Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.7.2012 12:49:49
|
|
|
|
IRJ82
|
mi smo juce bili na kontroli i rekla nam je dr, posto smo do sada bili na cistom vocu i povrcu, da uvedemo pirincane pahuljice i palentu, a kad sledece nedelje napuni 6 meseci da uvedemo i meso (piletinu, curetinu, teletinu, ribu)
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 20.7.2012 15:37:05
|
|
|
|
miva
|
Mi u ponedeljak krecemo sa vocem. Uvodimo jabuku, pa mi treba savet. Da li da Miciku prvo nahranim pa da joj dam koju kasicicu kasice jabuke, ili da joj dam pre obroka nekoliko kasicica? Plasim se da ako joj dam pre kasice od porca jabuku da, povrce nece hteti da jede.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 20.7.2012 15:42:25
|
|
|
|
cockic
|
samo od jabuke nece biti sita dugo veruj mi,jabuka protrci.ja joj voce dajem do 10-11h ujutru i onda posle nekih sat vremena porciju mleka mada konkretno posle jabuke je ubrzo hranim jer je jabuka bas vodena kad se obari.i ne drzi dugo.a banana je druga prica dosta jaca od jabuke i onda nije ubrzo gladna ovo je sve moje misljenje i tako radim mojoj leni,e sad kako ces ti svojoj cerkici,to je vec na tebi videces sta njoj prija pa najbolje tako radi
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 20.7.2012 15:45:23
|
|
|
|
cockic
|
a sto se tice secera soli i masnoca ja u slane kasice po preporuci pedijatra sam i sinu i njoj ubacujem puter ili maslinovo ulje jer im je to potrebno.a so i secere ne ubacujem sem kad dam kasicu iz teglice mada trudim se retko da dajem kasice iz teglica sem kad moram
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.7.2012 15:54:47
|
|
|
|
zeci
|
koliko puta nedeljno dajete bebicama bananu? ova moja bas voli, pa se bojim da ne preteram :)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.7.2012 16:14:00
|
|
|
|
zeci
|
ruckamo od cetvrtog meseca zitarice bez glutena, od pirinca su nam super, kad napravim po receptu sa kutije budu bas lepo guste, ali pirinac kukuruz bude jako retko, pa bas tesko ide na kasicicu, a ne bi da dajem na flasicu, kako ih vi pravite, da li stavite vise kasika nego sto pise na uputstvu...koristile smo hipove i milupa...ista prica sa obe
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.7.2012 21:32:53
|
|
|
|
miva
|
Mi isto jako volimo pirincane pahuljice i jeli smo do sada Milupine i Hipp, ja ih pravim da da budu takve kako moja Mici voli da jede. Hocu reci, ako je po receptu sa kutije to retko - ja dodam jos malo pahuljica da ih zgusnem.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.7.2012 10:40:03
|
|
|
|
Sesilija 83
|
evo i nas mi pirincane ruskamo lepo a kukuruzne nikako...a meni ukusnije kukuruzne..elem Uveli smo krompir i sargarepu.. krompir je mrljavila dok nisam ubacila sargarepu i sad ih lepo rucka u kombinaciji... a dam joj povrce do 10-11h a za kao veceru oko18h pahuljice...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.7.2012 21:51:20
|
|
|
|
miva
|
Jeste li nekad stavljali pirincane pahuljice u jabuku?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.7.2012 22:13:54
|
|
|
|
zeci
|
mi jesmo, ustvari jabuku u pahuljice, malo nam ostalo od predhodnog obroka, pa kad smo jeli pahuljice ja ubacila i to, sve smazala :) u sustini mozes ubaciti bilo koje voce, samo poboljsa ukus, ali ja ne praktikujem zato sto ih lepo jede i same. koliko kasika, tj.ml ruckate po obroku pahuljica
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.7.2012 22:29:26
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: miva Jeste li nekad stavljali pirincane pahuljice u jabuku? I u jabuku, bananu, tikvicu, skoro u sve dok nije počeo lepo da jede.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.7.2012 22:44:55
|
|
|
|
miva
|
Znaci mogu da stavim u jabuku te obicne pirincane pahuljice (Milupa) da je malo zgusnem? Ne moze da skodi?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.7.2012 22:49:47
|
|
|
|
Ana RR
|
Ne, što bi škodilo? Kažem ti, ja sam mu stavljala u skoro sve kada smo uvodili hranu i kada se tek navikavao na ukuse. Isto tako sam dodavala i mericu, dve ad mleka (ne zajedno sa pahuljicama). I sada mu pahuljice i žitarice mešam sa voćem.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.7.2012 13:39:25
|
|
|
|
miva
|
Hvala Ana! A neki keksic bez glutena u jabuku?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.7.2012 10:22:43
|
|
|
|
Shishica
|
Obili nam auto. Cekam mm da dodje..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 30.7.2012 0:25:49
|
|
|
|
Yula
|
Koju kolicinu kasice ste davale ili dajete bebi od nepunih 5 meseci? Sa cvrstom hranom se pocelo od puna 4 meseca, znaci nekih 20-ak dana kako jede na kasiku. Unapred hvala.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 30.7.2012 13:21:49
|
|
|
|
Sesilija 83
|
E ovako uveli smo jos i tikvicu i jabuku i lepo rucka (kuc kuc) ja joj sve stapnim mikserom ispasiram i nece nista cisto tj samo jenu vrstu.. iskljucivo da joj mesam pojede 3 supene kasike voca/povrca a za veceru ponjupa pola mere pirincanih pahuljica ... sta sad da joj dam Krusku??? ili Breskvu???
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.7.2012 21:49:57
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Nema nikooooooo Ja joj dala krusku sa sargarepom i lepo je ruckala kruska ne prskana iz naseg dvorista lepa lepa mljac... svidja joj se ali sam stavila mozda 1/8 kruske jer me strah ona je malo jaca za stomak...eto
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 2.8.2012 11:28:25
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Inace posto se druzim sama sa sobom na ovoj temi..... Pojeli skoro celu teglicu Hipp kruske viljamovke i bas je mljac ..cisto da probam kako ce da reaguje na kupovne kasice....sledece ucodim piletinu ili bundevu??? sama cu da razmislim
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 2.8.2012 11:47:54
|
|
|
|
Jagodica*
|
Sesilija stvarno nikoga nema na ovoj temi. Nedostaje mi Bea i njeni saveti, vec je dugo nema. Inace i ja sam htela da pitam da li sam ja jedina koja detetu ne daje pahuljice ni zitarice? Ja stvarno mislim da su one suvisne u ishrani dece.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 2.8.2012 12:28:54
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Kolika ti je beba?? Ne znam sta je sa Beom otkad je bila ona rasprava u ovoj temi nema je nigde???? A sto ne dajes pahuljice???
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 2.8.2012 12:36:54
|
|
|
|
red3lilu
|
Jedva čekam da se dokopam ove teme i redovno učestvujem u njoj... Ja sam malom volela da pravim tj. on je voleo da jede pire od kuvane jabuke, a kad se jabuka skuvala ubacila bih kesicu čaja od kamilice... Taj sokić ili je popio ili se njime pripremala neka kašica ili sam drobila keksić unutra... Još sam nešto htela da pitam, jel pravite vi nekada kašicu od keksa? Znači u vodu ili čaj se nadrobi keksić i malko prokuva, dok se keks ne otopi i zgusne u kašu...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 2.8.2012 12:50:33
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Lili ja to ne pravim jer jos uvek smo na vocu i povrcu cistom i pirincanim pahuljicama..ali moja sestra je maloj to spremala secam se da je ova to rusila i poparu i svasta nesto ali tek posto je dete pocelo da jede skoro sve.... ja se za sad konsultujem sa njom i sa pedijatricom.... a ovde mi niko ne odgovara... Tako da sam zadovoljna kako mi prihvata ovo do sad
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 2.8.2012 12:59:27
|
|
|
|
red3lilu
|
Ja često navraćam na ovu temu, pošto me uskoro čeka porođaj, a tri-četiri meeseca proleti za čas pa polako pratim i današnje trendove, šta se koristi od kašica, s čim se sad počinje i taaakooo. Možda sam ja malo omašila, iskreno ne sećam se baš ono u dan kada sam bebanu šta davala, da li je to bilo u 5-6tom ili 8mom... ali znam da smo to lupali ko blesavi...i jaako je fino... Kod nas je obično praksa da nam dr. odobri a patronažne daju info kada i s čim da počnemo... Ja sam mališi već sa 4 meseca počela da dajem bezglutenske pahuljice... A sa voćem i povrćem smo imali problemčiće jer je letnja beba pa smo teško nalazili u sred zime kvalitetno..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 2.8.2012 13:08:40
|
|
|
|
Biserce
|
Mi smo uveli krompir i sargarepu. To jedemo 1,5nedelju. Da li da uvodim i tikvicu sad? Vasa ima 4meseca i 21dan. Ja mu podoj dajem oko 7, pa u 11, pa kasicu oko 13, pa podoj oko 15, zatim u 19, u 22 i budi se oko 3. Da li gresim? Inace je on bucko, imao je 9kg pre mesec dana:)
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.