|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
3.12.2013 12:07:02   
Snelle
Ružice, skuvam piletinu, spanać i pirinač zajedno. E sad, ti ne daješ pirinač, ne znam šta bi mogla umesto njega, mada relano ni ne moraš ništa sem piletine i spanaća.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1076
3.12.2013 17:04:52   
ivaMark
Pocahontas-hvala user posted image
Snelle, upravo danas ruckala pilence (belo meso), brokoli, tikvicu i kombinaciju tri zitarice iz DM-a (zob, jecam i proso)-super je proslo.
Rosita, mozda bi mogla tu kombinaciju zitarica da koristis umesto pirinca user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1077
4.12.2013 21:20:50   
Rosita
Iva, ove zitarice su slatkaste, al kupicu vec neke.
Elem, dajem ja veceru dva dana, mlecnu kasu. Malko pojede, al nema veze, nek se navikava na postojanje tog obroka, pa cemo lako oko kolicine i td. Al mislim da necu uvek mlecnu kasu, promisljacu. Nije mi problem da izmuzem, al grudi mi vec divljaju, primile su signal za vise mleka. Lj, nisam ukinula podoje. On trazi. Neka, to su nam uzine. Pa kad bude jos veci ako sam ne ukine, probacu neku uzinu da mu dajem, pa tako da menjam. Zasad tako. A posto ima podoje, ne mora vecera da bude mlecna kasa uvek.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1078
4.12.2013 21:31:01   
Misha i Ljisha
Da da tu si u pravu ne mora vecera da bude mlecna ima dovoljno podoja. E bas mi dosla danas drugarica i kaze da je njen sin posle svakog obroka i sisao sve dok nije prekinula dojenje sa nekih njegovih 13 meseci. Mali je bio bumbar a sad je kost i koza user posted image (sad ima 2 godine) ko bi rekao. Ma ova moja bi garant sisala isto posle svakog obroka samo ja ne dam. Navukli se na sisu malci. A kako ti spava tokom dana? jel si isto u fazi kao i ja ko sta radi ti uspavljujes D???user posted image Joj ta faza me izludjivala

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1079
4.12.2013 21:52:47   
Rosita
Forsiram dva spavanja, ni jedno nije na sisi. Ovo popodne je katastrofa, tako da se desi da opet dremne i na sisi, al eto danas nije. Ma nema sanse da se on sad sam uspava u krevecu jer u istom isljuacivo stojí! Kad mu se spava dere se:/

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1080
4.12.2013 22:07:15   
Misha i Ljisha
Joj i meni D oduvek popodne spava losije. Uvek uz bar jedno budjenje. Nego da ne idemo u off. Da li ti njemu smes mlecno da uvodis u smislu jogurta i slicno, tj da li samo mleko mora da izbegava ili komplet mlecno?

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1081
4.12.2013 22:16:47   
Maslacak15
Dobro vece mame,
Mi jedemo vec neko vreme za veceru Milupinu Bio 7- korner, znaci sa svim zitaricama. Jako je dobra, nema secera uopste, samim tim nije ni slatka i za divno cudo mali je super prihvata. Ja sam to uvodjenje malo relativizovala, prilicno eksperimentisem. S obzirom da je jako dobro to prihvatio vec dosta toga probamo u komadicima ili gnjecenjem. Obozava kroasane i perece :) Naravno dajem mu pod nadzorom i on to mudro radi i zuljka i zvace Svezu kruskicu je danas tamanio u sitnim komadicima. Bila je mekana. Probali smo i kackavalj. Problema sa probavom nemamo, stolica se stvrdla odkako smo presli na cvrstu hranu ali je daleko od zatvora. I da, uspela sam da mu smanjim dojenje, prihvatio je i flasicu, dajem mu je sad jednom dnevno cisto da se navikne, tako da se nadam da cemo cu za nekih dva meseca skroz prestati da ga dojim. Rekoh da ne zelim da dojim dete koje hoda, a kako trenutno napreduje necu uspesno realizovati tu nameru. Totalno ludilo na koti Berlinuser posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1082
5.12.2013 10:24:41   
Rosita
Nasa kasa ne sadrzi dodate secere, do prirodne. Ima slatkast ukus. 8 zitarica + bifidus. Nestle.
Ne sme nista mlecno MiLj, kravlje mu ne bih davala jos i da sme.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1083
5.12.2013 10:48:38   
Snelle
Mi smo danas uveli gluten. Dala sam mu mleveni Zlatni pek sa bananom. Par zalogaja je prihvatio ok, pa posle nije hteo. Jako loše jede ovih dana. Čekam da mu izađe još jedan problematičan zubić pa da vidim da li je problem do toga ili jednostavno nije ješan, da ne kažem da preferira isključivo majčino mleko user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1084
5.12.2013 19:49:49   
Maslacak15
Mi smo gluten uveli skoro odmah, tj sa sest meseci. Ja sam se vodila skandinavskim iskustvom koje je pokazalo da je broj dece sa celiac disease i netolerancijom na gluten dramaticno porastao otkako su poceli da savetuju kasno uvodjenje. Pa su nedavno promenili savet i sada savetuju odmah zitarice sto je opet dovelo do smanjenja problema. Objasnjenje je da bas mlad digestivni sistem razvija toleranciju ako je rano izlozen glutenu kao antigenu. U svakom slucaju moj bebac nije imao bas nikakvih problema.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1085
6.12.2013 21:13:23   
Anoniman
Da se pohvalim moj Filip ima 8 meseci i 7 dana i jede sve,sisa idalje. Nego jedino sto nije jeo je kukuruz secerac. Kako ga spremate?

(odgovor članu Maslacak15)
  Direktna veza do poruke: 1086
6.12.2013 22:15:14   
Misha i Ljisha
Ja ga samo obarim i uz meso ga dam Dunji. Super je da jede prsticima

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1087
8.12.2013 11:29:01   
majared
Zene i,am jedno pitanje. Da li da bebi od 7 meseci spremim kelerabu. U kuvaru koji imam corba od kelerabe je u receptima za bebe od 10 meseci. Hvala unapred

Direktna veza do poruke: 1088
8.12.2013 11:41:18   
Olga75
ja se ne secam kad sam prvi put dala kelerabu ali ona ko svi kupusi nadima
ali meni su preporucili i brokoli i karfiol na samom pocetku uvodjenja ( a karfiol nadima , bar mene samo tako )
mozda da pitas pedijatra ?

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 1089
10.12.2013 11:15:09   
majared
Hvala Olga ipak sam preskocila kelerbu,
A sad novo pitanje - boranija da ili ne. Po knjizi moze vec od petog meseca

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1090
10.12.2013 11:22:14   
jole82
Ja bih još sačekala sa boranijom, kao i sa graškom (mi imamo 10m još nismo probali, a mogli bi smo polako)...mislim sama najbolje znaš kakav je bebi stomačić...al isto tako mislim da nema potrebe žuriti..sve će na kraju i probati i jesti..

Enyoj the silence!

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 1091
10.12.2013 11:32:57   
majared
Ma nisam vise pametan sta da mu spremam. Ispadne sve vrtim jedno te isto u krug. Boraniju i grasak ne jedem ni ja bas zbog njega tako da mi je nelogicno da on moze. Neka ga jos malo, ionako je prevremeno rodjena beba pa smo oprezni

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1092
10.12.2013 12:00:10   
jole82
Znaš kako ja razmišljam na tu temu...sve isto u krug...
Pa ako bebea npr. prvih 6 meseci pije samo mleko..i ne zna ni za šta drugo i samo to jede/pije...pa šta toj bebi onda fali-ništauser posted image e tako gledam i na nove namirnice..
Nego mi odrasli gurmani pa znamo za razne đakonije i onda umisliš kako je bebi monoton jelovnik.. ono za šta ne znaš-za tim ne možeš ni da patišuser posted image
Al sam izfilozofirala...al nadam se da se razume poruka

Enyoj the silence!

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 1093
10.12.2013 12:38:50   
Snelle

IZVORNA PORUKA: majared
Po knjizi moze vec od petog meseca

Koja ti je to knjiga? user posted image Po mojoj ne može pre 10og meseca.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 1094
21.12.2013 13:19:52   
ivaMark
Pa ako bebea npr. prvih 6 meseci pije samo mleko..i ne zna ni za šta drugo i samo to jede/pije...pa šta toj bebi onda fali-ništa e tako gledam i na nove namirnice..
Nego mi odrasli gurmani pa znamo za razne đakonije i onda umisliš kako je bebi monoton jelovnik.. ono za šta ne znaš-za tim ne možeš ni da patiš

Jole, slazem se u potpunosti sa ovom sto si napisala. user posted image
Nikako da napisem da smo uveli famozni gluten user posted image One zitarike za koje sam mislila da imaju proso, ispostavilo se da ne pise proso nego PIRA, nisam lepo videla ostatak slova jer su bila malo izbledela a on sadrzi gluten. Sve je proslo ok.
Pocela sam jaje da joj dajem, tri dana vec po osminu. Da li da nastavim, tj predjem na 1/4 ili da joj sada ubacim mesance user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1095
21.12.2013 23:47:25   
jole82
Da PIR ima gluten u malim količinama a neke vrse ga gotovo i nemaju pa je veoma pogodan za prelaz na gluten...a i neki ljudi sa celijakijom je tolerišu...čisto da znaš da ima nešto glutena u sebi, ali opet ja bih povela računa sa npr. grizom koji ima full gluten...
To je ono što znam..e sad možda neko zna višeuser posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1096
22.12.2013 10:30:57   
ivaMark
Hvala Jole user posted image Eto, nisam imala pojma za to a iskreno. nista grugo joj nisam ni davala sa glutenom, polako idemo sa uvodjenjem namirnica, nigde ne zurimo. Do sada je sve super prihvatala i nije se bunila. Iskreno, ne znam ni kako bih joj dala griz jer nema sanse da izmuzem svoje mleko u toj kolicini koja je potrebna za pripremu a ne bih joj jos davala kravlje mleko user posted image

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1097
22.12.2013 12:17:32   
Rosita
Iva, mi skuvamo griz na vodi i u to dodamo najcesce sljive. Nekad i na kompotu od sljive.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1098
23.12.2013 12:09:18   
ivaMark

IZVORNA PORUKA: Rosita

Iva, mi skuvamo griz na vodi i u to dodamo najcesce sljive. Nekad i na kompotu od sljive.

Dobra ideja user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1099
11.2.2014 22:48:16   
Meisje
Evo da se javim ja u ovoj temi,imamo 7,5m i pripremam se za uvodjenje mesa i glutenskih namirnica. Vec jij dajem po mrvicu.hleba da je smirim dok mi jedemo..
Inace nam.meni izgleda ovako:
1.meko
2.zitarica(amaranth,palenta,kvinoa,proso,intgralni pirinac)+dve tri vrste voca(jabuka,kruska,banana,avokado,visnje,tresnje,sljive)
3.meko
4.zitarica ili slatki krompir+povrce(sargarepa,bundeva,brokoli,karfiol,luk,keleraba,komorac,tikvica,cvekla)isto dve tri vrste i kasicica maslinovog ulja.
5.meko.
Ne znam kad se uvodi treci obrok,ali verujem da imam jos dva meseca fore..
Dajem joj bananu,keks za njen uzrast,tikvicu i krusku sitno da vezba sama da jede..

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here