|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
2.8.2012 14:50:31   
Sesilija 83
Biserce mozes tikvicu tako sam ja
Krompir
sargarepu
tikvicu
jabuku
krusku.. i sad ubacis tikviciu i krompir pa sledeci dan tikvicu-sargarepu i tako ja svaku novu namirnicu mesam sa vec predhodno koriscenom i uvodim je da kazem 3 dana za redom pa sledecu i tako samo nemoj sargarepu bas svaki dan jeste zdrava ali bebe posle od nje dobiju onu narandzastu boju u obrazimauser posted image
Sad cu verovatno meso ili bundevu....ali neznam kako bundevu da spremim??

(odgovor članu Biserce)
Direktna veza do poruke: 1026
2.8.2012 15:49:30   
anuksunamun
Meso? Sa koliko meseci bebe pocinju da ga jedu?

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 1027
3.8.2012 0:57:34   
Mariya

IZVORNA PORUKA: Sesilija 83

..ali neznam kako bundevu da spremim??

Možeš je skuvati sa ostalim povrćem ili je možeš ispeći u rerni. Stavi bundevu na komad alu-folije, i u rernu na 200 stepeni dok ne omekša.

Meso zavisi od toga kada je beba počela sa čvrstom hranom, najčešće se počinje oko 6. meseca.

Direktna veza do poruke: 1028
3.8.2012 12:50:52   
Sesilija 83
Hvala maria ja sam isto mislila da je obarim al reko bolje da itamuser posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1029
5.8.2012 7:34:42   
Sesilija 83
Pocelismo juce sa bundevom poruckala je sa krompirom bice da joj se svidja.... danas sa jabukom

Direktna veza do poruke: 1030
5.8.2012 7:55:51   
minavb

IZVORNA PORUKA: Jagodica*

user posted image
Inace i ja sam htela da pitam da li sam ja jedina koja detetu ne daje pahuljice ni zitarice? Ja stvarno mislim da su one suvisne u ishrani dece.

Zitarice nisu i ne mogu biti suvisne u ishrani dece. Deca ne moraju da jedu pahuljice koje se uglavnom deci daju, ali izbegavati zitarice je greska. Moje dete nije jelo pirincane, pirincano kukuruzne pahuljice, iz odredjenih razloga, ali sam unos zitarica nadoknadjivala ptako sto sam dodavala bezmlecne pahuljice vocu, rucku, mlevene ovsene pahuljice a kasnije i 7 korn.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Jagodica*)
Direktna veza do poruke: 1031
5.8.2012 8:00:48   
Sesilija 83
Mina koje si davala poslto moja beba nece pahulijce ni pirincane i pirincano kukuruzne...probala sam joj milupine?? Koje da probam da joj uvedem inace davala sam joj one sto se pripremaju sa vodom??

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1032
5.8.2012 8:12:22   
minavb
Ako ih nece, odlozi njihovo koriscenje i skoncentrisi se na povrce, meso, voce. Tako sam ja. Kad sam na neki nacin uvela neko voce, onda sam za dorucak davala Milupa pirincane sa kruskom, jabukom, one bezmlecne, i islo je nekako. Sa punih 6 moze gluten, pa onda moze da se predje na ovsene, jecmene pahuljice (to sam mlela, kuvala ili dodavala obrocima) ili prosto 7 korn Milupin koji je odlican.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

Direktna veza do poruke: 1033
5.8.2012 8:43:37   
Sesilija 83
OK hvala... sad ruca jedan obrok uvece ono sto sam joj vec uvela od hrane ... a za prepodne joj uvodim novo .... punimo uskoro 6 pa cemo pokusati ponovo ..user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1034
5.8.2012 8:44:58   
minavb
Super, samo polako. Moj je pahuljice ciste jeo tek mnogo kasnije, i to oatmeal sa jabukom i Lino proizvode.

Direktna veza do poruke: 1035
5.8.2012 9:58:33   
zeci

Mina koje si davala poslto moja beba nece pahulijce ni pirincane i pirincano kukuruzne...probala sam joj milupine?? Koje da probam da joj uvedem inace davala sam joj one sto se pripremaju sa vodom??

Sesilija, mi smo probali skoro sve zitarice tj.raznih proizvodjaca, a najbolje idu nestle, imaju jako lep miris a i najukusnije i lepo budu guste pa nije tesko davati na kasicicu... Probajte...user posted image

Direktna veza do poruke: 1036
6.8.2012 12:00:15   
cicimummy
Mi smo jeli od voca skoro sve i od povrca...meso mi sad nije neophodno...uopste se nisam vodila ogranicenjima i slicno..moje dete voli da jede,na svaku hranu dobro reaguje tako da su nam kasice pesma. :)

Darko i Petar moji decaci <3

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 1037
6.8.2012 12:09:49   
cicimummy
Od pahuljica hoce samo humanine burbon vanila sa nekim vocem...

Darko i Petar moji decaci <3

(odgovor članu cicimummy)
Direktna veza do poruke: 1038
6.8.2012 12:19:12   
Jagodica*

IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: Jagodica*

user posted image
Inace i ja sam htela da pitam da li sam ja jedina koja detetu ne daje pahuljice ni zitarice? Ja stvarno mislim da su one suvisne u ishrani dece.

Zitarice nisu i ne mogu biti suvisne u ishrani dece. Deca ne moraju da jedu pahuljice koje se uglavnom deci daju, ali izbegavati zitarice je greska. Moje dete nije jelo pirincane, pirincano kukuruzne pahuljice, iz odredjenih razloga, ali sam unos zitarica nadoknadjivala ptako sto sam dodavala bezmlecne pahuljice vocu, rucku, mlevene ovsene pahuljice a kasnije i 7 korn.

Zasto je greska?
Kako sam ja odrasla? Ili ti? Ili bilo ko drugi od tih generacija.
Ne razumem poentu trpanja deteta sa zitaricama i pahuljicama do 6 meseci. Moje ce kasnije dobiti koru hleba da glodje, pa palenticu i griz i dosta mu je skroba. Ja ne znam kako se ljudi ne zapitaju da otkako se deca kljukaju tim gotovim proizvodima devojcicama u 9 godina (statisticki gledano sa 40 % porasta) su pocele da rastu grudi i da dobijaju cikluse. A kompanije za proizvodnju decije hrane cvetaju. Obogatise se. I najgore mi je kad na pakovanju vidim te silne dodatke vitamina i minerala, da dete sto bolje hormonski nabuja. Ne znam, mislim, svako radi kako zeli, ali ja sam protiv.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1039
6.8.2012 12:24:18   
Jagodica*

IZVORNA PORUKA: cicimummy

Mi smo jeli od voca skoro sve i od povrca...

user posted image

(odgovor članu cicimummy)
Direktna veza do poruke: 1040
6.8.2012 12:42:46   
minavb
Mislim da bi morala malo da razgraničiš neke stvari. Ti nikako nisi odrasla bez žitarica, a nisam ni ja, niti bilo koja druga generacija.
Žitarice su jednogodišnje biljke iz familije trava (Gramineae), čiji zrnasti plodovi (žita) služe za ishranu i kao sirovina u prehrambenoj industriji. Nazivaju se i hlebna žita ili cerealije.
Plodovi žitarica su bogati ugljenim hidratima,belančevinama,celulozom,mineralnim materijama i vitaminima.
U prvom redu to su: pšenica (tricium), raž (secale), ječam (horedum), pirinač (oriza), ovas (avena) i kukuruz (zea mays). Pored navedenih u žita se ubrajaju proso (panicum), sirak (sorgum), heljda i hibrid pšenice i raži pod nazivom triticale.
Dakle ovo su žitarice i svako od nas ih jede, ili ih je jeo na ovaj ili onaj način. Hleb je proizvod od žita, dakle izvor žitarica, kao i pšenični ili kukuruzni griz.
Uskratiti detetu žitne kaše ako nema nutritivnu alergiju ili neki drugi problem, velika je greška i tu nema rasprave. Da li će žitarice unositi kroz gotove mlečne ili nemlečne kaše, popare, griz na mleku, ovsenu ili ječmenu kašu, pirinčanu kašu koju možemo sami da meljemo i pravimo, sasvim je svejedno.
Moj nije jeo gotove žitne kaše iz određenih razloga, do kasno, ali sam 7 korn koja je vrlo kvalitetna forsirala na razne načine. Moje dete ne jede hleb. Umesto toga jede proizvode od punog zrna, a najviše voli Wassa dvopek. Griz smartam nekvalitetnim obrokom i radije sam birala palentu.
Mnogo puta sam napisala, pa ću i sad, pahuljice (ovsene, ječmene, ražene...) i pirinač nikad ne kupujte na meru, već uvek upakovane sa jasno napisanom deklaracijom, naročito ako dajete deci.

(odgovor članu Jagodica*)
Direktna veza do poruke: 1041
6.8.2012 13:29:32   
Sesilija 83

IZVORNA PORUKA: zeci

Sesilija, mi smo probali skoro sve zitarice tj.raznih proizvodjaca, a najbolje idu nestle, imaju jako lep miris a i najukusnije i lepo budu guste pa nije tesko davati na kasicicu... Probajte...user posted image

Hvala zeci pokusacu njih .. od mnogih mama cujem da ih hvale pa da pokusam,sad cemo malo da pauzramo sa njima jer uvodim meso i josneke vocke i povrcke,,pa kad ih malo zaboravi pokusacu ponovo

inace moje skromno misljenje je da su zitarice i tekako potrebne u ishrani user posted image user posted image

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 1042
7.8.2012 13:22:38   
Sesilija 83
danas smo ruckali piletinu i krompir vrlo sam zadovolja ja a i ona sutra znaci meso prvog dana proslo vrlooo lepouser posted image

Evo opet sama sa sobom dzakam na ovoj temi aliii za 15 dana prelazim u ishranu 6-9 pa ce da vidim da li cu i tamo sve da vas rasteramuser posted image

Direktna veza do poruke: 1043
7.8.2012 18:52:43   
zeci
sesilija i ja sam i tamo i ovde, i mi smo skoro pocele meso, prva tri dana islo ekstra, a posle nece nikako muke zive, taman se malo obradujem...kad ona nece user posted image
jeste probale jogurt, mladi sir...

Direktna veza do poruke: 1044
7.8.2012 22:08:55   
Sesilija 83
E jbg.. nismo nesto mi rano za mlecne preradjevine jer od sad smo ruckali samo cisto voce i povrc ebez ikakvih zacina a pije moje mleko pa mislim da joj je dovoljno... ja posle mesa planiram da joj dam sljivu pa breskvu i da malo pauziram a i taman tad otprilike krecemo na more pa da imam sta da joj kombinujem i mesam..iako na more nosim samo teglice za nju ipak mi je sigurnije tako ...

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 1045
10.8.2012 14:03:45   
Sesilija 83
eo me sesilija pa kako siuser posted image
hiiiihhihihiihih
Mi rucali pilence 3 dana
1dan sa krompirom
2dan sa sargarepicom
3 dan sa tikvicom i da kazem super je a inace znate da Kvise ne njupa pahuljice nikakve sve se nesto gadi i odbija ih ja joj sinoc spremila pirinac i krusku...da znate sa kakvom je slascu to pojela da sam mogla da je snimim i trazi jos etooo sad cu pirinac da joj dajem tako sa nekim vocem
Inace od jutros probala sljivu i onako prvo se stresla a posle mljackala videcemo sutra kako ce biti...user posted image

Direktna veza do poruke: 1046
10.8.2012 14:13:16   
red3lilu
Zdravo Sesilija, ja te čitam al ne komentarišem, kad dođem do ove faze vi ćete puniti godinicuuser posted image

Joj, pade mi na pamet genijalna idejauser posted image Al sad kad je reknem ima da me proteraju sa formua, možda padne i neki linč...

Zapitala sam se da li bi se majččino mleko moglo ukiseliti da se napravi sir ili kiselo mlekouser posted image user posted image

Begam....user posted image

Direktna veza do poruke: 1047
10.8.2012 14:15:39   
Olga75
majcino mleko je kazu jako gadno kad se ukiseli i jako smrdi kazu
ja nikad nisam probala ( iako sam dojila 14 meseci , bilo mi je user posted image ) ali kazu da je najbolje direktno iz sike user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1048
10.8.2012 14:20:02   
red3lilu
hhahahhah, to mi iz uva ispala ideja, ne iz mozgauser posted image
Ja nisam dugo dojilauser posted image , a podstaklo me jer sam čitala da su neke žene na kraju bacale svoje mleko nisu znale ili mogle da ga upotrebe...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1049
10.8.2012 14:20:03   
Sesilija 83
Jao nisam probala i kad pomislim da pijem iz sebeuser posted image to mi jeuser posted image
Ustvari kad sam joj prvi put dala krompiric reko aj malo da se izmuzem da napravim pire i u toku hranjenja mi padne na ruku i ja liznem...nema ukus, ali ja kao da sam G pojela a ne malo mleka...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here