Anoniman
|
evo ovako.. juce smo se dogovorili da danas idemo kod mati Zinovije u matastir Ravanicu, da vidimo ima li nesto od lekova za K ili mene. ja zvala, najavila se da cemo danas doci.. K je vec par dana unazad imala onako malo.. pa ne bas proliv, ali neformiranu stolicu, pomalo zelenkastu. i desavalo se kao da se ne iskaki dovoljno, pa posle nekog vremena ponovo malo kaki. zapravo od kada je pila one dve vrste antibiotika zbog navodne upale uha malo joj se poremetila stolica, zato smo i kupili biogaia kapi. ali su stolice ovakve od pre par dana, to je novo.. prosle noci je kakila, sto se obicno nocu ne desava, vec samo kad sedi na nosi. ja je presvucem u polumraku, krenem u hodnik da bacim pelenu i bez veze pogledam, kad ono pred kraj kakenja malo slizi i krvi, par koncica. probudim mm odmah, pogledamo zajedno. beba mirna, nastavila da spava do jutra.. ujutru se ponovo ukaki cim se probudilla, opet isto.. na nosi opet isto.. resimo mi da odemo do doktora za svaki slucaj pre nego sto krenemo na put. mi tamo kad ono u dispanzeru dezurna bas ona dr koja se inace bavi alergijama kod dece i mozda se neko seca, kod nje smo prvo isli, pa onda kod ovog dr nastavili.. ja mm-u kazem: da sad iskoristimo priliku kad je ona tu, pa da je ispitamo sve sto se tice bebine alergije. hteli smo da odemo kod nje posle zadnjeg pric testa i dogovarali se, cisto da se konsultujemo, pa nikako da stignemo.. ispricam joj ja za stolicu, pokazem pelene, kaze ona: nije nista to strasno.. valjda kako moze da izgleda, pojma nemam sta je ona imala prilike da vidi. ja krenem da pricam o bebinoj alergiji.. i pitam da nije jer sam uvela mlecno u ishranu, premda sam ga uvela pre mesec i po, dva.. a ovo se desava zadnjih par dana. ispricamo za celu nasu kompleksnu situaciju, pokazemo papire sa sva pric testa i kazemo da pocinjemo da ocajavamo, jer nam se cini da se stalno vrtimo u krug. na njen nagovor dogovorimo se da uradimo sledece: tIgE i optigen universal 20. jos rece ako nam je puno sto se tice finansija to, onda da uradimo samo spec IgE na mleko, tj. ovo prvo. uradicemo oba. kaze da ona nije za pric testove tako malim bebama, jer je njihova koza jako osetljiva i moze da pokaze r-ju, a da mozda nije to u pitanju... uglavnom, ja pitala da nam da da radimo koprokulturu, kaze ona nema potrebe jer nije proliv nego samo neformirana stolica. rece da uzmemo probiokidimuno od ivancic i sinovi, ja rekoh da smo popili biogaia kapi i bas sinoc kupili jos jednu bocicu, kaze ona: ne, nego uzmite ovo sto sam vam rekla, ima razloga zasto vam to kazem! i dogovorismo se da izbacim mlecno iz ishrane dok ne stigne rezultat, a to ce biti za neke dve nedelje, za svaki slucaj. zapravo, rekla je: izbacite na dva dana cisto mleko, pa pratite ima li poboljsanja. ja rekoh: pa ja i ne pijem cisto mleko, koristim samo fermentisane mlecne proizvode.. resila sam da ih izbacim dok ne vidimo sa njom sta i kako. moje misljenje.. da nije od mleka. jer ona vec par dana ima problema dok jede, podriguje, posle obroka stuca, od vode stuca, na pola rucka stuca.. a takvih problema nismo imali mesecima. sumnjam na voce, jer sam i sama kao beba zavrsila u bolnici zbog bakterije klebsiele iz breskve, tri nedelje sam imala krvavi proliv i zamalo da ne uspeju da me spasu. ja sam primetila da ona voce izbegava, tj. nisam joj ga zadnjih dana mogla ugurati u usta. ja bih joj ujutru izblendala sirovo voce i nije htela da ga lizne dok ga ne bih pomesala sa pahuljicama. svejedno... pije lek, jede bareni pirinac i sargarepu, jede pirincane cerealije, pecenu jabuku i bananu! nadam se da ce biti ok. a sto se rezultata tice, jedva cekam. videcu kako ce se ova dr pokazati, mozda i predjemo kod nje nje, ali necu jos da pricam nista, rano je.. ponekad pomislim da je greska sto smo je uopste menjali. posle toga smo dosli kuci, spakovali se, i krenuli na put. mati Zinovija je puna ljubavi, tako nas je toplo docekala, kao da smo joj rod najrodjeniji. ljudi, ono je fantasticno sto oni tamo rade! oni imaju ceo pogon za spravljanje prirodnih preparata, tinktura, cajeva..imaju masine, sve! apoteka je ogromna i nema sta nema. nakon sto smo objasnili o cemu je rec, ona se zbunila jer nije bila sigurna sta sme da nam da, pa smo zvali i doktorku sa kojom se konsultuje i ja sam sat vremena pricala sa njom telefonom. na kraju nista nismo uzeli, ni za mene ni za K. razlog je sto je nasa situacija kompleksna i nisu hteli da rizikuju da nam prodaju nesto sto bi detetu moglo da naskodi. razlog je sto su preparati na bazi bilja, a mi ne znamo na sta je ona jos alergicna, jer je na drugo sem hrane nismo testirali. mm je uzeo dve tegle eliksira mladosti, da se malo podmladi covek , jednu sebi, a jednu meni kad zavrsim sa dojenjem. mama je uzela sami lekove protiv astme, sirup za iskasljavanje i lekove protiv zakrecenja krvnih sudova jer se sprema za koronarografiju. tati smo uzeli punu kesu kojecega, jer ima candidu albicans u crevima. proveli smo divan dan u prirodi, manastir je divan, u blizini ima lep izvor, pa smo rucali i sedeli dva sata da se ne bi vracali po vrucini. K je rasplozena super, lepo izgleda, sem sto ima masnicu na obrazu (tata je cuvao pre neki dan ), nista ne ukazuje na to da joj nesto fali. malo su joj cak i rucice izgorele danas jer nisam htela da je mazem kremom za suncanje.. da, to nisam napisala, osip se skoro potpuno povukao, ima jos po negde neku tackicu, i sigurna sam da je od vrucine jer je prolazio od pudera. ima isti takav u kosi, ka vratu, a nije ni cudo kad joj je kosa neprestano mokra koliko se znoji. na rukama, podlakticama ima neke ujede, lepo se vidi da je nesto izujedalo, dal je komarac ili sta pojma nemam..ali joj se malo podljutilo od vrucine i zato nisam htela da joj mazem kremu za suncanje, nego sam joj veceras posle kupanja namazala ui tankom sloju hloramfenikol. rizolino smo potrosili, sutra bi trebalo da nacnemo nestle riza pahuljice, ali nismo ih jeli do sad. tj. jesmo riza i kukuruz, ali nismo samo riza. ma valjda je to isto, nadam se da nece biti problema. nista od hrane ne uvodimo dok se K ne sredi kaka. kupila sam konacno curetinu i spremna mi je za uvodjenje.
|