Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.11.2013 11:00:35
|
|
|
|
ivaMark
|
Juce popodne klopala jabuku koja nije prosla bas slavno stalno je radila ono kao da hoce da povrati a jutros bundeva-otisla cela porcija Rosita, a zasto ne skuvas kompot svez? Kupis jabuku, krusku... ne znam sad sta sve sme tvoj bebac da rucka od voca, mozes i da kombinujes sa smrznutim vocem kao sto napisa MiLj.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.11.2013 11:07:20
|
|
|
|
Rosita
|
Iva, moram da izbegavam jabuku. Krušku jede, ali ne može stalno krušku sa palentom za doručak. Mora i neko drugo voće. Tu mi ostaju breskva i kajsija kojih sad nema drugojače do u kompotu. Kajsiju doduše nekad dajem suvu, hidriranu prethodno. Bebac je već veliki, mora da klopa, a imamo dosta ograničenja zbog alergije na pkm i tvrdjih stolica, mada je juče imao, Bogu hvala, finu stolicu, da kucnem u drvo. Eto. Pozdrav za tebe.
< Poruku je uredio Rosita -- 14.11.2013 11:08:09 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.11.2013 11:12:19
|
|
|
|
ivaMark
|
Joooj da, zaboravih da on ima alergiju
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.11.2013 11:34:48
|
|
|
|
Snelle
|
Ružice, a što mu ne kupiš kašicu od breskve ili kajsije?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.11.2013 11:39:14
|
|
|
|
Rosita
|
Snelle, u njima ima pirinča, nemam pojma, možda i probam, verovatno grešim, ali čini mi se da je baš imao muke nakon pola takve kašice i da mu se ojela guza tad, al opet, verovatno se samo podesilo.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.11.2013 11:40:23
|
|
|
|
milicicak
|
Ruzice, google search kaze... Salicilna kiselina u malim dozama se koristi kao konzervans, bez ikakvih problema... ALI ako u porodici imate nekog ko je alergican na aspirin i aspirinu slicne lekove ja mu ne bih davala jer salicilna kiselina moze da izazove alergijsku reakciju... I sto kaze Snelle imas kupovne kasice od breskve i kajsije, one cesto u sebi imaju pirinac i jabuku ali mislim da to ne bi trebalo da vam bude problem...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.11.2013 11:46:00
|
|
|
|
Snelle
|
Pa ne bi trebalo da je svaka kašica sa pirinčem ili grešim?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.11.2013 11:47:46
|
|
|
|
Rosita
|
Hm, nemamo alergicnih (valjda). Hvala lepo na informacijama . Videcu sta mi je ciniti.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.11.2013 18:46:05
|
|
|
|
Rosita
|
Hip i juvitana jesu, znate neke koje nisu? Inače, dokona žena zvala pedijatra, ispričala sestri problematiku, ona mu prenela, on rekao ne. Doduše, on verovatno misli šta je ta mama zapela za kompot, može i bez toga, ne verujem da je skapirao da ja pitam zbog obroka, nije ni važno. Da l imaju suve breskve negde, čisto onako pitam?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 14.11.2013 19:55:23
|
|
|
|
milicicak
|
Sad videh u dm Frutekovu od kajsije i kruske bez pirinca :)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 15.11.2013 7:32:32
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Rosita ja ti odgovorila u temi od 9-12 meseci hihhih...Htedoh reci nemam pojma ni da postoje susene breskve jer ih nikad nisam ni trazila. Sto se tice frutekovih kasica dosta ljudi ih hvali pa probaj stvarno sa njima
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 15.11.2013 10:02:38
|
|
|
|
Rosita
|
Ću da probam. Žive bile :)
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 20.11.2013 11:50:55
|
|
|
|
Rosita
|
Žene, kad se uvede gluten (još nisam), da li se svaka nova žitarica sa glutenom tretira kao nova namirnica? Ili je to prosto gluten pa gluten, jedno te isto. Ako npr. detetu dajete neku instant kasu, tj. pahuljice sa vise zitarica, da li ste prethodno svaku pojedinacno uveli? Hvala.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 20.11.2013 12:00:38
|
|
|
|
milicicak
|
Rosita, gluten je gluten :) ne moras svaku namernicu sa glutenom uboditi posebno :) ne znam da li sam vec pisala, ja sam gluten uvela preko griza pa posle presla na Nestle 8 corns (hvala onom ko ih izmisli)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 20.11.2013 12:09:50
|
|
|
|
jole82
|
Yup Ja sam prvo kroz hleb (odnosno poparu--al T jede melko ml. proizvode)pa keksolino, pa 7 corm milupa, pa onda griz.. Takav nam redosled ispao...al možda prvo da mu daš ili griz (na vodi) ili neke pahuljice pa sa svojim mlekom..beše D ni ti ne konzumirate mleko?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 20.11.2013 12:13:50
|
|
|
|
Rosita
|
E hvala vam. Jeste Jole, mi smo mrzitelji krave . On za doručak jede voće sa palentom. Planiram da izmiksam voće i najpre mu dam 2 -3 kašičice griza sa voćem, pa da nastavimo doručak sa palentom. Pa tako tri dana, sa malo više griza, pa recimo treći dan par kašičica griza i par palente dodam u voće, ili samo griz (uvatila se za palentu zbog kakenja )
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 20.11.2013 12:18:44
|
|
|
|
adulence
|
Mi smo rosita uveli prvo grriz her mi je bio zgodan da ga kombinujem sa vocem ,bas kao sto ti to radis sa palebtom,a sto se tice kakenja ,ne znam da li ste probali amaranth,dusu dao za kakenje,bar se kod nas tako pokazao...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 20.11.2013 12:21:06
|
|
|
|
jole82
|
Ako ako i ja sam T na početku uvođenja davala palentu sa voćem..zbog kakice a i ona nema neke užine da gricka voće pa nam je to bio konkretan obrok.. onda griz na vodi ubaciš voćkice, pa polako što kažeš mešaš i povećavaš griz.. Ja sam mojoj dala odmah sve..al stvarno je tačno ono da majka zna šta je najbolje za njeno dete i tim "insektom" se treba voditi
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 20.11.2013 12:22:03
|
|
|
|
milicicak
|
Rosita :) samo ti forsiraj palentu :) i ja bih za pocetak dala samo 1 kasicicu cistog griza sa vodom pa nastavila dorucak normalno :) al to je moja paranoja :)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 20.11.2013 12:37:43
|
|
|
|
Rosita
|
Ja druge namirnice dajem normalno, povecavam kolicinu ali ne tripujem se nesto ni prvi put, ali kad su alergeni u pitanju tu sam i ja paranoik . Ako opet ne odložim zbog radi nečeg , sutra ću mu dati.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 20.11.2013 14:52:59
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Rosita ajd budi malo optimista , ne moze ti dete biti alergicno na sto stvari hihihi...Ja to bar tako shvatam. Mislim i ja sam sve polako i postepeno ali se ni u jednom trenutku nisam istripovala da ce da dobije alergiju na nesto, ja sam polako zbog njenog stomacica.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 20.11.2013 15:07:35
|
|
|
|
Rosita
|
Ako, MiLj, ako si mi rekla . Nisam pesimista, nego sam takva nekako ceo zivot, sve nesto unapred dumam, sto kaze mm svemu ce me nauciti, al da se opustim nikako . Streber jednom, streber uvek . Al nisam onaj dosadni streber nikad bila . Ajd da ne idem u off. Cu da mu dadem.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 20.11.2013 15:25:57
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
neko ti je morao reci a ne samo tm . Iskreno juce sam joj dala ceo kivi odjednom. Znaci nisam tri dana uvodila. Ja se opustila hehehe..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 20.11.2013 15:25:58
|
|
|
|
little_one
|
Rosita, samo ti oprezno, imas istoriju alegija i u porodici a i vec ti beban ima problema, bez panike al oprezno... Pa MLJ, meni bas i ne djeluje da si ti "oprezno" uvodila hranu, posebno sto imate strasnih problema sa grcevima, vi vec npr jedete dosta toga sto mi jos nismo probali ili smo tek nedavno probali a dosta ste mladji od nas...tako da, ne znam sta da ti kazem za to da ste bili oprezni...nije samo alergija problem, vec i problemi sa varenjem koje vi ocigledno imate...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 20.11.2013 15:32:04
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: little_one Pa MLJ, meni bas i ne djeluje da si ti "oprezno" uvodila hranu, posebno sto imate strasnih problema sa grcevima, vi vec npr jedete dosta toga sto mi jos nismo probali ili smo tek nedavno probali a dosta ste mladji od nas...tako da, ne znam sta da ti kazem za to da ste bili oprezni...nije samo alergija problem, vec i problemi sa varenjem koje vi ocigledno imate... Prva tri meseca sam bas cepidlacila kao i Rosita, pisala sam vec da sam samo pirincanu onu kasicu uvodila 10 dana , a jaje skoro ceo mesec tj zumance. kod moje D se problem sa gasovima desio dva meseca nakon uvodjenja cvrstog. Pitaj Boga iz kojih razloga, recimo imala je problem sa karfiolom tj gasove od njega a jela ga je vec bila skoro mesec dana. I ja sam recimo milupa 7 corn dala pri uvodjenju glutena ali joj nije prijalo isto zbog gasova pa sam napravila pauzu i evo dala joj opet tek pre neki dan. A sad sam se iskreno bas opustila. Plus gasovi nisu vezani za alergije i nasa dr je tvrdila da Dunja prosto tako vari hranu jer je imala problem sa gasovima i pre uvodjenja cvrstog, tj nije imala stolicu po nedelju dana ali je imala vetrove. Pih sad, djavo ce ga znati. Hvala Bogu sad je sve ok.
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 20.11.2013 15:33:35 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?