Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije VII... 13.7.2012 9:44:02
|
|
|
|
maslackic
|
" Odluka majke da ne doji svoje novorodjence je stetna po njegovo zdravlje, a jednom doneta odluka tesko se menja" to je recenica kmoja stoji nalepljena na kutiji Allernovce AR i svaki put se iznerviram. dodje mi da placem, to foprmula za decu alergicnu na proteine kravljeg mleka i svakako nije moj izbor da joj dam ad mleko, ali je preporucljivo , jer ni za mene nije dobro da dugo budem na eliminacionoj dijeti dugo , a to mleko je odlicna zamena . + preporuka da prestanema da dojim zbog lekaova koje bi tebalo da pocnem da pijem zbog stitne zlezde.. eto, i sad su me upozorili da je stetno da ne dojim dete,,,jooojj, kako me nerviraju... odakle im pravo da tako nesto napisu.... da mi bude krivo sto imam zdravstvenih problema i sto mi je dete alergicno na PKM ?
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije VII... 13.7.2012 9:48:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Nemoj da se nerviras. Mada se i ja iznerviram kad vidim da na svim kasicama i sl pise da i pored te hrane majka nastavi da doji dete do druge godine ahahahha hahahah hahhaha E nerviram me mm i sve me nervira. Trazim neki spa hotel u blizini sa bazenom da zapalim na dva dana
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije VII... 13.7.2012 10:25:56
|
|
|
|
maslackic
|
citam to sto sam pisala, i sad mi deluje smesno, ali u temi ishrana od3-6 bila polemika pa me podsetili a nisam htela da idem off ..i takooo misu imas u Babama kantri klub koji ima spa i tako to, mi bili jednom ali samo na rucku...
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije VII... 13.7.2012 11:47:20
|
|
|
|
MicinaMama
|
Maslackic i ja sam tako mislila kao i ti,meni je bilo krivo jer nisam mogla da dojim.Mozada mi to lose tumacimo iz razloga zato sto to nemozemo. Iskreno moje je dete odraslo na AD mleku,hvala bogu nista joj ne fali....ali opet smatram da se nista ne moze porediti sa majcinim mlekom.Do juce je moglo da dete i do godine moze da vidi na siki da bude zivo i zdravo i nista da mu ne fali...a eto danas kazu fali mu ovo-fali ono,mozda i fali jer smo i mi danasnje zene pale u nekakvu zabludu oko svega.Mleko razredjuje nepravilna ishrana,losa ishrana,a pre svega stres... Mm je sisao do 1.5god. i eno ga kao stena,niti ide doktoru niti sta.Verujem u to da je moja sveki imala dobro mleko jer joj je drugi sin na porodu imao 2.900kg i za kratko vreme dobio tri svoje tezine.Doktori su mislili da ga sopa nekom drugom hranom,a kada je rekla da doji nisu mogli da veruju. A moje dete se nije moglo najesti od mog mleka i jedno vreme je stala sa napredovanjem....sve je to i od zene do zene. A u DZ u bosni je dosla jedna zena koja se porodila 7 dana posle mene njeno dete je bilo duplo vece i deplje nego moje a obe smo dojile,moje bilo kao mrvica naspram njenog deteta.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije VII... 13.7.2012 11:59:32
|
|
|
|
marince1
|
IZVORNA PORUKA: maslackic " Odluka majke da ne doji svoje novorodjence je stetna po njegovo zdravlje, a jednom doneta odluka tesko se menja" to je recenica kmoja stoji nalepljena na kutiji Allernovce AR i svaki put se iznerviram. dodje mi da placem, to foprmula za decu alergicnu na proteine kravljeg mleka i svakako nije moj izbor da joj dam ad mleko, ali je preporucljivo , jer ni za mene nije dobro da dugo budem na eliminacionoj dijeti dugo , a to mleko je odlicna zamena . + preporuka da prestanema da dojim zbog lekaova koje bi tebalo da pocnem da pijem zbog stitne zlezde.. eto, i sad su me upozorili da je stetno da ne dojim dete,,,jooojj, kako me nerviraju... odakle im pravo da tako nesto napisu.... da mi bude krivo sto imam zdravstvenih problema i sto mi je dete alergicno na PKM ? maslackic procitaj lepo,pise ODLUKA,a ti nisi tako odlucila,tebi je to nametnuto iz zdravstvenih razloga. Da je bilo do tvoje odluke ti bi sigurno jos dugo dojila svoju bebu.A imas majke koje naprosto nece da dodje iz nekog ,da tako kazem hira.Ovo je na njihov racune,a ne na tvoj.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije VII... 13.7.2012 12:08:57
|
|
|
|
Olga75
|
ma , daa , ima zena koje jednostavno ODLUCE da nece , da im je gadno , da ne zele i ne doje to je njihova ODLUKA i kakvo god je moje misljenje ( necu da kazem ) to je njihova stvar dojenje je prirodno , kad se rodimo kao zene dobijemo neke tamo mlecne zleze i neke tamo hormone koji njima upravljaju i mleko krene , priroda stali , zilion puta sam se osecala kao krava muzara ali moja odluka je bila i da rodim dete zbog koga ce moje mlacna zlezde da prorade a ako postoji bilo kakva prepreka , alergija bebe - ja sam odrasla na majdini i adaptiranom kravljem jer sam u prvoj nedelji zivota imala neku reakciju tj osip i gusenje i posle toga je moja mama podvezivala grudi , nije pila tecnost da prekine laktaciju na preporuku neonatologa ( to se desavalo pre skoro 40 godina ) onda se jednostavno dojenje prekida to je retko ali se desava i sad neka me bilo ko osudi i kaze sta god hoce ali ako je beba zdrava - prava , mama zdrava - prava i jednostavno NECE onda se tu desilo nesto u glavi mame jer odluka da RODIS dete je svesna
< Poruku je uredio Olga RR -- 13.7.2012 12:09:38 >
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije VII... 13.7.2012 12:09:06
|
|
|
|
sonyasha
|
Znam da sam off, ali samo rečenica Mišu imaš u Kovačici spa ,bazen,hotel! Inače Maslačkić i mene izluďuju te preporuke i upozorenja na kašicama i kada sam počela da držim dijetu(moram puno da skinem, i zdravlja radi)smanjilo mi se mlekce!sada me grize savest i kada jedem i kada ne jedem :-(
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije VII... 13.7.2012 12:39:06
|
|
|
|
minavb
|
E, a kako je ovo postala tema za istresanje negativne?
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije VII... 13.7.2012 12:39:22
|
|
|
|
cockic
|
ja nemam problem sa tim tekstovima o dojenju dojim dok ima i to je to mada nervirao me mm od kad se lena rodila stalno mi je govorio kako mi mleko nije kvakitetno i da je vodica jer je ona stvarno uzasno bljuckala.ali voda ili ne svakako joj nece stetiti makar bilo i voda od vode iz flase je sigurno bolje mada istina je da mi je sa sinom bilo boljeg kvaliteta pila sam k. mleko a sad njom sam prestala posle 20 dana jer joj nije prijalo.evo ja nesmem sa njom ni casu gaziranog soka a peki to nista nije smetalo.mada to gazirano nije ni zdravo ako mi se pije popijem bezalkoholno pivo i superiska ili kiselu vodu e evo da se pozalim moja lena moju kuhinju ne voli naucila na teglicu kako razlikuje pojela je mozda 3-4 teglice i vec se navukla.pa slane imaju malo soli a slatke secer nije ni cudo a ja to nista nestavljam kad joj pravim sve je bez dodatka. sad joj kuvam krompir i junece meso,tikvica da vidim kako ce reagovat na samo ta tri ukusa mozda celer ne voli pa ga danas nisam ni stavila. a kad pravim ja ona se na svaki zalogaj beci a ja je nekako uspem naterati da nesto pojede mozda ce biti lakse kad uvedemo pavlaku u zelene kasice.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije VII... 13.7.2012 12:40:35
|
|
|
|
cockic
|
e sta je sa mojim mozgom drugi dan pisem u pogresnoj temi izvinjavam se na lupetanju
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije VII... 13.7.2012 12:42:13
|
|
|
|
cockic
|
sta je sa temom nista mi nije jasno ipak nisam skrenula zabrinu se ja za sebe
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 13:18:14
|
|
|
|
Olga75
|
neko je promenio naziv teme evo ja sam ga vratila molim vas da ne menjate naziv teme
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 13:44:58
|
|
|
|
MicinaMama
|
Zasto je neko ovako promenio naziv teme,ja neznam da li se ovde moze ikome ista reci a da ga ne vredja to sto se neko ne slaze sa njim.Ja sam mislila da svako moze izneti svoje misljenje,a hvala Bogu da svi ne mislimo isto.Ja sam rekla sta su meni savetovali,kao i sve ostale zene ovde na rr.A ja ne smatram svoje misljenje naj tacnijim,ja za sebe znam i ne trudim se da moja tvrdnja bude deo vaseg zivota.Niti sam ja niti bilo koja od nas popila svu pamet sveta.Isto kao sto ja nekome nisam u pravu ili su mu moje tvrdnje besmislene tako dodju i meni druge tvrdnje,ali saslusam i ne namecem svoje. Uvek lepo kazem da sam ja ovako cula i prodje mi kroz glavu pa izgleda da i oni sto i oni ciji je ovo posao ne misle takodje isto. Je li sada to razlog da nekome nesto smeta i da neko nesme izneti ono sto on misli?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 13:48:29
|
|
|
|
Olga75
|
MicinaMama , uopste te nisam razumela naziv teme je ishrana dece od 3 - 6 meseci verovatno je neko zabunom zamenio naziv teme , ne verujem da je bilo sta maliciozno i ja sam svasta napisala iznad elem , vratimo se ishrani odojcadi
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 13:56:16
|
|
|
|
MicinaMama
|
Pa vidim da je pisalo tema za istresanje negativne energije...pa reko da nije opet nesto krenulo naopako,jer obicno tako krene na nekim temama pa se spominje i zakljucavanje.Ma znas i sama. Ali da naravno treba se vratiti temi.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 15:40:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Da ocekujem savet pedijatra - cvrsta hrana od 4 meseca ? Jel ima jos nekih izmena ?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 16:04:01
|
|
|
|
anuksunamun
|
Ovde,u Kanadi savetuju dojenje do sestog meseca...ja za sada bas imam mleka ,i beba fino napreduje,nije neka teska kategorija,ali je ok,da li su vama pedijatri predlozili uvodjenje vockica i povrca i onih pahuljica ili ste to same uvodile po nahodjenju?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 16:46:43
|
|
|
|
Bebilina
|
Koliko ja znam saveti su jos da se ceka do punih 6 meseci... Mi smo cerkici uveli malo ranije jer smo pratili znake da je spremna. Ono- sedi, udvostrucila porodjajnu tezinu, prati hranu ocima, zeva, gladna je posle podoja, cesce se budi itd. Poceli smo sa bebi pirincem, pa povrcem, pa vocem, postepeno dodavali obroke. Isto i sad planiram- praticu dete i odluciti kad. Nema mi smisla cekati do punih 6m ako su svi znaci tu...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 16:56:05
|
|
|
|
anuksunamun
|
Moja beba je izasla iz bolnice sa 3,2 kg,za deset dana ce imati tri meseca,a ima 5 kg tacno sada....to je malo ispod proseka....ali ona spava po celu noc...mozda zato sporije napreduje...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 17:00:25
|
|
|
|
Olga75
|
meni je pedijatrica savetovala uvodjenje cvrste hrane oko zvercicinog cetvrtog meseca ali posto je ona prematurus odlucila sam da cekam i da dojim na zahtev a Anuksunamun , gde slabo napreduje , moje dete je sa godinu dana imalo malo vise od osam kila
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 17:04:07
|
|
|
|
anuksunamun
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR meni je pedijatrica savetovala uvodjenje cvrste hrane oko zvercicinog cetvrtog meseca ali posto je ona prematurus odlucila sam da cekam i da dojim na zahtev a Anuksunamun , gde slabo napreduje , moje dete je sa godinu dana imalo malo vise od osam kila Pa nemam pojma,ali stvarno izgleda da apsolutno ne treba robovati brojkama...ja sve hocu da odlozim te vocke i to sve do cetvrtog meseca,jer je u kanadi grozna hrana,opet u Srbiji imam kod koga da kupim bar malo zdravije....
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 17:08:48
|
|
|
|
Olga75
|
sacekaj ako ona lepo siki i napreduje , spava , puni pelenu i ne place cesto ja sam uvodila cvrstu hranu tek negde oko sestog meseca a M je izasla iz bolnice sa 2300 i mesecno je dodavala samo 400 - 500 grama ali na svakoj kontroli je dr bila zadovoljna kako napreduje ( i sa rastom i motoricki )
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 17:11:07
|
|
|
|
MicinaMama
|
Opet neznam,meni je sa 5mj bilo ok da uvedem mici hranu,a bila je na adaptovanom...4mj mi nesto dodje rano,a vec od sest meseci mozda malo vise cekanja ali ne i kasno.I vazno je poceti sa nekim laksim namirnicama,ja sam pocela sam mrkvicom i jabukicom...pa onda sve ostale... Bas je bila smesna ja joj dam a ona nezna da proguta pa stisne ustasca i sve izadje pored usta ..Bila je musavaaaa... Evo imamo i sliku od prvog jela http://tinypic.com/view.php?pic=2s93okh&s=6 Pijatno
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 17:13:17
|
|
|
|
Bebilina
|
Anuk u vasoj rodnoj knjizi bi trebalo da imate krivu rasta i ako je mala prati nema razloga za brigu. A sto se zdrave hrane tice- kad pocnes sa dohranom kupuj organsku i ne brigaj
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 13.7.2012 17:21:06
|
|
|
|
Bebilina
|
E pa to je Micina- to guranje hrane napolje je zapravo refleks koji treba da prerastu pre no im se uvede cvrsta hrana. To je jedan od znaka. Zato i ja mislim da je 4m rano, retko koja beba ga je tad prerasla... Treba pratiti dete, probati, pa videti. Starost u mesecima je brojka... P.S. Preslatka je mica ovako musava!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.