Anoniman
|
yula, sad sam pogledala dnevnik.. piletinu sam uvodila 22., 23. i 24. 06. prosla je sasvim ok. sem toga, na pric testu dr nam je rekao da piletina prolazi, ali je ipak stavim jedan plus, za svaki slucaj da je ne bismo uvodili. samo je na prvom testu piletina bila pozitivna, jos u ferbuaru, posle toga vise ne. ja ne verujem da je od nje. ako si mislila da li je od kupovne kasice sa piletinom.. nju je jela u ponedeljak, imala je osip i pre toga, posle toga se nastavio/pogorsao.. ali ovakva stolica je pocela par dana kasnije. ne znam, kada se sve bude smirilo, probacu ponovo tu kupovnu kasicu, pa cemo videti.. moja K nema nikakvih problema pri sisanju, sasvim mirno sisa, ne bih rekla da joj ista smeta. imala je problema kao mala, oko drugog, treceg meseca.. cak sam sumnjala i na refluks, ali je nakon petog to sve prestalo. sto se klime tice, ja vam zavidim! jedva cekam da ovde zahladni. najavili su za nocas kisu, pa od sutra 10 stepeni manje. bas da vidimo! moje omiljeno godisnje doba je zima, pa jesen, pa prolece, leto je na kraju. da se ja pitam leto uopste ne bi moralo da postoji. christabel, K nikada nije imala problema sa stolicom, nikada. ni kada je bila mala i samo sisala, ni kada je imala ekceme, ni kada je i sama jela mlecno! zato je meni cudno da sada sa njenih godinu dana pocinju ovakvi problemi. i zato nam ne bi bilo naodmet da nam je ipak dala da uradimo koprokulturu, jer ja zaista sumnjam da je unela neku bakteriju preko voca npr. ali kada sam videla da ce nas primiti ta dr koja se inace bavi alergijama, ja sam resila da iskoristim priliku i pokrenem tu pricu. a kada sam je pokrenula ona je zakljucila da je mleko problem, pa predlozila da to ispitamo i zaokruzimo tu pricu i eliminisala ostalo.. nebitno, K je bolje, danas je samo dva puta kakila, pirinac kojim je tovim ova dva dana radi posao. osip ili te ujede, sta li je vec.. sam joj namazala hloramfenikolom jer se uzasno puno znoji i plasim se da se ne inficira. ima i u kosi skroz sitne bubuljicice, malo joj teze mazem tu zbog kosice.. tash, jedva cekam da vidim sta ce specificni IgE pokazati jer sumnjam u validnost pric-a. sto se probiotika tice, ja vidim da joj je bolje od kada je pocela da ga pije. od juce se drasticno smanjio broj stolica. a sto se krvi tice, i K se desava bas identicno kao i marku, znaci samo pred kraj sluz i krv. u ostatku pelene ne primecujem nista. juce joj je guza bas bila jako crvena, pa smo joj je mazali i sad je ok. ono sto mene buni je sto sam pre par dana primetila (zaboravila sam i dr da kazem, a i vama) kada sam joj skinula pelenu u koju je samo piskila da ima mali roze trag. ja se bas pitam sta je sad ovo, od cega.. i pomislila sam da ima veze sa tim sto sam ja bas tog dana (ili je bilo dan pre) dobila menstruaciju. inace, kod devojcica se moze desavati da krvare od majcinih hormona. K je npr. neposredno nakon rodjenja imala mastitis. ali posle sam pocela da primecujem u kaki, pa sam potpuno zaboravila na ovo. inace, K je vec duze vreme kakila baaaas tvrdo, ovakve su joj stolice poslednjih 5,6 dana.. pomisljam da nije i njoj ostecen cmar od zatvora, jer se desavalo i da ne kaki po par dana.. micina mama, mojoj tetki su pre 40 god. radili to sa ubrizgavanjem alergena. inace, njoj je nadjena alergija na puno toga, ali ona neke od tih namirnica jede najnormanije. jedino jaja i jagode izbegava, mada i to sme u manjoj kolicini. vise je muce poleni jer je astmaticar. mislim da se i dalje u srbiji rade takve procedure, nisam sigurna da li se ovde kod nas rade, ali sam sigurna da sam skoro cula da se negde rade.
|