|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo
12.11.2013 11:44:40   
little_one
Rosita uvedi Allernovu, u pravu je Milica, mi smo jedno vrijeme isto sumnjali na netoleranciju pa sam ja dodavala Allernovu u kasice i mogu ti reci da nije bio neki trosak jer mi je konzerva trajala taman onih 14 dana koliko je rok da se potrosi kad se otvori (mislim da je tako bilo) znam da je bilo knap...i cisto da dodas u mlijecne obroke pored dojenja...mi smo kasnije probali nanHA i nije bilo reakcije pa smo nastavili sa NAN-om...da li je prerasla to ili je to bila neka trenuta intolerancija...svakako uvedi Allernovu malo!

Ni ja ne bih kacamak uz svaki obrok....dosta je i jednom/dva puta dnevno, i bice kao grlica....mi je jedemo jednom sedmicno sada i svaki put odmah na tutu poslije dorucka znam da ce brzo da odradi posao nakon palenteuser posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1001
12.11.2013 21:54:39   
Rosita
Sve ću da razmotrim, evo sad uvodim boraniju, od graška je kakio znatno bolje, jutros sam bila malo rezignirana time - ne sme ovo, ne sme ono- ali sam se presabrala, pratiću pa ponekad ću dati nešto pomalo sa zabranjenog spiska, kad vidim da je ok kaka. Razmisljam o uvodjenju vecere, to cu sad u devetom, pa ću tu da krenem sa glutenom, a videću za Allernovu. Znači toliko može da traje? To je onda ok isplativo. Nije mi finansijski momenat od prvorazrednog značaja, ali nije ni zanemarljiv.
Na moju opasku gde sad da nadjem breskvu i kajsiju, dr reče kompot! Nisam o tome mislila. Kompoti imaju šećer, ne? Moram da pogledam u marketima.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1002
12.11.2013 22:35:03   
Misha i Ljisha
da da kompot nama baba vec donela kompotauser posted image . E rosita meni je dr rekla da Dunji ne dajem te namirnice koje joj stezu stolicu ali posto su to sve zdrave rekla mi je kad se kaka par dana ustali onda dajte ponovo sargarepicu i slicno i tako i radim. Tako da mi stalno u krug te kaki lepo te se malo muci i tako. A sto se tice spelte ja imam neku tabelu i ona je u vrhu alergena, pa ja bas ne bih pocinjala sa njom (iako po mnogima ona ima manje glutena od ostalih zitarica). Ja sam isto pocela sa grizom na vodi. I da bi prihvatila griz tad sam dodavala voce. Ali recimo dunji ne prija ona kasica 7corn od milupe. Muci je stomak ali zato od nje ima kaku po 10 puta na dan ali se vidi da je na kraju sve bas muci pa joj ipak ne dajem. Kacamak opet moze neke bebe da protera a za neke ne mora da znaciuser posted image . Posto je mastan sigurno ne odmaze ali ja ga isto ne bih gurala u svaki obrok.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1003
13.11.2013 9:55:19   
little_one
Uh ne bih ja kupovni kompot on je prepun secera...al bas prepun...ja sam zamrzavala dosta toga ljetos pa eto jutros smo jeli tresnje sa grizom..imam i visnje i breskve...da si blize da ti donesem koju...raspitaj se po rodbini da nije neko spremao svoj kompot, mozda nije toliko bas pun secera i konzervansa...vama ce tegla moci da traje...

A sto se tice Allernove, mogu ti reci da jeste bitan finansijski momenat....barem kod nas je ona skuplja duplo od standardne formule...bila je oko 15 eura konzerva...i trajala mi je knap koliko kazu da moze da stoji otvorena jer sam dodavala samo u mlijecne kasice, nisam imala potrebe da joj dajem flasicu kao dohranu jer je dobro sisala. Pokusaj, i vjerovatno ce ti u pocetku odbijati dok se navikne na ukus allernove...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1004
13.11.2013 11:13:59   
Rosita
Na žalost, nemam drugi do kupovni kompot. Videću ako ima neki sa manje šećera. Baš mi je nezgodno :(. Pre mesec sam pokušala da mu dam gnječenu bananu i bundevu, nije hteo. Jutros krušku i palentu, gadio se, pljuvao, plakao, doručak nam je bio stres. Kako da ga naviknem najlakše na neblendirano skroz? Evo ga spava gladan manje više. Ne želim da se vraćamo unazad, ako ima dva obroka, ima dva i tačka, ne bih da mi odbija zato što nije izblendirano. A znam da je dovoljno veliki da treba da jede neblendirano skroz. Eh, sve mi deluje tako komplikovano :(

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1005
13.11.2013 11:23:40   
ivaMark
Rositai meni sve to deluje kompolikovano.

Bili smo juce u savetovalistvu, sestomesecna kontrola i sestra je rekla da uz svaku povrcku ubacujem i pirincanu kasu, kao poboljsava probavu a Jovanica ima bas tvrdu stolicu poseldnjih par dana, bas bas tvrdu, rekla je jos da joj slane obroke pripremam sa corbicom od junetine (voda u kojoj su se kuvale junece kosti) a sladak obrok da joj bude isto ta kasa rizina i neka vocka unutra, jabuka prvenstveno. Nije pominjala palentu, niti povrce koje smem da joj dajem user posted image

E, sada ja vas pitam: da li smem karfiol da joj dam i kada palentu? E da, i da li je ok to sto nam je rekla da uz svaku povrcku da joj dajem pirincanu kasu?

Treba da se procita... sad videh da ne treba jos karfiol.

< Poruku je uredio ivaMark -- 13.11.2013 11:26:36 >

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1006
13.11.2013 11:27:43   
Misha i Ljisha
Joj Rosita pa ako nece neblendirano (sto nekad zna da bude problem tako kazu jer ih u fazonu mrzi da zvacu) ti mu blendiraj jos neko vreme, ali mu prvo ponudi gnjeceno. Ma ja sam Dunji znala i po tri razlicita dorucka da spremim pa da vidim sta ce jesti i da je nudim hehe... Ti u jednom tanjiru izgnjeci u drugom nek bude blendirano a probaj i da mu das u rukicu da on sam gricka.Pa polako. A sto se tice kompota, nemam pojma od kupovnih koji je uopste dobar i da nije jako sladak. Ali nije to toliko ni bitno jesce on a bitno je da jede voce. Sad ce zima a vec od osam meseci cini mi se da mozes i citruse. Kivi vec sad moze da jede (mada ja nisam nista davala osim banane) pa ce biti vockica. Ja sam kao i Lo dosta toga stavila u zamrzivac(tresnje crne i bele, sljive, brskve, visnje, kajsije i td) pa ja vec sad vadim napolje i kuvam joj kompot. A od svezeg jos uvek imam kruske i jabuke i to je to od voca. Samo polako prihvatice on sve.

IvaMark meni nema smisla da ubacujes pirinac svuda kad pirinac steze kaku. Bolje svuda ubaci palentu. I jabuka ne mora nuzno da znaci da otvara bebu eto kod Rosite i mene je bas obrnuto od jabuke se najstrasnije muce.

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 13.11.2013 11:35:52 >

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1007
13.11.2013 11:35:36   
Rosita
Joj Ljišo, ma baš sam nešto... Naišla mi žuta minuta, no dobro, proćiće. Tako sam jutros, prvo malo gnječeno pa blendirano. Hvala ti puno.
Iva, pirinač steže stolicu, jabuka takodje, sargarepa, krompir.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1008
13.11.2013 11:41:59   
ivaMark
Pa i ja bih rekla da steze pirinac, tako sam i ovde negde procitala. Tikvica onda moze? Ona je lagana i vodenasta. A i bundeva steze... uh.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1009
13.11.2013 11:42:12   
Misha i Ljisha
Rosita user posted image , cesto on jos nece hteti da jede cekaj tek ste poceli. Jos ces se nervirati hehehe...Ne brini ne mora sve da bude po pravilima ako se sekiras sto spava gladan daj mu sad da siki malo u snu.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1010
13.11.2013 13:42:08   
viktori
Sad citam unazad i vidim proje. To se zove projara kada idu jaja i mleko la la la
Ja N pravim najjednostavnije 1 psenicnog 2 kukuruznog, 1/2 ulja, kisela voda tek toliko da bude gusce od palacinki. Inace i mi tako jedemo, jer su neutralne pa mogu sa svacim. Narastu i rascvetaju se gorew onako fino. Njemu sam na pocetku jedino stavljala onaj miks zitarica al je ipak bolje sa ovim brasnom. Moja baka je pravila onu "seljacku" proju diiivnu. Samo projino, so i kisela voda. Ona debela sto se sece na kockice i pece sto godina i ja ne umem da je ubodem nikako a ni moja mama. Odlican ukus onako pun mljac a sad sam jela user posted image
Nego sutra dajem N pastrmku kako da mu je spremikm i dal je ok da mu zaledim ove sto sam kupila sveze?

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

Direktna veza do poruke: 1011
13.11.2013 14:21:36   
Snelle
Ružice, dete očigledno nije spremno za neblendirano, ne maltretiraj ga. Pusti ti te priče da već treba blendirano. Ja sam L blendala i posle godinu dana, pa šta.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 1012
13.11.2013 15:06:34   
Rosita
Snelle user posted image user posted image sve ja nešto znadem da je sve individualno i td. Al volim čuti i takva iskustva jer mi se čini da ovde deca većinom sa lakoćom sve prihvataju i u našem uzrastu jedu tipa punjenu papriku ili kajganu sas lebom, pa se nešto zapitam da l ja nešto ne radim pravilno user posted image .

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1013
13.11.2013 15:16:35   
little_one
Ma Rosita ti njemu ponudi - hoce -super, nece - opet super prihvatice vremenom....to ti je sve pitanje samo vremena...pazi ti njegov stomacic a lako ce on da prihvati neblendano....ti povremeno ponudi, daj mu koricu hljeba da se malo zanima, onako usput ponudi i vremenom ce prihvatiti...nema koristi od forsiranja, samo ce dijete omrznuti vrijeme za jelo...a vjeruj mi sami oni pokazu kad im je dosta blendane hrane...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1014
13.11.2013 15:26:03   
Rosita
LO, živa bila user posted image . Sve se kanim reći ti, simpatično mi kad čuje od tebe nek izraze tipa tuta i tako, ja sam po ocu Bosanka mada živimo u Srbiji i što sam starija sve mi više znače ti koreni.... ajd da ne idem u off.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1015
13.11.2013 15:56:30   
little_one
Ma ziva i ti meni bila user posted image user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1016
13.11.2013 17:19:58   
Rosita
Novost- uspela sam da dobijem domaći kompot, evo imam jednu teglu od breskve i drugaricina mama je voljna da mi da još. Ali ona je u to stavila malo salicilne kiseline, ne znam zašto, reče mi drugarica, e sad, žene koje se razumete u prehranu sa hemijske strane, Lesica draga, Milicicak- takav sam utisak stekla, smem li to da dajem bebi?

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1017
13.11.2013 18:32:35   
little_one
Ma jesi li sigurna da je u pitanju salicilna kiselina? Javice se neko al mi je cudno da bi to neko stavljao u kompot? Acetisalicilna kiselina je ono sto meni pada na pamet a to je cini mi se aspirin ili tako nesto...nisam bas jaka sa hemijom...ali salicilna u kompotu....hmmm
Da nije limunska kiselina...tipa da odrzi boju? Da ne lupam...

< Poruku je uredio little_one -- 13.11.2013 18:34:17 >

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1018
13.11.2013 19:08:56   
Maslacak15
Evo jedne anegdote od malocas. Kad smo dosli uobicajeno kuci i doveli starijeg batu iz obdanista ja sam obojicu presvukla i starijem dala parce gibanice u cinijicu koju smo ostavili na stocicu u dnevnoj sobi. On se nesto neckalo pa je to tu stajalo neko vreme a mi smo se igrali tj ja sam kao i obicno izigravala UN. U jednom trenutku odlazim u kuhinju sa starijim do kuhinje da mu dam sok, vracamo se a malisa , koji je napunio sedam meseci u subotu STOJI za stocicem i jede parce gibaniceuser posted image user posted image user posted image . Bila sam toliko u soku da sam odlucila kad se vec potrudio i izborio da ga ostavim da proba koji zalogaj. Nadam se da nece da mu pozliuser posted image

Direktna veza do poruke: 1019
13.11.2013 21:25:02   
milicicak
Rosita, izvini, tek sad videh poruku...
samo da naglasim da nisam tehnolog ali znam i razumem tu neku hemiju i biohemiju...
moja drugarica je salicilnu kiselinu koristila u pubertetu kada je imala bubuljice, super joj je resavala probleme :) ali, nisi to pitala :)
znam da se salicilna kiselina nekada koristila kao konzervans al sad nadjoh neki clanak da je stetna, ne znam koliko je to tacno obzirom da je dugo koriscena kao lek protiv groznice...
mogu da proguglam i proucim na poslu sutra pa cu imati neke konkretnije informacije...
sa ovim znanjem sad ja sam iskreno da mu ipak ne das, al to je mozda moja paranoja i predrasuda jer T reaguje na konzervanse...
u svakom slucaju, proucicu sutra (userpostedimagezagrljaj)

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1020
13.11.2013 21:39:49   
Rosita
Mili, srce si. Kaze da je stavila na vrh noza, kolicina kao kad zdrobis andol. Ako ne to, kupovacu kompot, a tamo samo pise konzervans, bog ce ga znati koji, volela bih da moze ovaj ipak domaci, kaze da mora nesto da se doda da sačuva od kvarenja.
Dobro sam skapirala da se ti razumeš u ovo :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1021
13.11.2013 23:05:19   
viktori
jao ja sma greskom kuckala kod vas sorry user posted image tooooliko sam umorna pa sam pobrkala svasta

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1022
13.11.2013 23:06:55   
jole82
Ja baš htedoh to da ti kažem user posted image ..al da ne stajem na muku user posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 1023
13.11.2013 23:08:05   
viktori
ahahahha eee moja Jole sve hocu al ne znam kako
znas onaj san kad trcis u mestu user posted image e pa ja sam ta

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1024
14.11.2013 7:04:22   
Misha i Ljisha
Rosita mislim da se salicilna kiselina ranije stavljala umesto konzervansa, ali sumnjam da je stetna pogotovo u tako maloj kolicini. Ja doduse sa hemijom nemam veze s mozgom iako sam fizicar ali mislim da je opet bolje da mu dajes domace. Ako ne a ti kupuj smrznuto pa mu uvek pravi kompot od smrznutog voca. (ali smrznuto uglavnom imas visnje, i malina i tako touser posted image )

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here