|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
10.8.2012 14:23:03   
red3lilu
Ja sam morala moje da kusam kad je mali počeo da ga odbija da vidim u čemu je razlog...bilo je slano?!user posted image

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 1051
10.8.2012 14:27:00   
Sesilija 83
Hmm lili cudna si ti biljka kad proizvodis slano mlekouser posted image

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1052
10.8.2012 14:35:05   
red3lilu
user posted image zato je i prestao da sisa sa 2,5 meseca

Direktna veza do poruke: 1053
13.8.2012 12:57:45   
Sesilija 83
Evo nas sljiva prosla super tri dana... a danas smo uveli breskvu lepo je ruckala pa sve nesto sokce koliko joj slatkouser posted image to je to od uvodjenja nove hrane za sad ostalo kad se vratimo sa odmora...znaci za ovih 10ak dana imam da joj kombinujem...

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1054
18.8.2012 8:38:48   
Sesilija 83
Breskva takodje prosla lepo... kao sto rekoh sama sebi to je to od nove hrane dok se ne vratimmo sa odmora pa nastavljamo dalje....
Juce sam joj uzela i pahuljice nestle bas da probamo,nadam se da ce da ih njupa ako ne pojescu ih jauser posted image uzela sam joj i neki nestle desert od 6 meseca alo tek kad sam dosla kuci videh da ima vanile...pa ce i to da saceka dolazak kuci.
Za ishranu bebe na moru nosim samo kasice u teglici...kupila sam oko 25kom i toliko cu da ih ponesem...za svaki dan po 2 kom i paket rose za pice,i naravno Bacilac za svako slucaj rece mi pedijatar da joj dajem svakog dana po kesicu.
E bas sam se lepo druzila u ovoj temi sama sa sobomuser posted image kad se vratimo sa odmora moja bebana ce imati 6,5 meseci pa prelazim u drugu temu ...
Dovidjenjauser posted image

Direktna veza do poruke: 1055
18.8.2012 8:49:32   
cockic
e taj nestle dezert od 6 meseci sam i ja uzela i dala sam leni prvo se neckala a posto u pakovanju ima 4 komada ona dva je lepo pojela.nego sad ne mogu da ga nadjem po radnjam maksiji ja sam to uzela u tempu.a znaci mi za uvece drzi je lepo masnije je.
da li ga aksa ima?

nego sesilija da znas ima i sa i bez glutena obrati paznju,ja slucajno procitah.
mada ja sam joj ga uvela juce keks a keks tipa plazma i lino imaju gluten.tako da je ruckala juce malo keksica mlevenog sa mlekom.

Direktna veza do poruke: 1056
18.8.2012 15:18:52   
Sesilija 83
Cockic ja uzela u dm-u... a nisam gledala za gluten.. bas sam stjupiduser posted image
Moram da vidim a kad si ti otprilike uvela keks i koji???

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1057
18.8.2012 21:26:51   
cockic
ja sam uvela podravkin lino mada davacu joj i plazmu ovih dana kad njega potrosim.a dala sam joj juce sa 6 i po meseci prvi put keksuser posted image

Direktna veza do poruke: 1058
20.8.2012 23:05:50   
MammaMia
Iscitah celu temu, dobih neke odgovore ali posto smo mi specifican slucaj, moram da postavim sijaset pitanja. I uopste zanima me vase misljenje, neki savet.
Moja beba ima 7 meseci, ali je prematurus (po korigovanom 4 i po). Iskljucivo je pila moje mleko na flasicu 6 meseci, da bismo uveli dohranu koju je u pocetku lepo prihvatala a zatim krece pakao koji evo jos traje. Potpuno je odbila mleko, u medjuvremenu ustanovljena joj je hipervitaminoza D koja smanjuje apetit. Poceli smo pre tacno mesec dana sa cvrstom hranom po hitnom postupku, jer je averzija mleku tolika da satima nije jela, cak i prema mom dok sam jos imala zamrznuto. U pocetku smo je uspesno hranili u snu, sad i to oseti, batrga se, plasi se da zaspi. I ranije je jela slabo, dosli smo do 100ml po obroku (opet nocu) ali je napredovala, ne bas kilo, ali 400-750g.
Imam pitanje vezano za hranu. Nas raspored izgleda ovako:
-Mleko u 21, 00, 3 i 6h (u snu, pojede trenutno 50-70ml, dodajem Fantomalt ili dam kao mleko Nutricijin Infatrini koji ima 100 kalorija u 100ml, sve po preporuci lekara koji je vode, a vodi je citav tim, od Instituta za neonatologiju, Tirsove do Majka i dete)
-mlecno-zitna kasa u 10 i u 18h (na kasicicu, pravo mucenje)
-slana kasica u 13 i u 16h (opet po savetu lekara)
-vocna uzina obicno pre podne

Posto tako malo pije mleka, ja ga trpam u sve obroke, nekad posizim pa ga i sa breskvom pomesam za uzinu. Pitanje: Da li je to u redu ili stvarno treba neki obrok da bude nemlecan skroz i zbog cega? Na primer u slanu kasu dodam svega 10-20ml. Inace, rado jede kasice, ali sklona je povracanju, cesto ima onaj nagon, gadi se vec na pola obroka kao da joj je vec dosta. Kolicine da vam ni ne pisem, ocajno su male. A moram malo da isforsiram, jer u poslednje vreme kilaza kao da stoji. Rodjena je sa 1kg100, danas sa 7 meseci ima 5kg300.
Zitarice gotove nece, retke su revise, eventualno Milupa nemlecne dok se ne otope i do bukvalno veceras Hipp Oat-apple. Pitanje: mogu li da joj kuvam griz od domaceg kukuruznog brasna na vodi (pa posle ubacim mleko)? Vec jesam, ali joj je stolica kao plastelin, pa sam se uplasila. Posto u zitnim kasama ima mleka, vec posle 30ml krece borba: ona pljuje, ja hvatam kasicicom i vracam. 'bem ti zivot. 3 meseca su joj se borili za zivot, izvukla se, i sad ova muka. Inace je izuzetno nasmejana beba, ne biste verovali, samo se smeje i sva je zadovoljna svojom fit linijom. Ali ne mozemo doveka ostati mali (mada mene vise brine kolicina mleka koju treba da popije uz ove kasice sto sam navela, u smislu da joj pruzi odgovarajuce nutritivne sastojke). Pitanje: koliko mleka u nasm slucaju u toku 24h?
Ljubim vas, hvala unapred.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1059
22.8.2012 14:44:27   
zeci
MM, koliko mleka treba da pije, ako si na to mislila je najbolje da ti lekari kazu, i moja od treceg meseca pije samo po 500 ml na 24 h a to je bas minimum, s tim sto je sad i cvrstu hranu pocela da brljavi, a u pocetku je lepo jela.
Ono sto ja znam je da treba da odvajas meso i mleko, ako si pocela da joj dajes meso onda u taj obrok izbaci mleko, radi resorpcije gvozdja, to mi je dr rekla.
Probaj u zitarice da joj stavis voce, ono koje voli, pa ce joj smanjiti taj ukus mleka, mozda joj se dopadne...
Milupa pirinac i Milupa 7 corn (koji je odlican) su ti najgusci kad se naprave lako ih je davati, a kukuruz i pirinac su katastrofa retki... Mozes griz i palentu kuvati pa dodavati mleko ili jogurt, ja sam probala ali ova moja izbiracica nece...

(odgovor članu MammaMia)
Direktna veza do poruke: 1060
22.8.2012 14:55:21   
minavb
MM, moj sin je pio do 600ml, mada uglavnom oko 500ml mleka dnevno i imao je averziju prema mleku, kasnije i prema čvrstoj hrani. Sa ovom količinom je sasvim dobro napredovao i Fantomalt i Maltodekstrin smo izbegli. Po uvođenju čvrste hrane, imala sam nemlečne obroke i to ručak i doručak, i nikakvih problema zbog toga nismo imali. Nemoj da dodaješ mleko svakom obroku. Ako insistiraš na mleku zbog kalcijuma, nema potrebe za tim.
Koji lekar iz Tiršove vodi računa o vama, ko je potvrdio hipervitaminozu i da li ste išli kod gastroenterologa? Mislim da je uzrok averzije nešto drugo, a ne hipervitaminoza.
Imaš teme Beba odbija mleko, GER u kojima smo pisali o našim iskustvima, možda ti pomogne.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 1061
23.8.2012 9:55:07   
MammaMia
Hvala na odgovorima. Lekari nisu zeleli da nam kazu kolicinu, u fazonu sve je to individualno. Da, ali koji je minimum minimuma uz cvrstu hranu? Jucerasnji bilan : 300ml za 24h, povratila 2 obroka.
Kad kuvam griz na vodi (voli jedino kukuruzni, od prosejanog brasna) dodajem 10-20 ml mleka i na pr. sljivu, to je jedno vreme bila njam-njam kombinacija, sad ni to nece. Skontala je da moze da povraca kad god joj dune i da se tako obrok zavrsava. Milupa rizine ni sa vocem a kamoli samo sa mlekom nece. Drzi u ustima i ne guta ili svaku kasiku pusta napolje. Od riza-kukuruz povraca cak i kad nema mleka, na primer sa vocem. Probacu 7-korn, izgleda da sam joj u neznanju ipak uvela gluten sa Hipp ovas-jabuka (jedno vreme su joj se svidjale). Izbacicu mleko makar iz voca, meso jos nismo, sutra idemo na kontrolu na Institut za neonatologiju pa cu pitati.
Mina, znam ko je tvoj gastro, isla sam i kod njega privatno ali sam se fokusirala na Radlovica, pogledaj sta sam pisala na temi Vigantol/Ad kapi. I ja mislim da nije samo zbog hipervitaminoze tolika averzija. Jos uvek se pitam nema li moje dete ipak neki oblik GER-a, tim pre sto su se povracanja intenzivirala sa cvrstom hranom (mada je cinjenica da guram kasiku, ne povraca bas uvek). Medjutim ni tvoj ni moj lekar u to ne veruju. Perisic je doduse, nakon sugestivnog pitanja mog supruga, rekao da je u pitanju infantilna anoreksija, pre toga je nije bio pominjao. A najvise me je razocarao sto nije video vezu izmedju viska D vitamina i apetita, jer da Radlovic to nije otkrio na vreme, posledice bi mogle biti katastrofalne. Cinjenica jeste da je ona pocela rado da jede povrce i voce (kad ne oseti mleko) otkako joj ne dajem Ad kapi i otkako smo smanjili Aptamil u korist humanog mleka (koga imamo jos za samo par dana). Ali sta sa ostalim obrocima? Na primer u 20 uvece kad je budna, a jela je voce sa zitaricama u 5, ja osim mleka (sa zitaricama) ne znam sta bih joj dala, ne mogu opet povrce...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1062
23.8.2012 9:58:56   
minavb
MM, odlutali smo od teme što nije fer prema ostalim članovima, pa ću ti pisati privatnu poruku. Pronađi na delu Moja ringeraja odeljak sa privatnim porukama pa tu možemo o svemu.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu MammaMia)
Direktna veza do poruke: 1063
23.8.2012 21:32:49   
MammaMia
Neko je pominjao, ne mogu sad da nadjem: koliko stavite blitve Frikomove u briketima u rucak? Je li mnogo ceo briketic?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1064
26.8.2012 18:04:04   
Sandricak
Drage moje planiram bebcu da uvedem jedan obrok umesto sisanja kada napuni 4 meseca pa me zanima sa cim da pocnem... Bila bih Vam yahvalna da mi malo pomognete...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1065
29.8.2012 11:54:18   
Anoniman
Jel se to sve promenilo , od kad se uvodi cvrsta hrana i koja po novom ? user posted image

(odgovor članu Sandricak)
  Direktna veza do poruke: 1066
29.8.2012 12:04:39   
minavb
E neću da ti kažemuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1067
29.8.2012 12:06:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ribizla

Jel se to sve promenilo , od kad se uvodi cvrsta hrana i koja po novom ? user posted image

Pa, sad treće hrani kao prvo, a ovom između neka je Bog upomoć! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1068
29.8.2012 12:08:09   
Torbica
Ja se drzim proverenog iskustva, 6 meseci samo dojim, a pokazatelj da je to ok je sto su mi bebe ekstra napredne, pa i ovaj mali. Evo, covek se skoro duplirao sa dva puna meseca danas, ima skoro 7 kg, a rodje n je sa 3530g, tako da, necu mu uvoditi nista dok god lepo napreduje. Slazem se da bebe na AD treba hraniti od 4ipo meseca...

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1069
29.8.2012 12:23:29   
Anoniman
user posted image

Nemam vremena da je hranim pre 6og meseca , kad nauci da sedi naucicu je i da sama jede
a ako se duplira sa dva meseca , morace da nauci i da hoda user posted image

Mina jel ima novih zdravih namirnica u maxiju user posted image

(odgovor članu Torbica)
  Direktna veza do poruke: 1070
31.8.2012 22:37:16   
jabukica
Eh drage moje, i ja bih moju malu što duže isključivo dojila, do prekjuče je i bilo tako, ali moja svekrva se napravi pametna i maloj kao prvu hranu uvela par kašičica svežeg soka od lubenice, ma kao moraš je početi navikavati na druge ukuse. Baš me nervira sa tim nekim njenim stavovima, ponekad se ponaša kao da ona zna šta je najbolje za moje dete i kao da ga je ona rodila, ne bih da se svađam s njom, ali ponekad me baš iznervira.
Inače mala je, da kucnem super napredna, pre nedelju dana, sa 4 meseca i 9 dana imala je 9,450kg (rođena sa 3,600kg), porodično je sklona alergijama i baš zato bih malo odugovlačila sa uvođenjem drugih namirnica, a i zato što je, naravno, samo na sisi i super napreduje tako. Ako baš moram da uvedem čvrstu hranu krenula bih lepo redom, prvo žitarice, pa povrće, pa tek onda voće, a ne tako bezveze.

< Poruku je uredio jabukica -- 31.8.2012 22:38:53 >

Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste... Duško Radović

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1071
1.9.2012 1:39:15   
minavb

IZVORNA PORUKA: ribizla

Mina jel ima novih zdravih namirnica u maxiju user posted image

Ima uzegli bademi.
Nek sisa sve dok ne bude mogla sama da ode po burek. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1072
2.9.2012 0:18:19   
minavb

IZVORNA PORUKA: Jagodica*

user posted image Sesilija stvarno nikoga nema na ovoj temi. Nedostaje mi Bea i njeni saveti, vec je dugo nema.user posted image
Inace i ja sam htela da pitam da li sam ja jedina koja detetu ne daje pahuljice ni zitarice? Ja stvarno mislim da su one suvisne u ishrani dece.

user posted image Dakle ne pahuljice, vec pahuljice ni zitarice, a onda sledi tvrdnja da smo mi odrasli bez zitarica (treba li i to da citiram)
Inace, da se mame ne bi zbunile citajuci ovu temu, rani pubertet nema veze sa zitaricama niti sa fortifikacijom prehrambenih proizvoda.

(odgovor članu Jagodica*)
Direktna veza do poruke: 1073
2.9.2012 0:23:48   
Jagodica*
Pa maco ja sam vec rekla da sam pogresila. Sta je sa tobom? Pahuljice/zitarice? Znas li koliko ih zena oslovljava isto dok uzima pakovanje sa rafa? Da li si svesna toga?A?
Imas neku konstantnu potrebicu da se iskazujes? Mislim, pa slusa tebe ovde mnogo zena. Zaista. Uspela si ti, ne brini. Imas paznjicuuser posted image
Dakle, pahuljice, jok!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1074
2.9.2012 0:38:44   
minavb
Ne verujem da te zene tvrde da su zitarice suvisne u ishrani dete i da ih same nikad nisu jele.
Hvala ti na sto si me podsetila na to koliko pomazem mamama. user posted image

(odgovor članu Jagodica*)
Direktna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here