|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
29.3.2014 7:22:57   
serpica
Yula nisam jos pocela sa jogurtom i pavlakom,planiram za koji dan i to da uvedem,a sto se tice kolicine hrane nisam merila ali pojede bas dosta napunim mu ciniju a recimo da ima oko 300gr mozda cak i vise. Ima tri takva obroka ali kazem ti slabo pije mleko tako da verovatno zbog toga dosta jede.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1126
29.3.2014 18:27:38   
anci kv
Mi sa 7 meseci 66cm i 8 kg
I mi smo uveli večericu. Šerpi i mi smo tu negde količinski po obroku, ali mleko (moje) lepo pije, ujutru kad ustane i pred spavanje, a doručak i večera neka kaša sa mlekom
Yulo,i ja spremam, jedino kad krenem u skitnju i mora da jede van kuće onda nosim kupovnu kašu
Savladali smo i grašak!!!!

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1127
30.3.2014 9:43:47   
serpica
Anciuser posted image za devojku,mada mi na slikama deluje baaaas dundastouser posted image
danas cu da mu dam kiselo mleko i zitarice da vidimo kako ce da prodje..

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1128
30.3.2014 22:10:43   
anci kv
a šerpi,zato što gospođica slaže face kad se slika, napući usta...mali mišelinko
Javni kako prođe klopica

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1129
30.3.2014 22:25:29   
mama treći put
Anci pozz.Moj sin sa osam meseci ima oko 14kg.Ali jede vise puta dnevno po malo.Takodje ne merimkoliko grama pojede.Obozava kuvani krompir i sargarepu.

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1130
30.3.2014 22:32:18   
serpica
8 meseci i 14kg user posted image ne znam sta da kazem,moje devojcice su bile 9,9kg i 12kg sa godinu dana bata ce verovatno da ima malo vise,Tara sada sa 5,5god ima 18kg,odoh malo u off ali prosto ne mogu da se nacudim...
Anci poruckao je sve kiselo mleko i nije se bunio user posted image cini mi se da mu vise prijaju kisele stvari nego slatke..

(odgovor članu mama treći put)
Direktna veza do poruke: 1131
30.3.2014 22:49:54   
mama treći put
Imao je 4350grama narodjenju.Doktorka mi rekla da mu smanjim hranu.Pokusavala sam,ali je on mali prozdrljivko.Ja sam kod svih troje dece uvela sa 6 meseci mlecne proizvode.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1132
30.3.2014 23:01:19   
mama treći put
Trenutno mi je problem sto mu izasla 2 zubica pa grize kad ga dojim.Sisa,pije kravlje mleko 3 do 4 puts dnevno plus cvrsta hrana najmanje 3 puta dnevno.

Direktna veza do poruke: 1133
30.3.2014 23:14:06   
anci kv
šerpiuser posted image user posted image pa to je naš zetonja!!!!
Napredni bebci,nema šta
Mtp, mi još nemamo zubiće,čekamo
Za večeru je smazala kukuruznu palentu sa pavlakom i mlekom

Direktna veza do poruke: 1134
31.3.2014 8:06:53   
mama treći put
Anci nisu sve bebe iste kod svake bebe u razlicitom mesecu nicu zubici.Mojoj cerki je prvi zub izaso sa 13 meseci.Starijem sinu sa 8 meseci.A najmladjem sa sedam prvi,a drugi sa sedam i po.Najgore mi sto kad mu nicu zubici hoce samo u ruke.Ja sam mom bebcu sa 6 meseciprvi put dala da jede griz.

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1135
31.3.2014 8:08:51   
mama treći put
A kad se setim moja cerka jela slaninu sa 6 meseci bez zuba.

Direktna veza do poruke: 1136
31.3.2014 9:17:28   
anci kv
Kakva slaninica...da se mm pita već bi joj dao suvo meso user posted image

Direktna veza do poruke: 1137
31.3.2014 11:42:12   
serpica
Anci,kupila sam danas ovsene pahuljice sa jabukom i cimetom,potopi se u vrelu vodu i imaju odlican ukus samo su po meni slatke iako nemaju secer u sebi pa sam ubacila kasiku pavlake i smazao decko sve..
Svinjsko meso pa i slanina imaju masnocu koja ni u kom slucaju nije dobra za bebine krvne sudove a i za zeludac jer se tesko vari.
Ja sam se dugo dvoumila i oko glutena do godinu dana pa eto uvedoh ga,ali znam da svinjetinu necu sigurno jos dugo.

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1138
31.3.2014 11:58:33   
Azra_
Ma kakva svinjetina?! Po meni , nikakva korist od toga Moje dete ima preko 2 godine, nikad je nije probao. Teletina, junetina, jagnjetina, ćuretina, piletina, džigerica i riba, sasvim dovoljno. Naravno, kad dete počne sve to da jede...

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1139
31.3.2014 23:39:49   
anci kv
Ma svinjetinu ću na kraju, jednog dana...kakvi to..o tome ni ne razmišljam, a pogotovu zato što je ni ja ne jedem
Dajte neki recept za spanać, a da nije sa mlekom pošto ga još nismo uveli???

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1140
1.4.2014 0:15:18   
Azra_
Jeste li uveli jaje? Uh, sve sam pozaboravljala kad šta ide...user posted image Inače, spanać, kao izvor gvožđa, ne bi ni trebao da se daje sa mlečnim proizvodima, jer njihov kalcijum smanjuje vezivanje gvožđa. Nije štetno da se da, ali bolje ne kombinovati spanać i mlečne proizvode, bar meni tako nutricionista objasnio.

< Poruku je uredio Azra_ -- 1.4.2014 0:16:55 >

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1141
1.4.2014 0:21:44   
anci kv
Jaje smo počeli sa punih 6 meseci, šestinu,četvrtinu,polovinu pa celo žumance
Sutra uzimam spanać pa od srede na zeleniš

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1142
1.4.2014 0:27:37   
Azra_
Fino. Onda možeš kombinaciju spanać-pirinač-jaje(žumance). Može da bude baš kao kašica, a može i čorbasto.

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1143
1.4.2014 7:32:29   
Misha i Ljisha
Azra slazem se, to isto vazi i za meso i mlecno. Znaci kad je meso na trpezi bez mlecnog. Ali spanac se vec dugo kod nas pravi upravo sa mlekom pa valjda ne znamo kako ga drugacije spremitiuser posted image , ali dok se ne uvede mleko moze uvek posni spanac.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1144
1.4.2014 9:44:12   
anci kv
Ma ne mešam jaje i meso sa ml.proizvodima, nego kad se pomene spanać mene odmah to asocira na spremanje sa mlekom
Danas idemo na zelenu pijacu u nabavku

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1145
1.4.2014 9:54:08   
Azra_
Da, i ja spanać jedem isključivo sa pavlakom.user posted image Dete sam od starta navikla da jede bez pavlake, mleka i sl.user posted image Mada, tu sam imala sreće, nije probirljiv. Ne voli pasulj, sve ostalo fino jede, od malena tako. I to sve kuvano na pari uglavnom, bez soli, začina i sl.dakle, bljutavo i malo bljak. On se ne žali za sada.

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1146
1.4.2014 9:59:01   
anci kv
Ma i ona nije probirljiva, srećom dobro jede pa se ne brinem

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1147
1.4.2014 10:12:21   
Anoniman
Ja spanac ne jedem uopste, i nisam joj ga ni nudila, prvi put ga je probala prosle nedelje sa mlekom, i dobila koprivnjacu i odmah presing i urbazon, vise ga davati necu....

(odgovor članu anci kv)
  Direktna veza do poruke: 1148
1.4.2014 17:22:57   
serpica
UM ja sad prvi put cujem da je neko alergican na spanac user posted image ali ako je tako ne daj vise,ima zamene i za to.
Ja nisam spremala spanac do sada,par puta sam kupila gotovu kasicu ali nije nesto odusevljen,

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1149
2.4.2014 7:35:09   
mama treći put
Jel neko davao socivo bebcu?Ma ja samo pilece meso dajem bebcu.Jos sam nasla mleveno pilece meso i skuvam cufte,on to obozava.Jos sam nasla i recept za cufte u sosu od jogurta.Prvo se ispeku,ali budu mekane.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here