|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
10.7.2012 14:04:05   
miva
Moram nesto da pitam! Opet!
Kada uvodim novu namirnicu ja Miciki dajem prvi dan 4-5 kasicica, drugi dan 10-tak kasicica, treci i cetvrti dan joj dam te nove namirnice koliko hoce da jede i tako svaku. Hocu da pitam da li ja recimo mogu da joj dva dana dajem tu namirnicu a treci i cetvrti dan sa necim. Recimo danas sam joj uvela tikvicu i dala sami joj 4-5 kasicica te kasice, sutra cu joj dati 10-tak, a prekustra bih joj dala recimo sa krompirom (njega smo vec uveli) a dan nakonn toga tikvicu  i sargarepu (nju smo isto vec uveli)?

(odgovor članu IRJ82)
Direktna veza do poruke: 926
10.7.2012 14:07:23   
Anoniman
Možeš da kominuješ tako (sa već prethodno uvedenim namirnicama). 

(odgovor članu miva)
  Direktna veza do poruke: 927
10.7.2012 14:13:02   
MicinaMama
uh ja vidim kako vi to postepeno sve uvodite...ja nisam tako,ja kupim ili napravimkasicu i moja beba je to jela fino.Samo prve dane kada sam joj uvodila tu vrstu ishrane davala sam po malo cisto da se samo nauci da to jede,jer ipak prelazak sa tecne ishrane na cvrstu treba savladati...a sto se tice novih namirnica nisam pazila

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 928
10.7.2012 15:23:24   
cockic
miva ne moras bas tako postepeno mislim mozes i dve namirnice ili suta u tikvicu stavis krompir nemoras sad posle tikvice krompir posebno jer si vec danas dala tikvicu i videces da li ce joj prijati i onda ces znati sta joj neprija sto si novo stavila.npr danas krompir,sutra krompir tikvica,krompir tikvica sargarepa i ja sve tako.
jedino brokoli i blitvu klot sa pirincanom kasicom sto se pravi sa mlekom pa ja stavim vodu i napravim malo kase jednu kasiku i roknem brokoli tako i sa blitvom a moze mesto te pirincane i da se stavi krompir a kasnije u te zelene kase sam ja stavljala jaje i pavlaku ali tek sa 8 meseci i super su ovako su uzasne i moja lena nesto ne voli evo danas te pirincene pahuljice sa malo vode i izgnjecila brokoli i ubacila u te pirincane pahuljice ali nesto nije odusevljena konkretno moje dete hoce samo vocne kasice danas je pojela celu bananu i breskvu za uzinu user posted image

nadam se da sam lepo napisala mada jesam s brda s dola jer mi lena svaki cas moze zapevati user posted image

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 929
11.7.2012 12:52:25   
Yula
IZVORNA PORUKA: MicinaMama

uh ja vidim kako vi to postepeno sve uvodite...ja nisam tako,ja kupim ili napravimkasicu i moja beba je to jela fino.Samo prve dane kada sam joj uvodila tu vrstu ishrane davala sam po malo cisto da se samo nauci da to jede,jer ipak prelazak sa tecne ishrane na cvrstu treba savladati...a sto se tice novih namirnica nisam pazila

Srce, trebalo bi da se pazi iz razloga sto nikada ne znas sta detetu moze da smeta od namirnica, na bilo koji nacin, ne samo alergijski. Cesto se ne primeti odmah sta joj smeta, pa posle dok se otkrije muke zive, jer moras da iskljucis iz bebine ishrane prakticno sve sto jede, da je vodas po alergolozima i testovima, ovako polako i sigurno. I sama to vec znas jer si prosla kroz nesto slicno sa Milicom, zar ne?

Kako god, hranu treba uvoditi postepeno, svaku bar po 3 dana, to su preporuke i lekara i nas mama koje smo imale iskustva sa netolerancijama i alergijama kod beba. Vodite racuna o zdravlju vasih najmilijih, oni su mali, ne znaju da se cuvaju sami, zato ste vi mame tu.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 930
11.7.2012 21:48:45   
cockic
mi danas bili na kontroli i dr nam je rekla da uvodimo hranu mada nisam joj objasnjavala da sam vec pre meseca dana pocelauser posted image sve u svemu od teglica rekalmira hipp.i sve se zasniva uglavnom na hippu od zitarica do kascica.a kad sam je pitala da li bareno ili na pari ona opet spomenu kako je hipp organska hrana a ono sto donese seljak tj.preprodavac prskano ili stati vec.na sta sam ja spomenula da meni dosta povrca i voca donosi svekar i da je u nekoj meri sigurnije onda kaze ok.istera ja svoje u vezi kasica.mada nisam ja protiv hippa kupujem i njega ali ne sad svaki dan da joj to dajem radnim danima,obicno kuvam sem ako nisam kuci kao sto je danas bio slucaj pa je jela teglice.

i da se nadovezem i ona je za varijantu kad se krece sa klopom da bude jedna namirnica 7 dana sto ja nisam bas nesto postovala ali dao bog bilo je ok.spomenu mi da se u 30-godisnjoj karijeri srela sa alergijom na krompiruser posted image bas mi deluje iznenadjujuce ali ipak se desava.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 931
11.7.2012 22:00:45   
minavb

IZVORNA PORUKA: cockic
kad sam je pitala da li bareno ili na pari ona opet spomenu kako je hipp organska hrana a ono sto donese seljak tj.preprodavac prskano ili stati vec

I potpuno je u pravu. U pocetku sam kuvala samo ono povrce koje je moja mama uzgajala za Vanju, ono sto nije imala, davala sam iz teglica.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 932
11.7.2012 22:08:22   
cockic
i ja se trudim da dam sto mi svekar posalje a moja sveki ima na pijaci neku seljanku sto je poznaje pa uzima od nje e sad da li je sigurno sve to provereno to samo ona zna.bas godinama uzima od nje.ali kazem uglavnom svekar dosta toga salje.
pa se trudim da ima dajem bas na pocetku to povrce i voce.a jaja ja nisam uzela jedno pakovanje iz maksija za nas.i to mi svekar salje sa sela.cak i roditelji od jetrve isto tako,da jaja ova nismo dugo jeli tj. sinu nisam davala.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 933
11.7.2012 23:05:53   
Yula
IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: cockic
kad sam je pitala da li bareno ili na pari ona opet spomenu kako je hipp organska hrana a ono sto donese seljak tj.preprodavac prskano ili stati vec

I potpuno je u pravu. U pocetku sam kuvala samo ono povrce koje je moja mama uzgajala za Vanju, ono sto nije imala, davala sam iz teglica.

Mina, ja tebe ne mogu da pohvatam, negde tvrdis da organska hrana nije zdrava i da je detetu ne bi davala zbog mikotoksina i kojecega, ne zapamtih sve i kako je prskana i pored svega zdravija, a sada hvalis organsku hranu. Ispravi me ako sam nesto pogresno protumacila.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 934
11.7.2012 23:27:55   
minavb
Organska hrana nije hemijski netretirana, naprotiv. Ljudi zive u zabludi misleci da je organska hrana neprskana. JA nigde nisam rekla da ne bih davala detetu organsku hranu, vec neprskanu, a neprskana hrana nije organska. Organska hrana se tretira tacno odredjenim sredstvima, u tacno odredjenoj razmeri i u tacno odredjeno vreme. Zemljiste se posebno tretira, voda kojom se namirnice zalivaju mora biti testirana, zemljiste mora biti udaljeno od saobracajnica... To je orgnaska hrana. Ono sto imamo na pijacama nit je organsko, nit je kontrolisano prskano.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 935
11.7.2012 23:48:11   
MicinaMama
Mina i ja sam se plasila toga,tako da nikada mici nisam spremila hranicu od povrca kupljenog u marketu (sveze)...Sem ono koje se guli.Moja je Milica odrasla na nestelovim i bledininim kasicama,istina mnogo smo novca davali za to ali ipak sam bila sigurnija tako nego da joj ja pravim,a i svako povrce i voce koje sam joj uzimala je od BIO proizvoda.....e posle sam presla na pravljenje ali kupovala sam bonduel zamrznuto povrce...sada uveliko jede sve sto i mi jedemo.

Yulo mozda je i ispravno da se dete privikava na hranicu postepeno,ali ja nesto nisam imala osecaj da mi je to neophodno,sem da nauci kako to jesti...pazila sam na cvrstocu i gustinu kasice...E to sam postepeno davala,npr kasica za 6 mj je redja od kasice za 8mj...dok ne nauci da zvackolji.
Plasila sam se samo alergenskih namirnica i niti jednu nisam davala pre navrsene godine dana bebi,pa ni zitarice.Posle jesam jedno po jedno da vidim ima li reakcija...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 936
12.7.2012 11:23:55   
Yula
IZVORNA PORUKA: minavb

Organska hrana nije hemijski netretirana, naprotiv. Ljudi zive u zabludi misleci da je organska hrana neprskana. JA nigde nisam rekla da ne bih davala detetu organsku hranu, vec neprskanu, a neprskana hrana nije organska. Organska hrana se tretira tacno odredjenim sredstvima, u tacno odredjenoj razmeri i u tacno odredjeno vreme. Zemljiste se posebno tretira, voda kojom se namirnice zalivaju mora biti testirana, zemljiste mora biti udaljeno od saobracajnica... To je orgnaska hrana. Ono sto imamo na pijacama nit je organsko, nit je kontrolisano prskano.

O, hvalim te Boze, najzad. Definitivno za sve mora covek da postavi podpitanje. Hvala na informaciji i trudu da mi pojasnis tu nedoumicu. Jedno vreme sam detetu stalno spremala organsku hranu, a onda sam pocela povremeno da kupujem ovu "obicnu" i u poslednje vreme je preovladavala bas ta prskana jer sam shvatila da onako kako sam gore napisala.

Znaci da organska hrana, ne neprskana.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 937
12.7.2012 11:32:58   
Yula
Nedo, alergene namirnice su apsolutno diskutabilna stavka, sta je za nekog sasvim bezopasna namirnica za nekoga je strasno alergena. Bebe reaguju i na, krompir, kako je gore spomenula cockic, pirinac, kukuruz, tikvice, banane, sljive, boraniju, grasak, breskve, itd. itd. I sama znas da ovde jagode daju od 6 meseci, kao i maline, pa i ribu. Grasak i boranija su jedne od prvih slanih kasica.

Mozda je u teglicama proverenog kvaliteta, ali ja ipak i dalje vise volim da detetu kuvam kod kuce, jer meni je zaista vise nego gadno da mu dam meso iz tegle ili plasticne posudice koje stoji tu ko zna koliko. Opet kazem, ja sam do nekih 11 meseci malcu davala prakticno iskljucivo BIO voce i povrce i to termicki obradjeno, ali u poslednje vreme sam mu eto davala najvise ovo obicno, prskano, ljusteno, ali voce sveze i sada me malo grize savest, ali dobro, verujem da mu to nece nesto posebno skoditi. Sti rece,treba i da se navikava na tu prskanu hranu.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 938
12.7.2012 11:35:33   
minavb
Tako je. Uzgoj organske hrane je skup, samo dobijanje certifikata u Srbiji košta oko 2000 evra, pa plus poseban semenar, sredstva... Organska hrana je zato skuplja od prskane, a mnogo skuplja od neprskane.
Inače, hrana koja se prska, ako se ne prska nedozvoljenim sredstvima i ako se u tom prskanju ne preteruje, ne mora biti štetna i nije štetna. U zemljama EU (ne svim) postoji usvojen niz standarda za proizvodnju hrane od njive do trpeze. Propisuje se kojim sredstvima koje namirnice, u kojoj razmeri i kada smeju da se prskaju. Radnici koji rade na uzgoju idu na lekarske preglede, i sve se proizvodi u propisanim uslovima. Ovo nije organska hrana, ali je zdrava.Ove namirnice se uvoze uz prateću dokumentaciju-deklaraciju i atest o zdravstvenoj i mikrobiološkoj ispravnosti.
Odosmo offtopic.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 939
12.7.2012 15:03:40   
Yula
Pa, deluje da je off a zapravo nije, jer mislim da je ovo jedna od najznacajnijih informacija za mame koje krecu sa uvodjenjem nemlecne hrane svojim bebama.

Ja i jesam u EU, i mnogo mi znace tvoje informacije. Hvala ti Mina.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 940
12.7.2012 15:12:49   
Jagodica*
U Srbiji nema organske hrane (ima pokusaja proizvodnje semena soje i zita, a i neki malinari su 2010 izbacili organski proizvod i nisu bas dobro prosli, jer je uzgajanje organske hrane zeznut posao). Da bi se namirnica uzgajala organski mora da se zasadi na tlu koje nije kontaminirano najmanje 7 godina (dakle, to je livada i u to nece da ulaze zato sto je pretvoriti livadu u oranicu bez prskanja posao koji zahteva 3-4 godine truda). Druga stvar je sto mi nemamo trziste za organsku hranu jer je ne bi platili onoliko koliko ona zaista vredi.
MinaVB, organska hrana se prska iskljucivo prihranama, a ne hemijskim sredstvima. Ako se samo jednom oprska sistemikom ili nekim drugim toksinom to vise nije organska namirnica i zemljiste je kontaminirano.
Tako da, organska hrana je divna, ali je mi nemamo. Pa vi malo paradajza u saksiju, bar za bebu. Tako ja radimuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 941
12.7.2012 16:00:05   
MicinaMama
U svakom slucaju detetu do 6mj nema potrebe uvoditi cvrstu hranu,sem ako je na AD mleku tada treba malo ranije npr u 5-om mj...ranije nije potrebno.Mozda se neke od vas nece slagati samnom,ali eto mene su tako savetovali doktori.Do duse svaka majka, za mene, zna naj bolje kako i sta sa svojim detetom.

Evo ja u trudnocama,a mislim da ste i vi isto tako,jedem voce i povrce iz marketa i pijace.Savet dobro oprati i jesti...i to ide do bebe i hvala Bogu rodi se ziva i zdrava.
Tako da ne treba preterivati ni u cemu niti previse strahovati....heheh da ne dodje na kraju da bi dete bolje bilo ostaviti da gladuje nego ista da pojedeuser posted image

(odgovor članu Jagodica*)
Direktna veza do poruke: 942
12.7.2012 16:15:43   
IRJ82

U svakom slucaju detetu do 6mj nema potrebe uvoditi cvrstu hranu,sem ako je na AD mleku tada treba malo ranije npr u 5-om mj...ranije nije potrebno.Mozda se neke od vas nece slagati samnom,ali eto mene su tako savetovali doktori.Do duse svaka majka, za mene, zna naj bolje kako i sta sa svojim detetom.

Evo ja u trudnocama,a mislim da ste i vi isto tako,jedem voce i povrce iz marketa i pijace.Savet dobro oprati i jesti...i to ide do bebe i hvala Bogu rodi se ziva i zdrava.
Tako da ne treba preterivati ni u cemu niti previse strahovati....heheh da ne dodje na kraju da bi dete bolje bilo ostaviti da gladuje nego ista da pojedeuser posted image

svaka ti na mestu, slazem se sa tobom

najveca sreca nam je stigla 28.01.

Direktna veza do poruke: 943
12.7.2012 19:46:12   
Yula
A po poslednjim preporukama nemlecnu hranu treba uvoditi bas od 4. meseca, cak kazu da je punih 6 previse kasno i ja se slazem sa tim, mnoge bebe posle odbijaju hranu jer su postale dosta svesne i naviknute su samo na mleko. Takodje, licno smatram da je dojenim bebama neophodnija nemlecna hrana pre navrsenih 6 meseci jer su cesto malokrvne, jer je majcino mleko siromasno Fe, dok su bebe na dohrani ili potpuno na formuli potpuno sigurne sto se tice unosa vitamina i minerala.

Moje dete je pocelo sa nemlecnom od 6 punih meseci zbog potencijalnih alergijskih reakcija i to po savetu dr-a, ali sa sledecom bebom cu poceti svakako ranije.

Inace, slazem se da ne treba preterivati, ali nije zgoreg ni znati ponesto sto moze danas-sutra da nam koristi.

MM user posted image user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 12.7.2012 19:49:49 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu IRJ82)
Direktna veza do poruke: 944
12.7.2012 19:52:48   
cockic
yula u pravu si ja sam pocela sa oba deteta oko 4 meseca sa pahuljicama pa onda sa uvodjenjem hrane.i mislim da nisam pogresila.a sto se tice malokrvnosti upravu si peka mi je bio malokrvan samo sikio a sad na moje iznenadjenje lena je imala hemoglobin 107 kad je imala upalu usiju ali dr rece da je to zato sto je bolesnauser posted image a ona je na kombinaciji dohrana sika od 2 i po meseca a do tad samo sikila.mada dohranu pije mozda 400-500ml dnevno nije vise ostalo je sika.a ja evo vec dva meseca pijem oligovit za trudnice a pre toga revitu fe pa mora da joj je zato sto je bila imala tu upalu user posted image

ja malo napisa off ali izvinite user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 945
12.7.2012 20:55:36   
MicinaMama
cuj svasta...ovo prvi put cujem da majcino mleko je losije od ostalog i da su deca malokrvna zbog toga...neznam...do juce se smatralo majcino mleko neprocenjivom stvari..
Ja sam cula da deca koju majke ne doje su obicno malokrvne i znam milion primera,pocevsi od sebe,ali to su obicno deca koje su majke dohranjivale kravljim dvotrecinskim.
AD mleko je dobro ali ima i ono svoje mane,ja sam cula da baz zbog toga se treba uvoditi cvrsta hrana bebama koja piju ADmleko zbog manjka vitamina koja sadrzi majcino mleko.
Jos sam cula ovde u FR i pise na plakatima u bolnici da majcino mleko deluje PROTIV ALERGIJA.

Ubijte me ako lazem ili ako sam cula iz prica zena,citala sam o tome i eto i ovde dr tako tvrde.

Ja svoje dete nisam mogla da dojim jer je moje mleko bilo kilavo,niti sam ja znala lepo da dojim,a Mica nije sikila...mleko nisam izmuzala i samo je prestajalo da nadolazi.Uzasno mi je zao zbog toga,ali sta ces.

Ali da se vratim na temu verujem da se kasice trebaju uvoditi postepeno bile one pravljene od ruke majke ili kupovne,vazno je da dete jede i ima sta da jede a sve ostalo je lako i promeniti ako ne ide kako treba.

Sto se tice ishrane dok je bila tako mala beba tj od 5-og meseca,kada sam uvela kasice,moja Mica je odlicno ruckala i bas je lepo prihvatila svaku namirnicu i ja sam mnogo pazila kako je hranim.Tj morala je na dan ima mlecni obrok,mesni sa povrcem,vocni,cisto povrce(kazu da se uvece ne daje mesni obrok) i opet mleko...

Tek sada imam probleme sa njom jer su je svekijevici navikli na cokoladu,pa sinoc kada nije svisla od plakanja jer je imala zatvor...Ali tu je mama chak noris pa sve srediuser posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 946
12.7.2012 21:36:01   
IRJ82

Tek sada imam probleme sa njom jer su je svekijevici navikli na cokoladu,pa sinoc kada nije svisla od plakanja jer je imala zatvor...Ali tu je mama chak noris pa sve srediuser posted image

ja sam odmah rekla da ko god ne bude slusao sta ja kazem sta sme sta ne sme vidjace dete samo u mom prisustvu, jer ne zelim da ja ispadnem babaroga, a oni da popustaju

najveca sreca nam je stigla 28.01.

Direktna veza do poruke: 947
12.7.2012 21:56:00   
Yula
Uh, ja cu verovatno dobiti pecku sto idem dalje u off, ali moram da ti Nedo pojasnim sta sam rekla u predjasnjem postu, da ne bi doslo do zabune, a vidim da jeste.

Dakle, majcino mleko je siromasno gvozdjem, ali to malo sto ima u njemu beba potpuno iskoristi, ali to je obicno nedovoljno. Neke bebe imaju dobre zalihe jos iz maminog stomaka, p aim to bude ok do uvodjenja nemlecne hrane. Ja nigde nisam rekla da je ad mleko bolje od majcinog, niti to mislim, vec sam rekla da u majcinom obicno nema dovoljno gvozdja. I da, bebe koje piju kravlje mleko pre navrsenih godinu dana su najcesce malokrvne jer su molekuli proteina kravljeg mleka izuzetno krupni, cepaju bebina nezrela creva i tako beba gubi krv! Zato se bebama ne daje kravlje mleko do navrsenih godinu dana.

Druga stvar, iz licnog iskustva tvrdim i znam da dojenje apsolutno ne pomaze kod alergija, cak naprotiv, bebe se preko majcinog mleka senzibilisu alergenim namirnicama, jer sve sto mama pojede prelazi u njeno mleko pa kod bebe. Insistira se na dojenju ( mada cesto i sami doktori ne znaju da li je to bas pametna ideja ) da bi se sto duze prolongiralo uvodjenje nemlecne ishrane kod dece sklone alergijama, jer ako mama doji do 6 meseci, smatraju da ce tek onda krenuti sa nemlecnom hranom ili sa dohranom jer bebe najcesce alergijom reaguju upravo na kravlje mleko, pa i na ad mleko jer ono je ipak isto kravlje, doduse sa izmenjenim i obogacenim sastavom. Da ne davim o tome ovde, koga zanima sve to moze procitati na temama "Alergija na proteine kravljeg mleka" i "Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama". Znaci, licno nisam cula, niti poznajem dete kome je dojenje pomoglo oko alergija, stavise, sve odrasle osobe koje znam a imaju alergije su uglavnom do godinu dana dojene, pa moj svekar je sisao do pune 4 godine!

Kako god, kada odes kod pedijatra pitaj bas na koji nacin to dojenje pomaze kod alergija, ja jesam pitala, njih cetvoro, i niko nije znao da mi odgovori.

I da me ne shvatite pogresno, ja jesam za dojenje ali uz strogu dijetu majke ako u porodici postoji istorija alergija.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu IRJ82)
Direktna veza do poruke: 948
13.7.2012 0:19:43   
MicinaMama
Dusice draga,nisam ja nista tebi konkretno rekla...ja pricam svoju pricu onako kako sam ja savetovana i time htela navesti da nam se izgleda svima misljenje ne podudara jer verovatno dobijamo drugacije informacije.

Pa i sto se tice mleka,hrane,odgoja...ja opet smatram i ponavljam da svaka majka zna sta je za njeno dete naj bolje.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 949
13.7.2012 8:01:18   
minavb

IZVORNA PORUKA: Jagodica*

MinaVB, organska hrana se prska iskljucivo prihranama, a ne hemijskim sredstvima. Ako se samo jednom oprska sistemikom ili nekim drugim toksinom to vise nije organska namirnica i zemljiste je kontaminirano.
Tako da, organska hrana je divna, ali je mi nemamo. Pa vi malo paradajza u saksiju, bar za bebu. Tako ja radimuser posted image

Nisam ni napisala da se tretira hemijskim sredstvima, već sredstvima. user posted image U Srbiji ima organske hrane, ali ne u masovnoj proizvodnji. Ima dosta malih proizvođača, imaju svoje udruženje, organizuje se organska pijaca u Beogradu povremeno, a ja imam jedno 15ak kontakata malih proizvođača, koje sam baš ovog proleća zvala na jedan sajam zdravlja. Dakle ima, no to sad i nije bitno.

Najnovije preporuke za uvođenje čvrste hrane kažu da se čvrsta hrana uvodi već od navršena 4 meseca, mada mame to svakako mogu odložiti, na njima je da izaberu. Jedno je sigurno, upravo u novim preporukama do kojih sam došla na kongresu pedijatrijske nutricije piše da je upravo zbog alergija najbolje sa uvođenjem čvrste hrane početi pre 6 meseci. Dojene bebe jesu mnogo češće anemične od beba koje piju adaptirano mleko, iz prostog razloga što je adaptirano mleko fortifikovano. Takođe, majčino mleko koliko god dobro bilo za bebu, ne može delovati protiv alergija. Dakle ako postoji nutritivna alergija, majka mora da bude na strogoj eliminacijonoj dijeti.

(odgovor članu Jagodica*)
Direktna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here