ima zatvor. Eto npr Dunja ne kaki od sargarepe ali joj dam s vremena na vreme po malo. I ona lepo kaki. Ona kaki nekad i tri puta na dan. To je ok. To sto je njima kaka tvrda to je prosto tako.

Sto se tice podoja. Izbaci podoj. Mozda ce ti tako biti malo teze jer se on uspava na sisi pa odspava malo ali veruj mi tako je bolje. Moja Dunja nije spavala ko svet dok joj nisam poukidala podoje. Tj spavala je po 15 min 16 puta na dan. To me izludjivalo, i jedino ako sam je drzala na sebi u fotelji onda bi odremala duze tipa 45 min i slicno. A sad lepo spava po sat i po, nekad i dva sata zna da odvali. A spavanje ce se unormaliti kad uvedes sve obroke to tad ce jedan dan u ovo doba pa jedno vreme tako pa onda jedan dan u neko drugo i tako dalje. Sad se zna kad se spava i meni to jakooooo odgovara. Znam sta kad mogu da uradim i planiram.Ono jedno vreme ko sta radi a ja uspavljujem dete. Katastrofa period.

E da, moraces da nadjes drugi nacin uspavljivanjauser posted image .

eto vidis vi jedete nesto sto mi jos nismo probali hihih...suve smokve. Davala sam joj sveze ali suve nisam. Iskreno ne znam ni kako bih joj dala plus nece slatko. Zivot joj je sladak. user posted image

Opusti se malo. Ako mislis kad izbacis podoj da ces moci da se izmuses super, onda ne moras da razmisljas za jedan obrok kako ces i sta ces. Svejedno mu je kasno da spava u 6 uvece. Ja Dunji ne dam da spava posle 5. Znaci moze da spava samo ako zaspi pre pet i to joj je sto joj je, ako vidim da je jako umorna ja nju ranije okupam i sve.

Kod nas nema mesta za uzinu jer prosto mislim da bih je pretovarila. Prvo sam joj uvela popodnevnu uzinu ali kad sam krenula da joj uvodim veceru jela bi tri puta u dva sata. Sto je mnogo. Tako da smo uzinu izbacili i ostavili samo veceru. Samo se opusti prijo sve to oni sami izregulisu kako njima odgovara a na nama je samo da ih gledimo ehhehe...

Pozdrav

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here