Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 2.9.2012 0:46:01
|
|
|
|
Jagodica*
|
Jela sam zitarice MinaVB, permutovala sam ih za pahuljice (sto nije ista stavr kao zameniti autizam za neinteligenciju),koliko god da ti mislila da jeste, ili se trudila u datom momentu da izvuces svaki moguci nebulozni argument zarad nekog pomalo bolesnog trijumfa. Ja sam ti pre tri posta pruzila sansicu da masteriras Rekla sam da si u pravu. Da sam ja pogresila. Eto, ti si i Samaricanka ispala. Pa ja ti zestitam od srca
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 2.9.2012 7:00:04
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: anuksunamun Moja beba je izasla iz bolnice sa 3,2 kg,za deset_ dana ce imati tri meseca,a ima 5 kg tacno sada....to je malo ispod proseka....ali ona spava po celu noc...mozda zato sporije napreduje... Ma samo uzivaj. Nek spava dete. E znas sta, meni su ovde savetovali nista do sestog meseca i posle sam imala bas problema da je namolim da jede na kasikicu. Davaj bebi bar nesto na kasikicu pa makar to bilo tvoje mleko samo da navikne na tu aktivnost. Nije bitno sta je unutra, mislim da su sve te zitarice samo za navikavanje deteta da jede. Jedna moja drugarica je tako davala vodu detetu na kasikicu i dete posle naucilo lepo da koristi kad je imalo sest meseci.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 2.9.2012 19:57:22
|
|
|
|
MammaMia
|
IZVORNA PORUKA: jabukica Eh drage moje, i ja bih moju malu što duže isključivo dojila, do prekjuče je i bilo tako, ali moja svekrva se napravi pametna i maloj kao prvu hranu uvela par kašičica svežeg soka od lubenice, ma kao moraš je početi navikavati na druge ukuse. Baš me nervira sa tim nekim njenim stavovima, ponekad se ponaša kao da ona zna šta je najbolje za moje dete i kao da ga je ona rodila, ne bih da se svađam s njom, ali ponekad me baš iznervira. Inače mala je, da kucnem super napredna, pre nedelju dana, sa 4 meseca i 9 dana imala je 9,450kg (rođena sa 3,600kg), porodično je sklona alergijama i baš zato bih malo odugovlačila sa uvođenjem drugih namirnica, a i zato što je, naravno, samo na sisi i super napreduje tako. Ako baš moram da uvedem čvrstu hranu krenula bih lepo redom, prvo žitarice, pa povrće, pa tek onda voće, a ne tako bezveze. Nemoj pogresno da me razumes, ali tvoja beba je i vise nego napredna. Sa godinu dana je normalno da dete ima oko 11-12kg max. Povedi racuna sta ti jedes dok je dojis, jer su velike sanse da ti dete bude gojazno, a valjda znas koji su sve rizici prekomerne tezine. Ai sta ja znam, ja sam mama jedne mrvice.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 3.9.2012 4:59:17
|
|
|
|
jabukica
|
Mama Mia moja ti je ishrana prilično izbalansirana, jedem dosta voća i povrća, izbegavam slatkiše, masnu hranu, hleb i testa, jedem malo mesa, ella sira, malo mleka - šolju-dve dnevno, i malo ovsenih pahuljica i to je uglavnom to. Nisam se mnogo ugojila ni u trudnoći, dobila sam oko 11kg, i to je spalo odmah po porođaju, sad već 2-3 meseca stojim na kilaži od pre trudnoće. Tako da mislim da problem nije u mojoj ishrani, i da je mala možda genetski takva, jer sam i ja kao beba bila buca, mada sam sada na idealnoj težini, baš kako preporučuju (57kg na 168cm), a i ja se super tako osećam
< Poruku je uredio jabukica -- 3.9.2012 5:02:54 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 3.9.2012 10:10:07
|
|
|
|
jabukica
|
i zaboravih da dodam da su mi svekar i svekrva nakon porođaja govorili kako ću morati da se ugojim i da pojačam ishranu da bih imala mleka, naravno da ih nisam poslušala i nastavila da jedem kako i šta sam ja htela , ispostavilo se da sam bila u pravu.
< Poruku je uredio jabukica -- 3.9.2012 10:11:23 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 3.9.2012 16:38:28
|
|
|
|
Sanchy
|
Vidim naslov teme al citam da ste odprilike sve pocele cvrstu hranu da dajete bebama tek od sestog meseca?Da li uopste moze nesto da se uvede od treceg ...nista ne stizem da procitam na tu temu pa da pitam ovde...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 3.9.2012 16:46:01
|
|
|
|
minavb
|
Ne, sa 3 meseca nismo uvodili. Na RR je samo jedna smeskica ugodila sa 3 meseca cvrstu jranu jer su joj deca imala GER.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 3.9.2012 16:51:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Uglavnom smo uvodile od 4-tog meseca.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.9.2012 9:58:14
|
|
|
|
cicimummy
|
Citam ovo sto je Mali Mis postavila...mi imamo 5 meseci i jedemo kao da imamo 6. I dete mi uopste nije gojazno :) Cak mogu da kazem da spada u jednu od zgodnijih beba :)
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.9.2012 10:06:17
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Ne, sa 3 meseca nismo uvodili. Na RR je samo jedna smeskica ugodila sa 3 meseca cvrstu jranu jer su joj deca imala GER. Ja sam Luki sa 3,5 meseca dala sok od jabuke i sok od šargarepe (cedila sveže).
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.9.2012 10:07:15
|
|
|
|
Anoniman
|
I limun i šećer sam mu uvela odmah po rođenju, dodajući u prokuvanu vodu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.9.2012 11:41:39
|
|
|
|
minavb
|
Eto, Luka je imao srece pa nije odreagovao na to. Dakle imamo njih vise koje su uvodile pre navrsena 4 meseca, ali ih je svakako malo.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.9.2012 11:49:01
|
|
|
|
Anoniman
|
I ja sam sa 3,5 meseca dala ceđenu jabuku, pa kašicu od jabuke, pa šargarepu, ali ću sa sledećim pomeriti na 4,5. Planiram da počnem sa nekim žitaricama, jabukom i šargarepom, verovatno baš tim redosledom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.9.2012 12:27:24
|
|
|
|
Anoniman
|
I ja sam sa drugim odložila zbog alergija. No, mislim da detetu koje nije alergično ne treba odlagati do 6 meseci, da se sa 4m može polako početi sa uvođenjem.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.9.2012 12:29:38
|
|
|
|
minavb
|
Tako je.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.9.2012 13:51:33
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: Tash I ja sam sa drugim odložila zbog alergija. No, mislim da detetu koje nije alergično ne treba odlagati do 6 meseci, da se sa 4m može polako početi sa uvođenjem. Slazem se. 4-4.5 meseca najkasnije zapoceti sa nemlecnom hranom, pomalo, da se navikava. Prvo zitarice ili povrce, meso, pa voce na kraju. Zasto voce na kraju, da ne ponavljam, 100x je sazvakano na forumu. I da, voce prvo kuvano/peceno, pa tek malo kasnije sveze. To su moji saveti
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.9.2012 14:04:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja kažem sasvim obrnuto: prvo voće, pa žitarice, pa nastaviti voće, onda povrće, pa meso, pa nastaviti povrće.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.9.2012 14:17:12
|
|
|
|
minavb
|
Taso, tebi dosadno na poslu?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.9.2012 14:18:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Jeste, ali to nema veze sa ovim. Mislim, nećeš mi reći da ne znaš da je to moje mišljenje?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.9.2012 14:28:19
|
|
|
|
minavb
|
Necu ti reci nista. Reci cu drugim mamama da slusaju izabranog pedijatra, a ako nisu njim zadovoljne da se pridrzavaju zvanicnih preporuka.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.9.2012 14:31:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Apsolutno se slažem. Tako sam i ja radila. Oba puta. Prvom sam na preporuku pedijtra dala voće, žitaice, povrće, meso, jaja... Drugom sam dala povrće, žitaice, meso, voće... I gle čuda, obojica rastu!?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.9.2012 14:34:39
|
|
|
|
minavb
|
Stvarno, gle cuda
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.9.2012 14:35:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Ustvari, drugom sam na preklop uvodila, malo povrće, malo žitarice, malo meso, malo voće, pa opet povrće, pa opet voće...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.9.2012 14:36:23
|
|
|
|
red3lilu
|
Mina imam nedoumicu vezano za šargarepu... Ona se uvodi među prvim namirnicama (tako sam savetovana kad smo počeli da klopamo), pa sam tako i ja pokušala sa Nidžom, međutim on ju je do negde 8-9. meseca izbacivao u istom obliku kako je na usta ušla ... Sećam se mi je patronažna kasnije došla, negde krajem 6. meseca i rekla da je šargarepa teška za varenje pa je treba kasnije uvesti...što sam skontala i sama do tada Je li to izuzetak ili je zaista malo "teža" za probavljanje?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.9.2012 14:46:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Ceknider, dakle sa koliko meseci treba uvesti sa 4 ili 6 nemlecnu? I da li to zavisi od toga da li je dete ma AD ili maminom mleku? Ili slusati pedojatre, koji pri tom nisu usaglaseni?
< Poruku je uredio Zenetina -- 4.9.2012 14:49:27 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.