MammaMia
|
Iscitah celu temu, dobih neke odgovore ali posto smo mi specifican slucaj, moram da postavim sijaset pitanja. I uopste zanima me vase misljenje, neki savet. Moja beba ima 7 meseci, ali je prematurus (po korigovanom 4 i po). Iskljucivo je pila moje mleko na flasicu 6 meseci, da bismo uveli dohranu koju je u pocetku lepo prihvatala a zatim krece pakao koji evo jos traje. Potpuno je odbila mleko, u medjuvremenu ustanovljena joj je hipervitaminoza D koja smanjuje apetit. Poceli smo pre tacno mesec dana sa cvrstom hranom po hitnom postupku, jer je averzija mleku tolika da satima nije jela, cak i prema mom dok sam jos imala zamrznuto. U pocetku smo je uspesno hranili u snu, sad i to oseti, batrga se, plasi se da zaspi. I ranije je jela slabo, dosli smo do 100ml po obroku (opet nocu) ali je napredovala, ne bas kilo, ali 400-750g. Imam pitanje vezano za hranu. Nas raspored izgleda ovako: -Mleko u 21, 00, 3 i 6h (u snu, pojede trenutno 50-70ml, dodajem Fantomalt ili dam kao mleko Nutricijin Infatrini koji ima 100 kalorija u 100ml, sve po preporuci lekara koji je vode, a vodi je citav tim, od Instituta za neonatologiju, Tirsove do Majka i dete) -mlecno-zitna kasa u 10 i u 18h (na kasicicu, pravo mucenje) -slana kasica u 13 i u 16h (opet po savetu lekara) -vocna uzina obicno pre podne Posto tako malo pije mleka, ja ga trpam u sve obroke, nekad posizim pa ga i sa breskvom pomesam za uzinu. Pitanje: Da li je to u redu ili stvarno treba neki obrok da bude nemlecan skroz i zbog cega? Na primer u slanu kasu dodam svega 10-20ml. Inace, rado jede kasice, ali sklona je povracanju, cesto ima onaj nagon, gadi se vec na pola obroka kao da joj je vec dosta. Kolicine da vam ni ne pisem, ocajno su male. A moram malo da isforsiram, jer u poslednje vreme kilaza kao da stoji. Rodjena je sa 1kg100, danas sa 7 meseci ima 5kg300. Zitarice gotove nece, retke su revise, eventualno Milupa nemlecne dok se ne otope i do bukvalno veceras Hipp Oat-apple. Pitanje: mogu li da joj kuvam griz od domaceg kukuruznog brasna na vodi (pa posle ubacim mleko)? Vec jesam, ali joj je stolica kao plastelin, pa sam se uplasila. Posto u zitnim kasama ima mleka, vec posle 30ml krece borba: ona pljuje, ja hvatam kasicicom i vracam. 'bem ti zivot. 3 meseca su joj se borili za zivot, izvukla se, i sad ova muka. Inace je izuzetno nasmejana beba, ne biste verovali, samo se smeje i sva je zadovoljna svojom fit linijom. Ali ne mozemo doveka ostati mali (mada mene vise brine kolicina mleka koju treba da popije uz ove kasice sto sam navela, u smislu da joj pruzi odgovarajuce nutritivne sastojke). Pitanje: koliko mleka u nasm slucaju u toku 24h? Ljubim vas, hvala unapred.
|