Yula
|
Preporuke oko uvodjenja namirnica bebama se razlikuju od zemlje do zemlje, ja zivim u Francuskoj i evo njihovih preporuka, a prepisacu sa papira koji mi je dat u savetovalistu za bebe. 4 meseca: bela repa, sargarepa, spanac, boranija, tikvice......... banana 5 meseci: paradajz, praziluk 6 meseci: plavi patlidzan, karfiol, sampinjoni, celer, brokoli, dulek, krastavac, krompir 8 meseci: ovde dolaze tri povrcke koje ne znam da li ima kod nas i kako se prevode, endive je lisnata biljka koja se jede kao salata, ali i kao kuvana, gorci prilicno. Fenouil se kod nas prevodi kao komorac, navet- repa. Od voca prva sledeca je dinja! 9 meseci: grasak, avokado. ..................... Kao treca vocka se preporucuju jagode!!!! pomorandza, grejpfrut, lubenica, breskva, nektarine, kruske, jabuke, sljive, grozdje! 1 godina: articoka, rotkva, vlasac ( vrsta luka ) ............. kajsije, ananas, tresnje, limun. Tada se uvodi i kostunjavo voce. 18 meseci: bob, paprika, pasulj, socivo, kupus... Ja nisam pratila njihove preporuke i namirnice sam uvodila onako kako se to uglavnom kod nas radi, a vodjena zdravim razumom Evo sta moja beba sa 7.5 meseci jede: Povrce: krompir, slatki krompir, tikvice, karfiol, brokoli, blitvu, bundevu, praziluk. Voce: jabuke, kajsije, banane, avokado. Banane i avokado svez, prva dva kao kompot, ali uskoro cu poceti da mu dajem sveze. Zitarice: psenica, kukuruz, ovas i jos po neke koje idu u Nestle 5 cerealija, zaboravila sam sta sve tamo ide Meso: teletina, junetina, teleca dzigerica. Od sutra krecem s boranijom, a posle toga s jagnjetinom. Kada napuni 8 meseci planiram da krenemo sa kozjim jogurticima, stariji sin mi svaki dan pojede bar po jedan, tako sam ga navikla, a ja u zivotu ne bih okusila nista kozje ni za brdo karamela