|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
14.11.2013 11:00:35   
ivaMark
Juce popodne klopala jabuku koja nije prosla bas slavno user posted image stalno je radila ono kao da hoce da povrati a jutros bundeva-otisla cela porcija user posted image

Rosita, a zasto ne skuvas kompot svez? Kupis jabuku, krusku... ne znam sad sta sve sme tvoj bebac da rucka od voca, mozes i da kombinujes sa smrznutim vocem kao sto napisa MiLj.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1026
14.11.2013 11:07:20   
Rosita
Iva, moram da izbegavam jabuku. Krušku jede, ali ne može stalno krušku sa palentom za doručak. Mora i neko drugo voće. Tu mi ostaju breskva i kajsija kojih sad nema drugojače do u kompotu. Kajsiju doduše nekad dajem suvu, hidriranu prethodno. Bebac je već veliki, mora da klopa, a imamo dosta ograničenja zbog alergije na pkm i tvrdjih stolica, mada je juče imao, Bogu hvala, finu stolicu, da kucnem u drvo. Eto. Pozdrav za tebe.

< Poruku je uredio Rosita -- 14.11.2013 11:08:09 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1027
14.11.2013 11:12:19   
ivaMark
Joooj da, zaboravih da on ima alergiju user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1028
14.11.2013 11:34:48   
Snelle
Ružice, a što mu ne kupiš kašicu od breskve ili kajsije?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1029
14.11.2013 11:39:14   
Rosita
Snelle, u njima ima pirinča, nemam pojma, možda i probam, verovatno grešim, ali čini mi se da je baš imao muke nakon pola takve kašice i da mu se ojela guza tad, al opet, verovatno se samo podesilo.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1030
14.11.2013 11:40:23   
milicicak
Ruzice, google search kaze...
Salicilna kiselina u malim dozama se koristi kao konzervans, bez ikakvih problema... ALI ako u porodici imate nekog ko je alergican na aspirin i aspirinu slicne lekove ja mu ne bih davala jer salicilna kiselina moze da izazove alergijsku reakciju...
I sto kaze Snelle imas kupovne kasice od breskve i kajsije, one cesto u sebi imaju pirinac i jabuku ali mislim da to ne bi trebalo da vam bude problem...
user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1031
14.11.2013 11:46:00   
Snelle
Pa ne bi trebalo da je svaka kašica sa pirinčem ili grešim?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1032
14.11.2013 11:47:46   
Rosita
Hm, nemamo alergicnih (valjda). Hvala lepo na informacijama user posted image . Videcu sta mi je ciniti.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1033
14.11.2013 18:46:05   
Rosita
Hip i juvitana jesu, znate neke koje nisu?
Inače, dokona žena zvala pedijatra, ispričala sestri problematiku, ona mu prenela, on rekao ne. Doduše, on verovatno misli šta je ta mama zapela za kompot, može i bez toga, ne verujem da je skapirao da ja pitam zbog obroka, nije ni važno. Da l imaju suve breskve negde, čisto onako pitam?

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1034
14.11.2013 19:55:23   
milicicak
Sad videh u dm Frutekovu od kajsije i kruske bez pirinca :)

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1035
15.11.2013 7:32:32   
Misha i Ljisha
Rosita ja ti odgovorila u temi od 9-12 meseci hihhih...Htedoh reci nemam pojma ni da postoje susene breskve jer ih nikad nisam ni trazila.user posted image Sto se tice frutekovih kasica dosta ljudi ih hvali pa probaj stvarno sa njima

Direktna veza do poruke: 1036
15.11.2013 10:02:38   
Rosita
Ću da probam. Žive bile :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1037
20.11.2013 11:50:55   
Rosita
Žene, kad se uvede gluten (još nisam), da li se svaka nova žitarica sa glutenom tretira kao nova namirnica? Ili je to prosto gluten pa gluten, jedno te isto. Ako npr. detetu dajete neku instant kasu, tj. pahuljice sa vise zitarica, da li ste prethodno svaku pojedinacno uveli? Hvala.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1038
20.11.2013 12:00:38   
milicicak
Rosita, gluten je gluten :) ne moras svaku namernicu sa glutenom uboditi posebno :)
ne znam da li sam vec pisala, ja sam gluten uvela preko griza pa posle presla na Nestle 8 corns (hvala onom ko ih izmisli)

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1039
20.11.2013 12:09:50   
jole82
Yup user posted image
Ja sam prvo kroz hleb (odnosno poparu--al T jede melko ml. proizvode)pa keksolino, pa 7 corm milupa, pa onda griz..
Takav nam redosled ispao...al možda prvo da mu daš ili griz (na vodi) ili neke pahuljice pa sa svojim mlekom..beše D ni ti ne konzumirate mleko?

Enyoj the silence!

Direktna veza do poruke: 1040
20.11.2013 12:13:50   
Rosita
E hvala vam. Jeste Jole, mi smo mrzitelji krave user posted image . On za doručak jede voće sa palentom. Planiram da izmiksam voće i najpre mu dam 2 -3 kašičice griza sa voćem, pa da nastavimo doručak sa palentom. Pa tako tri dana, sa malo više griza, pa recimo treći dan par kašičica griza i par palente dodam u voće, ili samo griz (uvatila se za palentu zbog kakenja user posted image )

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1041
20.11.2013 12:18:44   
adulence
Mi smo rosita uveli prvo grriz her mi je bio zgodan da ga kombinujem sa vocem ,bas kao sto ti to radis sa palebtom,a sto se tice kakenja ,ne znam da li ste probali amaranth,dusu dao za kakenje,bar se kod nas tako pokazao...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1042
20.11.2013 12:21:06   
jole82
Ako ako i ja sam T na početku uvođenja davala palentu sa voćem..zbog kakiceuser posted image a i ona nema neke užine da gricka voće pa nam je to bio konkretan obrok..
onda griz na vodi ubaciš voćkice, pa polako što kažeš mešaš i povećavaš griz..
Ja sam mojoj dala odmah sve..al stvarno je tačno ono da majka zna šta je najbolje za njeno dete i tim "insektom"user posted image se treba voditi user posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1043
20.11.2013 12:22:03   
milicicak
Rosita :) samo ti forsiraj palentu :)
i ja bih za pocetak dala samo 1 kasicicu cistog griza sa vodom pa nastavila dorucak normalno :) al to je moja paranoja :)

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1044
20.11.2013 12:37:43   
Rosita
Ja druge namirnice dajem normalno, povecavam kolicinu ali ne tripujem se nesto ni prvi put, ali kad su alergeni u pitanju tu sam i ja paranoik user posted image . Ako opet ne odložim zbog radi nečeg user posted image , sutra ću mu dati.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1045
20.11.2013 14:52:59   
Misha i Ljisha
Rosita ajd budi malo optimistauser posted image , ne moze ti dete biti alergicno na sto stvari hihihi...Ja to bar tako shvatam. Mislim i ja sam sve polako i postepeno ali se ni u jednom trenutku nisam istripovala da ce da dobije alergiju na nesto, ja sam polako zbog njenog stomacica.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1046
20.11.2013 15:07:35   
Rosita
Ako, MiLj, ako si mi rekla user posted image . Nisam pesimista, nego sam takva nekako ceo zivot, sve nesto unapred dumam, sto kaze mm svemu ce me nauciti, al da se opustim nikako user posted image . Streber jednom, streber uvek user posted image . Al nisam onaj dosadni streber nikad bila user posted image . Ajd da ne idem u off. Cu da mu dadem.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1047
20.11.2013 15:25:57   
Misha i Ljisha
neko ti je morao reci a ne samo tmuser posted image . Iskreno juce sam joj dala ceo kivi odjednom. Znaci nisam tri dana uvodila. Ja se opustila hehehe..

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1048
20.11.2013 15:25:58   
little_one
Rosita, samo ti oprezno, imas istoriju alegija i u porodici a i vec ti beban ima problema, bez panike al oprezno...

Pa MLJ, meni bas i ne djeluje da si ti "oprezno" uvodila hranu, posebno sto imate strasnih problema sa grcevima, vi vec npr jedete dosta toga sto mi jos nismo probali ili smo tek nedavno probali a dosta ste mladji od nas...tako da, ne znam sta da ti kazem za to da ste bili oprezni...nije samo alergija problem, vec i problemi sa varenjem koje vi ocigledno imate...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1049
20.11.2013 15:32:04   
Misha i Ljisha
IZVORNA PORUKA: little_one

Pa MLJ, meni bas i ne djeluje da si ti "oprezno" uvodila hranu, posebno sto imate strasnih problema sa grcevima, vi vec npr jedete dosta toga sto mi jos nismo probali ili smo tek nedavno probali a dosta ste mladji od nas...tako da, ne znam sta da ti kazem za to da ste bili oprezni...nije samo alergija problem, vec i problemi sa varenjem koje vi ocigledno imate...

Prva tri meseca sam bas cepidlacila kao i Rosita, pisala sam vec da sam samo pirincanu onu kasicu uvodila 10 danauser posted image , a jaje skoro ceo mesec tj zumance. kod moje D se problem sa gasovima desio dva meseca nakon uvodjenja cvrstog. Pitaj Boga iz kojih razloga, recimo imala je problem sa karfiolom tj gasove od njega a jela ga je vec bila skoro mesec dana. I ja sam recimo milupa 7 corn dala pri uvodjenju glutena ali joj nije prijalo isto zbog gasova pa sam napravila pauzu i evo dala joj opet tek pre neki dan. A sad sam se iskreno bas opustila. Plus gasovi nisu vezani za alergije i nasa dr je tvrdila da Dunja prosto tako vari hranu jer je imala problem sa gasovima i pre uvodjenja cvrstog, tj nije imala stolicu po nedelju dana ali je imala vetrove. Pih sad, djavo ce ga znati. Hvala Bogu sad je sve ok.

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 20.11.2013 15:33:35 >

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here