Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 11.2.2014 23:18:36
|
|
|
|
superm
|
Moj bebac ima skoro osam meseci. Ne nameravam da uvodim gluten dok ne napuni godinu. Inače mleko mu dam 4 puta, 2 puta voćnu užinu, ručak (meso 4 puta nedeljno sa raznim povrćem), za večeru nešto tipa palenta ili nešto kupovno što se mućka sa vodom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.2.2014 20:16:14
|
|
|
|
superm
|
Da li vi dajete namirnice sa glutenom?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 12.2.2014 23:04:09
|
|
|
|
Leptiric123
|
Ja dajem, ne znam ne preporučuju mnogoi....ja dajem ali ne preterujem. Beba ima 6,5 meseci i dajem joj npr mlevenu plazmu, i nema nikakvih problema...ne preterujem, dajem joj po malo i ne baš svaki dan. Inače dohranjivanje smo počeli sa 4 meseca, dojila sam tad i uvodila joj voće i povrće, sa punih 6 meseci sam joj uvela i piliće meso. Nekoliko dana nije htela nikako nikako ni jednu dohranu, kada je prestala da sisa (jer nisam imala dovoljno mleka) i davala sam joj kravlje mleko (bello organic) jedna trećina mleko a dve voda i malkice zutog šecera u to, bukvalno na vrh kašičice, da prihvati bar flašicu...kad se navikla prihvatila je i adaptirano, tako da sad pije adaptirano, ali nikakvih negativnih pojava nije imala ni na kravlje tih desetak dana. Jede voće svo koje trenutno moze da se kupi, povrće isto većinu, palentu sa jogurtom ili što reče neko sa nekom onom kašom što se meša savodom, ili palentu i jednu svežu izblendanu jabuku...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.2.2014 18:44:30
|
|
|
|
madamme
|
ne znam gde da pisem, ineteresuje me napredovanje bebe...moja ima punih 8 meseci i ima 7 kg, bila je i prehladjena ovih dana...strasno mrljavi sa jelom....dr me uverava da je takva beba, ali ja srecem na ulici majke koje imaju bebu moje velicine a staru 4 meseca....
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 20.2.2014 20:23:23
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
madamme ne brini moja Dunja je sa tri meseca imala 6,5 a sa sedam i po meseci je imala 7,5kg (tj 7,4) tako da to nema nikakve veze. Ne brini jesce bolje kako uvedete vise hrane i raznovrsnije, pa ce biti i ukusnije.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.2.2014 23:22:35
|
|
|
|
superm
|
Da li dajete svojim bebama kinou i proso? Moja beba ima 8 meseci.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.2.2014 23:35:50
|
|
|
|
superm
|
U stvari ne znam kako i sa cime da spremim. Da dodam neko voce?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.2.2014 23:38:00
|
|
|
|
Sanchy
|
Proso nisam davala a kinou i amarant gotovo svakodnevno..mozes slobodno sa vocem a mozes i sa slanim obrokom,bilo sta da spremas za rucak mozes dodati saku kinoe ili amaranta.
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.2.2014 23:39:00
|
|
|
|
superm
|
Sta je amarant?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.2.2014 23:42:04
|
|
|
|
Sanchy
|
KLIK..lakse mi je ovako
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.2.2014 23:44:43
|
|
|
|
superm
|
Hvala
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.3.2014 22:48:00
|
|
|
|
anci kv
|
Ja dajem proso, mesam sa mlekom ili sa voćem. Obožava,mada ona se ne buni,šta god da joj dam smaže
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.3.2014 22:31:42
|
|
|
|
Yula
|
Moja beba je pre dva dana napunila 7 meseci i vec nekih nedelju dana ima kako smo uveli gluten, iako je beba sklona alergijama ( odreagovala osipom na sargarepu, a postoji sumnja na alergiju na jaja na koju sam posumnjala jos dok je beka sisala, pa preko mog mleka. ) Gluten sam uvela jer sam se jos zbog prvog deteta puno informisala o celijakaliji i poslednjih godina strucnjaci bas preporucuju da se gluten uvede do punih 6m.jer se lakse prepozna alergija, ako je ima. Sumnjaju da se cesce alergija javlja kada se uvodi kasnije, a lakse se i maskira, pa ju je posle tesko otkriti. Uvela sam ga tako sto sam prvi dan bebi dala parcence hleba da gricka, sutradan sam u povrcno-mesnu kasicu dodala k.kasikicu griza, a 3.dan sam skuvala kasicu od griza i palente. 4.dan je pojeo Nestlé 5 cerealija, ne znam ima li to kod nas, ali pretpostavljam da je to slicno onim 7corn sto vi u Srbiji koristite. U ovim cerealijama nema pirinca, sto je meni jako vazno jer mi je stariji sin reagovao na pirinac, a i malom se pojavio neki majusni plikcic na obrascicu prvi dan pirincane kasice, pa sam pirinac odlozila do daljnjeg. Inace, sada bebi dajem te cerealije uvece, stavim kafenu kasikicu istih u flasicu mleka pred spavanje. Nisam pristalica dodavanja bilo cega u mleko, ali mali bio poceo da se budi na svaka 4h, a jos od punih 4m ne jede nocu. Ovde u FR sve te cerealije su i predvidjene da se razmucuju u flasici i puno se stavlja, po 3-4supene kasike, mislim da je to preeevise. Cim bebi uvedem veceru, planiram da mu pred spavanje dajem cisto mleko jer mislim da ce ga onda vecera drzati dugo sitim.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.3.2014 22:50:33
|
|
|
|
Yula
|
E, sada, drage moje imam jedno pitanje, tj.potreban mi je savet, jer sam pozaboravljala kako sam to sa starijim sinom izvela, iako je proslo tek 2 god. Elem, beba ima mesno-povrcni rucak i odnedavno vocni dorucak. Uskoro bih mu uvela veceru, zitarice. Problem je sto ne znam kada i gde da je "udenem". Raspored njegovih obroka je ovakav: Rano ujutru mleko 210ml ( izmedju 6-7h ). Vocni dorucak izmedju 120 i 180ml. ( 9-10h ). Rucak povrce i meso ( nekada umesto skroba dodam malo palente ili griza, ali retko ) Izmedju 120-180ml. ( 12-13h ) 210ml mleka 4h kasnije, znaci oko 16h. Oko 20h 210ml mleka sa k.kasikicom cerealija i spavanje. Zelim, dakle, da uvedem veceru a da zadrzim 3 flasice mleka, jer za ovaj uzrast treba da pije 3x210 ml. Kako to da izvedem?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 22.3.2014 23:32:20
|
|
|
|
Sanchy
|
U 18h zitarice i pred spavanje mleko bez te kasicice cerealija..M.ima slican raspored s tim sto mu dorucak nije vocni nego kako kad,da sad ne nabrajam i nema to mleko u 16 h nego voce u tom periodu i uvece vecera bez mleka,to smo izbacili zato sto je vec veliki mada eto ponekad trazi pa mu dam,zao mi
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 23.3.2014 0:39:08
|
|
|
|
Yula
|
Hvala Sanchy, cini mi se da sam bas tako i starijem sincicu davala u 18h. Znaci bez obzira sto je tek 2h ranije popio mleko, zar ne? Jaooo, znam da mi je i onda ovo bilo zbunjujuce, a onda smo sve tako lako izveli. Evo, veceras se probudio 4h nakon poslednjeg mleka, i vukao se za flasicu vode, popio skoro 100ml i videli smo da je gladan. Stukao je 210ml mleka! Od sutra definitivno krecemo sa vecerom, jer je ocigledno da mu je potrebna.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 25.3.2014 23:59:30
|
|
|
|
anci kv
|
Nama je sličan raspored Pod8j oko 7,pola 8 Doručak oko 10,11,žitarice sa mlekom ili palenta i jogurt Ručak oko 14, meso ili jaje sa povrćem Užina kaša od voća Podoj oko 18 Pred spavanje puna flašica mleka, najkasnije oko 21h Umesto podoja u 18 uvešću joj večeru neku kašu sa mlekom
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.3.2014 6:27:35
|
|
|
|
serpica
|
Anci znaci uvela si joj mlecne proizvode? Ja sam juce bebcu dala mleveni bevita keks sa AD mlekom pojeo je vrlo malo,i nocas se ubi od plakanja,ne znam da li mu je bilo lose od tog keksa ili ne.Dugo sam razmisljala o glutenu da ga sto kasnije uvedem ali eto.Nije bilo nikakve reakcije do sada hvala bogu sem tog plakanja nocas. Razmisljam i o mlecnim proizvodima ali kasnije,sva sam na trncima nekako... Inace jede sve ostalo,i to dobro.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 26.3.2014 8:53:29
|
|
|
|
anci kv
|
Od mleečnih uvela sam samo pavlaku i jogurt po malo. A gluten sam postepeno uvodila danas ječmene, pa ražane pahuljice...u kuhinji milion teglica sa semenkama razmišljam da počnem po kašiku plazme, čisto da promenim Inače dunda nešto nije oduševljena slatkim ukusom, više voli kiselkasto, slano. Sok od breskve samo je namršteno odbila dok je sok od čiste šangarepe ili pomorandže u cugu popila. Moj tata se šali i kaže "pa nije ni čudo što voli zrnevlje i kiselo, celu trudnoću si je zalivala pivom i semenkama"
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 27.3.2014 17:52:16
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: anci kv Nama je sličan raspored Pod8j oko 7,pola 8 Doručak oko 10,11,žitarice sa mlekom ili palenta i jogurt Ručak oko 14, meso ili jaje sa povrćem Užina kaša od voća Podoj oko 18 Pred spavanje puna flašica mleka, najkasnije oko 21h Umesto podoja u 18 uvešću joj večeru neku kašu sa mlekom Hej, Anchi, znaci vec dajes jaje ( zumance ) i mlecno??? Suuuuper! Ja sam nesto malo iscitavala savete doktora i nutricionista i vidim da se jos mnogo ranije preporucuje 4 cvrsca obroka, pa sam ja napravila bebi nov raspored koji mu, koliko mi se cini, savrseno odgovara. 6h - 210ml mleka. 10h- Nestle cerealije sa 90ml mleka. Ukupno kasice bude do 120ml. 13h- mesno/povrcna kasica. Do 180ml. 16h- kompotic, do 120ml. 18-18.30h zitarice sa ad mlekom, dodam do 4 doze, taman da mi prve i druge zitarice imaju onu kolicinu mleka koja je preporucena za ovaj uzrast, a to je 3x210ml, s obzirom da on sada pije flasicu ujutru i uvece. 21h 240ml mleka. Bebac zaspi oko 20h, ali ja mu mleko dam tek u 21h kada pocne da se vrti jer je gladan, mislim da je bolje tako nego da mu tovarim zeludac pred spavanje, a relativno skoro je vecerao. On bi verovatno pojeo mnogo vise cerealija/zitarica i vocnih kasica, kolicinski, ali ne smem da mu dajeùm jer je bucko i strogo vodim racuna o kolicinama hrane koju jede. Zaista ne jede puno, ali od rodjenja, cak i dok je sisao, bucio se bas dosta. Izgleda da je takva beka. Prvo dete mi je u ovom uzrastu jelo bukvalno duplo vise, bio je krupan, ali ne debeljko, kao ova maja beka.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 27.3.2014 18:10:50
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: serpica Anci znaci uvela si joj mlecne proizvode? Ja sam juce bebcu dala mleveni bevita keks sa AD mlekom pojeo je vrlo malo,i nocas se ubi od plakanja,ne znam da li mu je bilo lose od tog keksa ili ne.Dugo sam razmisljala o glutenu da ga sto kasnije uvedem ali eto.Nije bilo nikakve reakcije do sada hvala bogu sem tog plakanja nocas. Razmisljam i o mlecnim proizvodima ali kasnije,sva sam na trncima nekako... Inace jede sve ostalo,i to dobro. Mozda je samo slucajnost. Mozda da pokusas da mu to isto das kao dorucak i pratis kako se ponasa u toku dana.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 27.3.2014 18:14:48
|
|
|
|
serpica
|
ja sam juce davala devojcicama konfleks i set_im se pa ga sameljem u mlinu za kafu i dobijem sitan prah kao kupovne pahuljice i tu mu sad mesam u mleko ili sa blendiranim vocem,super je prihvatio.Inace kornfleks je kukuruzni bez secera,ima samo jecmeni slad. Uvela sam mu pre par dana keks bevitu mlevenu ali je slabo prihvatio u mleku,pa sad i to ubacujem u voce. Mleko i dalje pije samo rano ujutru i uvece kad se uspava,ali ima tri glavna obroka i to kolicinski bas pojede. Yula jeste verovatno slucajnost sad ubacujem u voce ali nesto i dalje place ne znam,mislim da nije od keksa...videcu nocas kako ce da bude
< Poruku je uredio serpica -- 27.3.2014 18:17:22 >
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 27.3.2014 22:08:13
|
|
|
|
anci kv
|
serpi,ma to je verovatno bila slučajnost, verovatno ga je nešto drugo mučilo,zubić... Jutros sam joj ubacila malo plazme u kašu Uzela sam u DM alnaturin pire od jabuke i kruške, što to tek tamani... Yulo, nama su obroci od 200 do 250 grama, ponekad traži i pored toga još
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 29.3.2014 0:40:57
|
|
|
|
Yula
|
Ja imam neke merne cinijice na kojima su obelezeni mililitri, a merim i po malim bebecim teglicama. Bas cu sutra da izmerim na digitalnoj vagi i vidim kako se krecemo po gramima. Ne znam, nije bas neka izelica, krene odusevljeno i negde posle prve trecine pocinje da mrljavi. Vocni kompotici i zitarice su relativno ok. Sve spremam sama, osim sto ujutru dajem kupovne cerealije. Sutra krecemo sa kajsijom iz teglice, posto od voca jede samo kompotic od jabuke i bundevu, koja mu nije omiljena. Ne znam zasto, ali izbegavam da mesam kekseve i zitarice sa vocem, zasto, ne znam, da l'' sam negde procitala da je bolje ne mesati, nemam vise pojma... Nego, koliko su vase bebe teske i visoke, posto su nam bebe, cini mi se tu negde u 2 nedelje razmaka. Moj Stevan je rodjen sa 52,5 cm i 3680gr. Sa 6 meseci i nedelju dana je imao 73cm i 10200gr. Sad, nije da je debeo, ali je malo buci beba.
< Poruku je uredio Yula -- 29.3.2014 0:47:27 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 29.3.2014 0:57:30
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: serpica ja sam juce davala devojcicama konfleks i set_im se pa ga sameljem u mlinu za kafu i dobijem sitan prah kao kupovne pahuljice i tu mu sad mesam u mleko ili sa blendiranim vocem,super je prihvatio.Inace kornfleks je kukuruzni bez secera,ima samo jecmeni slad. Uvela sam mu pre par dana keks bevitu mlevenu ali je slabo prihvatio u mleku,pa sad i to ubacujem u voce. Mleko i dalje pije samo rano ujutru i uvece kad se uspava,ali ima tri glavna obroka i to kolicinski bas pojede. Yula jeste verovatno slucajnost sad ubacujem u voce ali nesto i dalje place ne znam,mislim da nije od keksa...videcu nocas kako ce da bude Serpice, dajes li mu jogurtice, pavlaku? Koliko kolicinski pojede kasice?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?