|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
29.6.2012 12:43:57   
cockic
mi danas nismo jeli uzinu jer se uspavala mada i nema neki apetit jer ima upalu uva.sad joj kuvam ono sto jede sigurno jer rucak mrljavi nesto ovih dana sad se kuva krompir,vise sargarepa,pa onda ubacujem tikvicu user posted image
ovih dana krecem sa curetinom user posted image a da uzinu cu joj dati popodne izmedju rucka i mlecne kasice.sta cu kad je pajala a i nismo bili kuci vodali se po lekarima.

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 876
29.6.2012 12:45:12   
cockic
e jer sme da se od sestog meseca da sok od cvekle to sam juce cula a nisam sigutna jer neka mama davala tako rano predpostavljam da moram da ga razblazim ?mada imamo mi jos fore do cvekleuser posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 877
29.6.2012 14:07:59   
miva
Mi jos nismo poceli da ruckamo, krompir ce biti prva povrcka koju cu joj dati, i meni se cini da je tako sam, bez icega suv i bezveze ali dr kaze da prvi put treba da ga dam samog. Pa sam zato mislila da sipnem malko mog mlekca. Posle kada krenemo da buckamo kasice, bice ok krompir+jos svasta nesto.

Inace danas smo probali pirincane pahuljice sa kukuruzom, e te su nam se mnooogo dopale. Dala sam joj samo 4-5 kasicica a ona sirota nastavila da zija, htela jos a ja nedam!!!user posted image Sutra cu joj dati vise!!!

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 878
29.6.2012 14:29:31   
cockic
rucak je i danas brljavilauser posted image valjda ce za dva dana kad je antibiotik malo smanji ovu infekciju vise ruckatiuser posted image mozda je pojela pola teglice jer ne znam koliko mi ispadne nemam na posudi brojeve izbrisali se.posle joj dam bananu nju bi trebala sigurno slatka je.prvo cemo sikiti user posted image

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 879
30.6.2012 10:09:34   
peca
U kom polozaju ste davale bebama prvu kasicu na kasicicu ? user posted image (ne racunajuci one po ps-u jer su njihova deca vec sedela)

....neko radi sve po Bozjoj volji a ipak je sirotinja, neko zna celu bibliju napamet a i dalje je zivotinja...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 880
30.6.2012 11:14:24   
minavb
Prvo u ljulji, u polulezecem.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 881
30.6.2012 11:20:32   
cockic
u ljulji i mi,sad na jastucima onako polusedece user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 882
30.6.2012 11:24:35   
Anoniman
U jajetu, dakle poluležeći.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 883
30.6.2012 18:53:45   
miva
U kolicima, polu lezeci.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 884
30.6.2012 19:27:10   
cockic
IZVORNA PORUKA: cockic

u ljulji i mi,sad na jastucima onako polusedece user posted image

pogresno se izrazi ja user posted image polulezeci jos ne moze da sedi user posted image jos malo jedno mesec dva pa tek onda sedenje

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 885
1.7.2012 0:07:31   
Mariya

IZVORNA PORUKA: smeskicTB
Maryia, danas mi je uspelo..stavila sam ociscenu breskvu pred kraj u provrelu vodu.
a sve mislim da je jabuka tvrdja pa da je kuvam dok ne provri i jos neki min..a ti i jabuku stavis kada provri?koje jos voce spremate sada-breskvu, kajsiju, a krusku..i ona se bari?

Jabuku isto tako kuvam, ubacim je u provrelu vodu. Zavisi od sorte, neka bude tvrda i posle 10 min. (mi imamo ajdared u voćnjaku, ona omekša za 3-4 minuta). Sve voćke koje si nabrojala možeš da kuvaš, krušku isto. Meni je naša dr. rekla da do 6. meseca dajemo kuvano voće, da se ono lakše vari, a kuvanjem se ublaže voćne kiseline pa manje nadražuju bebin stomak..

Direktna veza do poruke: 886
1.7.2012 12:29:39   
Azra_
Ja mog jedno 10ak dana stavljam u hranilicu, ima onaj polusedeći položaj.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 887
1.7.2012 13:27:18   
JellK
Mi vec par dana jeli po koju kasicica krompira,pa sargarepe,sutra cu mu dati tikvice (posle mu dam da siki) a zanima me posle koliko vremena ste izbacile podoj i uvele rucak i kako ubacujete novu namirnicu kad vec ima oformljen rucak?

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 888
1.7.2012 19:09:06   
Mariya

IZVORNA PORUKA: JellK

posle koliko vremena ste izbacile podoj i uvele rucak i kako ubacujete novu namirnicu kad vec ima oformljen rucak?

Ja sam sa 6,5 meseci uvela večeru (žitarice) i potpuno izbacila taj podoj, posle nedelju dana ručak (povrće i meso) a sa 7 meseci i doručak (voće i žitarice) . Do tada sam joj uvodila hranu prepodne u vidu doručka posle kog je sisala. Sad kad ima doručak, ručak i večeru, nove namirnice joj uvodim uz doručak ako je slatka ili uz ručak ako je slana.

(odgovor članu JellK)
Direktna veza do poruke: 889
2.7.2012 16:43:09   
Yula
IZVORNA PORUKA: minavb

Namirnice bogate oksalnom kiselinom su mahunarke, kakao, instant kafe, peršun, rabarbera, spanać, blitva, čaja, cvekla, celer, čokolada, krastavac, grejpfrut, kupus, slatki krompira, šampinjoni. Ove namirnice se kuvaju neposredno pred konzumiranje jer se sadržaj oksalne kiseline kuvanjem i stajanjem povećava, pa podgrevanjem čak uvećava više puta (zato je zabranje podgrevanje spanaća, šampinjona...) Oksalna kiselina se taloži u bubregu i stvara kamence. Ne znači da ove stvari treba da isključimo iz jelovnika, već da ih ne jedmo previše često, da ih pripremamo i jedemo na pravilan način. Ne sećam se tačno koja od mama iz inostranstva je to pisala, ali mislim da je baš na ovoj temi prenela preporuke od svog pedijatra da se cvekla, celer, spanać, blitva... u bebinu ishranu uvode tek posle prvog rođendana zbog visokog sadržaja oksalne kiseline. Oslim spanaća i blitve koje je moje dete jelo rano, i mahunarki i kupusa, koje sam uvela sa 7 meseci, sve ostalo je jeo mnogo kasnije. Spnać i blitvu spremam na mleku i dodajem pavlaku. U šampinjone dodajem pavlaku za kuvanje, osim kad ih odoajem u gulaš sa džigericom.

Mina, hvala na odgovoru. Ovde se rano daje spanac i u kupovnim kasicama istog cesto uopste nema mleka. Kako god, ubuduce cu ga spremati tako, sa mlekom, mada, ja sam ga skoro i uvela u bebinu ishranu jer je alergen, ali blitvu jede odavno, negde sigurno od 8.meseca, ali samo jednom nedeljno, a poslednja 2m. i redje, isto tako i cveklu.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 890
3.7.2012 12:32:42   
smeskicTB

IZVORNA PORUKA: Mariya

IZVORNA PORUKA: smeskicTB
Maryia, danas mi je uspelo..stavila sam ociscenu breskvu pred kraj u provrelu vodu.
a sve mislim da je jabuka tvrdja pa da je kuvam dok ne provri i jos neki min..a ti i jabuku stavis kada provri?koje jos voce spremate sada-breskvu, kajsiju, a krusku..i ona se bari?

Jabuku isto tako kuvam, ubacim je u provrelu vodu. Zavisi od sorte, neka bude tvrda i posle 10 min. (mi imamo ajdared u voćnjaku, ona omekša za 3-4 minuta). Sve voćke koje si nabrojala možeš da kuvaš, krušku isto. Meni je naša dr. rekla da do 6. meseca dajemo kuvano voće, da se ono lakše vari, a kuvanjem se ublaže voćne kiseline pa manje nadražuju bebin stomak..

danas idemo kod dr pa cu detaljno porazgovarati..ali mislim da cu ja njima bariti..uzivam u tome..

sto se tice nacina hranjenja-oboje u njihalicama..stolice cekaju red, iako imaju polusedeci..ali nisam htela ni smela sve novo odjednom:)

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 891
3.7.2012 12:34:21   
smeskicTB

Mi vec par dana jeli po koju kasicica krompira,pa sargarepe,sutra cu mu dati tikvice (posle mu dam da siki) a zanima me posle koliko vremena ste izbacile podoj i uvele rucak i kako ubacujete novu namirnicu kad vec ima oformljen rucak?

mislim da to najvise zavisi od deteta..evo meni recimo S pojede oko 100gr vocne kase i sit je oko sat ili sat ipo..a Andra trazi odmah mleko..isto i sa zitaricama..pojedu oboje po 3kasike ..ali Andra je gladan..iako je manji..mislim da ne shvata da mu je na kasikicu obrok..
ali lagano..imamo 4,5meseca...

(odgovor članu JellK)
Direktna veza do poruke: 892
3.7.2012 12:35:19   
smeskicTB

IZVORNA PORUKA: Mariya

posle koliko vremena ste izbacile podoj i uvele rucak i kako ubacujete novu namirnicu kad vec ima oformljen rucak?

Ja sam sa 6,5 meseci uvela večeru (žitarice) i potpuno izbacila taj podoj, posle nedelju dana ručak (povrće i meso) a sa 7 meseci i doručak (voće i žitarice) . Do tada sam joj uvodila hranu prepodne u vidu doručka posle kog je sisala. Sad kad ima doručak, ručak i večeru, nove namirnice joj uvodim uz doručak ako je slatka ili uz ručak ako je slana.

koja je to kolicina, koliko kasika npr zitarica da im je dovoljno kao obrok?
ili koliko gr povrca i mesa da im je dovoljno kao obrok?

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 893
3.7.2012 16:57:25   
JellK
Ja stavim na 100ml mleka 3,5 kasicice pahuljica i to mu bude ok za obrok.Jos uvek nemamo rucak nego dajem po kasicicu da navikne na nove ukuse.

Direktna veza do poruke: 894
3.7.2012 21:15:40   
smeskicTB
to bi nama bilo gusto..ali razumem koliko pojede..i koliko bude sit?

(odgovor članu JellK)
Direktna veza do poruke: 895
3.7.2012 21:17:23   
Verus
Moj Oli za sada jede:

-pirincane pahuljice sa mojim mlekom
-krompir (sa mojim mlekom) i slatki krompir
-sargarepu
-bundevu
-krusku
-avokado
-jagnjetinu

I danas uvodimo sljivu. Sve sto uvodim dajem kupovno, vec je izmixano onako kako im odgovara u tom uzrastu za gutanje. Kasnije onda sama spremam. Za sada, sve kupovno osim mesa. To nisam nikad uzimala kupovno, ni Heleni a ni njemu. Jagnjetinu obarim dobro, siiitno iseckam (ne blendam) i dodam kupovnu sargarepicu. Jako mu se dopada.

Elem, pedijatri savetuju da se deci ne daje obrok na flasicu, osim mleka-znaci ono sa pahuljcama mesano sa mlekom na vecu rupu. Kazu da dete treba da nauci da se sve cvrsce jede na kasiku. Lepse i lakse prihvate hranu, i brze nauce da jedu komadice hrane. Mislim da mame tako ostavljaju mogucnost da ce detetu blendati hranu do 2 godine zivota...ne sve, naravno, ali postoji mogucnost.

Direktna veza do poruke: 896
3.7.2012 22:16:22   
miva
Ej drugari mi danas probali krompiric!!!I JAAAKO nam se svideo!!
Vise od pirincanih pahuljica!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 897
4.7.2012 9:27:19   
maslackic
bravo za krompiric user posted image moje dete ce se pretvori u kreompir koliko ga jede s obzirom da ni jednu drugu povrcku nece .... user posted image trenutno uvodimo sljivu , pa cemo verovatno meso..

posle koliko od uvodjenja nove hrane se vidi prva reakcija ako je bude?

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 898
4.7.2012 9:39:45   
cockic
ja cu danas da joj dam iz teglice juvitaninu slanu kasicu sa curetinom,sveki jos nije nasla tu teletinu a babe biraju pola grada prodje dok nadje meso koje ona trazi user posted image ispada da je nestasica teletine nije nego ona trazi sto sveziju jer na pijaci u svim mesarama je poznaju.jer od celog dana ona je na pijaci 5h user posted image

a za curetinu joj rekose da nesto tura koja je stigla nije dobra i rece mi to ti necu ni kupovati.

mada ona kako ruckove ne voli nece pojesti vise od popovine manje teglice.a vocka ja imam neku frutekovu jabuku i visnju pa cu to danas od voca.rekose mi da visnje i tresnje smeju da jedu samo jagode,maline...NE

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 899
4.7.2012 9:42:11   
cockic
e verus kazu da je jagnjetina super ali kod nas koliko sam svatila najsvezije je moseo da se trazi krajem maja,nije mi jasno zasto ga nema stalno.a ja juce sam uzela hipp slanu kasicu sa jagnjetinom videcu kad cu joj to ponuditi.ali bi vise volela da je ta jagnjetina sveza da je ja spremim ali kazu da se tesko nalazi user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

i z a b e r i t e
pisuljica

masha (45%)

tara (55%)

Ukupan broj glasova: 123

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here