Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 17:21:08
|
|
|
|
Olga75
|
pa bebe do negde cetvrtog meseca imaju refleks da guraju iz usta sve sto nije sisa ili laza tako da pre toga uvodjenje hrane na kasiku je mucno ali svako zna svoje kad je moje dete bilo odojce preporuka je bila : iskljucivo dojenje na zahtev do sestog meseca ( plus ona je prematurus ) a vec sledece godine preporuka se promenila ali taj refleks zajedno sa kolikama sigurno da nije vreme za uvodjenje ali kao sto rekoh svako zna svoje
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 17:34:26
|
|
|
|
MicinaMama
|
Pa verovatno ali ja sam se basq dugo mucila oko tog izbacivanja hranice vani,ako i ne i vise od sestog meseca,tada je bilo ono kasicica malo proguta malo izbaci...ajmo reci neka je do sedmog bilo tako,neznam tacno...a davala sam sa malom kasicicom za o+ meseci.Znam da sam joj ja jednom napravila pire krompir onako na suvo sa malo vode i maloje falilo da se udavi dete... Zato sam se bila odlucila da joj kasice kupujem i dajem,jer ja sam se ziva istraumirala...tek kada je navrsila otprilike 10mj sam pocela ja da pravim.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 17:43:51
|
|
|
|
Torbica
|
Mica je preslatka,hihihi!!!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 18:22:36
|
|
|
|
red3lilu
|
Nidžu sam počela da učim na kašičicu već u četvrtom mesecu. Počeli smo sa kašicama bez glutena i AD mlekom koje je već svakako koristio jer sam izgubila svoje mleko sa 2 i po meseca. Nisam imala problem da vraća tj. pljuje hranu, veoma je brzo napredovao inače. Moj najveći problem je što smo sa čvrstom hranom krenuli u mesecima kada je i voće i povrće na izmaku snaga. Pošto je rođen u julu, a u zimskim mesecima se zna šta ima zdravo da se kupi Ono što smatram bitnim, a i sada ću primeniti, pošto mi je sada termin u avgustu, je da ću kupovati samo voće i povrće koje u tim zimskim mesecima može inače da se kupi "sveže" dakle sve ono što su naši stari nekada ostavljali za zimu...krompir, šargarepu, jabuke, cveklu.. i sl. Izbor nije veliki ali sam se i sa malim toliko izveštila u kombinacijama da smo uspešno dogurali do proleća kada je počelo da pristiže sveže... Mislim da je kod nas malo naduvana ta priča oko prskane i tretirane hrane, ko je iz manjih mesta ili odrastao gotovo na selu ili potiče iz seljačkih porodica kao npr. ja, dobro zna koliko saljaci i velika većina domaćih proizvođača zaista pazi i savesno gaji hranu...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 18:30:04
|
|
|
|
MicinaMama
|
ah red dobro si me napomenula,meni je ovde pedijatrica savetovala da detetu dajem sezonsko voce i povce.Naravno ako i sam pravis hranicu neka to bude voce i provice tog razdoblja i to je jedan nacin zdrave prehrane.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 21:50:18
|
|
|
|
cockic
|
moja lena nepljuje ali zapecati usta i nece da ih otvori izgleda da ce me ona muciti sa jelom deluje mi tako i sve sto pojede,pojede jer je nekako nateram tj. animiram da otvara usta ali bas nam tesko ide ali racunam za njen uzras svaka kasicica sto unese je super mozda kukam bez razloga ona je za mesec i po dana napredovla 1 kg znaci od kad je na klopici toliko je dobila sa kasicama pirincanim i ruckicima i vockicama.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 22:00:18
|
|
|
|
MicinaMama
|
cockic mozda je uhvatila kratka faza kada beba nece da rucka,proci ce...Sem ako je grlo malo boli (nadamo se da to nije u pitanju)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 22:09:23
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Mi uspesno za sad( kuc kuc da je ne ureknem) klopamo pahuljice za vecericu oko 18h prvi danje samo pravila neke face a sad lepo otvara upta i malo izadje napolje ali veci deo proguta i odjednom samo zatvori usta i nece vise... ja se polomim da je nateram ali nema sanse... pojede otprilike 80%od spremljene kase ja je ponudim da doji ona povuce 2 puta cisto da je mine zelja i sita je do 21h kupa se i siki tako da sam ja zadovoljna... e a od polovine sedece nedelje pocinjemo sa vocem/povrcem prepodne tako me je savetovala dr pedijatar... klasika krompir,sargarepa,jabuka,tikvica....
< Poruku je uredio Sesilija 83 -- 13.7.2012 22:10:36 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 22:17:36
|
|
|
|
miva
|
Nama ide krompir i tikvica super, sargarepom bas i nismo odusevljeni! U ponedeljak cemo da probamo karfiol. Sada malo pauziramo sa isprobavanjem jer smo juce primili pentaxim pa imamo malo reakciju (imali smo i prosli put) pa nam je dr rekla da par dana ne uvodimo nista novo. Htedoh pitati kako ste prvi put davale spanac? Sa krompirom?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.7.2012 12:50:17
|
|
|
|
MicinaMama
|
Ja sam davala sa krompirom,i blitvu i spanac sam sa njim mesala i malo mleka.AD naravno jer nisam imala svog.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.7.2012 13:04:35
|
|
|
|
IRJ82
|
spanac ti je malo tezak za njihov stomacic, nama je dr rekla ne pre 8 meseca
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.7.2012 14:47:09
|
|
|
|
cockic
|
ma ona hoce da jede ali samo kupovne kasice kad ja skuvam nece nadam se da ce uskoro hteti i moje jedino sto u mojim nema secera ni soli a u kupovnim ima malko.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.7.2012 19:08:09
|
|
|
|
MicinaMama
|
Cockic nemoj da joj solis ili seceris hranu,kombinuj namirnice pa ce i ispasti ukusno samo od sebe... Sta ja znam u ovim nestleovim kasicama sto sam ja mici davala pise da nema ni soli ni seceraa i stvarno je neukusnija od bledine koja vec sadrzi malo i soli i secera.To je bas bilo ovde na tv-u u fr.Mada i to koliko i ima,to je sasvim malo...ako i ubacuju to je soljenje na veliku kolicinu,nemoj ti kada joj budes pravila da solis.Ja sam mici prvi put posolila hranicu kada je imala 11mj,ali i to je bilo naprstak soli.Iskreno ja smatram da dete posle navrsene godinice i treba malo privikavati na zacine,kasnije gde god da ode imace osetljiv stomak na zacinjenu hranu a svaka je takva.Sve to ima svoje kada i sta treba po malo...dete se na sve uci i navikava.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.7.2012 19:14:13
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: MicinaMama Ja sam davala sa krompirom,i blitvu i spanac sam sa njim mesala i malo mleka.AD naravno jer nisam imala svog. moze lepo da se kombinuje i sa karfiolom, celerom i zeleni (paskanak ili kako vec neki zovu)...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.7.2012 19:19:29
|
|
|
|
MicinaMama
|
Moja Mica je obozavala kasicu od brokule i karfiola,dete se davilo sa tim...a kazu obicno bebe nece to da jedu.I to je bila kasica koju sam joj ja pravila.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.7.2012 19:53:29
|
|
|
|
cockic
|
MM ma necu da joj solim ja joj nekako i ovo sto napravim tutnem joj mozda malo na foru ali pojede. a sto se tice ruckanja hrane za posle godinu moj peka je vec jeo isto sto i mi samo sa malo soli a zacine sam stavljala tipa origano,bosiljak,mirodjiju i sve to voli da oseti u rucku kazu da je origano dobar protiv kandide u stolici(prevencija nikada je nije imao na rezultatima) tako da ga moj sadasnji rucak skoro uvek ima.ja malo odo u off ali vise necu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.7.2012 22:37:00
|
|
|
|
miva
|
Meni dr u savetovalistu rekla da Miciki uvedem karfiol, brokoli, spanac i blitvu, pa posle toga da joj uvedem rucak, pa to povrce sto sam uvela dajem joj za rucak a za dorucak pocinjem da uvodim voce. I meni se malo cinilo rano za spanac. Sta vi kazete? Kada ste ga vi uvele?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.7.2012 22:44:08
|
|
|
|
MicinaMama
|
Ja sam joj dala tek pred godinu,ali ne zbog pravila (jer mi niko nije ni govorio da nije pozeljno da se daje bebi do nekog perioda) nego sto mi je tako dunulo.A blitvu sam joj davala negde od sestog meseca.Prvo u kupovnim kasicama pa sam ja pravila. A mozda i ima te istine za spanac jer sam ja mici jednom napravila i spanac kada je imala sest meseci i posto nisam lepo ispasirala (nisam imala blender) ona je sitne listice spanaca iskakila,kao da nije svarila.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.7.2012 23:10:13
|
|
|
|
miva
|
Ipak cu ja malko jos da sacekam sa tim spanacom! Uvescu karfiol i brokoli. Sta mi jos predlazete? Uvela sam Miciki krompir, sargarepu i tikvicu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.7.2012 23:17:19
|
|
|
|
MicinaMama
|
Pa dovoljno si joj i uvela od povrca,ja bih ti savetovala neka to bude to jos neko vreme a onda polako uvodi ostale namrinice,naravno ti verovatno si pocela i voce da uvodis...a to neka bude jabukica,kruskica,banana... Mislim,nigde ne treba zuriti i takodje niko nije rekao da dete u jednom mesecu mora i treba da proba sve ukuse...ima sasvim dovoljno vremena do navrsene pune godine da se prilagodi na sve ukuse... Nekada i ako detetu i poranimo sa nekim namirnicama "radi navikavanja" moze da nakon nekoliko meseci jednostavno ne zeli vise da je jede...sto takodje ne znaci da dete ako nesto i ne proba do navrsene godine nece voleti kasnije.. To je iz mog liscnog iskustva...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.7.2012 23:28:50
|
|
|
|
miva
|
MicinaMama mislim da si u pravu! Tako ce i biti! Uvescu joj karfiol i blitvu i onda krenuti voce. Ima vremena, polako. Lakse mi je tako kada se malo iz konsultujem sa nekim.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.7.2012 12:48:45
|
|
|
|
cockic
|
ja sam uvidila sve zajedno nisam prvo voce pa povrce ili obrnuto znaci za dorucak tj.oko 10-11h voce posle nekog vremena mleko pa onda rucak sve zavisi kad popije mleko jer ako je blizu onda nece jesti rucak.ako joj dajem jabuku onda ubrzo pije mleko jer je jabuka bas lagana i protrci a ako bananu onda kasnije mleko.ja jos nisam pocela sa vocem da joj mesam one nemlecne zitarice kad to uvedem u ovo vodeno voce bice jaca uzinica.evo za nedelju dana cu joj uvesti te zitarice a badasnji rucak junetina,tikvica,sargarepa,krompir.da vidimo kako ce ga danas jesti spanac i zelje jos nisam uvela leni.sinu sam mislim oko 6 meseca nisam cekala puno.i ok mu je prijalo.a oko 9-10m sam mu davala buraniju,crveno socivo,pasulj,grasak.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.7.2012 13:54:10
|
|
|
|
MicinaMama
|
ja sam sa mesnim kasicama pocela negde krajem sestog-pocetkom sedmog meseca.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.7.2012 17:36:02
|
|
|
|
cockic
|
ja sam meso ubacila oba puta u 5 mesecu i ok su prihvatili.mada lena inace brljavi ruckove ali svaka kasicica joj znaci,lepo je poruckala danas ruckic.sutra cu za rucak blitva i krompir da vidim kako to da rucka to zelenilo nesto posebno ne voli,bas se beci kad rucka.ma sigurno kad dodje pavlaka za nekih 2 meseca ruckace lepse.pavlaku nebi pre 7 meseci.jogurt cu malo ranije da joj dam,kao i kiselo mleko pa cu i to moci da joj ubacujem u zelene kasice.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 16.7.2012 11:18:56
|
|
|
|
smeskicTB
|
decaci sutra ulaze u sesti mesec..do sada smo uveli krompir, sargarepu, tikvicu..a od voca jabuku, breskvu i bananu.. S prihvata sve lepo..ali A nece bas krompir i tikvicom nije odusevljen..pokusacu danas tikvicu da kombinujem sa sargarepom.. meso planiram za dve nedelje..kada budu na pola sestog meseca.. interesuje me kada sme jogurt i kiselo mleko-u sestom ili sedmom mesecu? i kada pocinje da se dosoljava hrana?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.