|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
4.9.2012 14:51:51   
Anoniman
Saslušaš nekoliko pedijatara, iščitaš RR (dođe ti na isto jer su i ovde svi neusaglašeni oko svega), i onda odlučiš kojoj "školi" ćeš da se prikloniš. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1101
4.9.2012 14:53:48   
minavb
Izgleda da ne reaguju svi isto na sargarepu. user posted image Sargarepa ima dosta pektina u sebi, pa se desava da povuce vodu, ubrza peristaltiku creva i vrlo brzo prodje kroz organizam pa samim tim i izadje nepreradjena. Zato u ovom uzrastu mora dobro termicki da se obradi i najbolja je u kombinaciji sa nekom drugom namirnicom.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1102
5.9.2012 0:43:24   
Sanchy
IZVORNA PORUKA: Tash

I limun i šećer sam mu uvela odmah po rođenju, dodajući u prokuvanu vodu. user posted image

Tako je i meni moja mama davala a takodje mi je vrlo rano davala sokice kao sto si i ti svom decaku ...u sustini tako se nekad radilo i evo nista nam ne fali sad je sve nesto komplikovanije ali dobro ..evo sad citam da mnogi dr preporucuju prvo sokice pa onda kasu od pirincanih zitarica recimo a vidim mnogi su obrnuto..uglavnom ako nije alergican vec sa 4 meseca mogu polako da uvodim nemlecnu hranu...samo jos da odlucim kojim redom..neverovatno koliko razlicitih misljenjauser posted image

< Poruku je uredio Sanchy -- 5.9.2012 0:48:14 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1103
5.9.2012 8:28:53   
minavb
Koji doktori savetuju prvo sokice?

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1104
10.9.2012 9:33:52   
pandina
Ja se potpuno zagubih i zbunih u ovoj temi. Pokusala sam da citam od pocetka, ali zaista ima previse toga.
Imam opste pitanje: Da li je rano da uvedem nesto nemlecno? Ja samo dojim, beba dobro napreduje, doktorku sam pitala, ona kaze da nastavim samo da dojim jer je sklon ekcemu. Ipak, on sve cesce trazi da sisa i imam utisak da mu to nije dovoljno. Ima 7 200 g, ja bih pokusala sa necim, ali ne znam....Sta prvo ide? Ja bih mu malo dala.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1105
10.9.2012 9:43:11   
minavb
3 meseca i jedna nedelja? Rano je. To cesce sisanje je normalno, pogledaj temu Skokovi u razvoju i bice ti jasno zasto se to desava.

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1106
10.9.2012 9:47:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Koji doktori savetuju prvo sokice?

Moj pedijatar savetuje!

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1107
10.9.2012 9:49:13   
minavb
I dalje ti je dosadno na poslu?user posted image
Reci mu da u januaru poseti medjunarodni kongres pedijatrijske gastroenterologije i nutricije.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1108
10.9.2012 9:51:51   
Anoniman
Nije mi dosadno na poslu. Pitala si, a mene mama vaspitala da kulturno odgovaram na pitanja. 

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1109
10.9.2012 9:55:58   
minavb
Nisam tebe pitalauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1110
10.9.2012 10:10:02   
pandina

3 meseca i jedna nedelja? Rano je. To cesce sisanje je normalno, pogledaj temu Skokovi u razvoju i bice ti jasno zasto se to desava.

Hvala user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1111
10.9.2012 12:03:46   
Yula
Slazem se sa Minom, nema potrebe pre puna 4 meseca, a kod dece sklone ekcemima ja ne bih kretala pre 5.5 meseci. Zaista nema potrebe zuriti, ceo zivot ce dete jesti nemlecnu hranu, neka mu malo crevca ojacaju, zeludac se razvije. Bebe traze cesto da sisaju kada imaju skokove u razvoju i to je dobro, ne uskracivati im tada siku.

Sokice smatram potpuno bespotrebnim u bebecoj a i decijoj ishrani, bolje ih navici da jedu voce, u pocetku kuvano i peceno, a posle sveze, nego da se nalivaju sokovima. Umesto sokica ponuditi vodu. Svi doktori zvacu kako je voda najzdraviji napitak, pa ne vidim zasto bi kod beba vazilo drugo pravilo, stim sto tu ne racunam mleko koje za njih nije napitak, vec hrana.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1112
13.9.2012 11:30:36   
Sandricak

IZVORNA PORUKA: pandina

Ja se potpuno zagubih i zbunih u ovoj temi. Pokusala sam da citam od pocetka, ali zaista ima previse toga.
Imam opste pitanje: Da li je rano da uvedem nesto nemlecno? Ja samo dojim, beba dobro napreduje, doktorku sam pitala, ona kaze da nastavim samo da dojim jer je sklon ekcemu. Ipak, on sve cesce trazi da sisa i imam utisak da mu to nije dovoljno. Ima 7 200 g, ja bih pokusala sa necim, ali ne znam....Sta prvo ide? Ja bih mu malo dala.

Paaaandiiinaaaaaaa ..... user posted image ja sam uvela sa tri ipo meseca cedjenu breskvu tri dana pa onda kuvanu i pasiranu sargarepu isto tri dana, a juce smo napunili 4 meseca i jeo je par kasika pahuljica od rize (hipp)... iskreno da ti kazem, jedni kazu ovako, drugi onako, a ja radim kako mislim da treba i tako cu nastaviti...

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1113
14.9.2012 11:11:18   
pandina
Sandricak, a dojis li ga?
Sacekacu ja ipak jos malo samo zbog ekcema. Taman smo se zalecili, neko vreme uopste nemamo problema, pa ne bih da rizikujem. A bio je u pitanju skok u razvoju, nisam ni znala da to postoji pa kad sam se bolje informisala videla sam da je to u pitanju. Mozda sam nestrpljiva za uvodjenjem cvrste hrane jer mislim da bi tada nocu duze spavao. Dojim ga nocu na svaka tri sata vec tri po meseca jer se on budi bez izuzetaka i to me toliko iscrpljuje da cu da odlepim.

(odgovor članu Sandricak)
Direktna veza do poruke: 1114
14.9.2012 11:14:23   
Ivence
I ja sam rano uvela, tako da nije rano :) Šargarepu, jabuku, to prvo, jer od toga nema reakcije, tako da nema opasnosti za ekcem :)

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1115
14.9.2012 11:33:49   
pandina
A kad si pocela?

Hej, pa Mici danas puni tacno 8 meseci! user posted image

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1116
14.9.2012 11:46:30   
Torbica
Saljemo vam svima pozdrave sa Tasosa, klinci uzivaju, doduse bebac samo siki i spava a ovo dvoje luduju po plazi i bazenu.
Elem, prvo dvoje dece sam pocela da hranim sa punih 6 meseci, tako cu i sad, napredovali su lepo kao i ovo mace bucmasto, pa nema potrebe za ranije. Oboje sam po istom principu, prvo voce, povrce, zitarice, meso... I dan danas bi masnu krpu pojeli, stvarno imam srece, odlicni su. Nadam se da ce i ovo pile biti takvo. Sto kazu u vrticu, milina ih je hraniti, nema biranja i uvek traze jos, a nisu buce, nego zdrava i zivahna decica, valjda sve potrose. Pozz svima

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1117
19.9.2012 21:22:06   
JAmy
Nadam se da ce se naci neko od od vas da mi pomogne,imam nedoumicu oko "milupa" rize za bebe,ne znam kako i koliko smijem da je dajem.Bojim se da sam danas napravila greskuuser posted image
Moja beba ce za 10 dana imati puna 4 mjeseca ali u poslednje vrijeme cesto bljucka i losije uzima obroke(aptamil),pa sam odlucila da joj uz mlijeko pocnem dodavati cvrstu hranu,a ove pahuljice su mi se ucinile pogodne jer ce povecati gustinu mlijeka a samim tim i ublaziti bljuckanje,a mogu je davati na flasicu jer nam je za kasicicu jos rano.Posto ona pije 150ml aptamila ja sam danas pripremila obrok kao i inace,dakle 5 mjerica aptamila,a onda sam dodala 2 kasicice ovog pirincanog praha.Dakle,u mlijeko,ne u vodu kako u uputstvu pise(150ml vode+4 kasicice pirincanog praha).Dala sam joj 2 takva obroka,rado ih je prihvatila.E kad sam sada dobro proucila kutiju,rekla bih da sam napravila gresku sto sam dodala u mlijeko ne u vodu,pa se sada bojim da cu naskoditi njenom varenjuuser posted image
Jel mi zna neko reci postoje li pirincane pahuljice koje se dodaju u mlijeko,cini mi se da se negdje po forumu to pominjalo da pomaze kod bljuckanja i ger-a,I interesuje me,da li se pirinac smije dodavati svakom mlijecnom obroku ili se mora ograniciti na jednom dnevno?

"Ako odustanete od pobjede, a da nikada ranije niste pobjedjivali, ostacete ono sto ste i ranije bili- gubitnik. - Skot Pek"

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1118
19.9.2012 21:25:40   
Jeca*
mislim da je doza samo jednom dnevno, ne bi je trebala "hraniti" time. Znači mleko je i dalje primarno, a ovo je obrok koji je pre kupanja recimo i poslednjeg mleka. Ali nek se jave bolje mame sa manjim bebama i sličnim iskustvom

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 1119
19.9.2012 21:27:45   
minavb
Da, postoje pahuljic ekoje se dodaju mleku. Isto su milupine
user posted image

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 1120
19.9.2012 21:28:32   
minavb

IZVORNA PORUKA: Jeca*

Ali nek se jave bolje mame sa manjim bebama i sličnim iskustvom

user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1121
19.9.2012 21:38:55   
MERYEN

Da, postoje pahuljic ekoje se dodaju mleku. Isto su milupine
user posted image

Tacno postoje,nema potrebe komplikovati ja sam Sari davala kao zamenu za jedan obrok,od prilike popodnevni nikada pred spavanje,prosto sam vodjena nekom logikom da ide cisto mleko ili podoj pred spavanje kod tako malih bebaca,koristili smo kao i ti JAmy milupa od rize sa mlekom,znaci spremas jedan obrok od milupinih pahulhica sama odluci koji ce da bude.

Starajte se da imate Boga za prijatelja i nebojte se nista!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1122
19.9.2012 22:02:40   
JAmy
Hvala vam puno...user posted image
Nisam htjela iskljuciti mlijeko ni iz jednog obroka pa sam zato ove sto vec sadrze mlijeko dodala aptamilu kojim je inace hranim.Znaci,ako kupim ove sto se pripremaju sa mlijekom,mogu ih dodati u jedan mlijecni obrok,ili ove sto sada imam da pripremim sa vodom i dam kao zamjenu za jedan mlijecni obrok?Valjda sam shvatila...user posted image
Nadam se da nece dobiti grceve u stomaku zbog ove danasnje greske...user posted image

"Ako odustanete od pobjede, a da nikada ranije niste pobjedjivali, ostacete ono sto ste i ranije bili- gubitnik. - Skot Pek"

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 1123
20.9.2012 6:46:04   
Jeca*

IZVORNA PORUKA: Jeca*

Ali nek se jave bolje mame sa manjim bebama i sličnim iskustvom

user posted image

hahaha user posted image
a trebalo je naravno da piše: nek se bolje jave mame sa manjim bebama...user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1124
26.9.2012 22:07:45   
soni
jel moze neko da mi nadje pocetak ove teme, ovde ne mogu da pohvatam...
puni mi beba 3 meseca pa mi treba od pocetka sta mogu da joj ubacujem a sta ne..

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here