|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
4.7.2012 11:00:27   
maslackic
pa kakva je jagnjetina koju sad prodaju? mm i ja cesto kupujemo jagnjeci ramstek i uglavnom nadjemo lep, u lokalnoj mesari i par puta smo kupili u Tempu i stvarno je bila lepa, juce u rodicu dodouse je stvarno bila nekako ko jedva ziva user posted image za koji god se temu uhvatim da analiziram sve mi manje jasno, a sto vise pazim na njenu klopu ona sve nesto olsuta, malo napreduje .., da covek sizne

juce se cujem sa drugaricom koja se porodila 3 dana posle mene klinka joj ima skoro 7 kg, krenuli su sa cvrstom klopom i pre 4 og meseca, a dok je samo sisala klinka slabo napredoivala, i sada je super , ali tamani sve, i grasak i plazmu, i psenicni griz i to sve ne one bebece ceralije, nego onako ko veliki, a ja moju pazim duvam joj u dupe malo da joj kupim najbolje bebece i ona opet kilava, alergicna i osuta...

ih, kad ti zapadne takvo dete user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 901
4.7.2012 11:19:17   
smeskicTB
e bre maslackic, nasmeja me slatko!
ma videces kako ce devokica da bude super..zapravo ja mislim da je super vec, samo jos da ocvrsne!

ja cu krompiric sledece nedelje..znaci prvo samog..a vec sutradan mogu sa sargarepom npr?
bolje mozda sargarepu da uvedem prvo..

a u krompir dodajete mlekce?
i znam da me je beica upozorila da ga previse stapnim ne izmutim, da se ne uzvakavi..

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 902
4.7.2012 11:42:13   
maslackic
haha, smeskic, ocvrsla je moja curica odavno, samo kg nisu po dijagramu.

sto se krompira tice ako ga i prekuvas zna da bide kao lepak + jos ako ga previse izmutis bude bez veze...i bitno da ga bledndas dok je vruc da ne bi ostale grudvice, ako malisanima smeata,, mojoj ne smeta nista kad naidje na meksu grudvicu sazvace ako je tvrdja pljune i tera dalje user posted image

a i ja sam jedan dan nova namernica sama, a drugi dan dodam ono sto je vec probala...npr kada smo uvodila jabuku, jedan dan sama jabuka, dugi dan sa pahuljicama treci dan sa bananom...

mi smo krenuli sa najkaloricnijom hranom i najtezom za stomak ali opet malo napreduje , a od banane kaki po 3-4 puta dnevno , a od sljive jednom....naopako dete skroz

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 903
4.7.2012 19:47:37   
cockic
ma koliko sam svatila sigurno se tesko nalazi mladje jagnjece meso mislim da mi je to sveki rekla.a zasto nemam pojma ja se slabo razumem u to meso i kad kupujem ne znam da li uzmem dobro.zato za lenu to prepustam njoj ima mnogo vise iskustva da izabere od mene.tj meni mogu uvaliti svasta.
a ja jagnjetinu ne volim bas mi jako mirise,ali decu cu uciti da je jedu user posted image

Direktna veza do poruke: 904
4.7.2012 20:16:12   
Verus
super za krompirici miva!

Cockic: ne znam za svezu....od avgusta sam u NS pa cu ja vec videti gde cu nabavljati, volela bih negde iz planinskih delova, kako ce vec ici ne znam. Kako je sa curetinom, jel to tesko naci?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 905
4.7.2012 20:55:54   
cockic
ma nije tesko naci curetinu nego mojoj sveki rekose u toj mesari gde je ima a nema je svuda da je tura nesto bila losa i da su je vratili.i zato kazem da mi je ona rekla da je nece uzimati user posted image
a ja ne znam ni kako curece meso treba da izgleda da mi uvale nesto bajato,a ipak dajem bebi.jer iskreno mi kuci curetinu retko jedemo.vise teletinu,junetinu....i vise bifteke nego snicle a sad mi rece sveki da je nasla telece snicle user posted image pa cu to leni ovih dana.sutra opet juvitana curetina danas sam joj dala samo pola jer nije jela meso i sutra jos tu polovinu inace ruckove vise i ne moze da pojede za sad to joj je mera.ali zato voce mislim da bi mogla 300gr dnevnouser posted image

a za piletinu nesto nisam cekam svekar da mi donese proverene pilice jeste farma ali znam da ih netruju ove kupovne nema sta im ne rade.prvo ih hemijski sredjuju pa ih prodaju user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 906
4.7.2012 22:50:25   
maslackic
Resila sam da joj prekosutra uvedem piletinu u ishranu.

i Cockic, to ovu iz Maxija, jer drugu nemogu da nabavim user posted image sta god da su joj radili morace nju da jede,najgore sto moze da se desi je da joj izraste kljun user posted image to se ja tesim..

nego, piletinu samo obarim i izblendam i to je to? dodam ulje ili ?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 907
5.7.2012 0:08:03   
Mariya

IZVORNA PORUKA: smeskicTB

IZVORNA PORUKA: Mariya
Ja sam sa 6,5 meseci uvela večeru (žitarice) i potpuno izbacila taj podoj, posle nedelju dana ručak (povrće i meso) a sa 7 meseci i doručak (voće i žitarice) . Do tada sam joj uvodila hranu prepodne u vidu doručka posle kog je sisala. Sad kad ima doručak, ručak i večeru, nove namirnice joj uvodim uz doručak ako je slatka ili uz ručak ako je slana.

koja je to kolicina, koliko kasika npr zitarica da im je dovoljno kao obrok?
ili koliko gr povrca i mesa da im je dovoljno kao obrok?

Otkad smo uveli doručak porcija joj je jedna jabuka i još jedna voćka (1 kruška ili 1 kajsija ili 2 šljive npr.) i kašika i po frutolina. Ručak smo počeli sa 2-3 kašike povrća i 20g mesa, sad smo otprilike na 3/4 teglice od 190g,a za veceru, jela je oko 3 kašike pahuljica na 100 ml vode, sad već jede dozu kao na kutiji 150-180 ml vode. Počeli smo sa malim količinama hrane i postepeno povećavala, a svaki put sam joj posle jela dala da sisa, ako nije htela znači da se najela i da joj je to porcija.

Maslačkić, skuvaš piletinu sa povrćem i blendaš. Ja sveže meso iseckam na kocke pa zamrznem, pa kad joj spremam ručak prvo stavim meso da se kuva, a posle dodajem povrće u zavisnosti od toga koliko vremena treba da se skuva.

Direktna veza do poruke: 908
5.7.2012 10:46:15   
cockic
maslackic user posted image za kljun

e dodas ili maslinovo ili puter ja cu uskoro na maslinovo mada sve to ima neki miris.ja sam do sad puter ali ne bas svaki rucak. evo juce nisam danas hocu.neki put mi deluje da nece da ruca jer joj se nesvidja taj puter user posted image

a meso i ja iseckam na kockice sve zavisi koje je piletini manje treba nego teletini i onda udacis i krompir sargarepu a ako se dodaje brokoli,tikvica... ja to na kraju jer mu jako malo treba nekih 10-15 minuta kuvanja na tisoj vatri ja sve kuvam user posted image i danas cu da joj dam teglicu jer nemam sveze voce koliko znam sad jako kratko moze da stoji brzo truli ako nije u frizderu a nama nije veliki pa tesko staje mm samo ubacuje flase u frizder user posted image nema mesta za klopu samo voda,sokovi...piva

ja malo skrenuh sa teme user posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 909
5.7.2012 10:47:29   
cockic
a da mi nastavljamo sa curkom danas ostade nam teglica od juceuser posted image mm danas od sveki donosi te telece snicle pa joj sutra dajem sa krompirom i sargarepicomuser posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 910
5.7.2012 12:59:04   
smeskicTB

IZVORNA PORUKA: maslackic

sto se krompira tice ako ga i prekuvas zna da bide kao lepak + jos ako ga previse izmutis bude bez veze...i bitno da ga bledndas dok je vruc da ne bi ostale grudvice, ako malisanima smeata,, mojoj ne smeta nista kad naidje na meksu grudvicu sazvace ako je tvrdja pljune i tera dalje user posted image

mi smo krenuli sa najkaloricnijom hranom i najtezom za stomak ali opet malo napreduje , a od banane kaki po 3-4 puta dnevno , a od sljive jednom....naopako dete skroz

opet me nasmejaaauser posted image

i moji decaci za sada tako..ne smeta im neka grudvica..i ja se tako trudim da ne bude glatka masa bas, bas..

ne smem da ti kazem da moj Sergi od rodjenja, sa 2kg sada ima 7,5kg..i dr kaze da je kao terminska beba..
a Andra nnam ima 4,8kg..i on je super s obzirom da je sa 1kg rodjen..junacic!

Direktna veza do poruke: 911
5.7.2012 13:07:24   
miva
Mi cemo sutra da probamo sargarepicu, pa posle 4 dana cemo tikvicu. Onda taman idemo na kontrolu u savetovaliste pa cu da cujem od dr kada jabuku da dam.

Direktna veza do poruke: 912
5.7.2012 13:12:55   
Ivence
Moja jede dosta stvari, bananu, jabuku, šljivu, šargarepu, tikvice, bundevu, korompir, grašak, krušku, kajisiju, breskvu, brokoli i one griz žitarice, kukuruz, pirinač, keks... sada smo počele da pijemo i jogurt, mislim, liznula je par puta, i vidim, sviđa joj se... :) A gde nalazite tu teletinu i ćuretinu? To nam je sledeće na meniju, a ne znam gde da nabavimo, a da je dobro, a vidim, vi našle... POMOZITE MI user posted image
E, meni je dr rekla da kada kuvam povrće stavim malo margarina, onog bez mleka, i sad je ukusnija, pošto moja Milica ne može krompir uopšte da vsari samog.. pa ja sve to, šargarepu, krompir, grašak, malo margarina, i dodam malo ovog njenog mleka, i sada jede :D

< Poruku je uredio Ivence -- 5.7.2012 13:18:29 >

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 913
5.7.2012 13:25:27   
maslackic
Smeskic, Andra ti je junak pravi user posted image moja cura kuburi sa manjkom gr ali njoj ne smeta da sparta po kuci kao luda..

ivence, koji keks si joj davala? meni voce uopste nije problem , ne znam sta da joj smuljam za rucak...evo danas sam kupila i tikvicu a rekla sam da vise necu jer sam mislila da oj je od nje izaslo po jeziku nesto ali evo da probam opet...user posted image

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 914
5.7.2012 14:15:44   
Ivence
Pa ne bi trebalo od tikvice da joj izađe, mada ko zna... e, ja dobila taj keks iz Italije, on je bez jaja i glutena, i baš je za bebe, čak ako ga staviš u mleko, rastvori se skroz...
Pa i ja imam problem sa ručkom, pa mešam tako.. ponekad joj u povrće stavim i tu griz kašu od pirinča..

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

Direktna veza do poruke: 915
5.7.2012 15:59:04   
maslackic
i rucak, pirinac, sargarepa, tikvica ...lepo je jela ...a ja vise ne treba da sam u ovoj temi...user posted image odoh u onu od 6-9 meseci user posted image

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 916
6.7.2012 8:06:15   
Ivence
Hih, ja ćem za 15 dana :)))

Direktna veza do poruke: 917
6.7.2012 12:34:36   
miva
Sargarepica super prosla, pojela je 4 kasicice i to lepo - zvakala i progutala. Bas jpoj se dopala. Sutra cu joj dati vise!
A sto se mesike tice e tu se ne brinemo! Baba i deda na selu imaju pilice, curice, prasice i jaganjce, nista nam nece nedostajati!

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 918
7.7.2012 18:57:18   
Sesilija 83
Evo nas danas smo poceli sa pahuljicamauser posted image Lepo ih je mljackala mada sam napravila redje nego sa kutije ... htela ona da pojede sve nego me bilo strah da joj dam toliko za prvi dan i posle je vrlo malo sikila, ali je podrignula kao da je pojela pola prasetauser posted image
Hranili smo se u njihalici,(ISKLJUCENOJ) a ciniju sto sam kupila ima okolo neke sarene kuglice pa
zveckaju i ona gleda u njih ne mrda i samo njupa.... kolacic mamin.

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 919
9.7.2012 9:20:38   
IRJ82
ja i dalje dajem cisto voce i povrce (samo kada spremam krompir dodajem moje mleko), a 17.7 idemo na kontrolu pa cemo videti sa dr da li je potrebno uvoditi pahuljice i slicno

najveca sreca nam je stigla 28.01.

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 920
9.7.2012 9:30:47   
Sesilija 83
IRJ82 A kolika ti je bebana?? nemas ticker.. meni je dr i rekla prvo pahuljice da uvedem poceli smo pirincane pa cu da kupim sutra i kukuruzne... to dajem 10ak dana... pa krecem sa vocem i povrcem rekla mi je otpeilike .. krompir,sargarepa,tikvica,jabuka... to voce prepodne a uvece pahulje a izmedju mlekce....

(odgovor članu IRJ82)
Direktna veza do poruke: 921
9.7.2012 9:46:46   
cockic
danas cu bananu sad kad ustane,onda rucak cu joj danas skuvati krompir,sargarepicu,teletinu,celer.od nas toliko sto se rucka tice.juce sam joj dala hipp kasicu za laku noc banana i riza bas je lepo pojela nije celu teglicu ali vise od pola jeste ja sam joj dala oko 20h i onda sikila posle nje malo i probidia se mislim tek oko 2h.znaci lepo drzi ta kasica mislim da sam je u tempu platila oko 130 din -190 gr.ali tu ima dva obroka za sad.znaci ne moze vise od oko 100gr mlecne kasice da pojede.e da juce je ruckala i juvitaninu kasicu od piletine za sad rucak nece puno nekih isto tako 100gr nego pise da ima crni luk kad on pocinje da se daje.mislim ja sam joj vec dala cim ga ima u njojuser posted image

Direktna veza do poruke: 922
9.7.2012 11:31:15   
IRJ82

IZVORNA PORUKA: Sesilija 83

IRJ82 A kolika ti je bebana?? nemas ticker.. meni je dr i rekla prvo pahuljice da uvedem poceli smo pirincane pa cu da kupim sutra i kukuruzne... to dajem 10ak dana... pa krecem sa vocem i povrcem rekla mi je otpeilike .. krompir,sargarepa,tikvica,jabuka... to voce prepodne a uvece pahulje a izmedju mlekce....

rodjena je 28.01, znaci uskoro 5,5 meseci. mi smo prvo dali jabukicu, a onda krompir, sargarepu, tikvicu, kupus (mada joj nije odgovarao, pa vise nisam), grasak (i to mi se ucinilo da joj smeta, pa ni to necu vise dok ne odraste malo), breskvu, kajsiju, dinju, krusku, bananu. pri tome, ona sisa 4 puta dnevno (od skora, a inace je bilo 5 puta) i to nisu pravi obroci, jer joj ja dajem 100-150ml, voce nekada i vise, ali ne vise od 200ml. ona ujutru kad se probudi samo sisa, pa oko pola 11 joj dajem voce, pa sisa, onda voce, sisa, povrce (posle kog nema sisanja) i pred spavanje sisa.
mi smo na VMA, i cim smo prvi put dosli oni su nam dali spisak kada se koja hrana uvodi, sta sme, a sta ne do godinu dana i kada sam rekla da ona trazi jos posle sisanja rekla mi je da uvedem cisto voce i povrce do prve sledece kontrole, a to je sa nepunih 6 meseci i onda ce mi reci.
ona je sa ovim super sita i zadovoljna, ona meni spava celu noc 10 sati, ujutru sisa i nastavlja da spava, posle voca i sisanja spava 1,5 - 2h, i popodne ima jos jedno spavanje od 2 sata, tako da nije sita ne bi ona spavala toliko.
izvini, ja se raspisah

Direktna veza do poruke: 923
9.7.2012 12:41:31   
Sesilija 83
ok ok, ma super ona spava a ova moja se budi sto puna nocu nekad sisa nekad ne .. sad smo poceli sa ovim pa cu polako da joj uvodim voce i povrce... nadam se da ce da pocne lepo da spava...

(odgovor članu IRJ82)
Direktna veza do poruke: 924
9.7.2012 14:06:43   
IRJ82
hoce sigurno, mada joj sada mozda i ova vrucina smeta, ja sam pocela da je tusiram vise puta dnevno i uopste se vise ne znoji, lepo rucka i sisa

Direktna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here